- 5 Ekim 2023
- 349
- 428
- 23
- Konu Sahibi TheIntrovert
-
Tabi haklisiniz bu sekil düsünmekte. Duygusal yakinligi his edebilecek ve sevgimden emin olacak kadar görüsüyorduk. Bunu eklemem gerekiyor. Yoksa onunla evlilik karari almazdim. Ama banada ne yazik ki daha beklerdim gibi geldi o "hayir" desede. Bunu su kadarcik yazidan bile sizin bu sekilde görmeniz acikcasi icimi birazcik rahatlatti. Insan acaba dogru kararmiydi diyor ayrildiktan sonra.Tabiki mumkun
Yasinizi cok buyuk mu saniyorsunuz
Eski sevgilime duydugum yakinligi nasil baskasina duyucam diyorsunuz hayretsiniz yani adami 3 senede biz kendiniz gittikce goruyordunuz dogru durust bi iliski yasamis bile sayilmazsiniz
Ayrilmasaydiniz daha 3 5 sene daha beklerdiniz
O da en az
Tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Bende daha saglikli ve objektif düsünmeyi cok istiyorum. Ve sizin sözünüze katiliyorum: Diyorum cok seven biri her sorunuz canla basla asmak ister. Ama yok. Hep baskalari yada durumlari sebep olarak gösteriyordu durumu icin.Banada dogru bir karar vermissiniz gibi geliyor. Belkide biraz zaman gecince cok daha objektif degerlendirebilir ve beni gercekten sevseydi şu ṣu sorunlarini aşardi aṣilamayacak seyler degildi ve belkide tembeldi diteceksiniz. Tabiiki belkide işi yolunda gitmedi bilmiyorum ama 37 yasinda isleri daha oturmamis biri ile mutlu olamazdiniz bence. Bu zamanda ayrica cok genc kadin var sizin yaslarinizda korkmayin artik evlilik yasida ilerledi. Elbette anne olmak icin cok gec olmamasinda fayda var ama sirf onun icinde acele edip yanlis karar vermemek lazim. Umutsuz olmayin. Hersey gonlunuze gore olsun tez zaman da inşallah.
Ne güzel :). Kac yasindaydiniz sormamin bir sakincasi yoksa?Belli bir yaştan sonra imkansız gibi geliyordu bana da ama oldu
Aşkın yaşı yok lafı boş gelirdi ama doğruymuş
Yaslilik piskolojisi degilde, sanki o yirmili yaslarin verdigi ümitli enerjiler gidiyor gibi geldi bana bir an. Cünkü insanin cevresindeki herkesin düzenli bir iliskisi/evliligi olunca insan "acaba neyi yanlis yapiyorum" diye düsünüyor. 30lu yaslarin bende yasli olmadigini biliyorum ve sizin fikrinize katiliyorum :).Siz niye yaşlılık psikolojisine girdiniz ki anlamadım çok gençsiniz halbuki. Aşkı 80 yaşında da bulabilirsiniz bu arada gönül, ruh yaşlanmaz vücut yaşlanır.
O tecrübe oluyor bence 20li yaşların acemiliği gidiyor insan daha temkinli daha olgun oluyor. Evlilik, ilişki biraz da kısmet işi olmaması sizin hatanız değil karşınıza öyle biri çıkmamış demek ki. Üzerinizdeki atalet halini atın bence.Yaslilik piskolojisi degilde, sanki o yirmili yaslarin verdigi ümitli enerjiler gidiyor gibi geldi bana bir an. Cünkü insanin cevresindeki herkesin düzenli bir iliskisi/evliligi olunca insan "acaba neyi yanlis yapiyorum" diye düsünüyor. 30lu yaslarin bende yasli olmadigini biliyorum ve sizin fikrinize katiliyorum :).
Merhaba,
senerlerce burayi takip ettim ve bugün ilk defa bende bir derdimi paylasmak istedim. Bu arada yabanci ülkede yasiyorum. Orada dogdum ve büyüdüm. Klavyem Türkce degil. Bu yüzden kusura bakmayin lütfen. Imla hatalarimda olursa simdiden özür diliyorum.
Ben bir kac hafta önce sevgilimden ayrildim. Ben 36 o 37 yasinda. Üc senedir beraberdik. Türkiye'de yasasada, üc senedir uzak mesafeli bir ilisikimiz vardi ve gayet güzel gidiyordu her sey. Ben Türkiye'ye geldikce bulusuyor ve evlilik planlari yapiyorduk. Bana iki sene önce evlilik teklifi yaptiydi. Kabul ettiydim ve cok mutluydum. Sorun su ki, onun kendi sahsina ait sorunlari vardi (buraya yazmak istemiyorum, ama sorunlarin ne oldugunu biliyordum; asilamayacak bir seyler degildi).
Tam sorunlar artik bitti derken, bu yaz nisanimiz olacakti (ailelerimiz zaten bir süre önce tanismisti). Ama ben son zamanlarda yipranmistim. Cünkü hic bir sekilde ilerlemiyorduk sanki. Hep benim itelememle evlilik konularimiz ilerliyordu. Beni cok sevidiginden emindim. Hala eminim, ama ben bütün sorumluluklari sanki bana yüklüyormus gibi his ediyordum. Cünkü onun maddi durumu yoktu (sorunlarinin bir tanesi buydu). Ben bunu biliyordum. Sorumluluklara hazirdim (kendim akademisyen olarak calisiyorum) ama bana sözle dahi olsa "Benim durumum yok, ama ben senin arkandayim sevgilim. Elimden geleni yaparim" diyemiyordu. Hep sorunlarinin arkasina saklandi. Seninle evlenmek istiyorum, seni cok seviyorum diyordu ama hic bir icrat yoktu tabiri caizse. Bu yüzden cok kavga ettigimiz oldu.
Daha fazla beni usandiran seyler oldu ama buraya yazmaya gerek yok uzun uzun. Sonuc, cok severek ayrildim. Cünkü ileriyi göremedim. Beni yipratan biriyle devam edemezdim, ne kadar canim yansada ondan ayrilirken. Ailem cok dogru bir karar oldugu söylüyor bana (durumun detaylarini biliyorlar cünkü). Arkamdalar bu konuda.
Benim sorum su: Artik enerjim o kadar düstü ki, acaba diyorum 36 yasindan sonra ask evliligi mümkün mü? Cünkü bir insani tanidim, ettim derken sanki cok zaman geciyor. Tanimadanda nasil evlenirsin? Sanki bir daha eski sevgilime karsi his ettigim o sicakligi ve yakinligi kimseye karsi his edemem gibi geliyor. Belki sacmadir düsündüklerim ama su an gercekten pozitif sözlere ihtiyacim var. Sizin bu konuda düsünceleriniz ne? Sadece mantikla evlenemem herhalde (su an zaten icim hic bir sey istemiyor sevgililik ve evlilik konularinda).
Kendimi cok yorgun ve mutsuz his ediyorum...
36 yaştan sonra mı? Asıl 35 yaşından sonraki duygular ciddiye alınmalı.30 yaşıma yeni giridim.asıl şimdi adam gibi bir birey olduğumu hissediyorum.hissettiğim duygular daha kaliteli, etkili ve güvenilir.25 yaş aşkından çok daha güzel olur.insanların en dinamik herşeyin zirvesinde olduğu yaşlar.şimdi 26,27 yaşında biriyle sevgili ol deseler olamam valla.sevmediğiniz bireriyle evlenmeyin tutmuyor o işler.ne gerek var ki?Merhaba,
senerlerce burayi takip ettim ve bugün ilk defa bende bir derdimi paylasmak istedim. Bu arada yabanci ülkede yasiyorum. Orada dogdum ve büyüdüm. Klavyem Türkce degil. Bu yüzden kusura bakmayin lütfen. Imla hatalarimda olursa simdiden özür diliyorum.
Ben bir kac hafta önce sevgilimden ayrildim. Ben 36 o 37 yasinda. Üc senedir beraberdik. Türkiye'de yasasada, üc senedir uzak mesafeli bir ilisikimiz vardi ve gayet güzel gidiyordu her sey. Ben Türkiye'ye geldikce bulusuyor ve evlilik planlari yapiyorduk. Bana iki sene önce evlilik teklifi yaptiydi. Kabul ettiydim ve cok mutluydum. Sorun su ki, onun kendi sahsina ait sorunlari vardi (buraya yazmak istemiyorum, ama sorunlarin ne oldugunu biliyordum; asilamayacak bir seyler degildi).
Tam sorunlar artik bitti derken, bu yaz nisanimiz olacakti (ailelerimiz zaten bir süre önce tanismisti). Ama ben son zamanlarda yipranmistim. Cünkü hic bir sekilde ilerlemiyorduk sanki. Hep benim itelememle evlilik konularimiz ilerliyordu. Beni cok sevidiginden emindim. Hala eminim, ama ben bütün sorumluluklari sanki bana yüklüyormus gibi his ediyordum. Cünkü onun maddi durumu yoktu (sorunlarinin bir tanesi buydu). Ben bunu biliyordum. Sorumluluklara hazirdim (kendim akademisyen olarak calisiyorum) ama bana sözle dahi olsa "Benim durumum yok, ama ben senin arkandayim sevgilim. Elimden geleni yaparim" diyemiyordu. Hep sorunlarinin arkasina saklandi. Seninle evlenmek istiyorum, seni cok seviyorum diyordu ama hic bir icrat yoktu tabiri caizse. Bu yüzden cok kavga ettigimiz oldu.
Daha fazla beni usandiran seyler oldu ama buraya yazmaya gerek yok uzun uzun. Sonuc, cok severek ayrildim. Cünkü ileriyi göremedim. Beni yipratan biriyle devam edemezdim, ne kadar canim yansada ondan ayrilirken. Ailem cok dogru bir karar oldugu söylüyor bana (durumun detaylarini biliyorlar cünkü). Arkamdalar bu konuda.
Benim sorum su: Artik enerjim o kadar düstü ki, acaba diyorum 36 yasindan sonra ask evliligi mümkün mü? Cünkü bir insani tanidim, ettim derken sanki cok zaman geciyor. Tanimadanda nasil evlenirsin? Sanki bir daha eski sevgilime karsi his ettigim o sicakligi ve yakinligi kimseye karsi his edemem gibi geliyor. Belki sacmadir düsündüklerim ama su an gercekten pozitif sözlere ihtiyacim var. Sizin bu konuda düsünceleriniz ne? Sadece mantikla evlenemem herhalde (su an zaten icim hic bir sey istemiyor sevgililik ve evlilik konularinda).
Kendimi cok yorgun ve mutsuz his ediyorum...
Evet, bende zaten acikcasi "bir insani anca bir cati altinda yasayinca tam olarak tanirsin" sözüne cok inaniyorum. Mantik evliliklerininde tabi hic bir his olmadan gerceklesmedigini anliyorumda biraz romantik düsünüyorum sanirim :). Söylediginiz her noktaya katiliyorum. O bana o güveni vermedi. Veremedi.Ne yapıcaksın bu mıymıltı adamı bosver cok iyi yapmışsın. Birisini tanimak icin senelere gerek yok 10 sene tanisan evlenince degisir yada 1 sene tanidigin insan tahmininden iyi çikar. Bilemezsin. İşinde gücünde olan kadinsin seçilen degil seçen taraf ol. Bana kalirsa 36 yaşta ask evliligi yapilmamali yani yüzde 70 mantik yuzde 30 aşk olmali. Aşktan göz kör olacak kazik kadar adamin masrafini karsilayacak bekleyecek durumlar olmamali. Sizin yasitlarinizin isi gucu birikimi olmali ne istedigini bilmeli ve en önemlisi kendisini karsisindaki kadina net anlatabilmeli. Böyle bir adamin niyetide bellidir çizdigi yolda bellidir
O yüzden ayrilik daha agir basiyor zaten. Cünkü insan kendinden ve istediklerinden daha emin oldugu icin. Sevmedigim biriyle evlenemem zaten. Dogru olmaz. O insana karsida haksizlik ve kendimede haksizlik olur tabi. Evlilik icin evlenilmez fikrindeyim bende.36 yaştan sonra mı? Asıl 35 yaşından sonraki duygular ciddiye alınmalı.30 yaşıma yeni giridim.asıl şimdi adam gibi bir birey olduğumu hissediyorum.hissettiğim duygular daha kaliteli, etkili ve güvenilir.25 yaş aşkından çok daha güzel olur.insanların en dinamik herşeyin zirvesinde olduğu yaşlar.şimdi 26,27 yaşında biriyle sevgili ol deseler olamam valla.sevmediğiniz bireriyle evlenmeyin tutmuyor o işler.ne gerek var ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?