355. dönem (Kasım 2013) eşi,nişanlısı,sevgilisi askere gidecekler burayaa..!!

kıbrıstan ızne gıtmek ıcın verılen yol ıznı 3 gun.Dagıtım ıznı yemın torenınden sonra 7 gun olan bı ızın canım.Kafalarına gore alamıyorlar tabıkıde

bnmki kıbrısta biz istanbulda yaşıyoruz yol iznini iki gün vermişler ama 3 gün verilenlerde olmuş

bugün 4 defa aradı konuştuk sanırım çok yoğunluk yoktu ben yemin törenini sordum komutanları daha belli değil demiş 29 kasım deniliyor ama sakın uçak bileti falan almayın 1 gün öncede olabilir 2 gün sonrada olabilir bu hafta sonunda belli olur demiş :26:

bnmki kıbrısta biz istanbulda yaşıyoruz yol iznini iki gün vermişler ama 3 gün verilenlerde olmuş

kıbrıstan ızne gıtmek ıcın verılen yol ıznı 3 gun.Dagıtım ıznı yemın torenınden sonra 7 gun olan bı ızın canım.Kafalarına gore alamıyorlar tabıkıde

Yani anlamadım ben bu nasıl iş.. Manisa'da 3 gün demişler İzmir'e geçirince 2 gün demişler. Neye göre veriliyor bu yol izinleri o zaman? Acemiliğine Manisa'da başladığında da ikametgahı İstanbul'du İzmir'e geçince de İstanbul e izin süresi niye değişiyor?

tgcsvl'cim senin askerine komutanı kişisel olarak mı söylemiş senin iznin iki gün diye? Ben bir kağıt verileceğini duymuştum canım yemin töreninden önce, orada yazacakmış ne zaman teslim olmaları gerektiği seninkine o kağıdı mı vermişler yoksa komutan gelip sen şu gün sen bugün filan mı demiş? Anlamıyorum Kıbrıs 3 gün olmayacaksa neresi 3 gün olacak.. çok kızdım şu an! 3 saatlik yola da 2 gün izin yurtdışı olarak geçen yere de 2 gün izin.. gerçekten askerlikte mantık yok yani..

onu sormadım tatlım yarın aradığı zmn sorar öğrenirim söylerim ben nette araştırmıştım tren yolu km'sine göre hesaplanıyormuş bende anlamadım hiç birşey bnmkisi buradan manisaya giderkende iki arkadaş gittiler bnmkine yol iznini 2 gün verdiler ama arkadaşına 3 gün verdiler ikisininde ikametgahı istanbuldu oysa ki o yüzden mantığını çözemedim :26:

Canım yaa eğer unutmaz da sorarsan çok sevinirim.. Ama yani bunun hiç bir tarafında mantık yok, saçma sapan iş yapıyorlar. E şimdi 2 Aralık için aldığımız bilet yandı bu durumda bari 1 Aralık dolmadan ordan bilet alalım şimdi herkes 2 güne düştüğünü duyunca bu defa 1 Aralık bileti kalmayacak biz 2 Aralık bileti alırken boştu şimdi bakıyoruz dolu. Şu işleri baştan doğru düzgün yapsalar kimse kıvranmaz. Ay sizinde kafanızı şişirdim sinirle kusura bakmayın.. Canım sen şu kağıt işini bir sorarsan çok sevinirim, bir de komutanları kağıt vermemişse tek tek çağırarak mı söylemiş nasıl öğrenmişler onu da sorabilirsen çok iyi olur. Benimki doğru düzgün arayamıyor o yüzden net bilgi alamıyorum ondan. Senin fırsatın olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum canım...

cnm sabah konuştum baş komutanla birebir konuşmuş manisayla kıbrıs arası 1600 km'den az olduğu için 2 gün yol izni veriliyormuş ama şimdiden bilet almayın çünkü dağıtım günleri değişebilir ilk defa bu kdr çok kıbrısa giden var ona göre düzenleme yapılacak son haftaya kadar kafanıza göre hareket etmeyin size haber verilecek demiş :26:

kızlar napıyosunuuzzz nasıl geçiyor gününüz? benim nişanlım aradı sesi kötü geliyodu zaman geçmek bilmiyor tek umudum yemin töreni dedi 1 hafta oldu ama sanki 1 yıl olmuş gibi dedi ben iyi konuşmaya çalıştım ama ilk gittiği günler daha iyi geliyordu sesi aklım onda kaldı (

Valla hala gittiğine inanamıyorum bende, sanki burada, sanki 1 haftalığına 10 günlüğüne bir yerlere gitmiş gibi..
Günlerim bu 5 ayı düşünmekle geçiyor desem yeri, zaman geçmedikçe daha da sıkılıyorum. Geçirmek için sürekli birşeyler yapmaya gayret ediyorum. 2 günde 1 kitap bitiriyorum. Sonrasını düşünerek mutlu olmaya çalışıyorum. Tabii ona hiç birşey belli etmiyorum her konuştuğumuz da üzülme, iyiyim ben tamam mı? diye tembih ediyor çünkü..

Dün konuştuk en son, akşama doğru 2 kere aradı. Sesi iyidi, fazla boş vaktimiz olmuyor ondan arayamıyorum dedi. Yemin töreni hazırlıkları falan işte, işyerin de bile evrak geliyor elime tarih 30 nisan aaa aşkım bu evrağın günü geldiğinde dönmüş olacak diye içimden geçiriyorum. Böyle bir sıyırma noktasındayım işte..

Canım yol ıznı askerın yasadıgı yerın uzaklıgına gore degısıyor.Yani ıstanbulda yasayıpta balıkesırde askerlıgını yapan bırıne tutupda 3 gun veremezler.Bız acemılıgı ankarada yaptık.Usta bırlık kıbrıs.yasadıgı yer ızmır.3 gun yol ıznı verılıyor.9 gun ızın kullandık toplamda 12 gun kullanmıs oldu.3 gun bedavadan gıbı bsy .)) Kıbrıs'a herkes ucakla gıdemeyeblır.mersınden gecmek zorunda ozaman asker.Sonucta ada orası miller var turkıye ıle arasında bakınca.bunları da dusunerek yani dogl olarak 3 gun verıyorlar.ama ben kafalarına gore nasıl degıstrmısler ordakı komutanlar anlamadım :S:S

Allah allah cok ılgınc.Demek ki değişmiş.biz 3 gün kullandık yol iznini kıbrıstan izmir için.Şaşırdım.s

yapacak bişey var mı?? askerlik bu eli mahkum yapacaklar işte bunu bilmek insanı daha da sıkıyor kızlar ya ben mi yanlış duydum haberlerde sabah bedelli askerliğin yeniden çıkacağını ve kısa dönemlerede bi uygulama getireleceğini iş yerimde benim gibi nişanlısını askere gönderen bi arkadaşım var o da söyledi :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…