351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

Iyiler genel olarak.. badisnden bahsetti can dostuda deniyormus.. herkesin bi badisi varmis oraya gittiklerinde seninki bu diye soyleniyormus. Ikisi birbirinin herseyini bilmek sorundaymis, boyundan kilosuna, sivilde yaptigi meslege, kan grubuna kadar.. ve gun icinde nerede oldugunu falan .. düğünü var seneye yaz ona gidecegiz falan dedi bana onunla olmak cok guzeldi yarin ailesi olmayacak başbaşa olacagiz yemin toreninde cok kisi grlmesin diye tembih etti ailesine.. toren biter bitmez basip gidecegim denizliye dedi.. zaten bi gece kalacak, ben kimse gelmesin o gun dedim.. kayinvalide siz oturun evinizde,cagirmayalim kimseyi dedi ama bakalim sözünde duracak mi

Son düzenleyen: Moderatör:

cnmm nişanlıma iki badi verilmiş, üç kişilermiş onlar.. dediğin gbi her şeyini bilmek zorundalarmış..o da badilerini bizim düğüne çağırmışş :)) cnmm yokk bnce de kimse gelmesinn, zaten az bir vakitte var, onda da başbaşa oturusnzz, artt askerlik bitip gelincee görüşür herkesle, diğer türlü siz vakit geçiremezsnz..yrn daha da güzel olurr, tek vakit geçirisnz daha rahat konuşcağınız şeyleri konuşursnz..

çok özendim bende gitmek istiyorum görmek istiyorum yemin töreninde annesi ve babası var hiçbişe anlamıycam

Gelecek canım cuma gün yolda geçer zaten cumartesi gün beraber geçiririz ama yine bnm annemler ve onunda ailesi olur cumartesi gece de gidecek zaten

cnm bzmde o şekilde olck, ama şöyle konuştuk olan vaktin çoğunu ikimz tek görüşerek geçirelm, kalan vakitte de ve de cuma akşamı da gene ailelerle olunur..

cnm bzmde o şekilde olck, ama şöyle konuştuk olan vaktin çoğunu ikimz tek görüşerek geçirelm, kalan vakitte de ve de cuma akşamı da gene ailelerle olunur..

Bende cuma akşamı ailelerle olalım sonra cumartesi sabah çıkarız dışarı akşam 5 e kadar dolaşırız baş başa oluruz beşten sonra da bahçede mangal yaparız ailelerle olunur diyorum tabi bu bnm düşüncem ...:44:

bencee dee çok ii düşünmüşssn, ben de bizim için aynı şeyleri düşündm.. akrabalarlaa fln zaten bu kısa sürede görüşme olmazz, art gelince görüşürler..

İlkaycım merakla haberlerini bekliyordum.Şükür kavuştun eşine,darısı bizlerin başına inşallahhayatlarında ilk defa öyle bir ortamda bulunuyorlar,değişmeleri,durgunlaşmaları çok normal.Yarın daha rahat görüşüp konuşursunuz.İnşallah k.validen sözünde durur,baş başa geçirirsin geldiği günü.

O badiler iyi ki varlar,vakitlerini daha rahat geçiriyorlar.Nişanlıma 2 badi vermişler.Kankalarım onlar benim diyor sürekli askeriyenin mantıksızlığından yakınıyor,ilk zamanlar morali daha iyiydi ama gün geçtikte burada geçirdiğim zaman hayatımızdan çalıyor diyor :26:

çok da doğru hayatlarından çalıyor gerçi tecrübe oluyor ama bilmiyorum yaaa.bence bütün erkeklere yani profesyonel asker olanlar hariç, iki aylık hatta o da fazla 1 ay iyi ya bir aylık bir temel askerlik eğitimi verilmeli yeter işte

kızlar askerimle konuşuyorduk birisi geldi bi sn dedi bana onunla konuştular falan vallaha mı dedi sonra bana döndü aşkım kapatmam lazım bizi arıyorlarmış ceza bile alabilrim dedi sonra ne oldu ki dedim aşkım ararım sonra gitmem lazım şimdi dedi kapattı :26: ne oluyo yaa

Kesinlikle katılıyorum canım.Askerliği meslek olarak seçmeyen ve kısa dönem yapacak olanlara özellikle iş durumunu erteliyoruz,evlilik tarihimizi erteledik biz bu yüzden

Canım endişelenme iştima saati bu saatler belki bununla ilgilidir.

Kesinlikle katılıyorum canım.Askerliği meslek olarak seçmeyen ve kısa dönem yapacak olanlara özellikle iş durumunu erteliyoruz,evlilik tarihimizi erteledik biz bu yüzden

kesinlikle...iş olarak seçenler ayrı zaten kendi istekleri ile oluyor onun dışında ben teröre profesyonel ordu ile karşı konması taraftarıyım...meslek olarak askerliği seçmeyen birçok vatan evladı belki bazı eğitim ve bilgi eksiklikleri acemilikleri yüzünden şehit düştüler...ama profesyonel eğitim olsa idi ben bu oranın düşeceğine eminim..ha meslek olarak seçenler çok profesyonel ve zorlu eğitimlerin ardından o tecrübeye ulaşıyorlar.ama sen eli,ne bir kaç defa silah verip atış yaptırdığın askeri acemilikten sonra da sınıra gönderip çatışmada görev verirsen kayıp artar tabiki...

Zaten şehit olanların çoğu deneyimsiz askerle malesef.Doğru dürüst eğitim almadan,içlerindeki korkuyu yenmeden çatışmanın kucağına atılıyorlar ve hazin sonuç ortada.Abim 13 yaşında girdi bu işin içine.Şu an 33 yaşında adamın mesleği,hayatı,her şeyi askerlik.Artık profesyonel olmuşlar,askerlik nedir?vatan aşkı nedir?hepsini biliyorlar.Ama 20-25 yaşında bu güne kadar hiç ilgisi olmayan insanları toplayıp,zorunlu görev haline getirirsin bu acı sonuçlar kaçınılmaz oluyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…