- Emoji Skoru
- 40
- Puanlar
- 28
- Konu Sahibi PAPATYAM1974
-
Selam kizlar,
Bir suredir girmemistim topige, herkes iyidir umarim. Biraz gecmise dogru baktim goremedim ama yine de guzel bebek haberleri veren arkadasimiz var mi ?
Ben de 24 ocak ta esimle birlikte GP'ye gittim, bizden birtakim testler istedi, 3 subat yani adetimin 21. gununde yapilmasi gereken test icin kan verdim ( ovulasyon kontrolu icin progesteron olcumu ) , bir de adetimin 2-3-4. gunlerinden birinde yaptirmam gereken bir test daha var, bugun adet olmam gerekiyordu hesaplamalara gore ama olmadim henuz, bekliyorum bakalim olursam o testi de yaptiricam onumuzdeki gunlerde...
Bu arada esimden de bazi testler istedi doktor, kan testiyle biseylere bakilacak, bir de sperm testi yapilacak falan filan. Tabi bunlarda bir sorun cikarsa ne yapacagiz hic bilmiyorum cunku burada tedavi olma imkanimiz yok gibi sanki, turkiye'ye de su siralar gidemeyecegiz...
Bir kac gun once 40 yasimi doldurdumAllah hayirlisiyla hic bunlara gerek kalmadan bana dunyanin en guzel dogum gunu hediyesini versin ve bebek nasip etsin insallah diyorum kendime de, doktor kapilarinda care arayan tum arkadaslara da
Yok arkadasim yalniz sen degilsin bende varim ama, cogu da 35 yas ustu oldugunu gostermekten cekiniyor bence :) Anatolya mesajini aldim hala ozelden yazamiyorum biraz daha yol katetmem lazim . Cok uzuldugunu sezdim yazdiklarin bana oyle geldi ama ne olur uzulme diyecem yene siradan bir kelime gibi gelebilir sana. Dun abimin esi bana diyor: evlat edinmeyi hic dusundunuz mu , guzel bir soru ve beni dusundurdu. bir cok evlat edinen aileler evlatlik aldiktan sonra kendi cocuklarini da dunyaya getirmisler bende cevremden duydum cok sira. Fakat insan cesaret edemiyor, ya o cocuga hakkiyla bakamazsam benim canimdan degil diye ya ona bazen haksizlik edersem diye dusunuyorum ben. Ya ona herseyi verir de anne cocuk arasindaki gercek dogal sicakligi veremezsem diye dusunuyorum, yoksa evlatlik edinmek zor degil sonrasi muhim. Biz evladimiz olsun diye yirtiniyoruz doktorlara ne paralar oduyoruz, dunyaya gelip de hic annesini babasini tanima sansi olmayan milyonlarca cocuk var bu dunyada. ne dunyada yasiyoruz biz. Sen hic uzulme arkadasim beterin beteri var halimize sukredelim
Ben de katıldım aranıza mayısta 36 olcam. 3.ay denememiz eşimle
canım biliyorum ki kuru bir" üzülme"değil senin yazdıkların gerçekten duyumsadığını hissediyorum beni.....eksik olma canım...çocuk olayı olursa olur olmazsa olmaz ne yapayım diyeceğim ama o kadar kolay olmuyor...öncelikle sağlığımın yerinde olduğunu bileyim öncelikle bu bana yeter ....gerisi tanrıya kalmış ...hayırlısıysa nasipse olsun inşallah...evlat edinirken hamile kalan hikayeleri ben de pek çok tanıdığımdan duydum tatlım,kör ister bir göz bazen de işte tanrı verir iki göz hesabı :)...benim eşim sıcak bakmıyor öte yandan bunun için gerekli ekonomik koşullara da sahip değiliz,ekonomik durumu iyi olanlara çocuğa iyi bir gelecek sunabilecek olanlara evlatlık veriyorlar....yine bir tanıdığım da ev alacak sonra da evlatlık edinme durumlarına bakacak....btç kürün bitti mi canım ya,nerde muhafaza ettim oda sıcaklığında mı buzdolabında mı?
benim bir miktar arttı btç karışımı ,mutfak dolabında bekliyor acaba önümüzdeki ay kullanabilir miyim sorun olur mu ,bozulma filan hani?bal bozulmaz ama içine karıştırdığım çörekotu ve tarçından emin değilim ?
kadınlar olarak çok hassasız ,eşlerimiz daha dirayetli ruhsal olarak...e bir de konu cinsiyet rolü olarak gebe kalamamak olunca kadınlık toplumsal cinsiyet rolünü etkiliyor ....galiba öncelikle olaya bakış açımızı değiştirmemiz lazım ,bunu dünyanın sonu olarak görmekten vazgeçmeli ....ben gebe kalamayışımın nedenlerini farklı durumlara bağlıyorum (sağlık durumu harici şeyler )sana biraz bahsetmiştim ..ancak işin o kısmında da öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum ...tam bir kısırdöngü oldu yani bu durum....yine de umut dünyası işte herşey bir an gelecek çorap söküğü gibi düzelecek diye bekliyorumm..
mesaj kotanı dert etme ben beklerim sabırla :) :) :) ...teşekkür ederim inceliğin için....
Aramiza hosgeldin arkadasim :). Sana bol sans diliyorum nasil bir tedavi yolu izliyorsun bizlerle tecrubelerini paylasirsan sevinirim
Ben gecen yil subat ayinda hamile kalmistim fakat 6 haftalikken dusukle sonuclandi ardina dusup sebebini arastirmaya gitmedik hem doktorum erken dusuklerde sebep olarak genelde spermin kaliteli olmayisina bagliyoruz ki vucut onu sistematik olarak disari atiyor dedi. Sonra 6 ay ara verdik doktora felan gitmedik. Ekim ayinda basladik tedaviye test sonuclarinda bir problem yok ama benim rahim seklim farkliymis doktor benim durumdakilere arkadan iliski oneriyor. Onden olunca spermler disari akiyor. Bunun disinda bisey yok yumurta buyuyor catliyor endometrium kalinligi da iyi sonuc verdi. Bu ay tutmazsa asilama yapacaz dedi benim doktorIkı profesore gittim biri kesip biçmek istedi laparoskopiyle digeri hsg yaptırıp doguma bir engel gormedi, normal yolla denememizi yapıyoruz allah kısmet ederse sağlıklı bir gebelik yaşarım inşallah. Amh im 1.1 sizlerin kaç? Spermiyogram yaptı. Mı eşiniz?
Ben gecen yil subat ayinda hamile kalmistim fakat 6 haftalikken dusukle sonuclandi ardina dusup sebebini arastirmaya gitmedik hem doktorum erken dusuklerde sebep olarak genelde spermin kaliteli olmayisina bagliyoruz ki vucut onu sistematik olarak disari atiyor dedi. Sonra 6 ay ara verdik doktora felan gitmedik. Ekim ayinda basladik tedaviye test sonuclarinda bir problem yok ama benim rahim seklim farkliymis doktor benim durumdakilere arkadan iliski oneriyor. Onden olunca spermler disari akiyor. Bunun disinda bisey yok yumurta buyuyor catliyor endometrium kalinligi da iyi sonuc verdi. Bu ay tutmazsa asilama yapacaz dedi benim doktor
Geçmiş olsun arkadasim benim rahmin sola deviye, ters yani. Senin de mi oyle? Arkadan ilişkide , diz dirsek pozisyonunda bazen agrı olmuyor mu? Normal olanlar yastık koyuyorlar bellerine bi ne yapacagiz?:44:
Benim doktor normal iliskinizi yapin ama son atisi arkadan olsun dedi ve o pozisyonda en az 30dk kal dedi , ayiptir soylemesi ben vakit gecsin diye o pozisyonda televizyon bile seyrediyorum bu sekilde disari akmiyor ama netice onemlli yine de hamile kalamiyorum
Benim doktor normal iliskinizi yapin ama son atisi arkadan olsun dedi ve o pozisyonda en az 30dk kal dedi , ayiptir soylemesi ben vakit gecsin diye o pozisyonda televizyon bile seyrediyorum bu sekilde disari akmiyor ama netice onemlli yine de hamile kalamiyorum
retrovert mi senin de onun üzerine mi doktorun böyle dedi?:44:
Evet canim retrovert benimki de ondan oyle dedi. Bahsettim pozisyon senin de bildigin diz dirsek pozisyonu. eger bu pozisyondan agri duyuyorsan o zaman dedigim gibi normal iliskinizi yapin tam bosalacagi zaman diz dirsek pozisyonuna don ve oyle bitirin. son atis dedigim bu
tamam canım. fertility friend ates tablosu kullanıyorum 10 unda kırmızı cizgiyi birlestirmis. o gun beraber olmusuz bir de iki gun sonra. acaba dogru mu yaptım? sen FF kullanıyormusun?
Hosgeldin arkadasim. Dogum Gunun de Kutlu Olsun bu arada. Her yasin ayri bir guzelligi var ve InsaAllah Allah sana bu guzel yasinda nur topu gibi saglikli bir bebek verir. Stres yapma belki de hamilesin insaAllah
ya bu topik ne ıssız yaa!valla 35 yaş üstünde olup tek gebe kalmak isteyen benmişim gibi hissettim :)
. Sagolasin iradecim hosbuldum. bu ay da umutlarim bosa cikti, cok uzuldum yine ama hayirlisi olsun diyorum Allahtan umit kesilmez...
Senin yazdigin bisey dikkatimi cekti yanlis anlamazsan sormak istedim, doktorun rahminin sola dogru olusu nedeniyle mi diz dirsek pozisyonunu onermisti ? cunku ben simir testi yaptirmaya gittigimde hemsire bana da rahmimin sola dogru oldugunu soylemisti eger faydasi oluyorsa denemek lazim. Hayirlisiyla bir an once ben de , burada bebek isteyen herkes de guzel haberler aliriz insallah
Canim benim rahim saga mi sola mi donuk oldugunu bilmiyorum ama retrovert oldugunu soyledi ve bu durumda onden iliskiye girmeniz zor netice verir cunku ben spermlerin hemen disari aktiklarindan sikayetciydim. Sebebini boylece ogrenmis oldum rahim sekli retrovert ise iliskiyi arkadan oneriyorlar bildigimiz diz dirsek vaziyeti. Ya da son bitirme asamasi oyle olsun demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?