35 yaş ve üstü olup yeni bebek sahibi olan anneler gelin beraber büyütelim:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi B.V
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İnşallah canım sende oğlunla gidersin oralara..
Canım Ata'nın halaları Almanyada.. Uçakda hiçbir sorun yaşamadık zaten kalkarken ve inerken biberonla mama verdim uyudu. Münihe gittik ordan araba koltuğu satın aldık 9-18 kilo olanlardan (burdan ana kucağını almadık ordan büyük koltuk alacağımız için) onu Halasının arabsına taktık ve gidiş dönüş 1800 km yol yaptık oğlumla..Rahat bir yolculukdu ..uyku olayımız karıştı birbirine sadece..
Floransa ve Venedik de 1 ere gece otelde kaldık zaten..gerisi halalarda..
Ben yanında tarhana götürmüştüm oğlum çok seviyor diye inan 2 defa yapabildim..
genelde mama içti..

Maşallah oğluna oturunca biraz nefes alabilmişsindir değilmi ?
Canım sağlıklı olsunda az kilo alsın..zaten artık bundan sonra 200-300 civarı alacaklar..
Hareketlendikçe kilolar gidecek zaten..
Diş çıktımı???
Ata'nın alttan 2 tavşan dişi çıktı..üstten 1 dişi patlamak üzere..

Meltemcim sagol canım yavas yavas büyüyorlar bizde izliyoruz onları:)) Canım iznim marta kadar ama istersem işe erkende dönebilirim.Ben de oğluşumun durumuna göre karar vericem dönüş tarihime ,şimdilik yılbası diye düşünüyorum bakalım artık... Bakıcıyı yaz sonu arastırmaya başlıycam ancak bulurum sanırım.O konuda biraz titizim ben işe başlamadan yanımda olsunki içime sinsin istiyorum.Bir de işe başladıgımda annem yanıma gelecek inşallah, bir müddet bizde kalacak kadını gözetmek için yani cocuga yumuşak bir geciş yaptırmayı düşünüyorum.

Ebrucum senden ne haber ? 8 aylık bebek icin börek falan erken degil mi canım ya . Sen meyve sebze yedir her daim fit olsun :)))

merhaba arkadaşlar
meltemcim ne güzel gezmişsinizdir,Ata maşallah çok uslu bir bebek olsa gerek,yollarda huysuzluk yapmamış annesi sana.bizimki biberon almıyor dolayısıyla mama veremiyorum zaten tadını sevmiyor içmiyor kesinlikle.ama ver köfteyi patatesi yer zibidi oğlum :))
bizim alt iki dişimiz çıkmıştı,uzadılar epeyce.üstler gelecek sırada.

esra fit zaten oğlum,darısı tombişlerin başına

Esarcım kesinlikle bakıcı olayında titiz davran..
bebeklerimizi emanet ediyoruz onlara ..Annenin gelemsi iyi olacak senin için...

Ebrucum biz hafta sonu kahvaltıya gidiyoruz oğlum katıya geçtiğinden beri..
Walla ben börek veriyordum ve veriyorumda .
Zaten oğlum erken doğmasaydı hemen hemen oğlunla yadaş olacaklardı canım...
Yemek istiyorsa ver..Geçen gün Yenidünya meyvesi malta eriğide deniliyor ondan yiyordum
baktım bizimki sulanıyor onada verdim..
ınan bir iştahla yiyorki sorma..Diş den dolayo içi yanıyor galiba...
Bu arad bizmde üstten biri patladı diğeride önümüzeki günlerde patlar heralde..
Bugün yine iştahsız oğlum...

Selam dişler hepimizi zorluyor , bizimde eller sürekli agızda aksamustlerı ne hıkmetse krızımız tutuyor ben de soguk jellı diş kasıyıcıyı veriyorum .O mutlu ediyor oglusumu.. Ne menem seymiş bu dişler yahu erkenden baslayıp ortada da görünmüyolar :))))
Meltemcim bakıcı konusunda cok güzel fikirlerim var bazı testleri yaptırmayı düşünüyorum .Eşime söyledim kimse calısmaz seninle dedi ama ben hiçte komik ve önemsiz oldugunu düşünmüyorum.
Ben de bugun elma yiyodum benimki gözünü dikmiş bana bakıyor,utandım biraz cocugun canı çekmemiştir umarım. Doktorumuz 6 ay bişey yok dedi:)))

merhabaa
ben haftasonu evdeyim fırsat bulamıyorum nete girmeye,pzt iş başı olunca geelbiliyorum.
önümüzdeki hafta ücretsiz izne ayrılıyorum 3 aylığına :)
meltem merhaba nasılsın,Ata nasıl neler yapıyorsunuz?istanbulda havalar ne kötü değilmi,dışarı çıkıyormusunuz hergün?bizim evin olduğu yer çok esiyor ben çıkaramıyorum oğlumu korkumdan.ancak arabayla biryerlere gidersek işte...

esra nasılsın oğluşun nasıl siz neler yapıyorsunuz?görüşemedik hala,ayarlayalım birgün.

Canım sevindim 3 ay evdesin oğlunla...Biz iyiyiz bu aralar üst dişlerden dolayı huysuz..Bizde dün k.k daki prematüre topiğindeki arkadaşlarla görüştük..Çok keyiflydi ama ben pek kalamdım..
Çıkarıyorum canım bzim buralarda rüzgarlı ..Evimiz bahçeli dışarısı olmasa bile mutlaka bahçeye günde 1-2 defa çıkıyor..Salıncağına bindiriyorum çok seviyor..Çıkar canım birşey olmaz..Kafasına sapka takmayı unutma..

Selam kızlar , herkes iyi sanırım.Biz de iyiyiz. Dun caddebostan sahilinde yürüyüş yapık oğluşla kalabalıktı bayagı.ıkiniz de aklımdan gectiniz. Ebrucum görüşemedik dedim.Meltem yakınlarda mı oturuyor acaba dedim:)) Oralar cok güzel canım izmirime benziyor, heralde ondan seviyorum.
Kuzuların hepsi diş cıkarıyor sanırım kolay gelsin. Ebrucum 3 ay evdesin demek harika .Oğluşun seninle epey vakit gecırır artık. Herkesi opuyoruz:)))

selamlar
meltem bahçeli ev harika gerçektende,Ata çok şanslı,çıkarsın keyfini.
bizde lojmandayız bahçemiz epey büyük,bakımlı o açıdan şanslıyız bizde,birde biz ilk katta oturuyoruz puseti alıp aşağı inmek kolay ama karşımız orman ve istanbulun içine göre 1-2 derece serin ve daha rüzgrlı oluyor.çok esmediği zamanlarda çıkarıyoruz şapkayıda ihmal etmiyoruz.
esra ohh demek karşıya gçtiniz,insan bizede haber verir aşkolsun
ben izin alıncca annemlere gidicem,ablam var bi tane o da peşimize gelecek sağolsun yanlız bırakmaz bizi hiç :)))

meltem sormuşmuydum önceden hatırlayamadım ama Ata kaç haftalık doğdu?birde nerde doğum yapmıştın sen,küvöz maceranız falan olmuştur herhalde.zor olmuştur mutlaka canım.erken doğum nedenin neydi?
ay çok sordum galiba,anlatmak istemezsen anlarım canım...yerimseniben

Anlatırım canım..
33 hafta 1630 gr doğdu 10 gün küvezde kaldık 1530 olarak eve geldik..Normalde 1800 ün üzerine çıkınca veriyorlar bebeği..Doktorlar benim bilinçli anne olduğumu görünce ve eşiminde doktor olması nedeni ile erken kiloda bıraktılar bizi..
Canım bir gece sabaha karşı 4 de suyum geldi ..ama öyle azıcık falan değil..Tutuyorum ama kaçıyor işte..neyse o gece eşim nöbetçi ben evde tekim..hemen eşimi aradım geldi çıktık yola doktorumuz aradık kadıköy şifada doğum yapacaktım..
Fakar doktorumuz bodrumdaymış..Neyse bizim çok yakın arkadaşımız zeynep kamilde ..Buraya gelin bakalım dedi..ve gidiş o gidiş..Orda yatırdılar iğne falan (ciğer geliştirici) vurdular 48 saat geçmesi lazım ..Beni nst ye bağladılar oğlumun kalp atışlarını duyuyordum 13 saat sonra kalp atışı yavaşladı ve beni apar topar doğuma aldılar..sonrası 10 gün bekleme ağlama ve dularala geçti..Ama şanslıydım 3 saatte bir ben beslemey gittim..Biberona sağıp sütümü götürüyordum ve o sütümü içerken dokunarak şarkılar söylüyordum..Yine duygulandım..

Neyse şimdi oğlum uyurken şarkı dinlemeyi çok seviyor..

Birde canım suyumun erken gelmesinin sebebini bulamadılar...
ıyikide erken gelmiş 9 ayı beklesydim gelişim geriliği olabilrdi..

günaydın herkese

meltemcim gelmiş geçmiş olsun,Ata maşallah çok şeker ve sağlıklı bir bebek,şansınıza çok az kalmış hem küvözde.zaten yiyecek ekmeği içecek suyu olsun dünyada 500gr doğan bebekler bile güzelce büyüyorlar.

sayfamızını sahibesi nerelerde,giremedi sanırım oğluş müsade etmedi galiba :)

Burdayım Ebrucum ,oğluşla uğraşıyorum yazamıyorum bazen merhaba:))
Ebru demek izinde annenlere gidiyorsun ne güzel bayılırım aile gezilerine ayrıca coooook şanslısın ki ablan varmış benim yok maalesef keşke olsaydı ((

Meltemcim kötü günler geride kalmış cabuk atlatmış olmanıza sevindiim canım Ata ya sıkı sıkı saıl canım hep iyi günlerini gör inşallah:))

selam arkadaşlar

esra merhabs hoşgeldin,nasılsın,oğluşun nasıl neler yapıyor?

meltem merhaba,nasılsın,Ata nasıl canım,emekliyormuydu Ata,yürüme falan nasıl sıralıyormu?

Merhaba Esra ve Ebru nasılsınız ??
Biz çok iyiyiz...Ata emeklememek için direniyor :))
Direk yürüyecek canım...
Geçen gün yatağından tutunarak ayağa kalktı tabi ben çıldırdım.. :)))
Esra'cım sen benim oğlumla olan diyoloğumu görsen...
Ona tapıyorum bir dedğini iki etmiyorum..Çünkü hak ediyor oğlum...
Ağlatmıyorum çünkü o yeteric küvezde ağladı canım..

maşallah Meltemcim Ataya.epey hareketlenmiş demek ki,emeklemeden yürüyecek belki de.hadi bakalım hayırlısıyla büyüsünler inşallah.
3.dişiniz geldi mi peki,geçen gelecek yazmıştın.
bizim bütün dişler bembeyaz olmuş nasıl kabarmış oğlumun damakları anlatamam.
artık hep soğuk şeyler yiyip içiyor,yemeklerini zeytinyağlı yapıyorum dolaptan çıkarıp veriyorum.sıcağa yakın ılıksa ağlayıp yemiyor,dokunuyor galiba meleğime kıyamam ben ona ya.

canım üçüncüsüde çıktı hatta gıcırdatıyor bile kaydirigubbakcemile
4. yolda bugün yarın patlar...
İyi yapıyorsun hafif soğuk vermekle..
Sizin dişler ne alemde canım ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…