35 yaş ve üstü olup yeni bebek sahibi olan anneler gelin beraber büyütelim:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi B.V
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

B.V

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
58
0
86
İstanbul
Merhabalar , ben 37 yaşındayım ve şu an 2,5 aylık bir oğlum var. Aslında calısıyorum fakat ucretsiz izin aldım bir muddet oglumla beraber olmak istiyorum.Sizde eger yeni anne olduysanız gelin tecrübelerimizi , sorunlarımızı beraberce paylaşalım. Şimdiden iyi paylaşımlar opuyorumnanaktan

selam ben de 37 yaşındayım..
ve 8 aylık bir oğlum var..ilk bebeğim...
hayırlı olsun topiğimiz canım..

Çok memnun oldum canım. Maşallah sen büyütmüşsün oğlunu benimde yeğenim var 7. ayın içinde o da . Bebeklerin her anı ayrı güzel.Bizde gaz sancılarından yeni kurtulduk sayılır.Henüz tutmayı ögrenmedi,aceleciyim sanırım bir an önce oyuncaklarını oynasın istiyorum. İstanbulun ne tarafında oturuyorsun ben avrupadayım. Tecrübelerinden faydalanmak isterim .Görüşmek üzere ...

b.v canım senin bebiş küçük daha birşeyleri tutmak için...
ben anadolu yakasında oturuyorum..
eskiden avrup yakasındaydım hangi semtdesin ??
tabiki yardımcı olabilirsem sevinirim..
canım ben süt verirken hiç gaz yapacak gıda yemedim..
o sebepten bebeğimde gaz sorunu yaşamadık..
ben 33 haftalık ve 1500 kilo doğurmak zorunda kaldım oğlumu :))
suyum gelince aldılar bebeğimi..
şimdi çok iyi...

Merhaba ben Kağıthane de sitelerde oturuyorum.İşim de Şişlide ...
Demek 33 haftalık dogum yaptın .Zorlukları olmuştur muhakkak. Artık büyümüş maşallah .Benim bebeğimde 37 haftada dogdu yani prematüre sınırını bir günle aştık.Nst kontrolunde apar taopar ameliyata aldılar agrılarım olmus.Haftasına göre kilosu iyiydi 3340 gr dogdu ama sezeryan sonrası cigerdeki suyunu atamadı ve beş gun yenidogan yogun bakımda kaldı. Ordan aldıgımızda 2950 grama düşmüştü.Şimdi toparladı hızla kilo alıyor .Ben cok almasını istemiyorum ,hareketlenince normal olur heralde. Gaz yapıcı hiçbir şey yemedim canım ama gazımız oldu maaalesef geçti çok şükür ...
Sen karsıda nerdesin? Ben o tarafı daa cok seviyorum.Ama burda calısınca işe yakın olsun istemiştik. Sen calısyormusun bebeğine kim bakıyor?

canım bebeğin kilo alsada ayaklanmaya başlayınca gider...
ben sabiha gökçen tarafındayım..istanbul parka yakınım..
kendi işimdi devir yaptım..ve 1 gün sonrası suyum geldi :)) şansa bak..
Bebeğime ben bakıyorum, zaten ben bakmak istiyordum..
şimdi kocaman oldu ama diş sıkıntımız başladı..
iştahsız ve mızmız bu aralar...

Dişleri çıkıyor demek cocuklar büyüyecek ama hep bir şeyleri olacak neyse saglıklı olsunlarda gerisi boş. Sen de belki bebek büyüyünce tekrar işe geri dönersin alışkın insanın tamamen bırakması zor biraz. Benim bir yıl hakkım var ama ne kadar kullanıcagımı bilmiyorum oglumun durumuna göre karar veririm artık. Benim yegeniminde dişleri kaşınıyor iştahsız ek gıdalarla boğusuyorlar o işte pek kolay degil anladıgım kadarıyla bana referans oluyolar ama. Mama sandalyesi aldın mı, kullanabiliyor musun?

Ben 38 oluyorum mayısta ve 3. bebeğimi 4 ay önce doğurdum..Aslında tecrübeliyim annelik konusunda ama her çocuk farklı..Büyük kızım okula başladı bu yıl,çok zor bi süreç 1.sınıf..Ama kardeşini olgunlukla ve sevecenlikle karşıladı.Küçük kızım da 2.5 oldu.O çok naif,kırılgan bi kız..içim acıyor bazı hallerine..Kardeşi hazmetmesi zor oldu.Masumlaştı ve içine kapandı..Ama dengelemeye çalışıyoruz babamızla..sizin tek çocuk..el bebek,gül bebek büyüyecekler melekler..Kolay gelsin.Bi çocuk ne kadar iyi bakılırsa bakılsın annenin yerini kimse tutamaz.Ve çok çabuk büyüyorlar her saniyenin tadına varın onlarla geçen...Küçüğüm ise agularıyla,gülücükleriyle iyi ki doğurdum dedirtiyor bana..

selam kızlar.bende kasım ayında doğum yaptım.miniş ikinci çocuğumuz.erkek adı burak..aslında burak kaan ama kimliğe burak yazılıca burak dedik. 9nisanda 5aylık olucak tosunum.:ecrin_bebek:
bir tanede 11yaşında kızımız var.6.sınıfa başladı bu yıl.keşke diyorum doğumum mayıs sonuna falan denk gelseydi.ozaman kızıma daha çok zaman ayırır drslerinde yardımcı olurdum.bunca yıl hep beraber yaptık herşeyi .ödevlerinde hep yarıdmcı oldum ilgilendim ama doğum kasımda olunca ve sezryan beni bayağı bir hırpalayınca ilgilenemedim istemedende olsa..çok üzüldüm.gelip tam bişey soruyodu oğlum başlıyodu ağlamaya o bağrınırken kzımın ne dediğini kafam almıyodu.zavallım çok bocaladı.saçını bile ben yaprdım.oda ona kaldı.sorumlulukları birden arttı.bocaldı.derslerde başaşağı gitti malesef.çok başarılı bir çocukdu.her yıl takdir alırdı.teşekkür aldı gerçi ama zayıflarda geldi.
ona destek olamadığım için ağlıyordum bazen.halada içim acıyo ona bakarken.umarım seneye topralarız artık dersleri.
allahtan kardeşini çook seviyo.mamsını veriyo,altını değiştiyo,gazını çıkarıyo acaip düşkün.burakda ona düşkün.onu görünce deli oluyo resmen.rabbim ikisinide korusun....hepinizin evlatlarınıda tabii:))
aaa unuttum yaşım 37.bunca yıl aradan sonra zor olur dediler.aslında bakması zor oluyo.galiba kızımda dah gençtim ondanamı ne?yada oğlan çocuğu daha zor.ev işi yapamıyorum doğru düzgün yawww.
ama çok şeker.iyikide yapmışız diyorum..ayy çok uzun oldu mektup gibi
.. ..kaydirigubbakcemile3

Zeynep Beyza merhaba , maşallah yavrularına ne mutlu sana .3. bebegin cinsiyetini yazmamışsın canım.Güle güle büyüt . Aslında 2 tane büyümüşken yeni bir bebek zor olur gibi ama cocukları cok seviyorsun sanırım. Antalyada mı oturuyosun ? ben yeni evlendigimde 4 sene yasadım orda sonra istanbula geldik. Senin küçük bizden 1 ay büyük sanırım benim dogum 11 ocakta olmustu:) görüşmek üzere

Selam Funda ne güzel dogumlarımız hep birbirine yakınmış.Sende güle güle büyüt canım.Kızının yardımcı olmasıda süper bişey .Ben yalnızım su sıralar annem epey yanımda kaldı fakat şimdi kızkardesimde kalıyorlar onun bebişine bakıyorlar o iş hayatına geri döndü.Bizimde aksi gibi cocuklar arka arkaya oldu.Su an 6 aylık olan bir de kuzenim var.Ama bir yandanda mutluyum iki kuzen kardes gibi büyür diyoruz.
Kızın içinde bence üzülme mutlaka ki düzene girecektir.Ne güzel kardesini sevmiş yasıda büyük .Aklı başındadır onun en merak etme annesi dersleride düzelir nasılsa.Hangi semtte oturuyorsun canım?

Nınım sen nerelerdesin canım ugramamıssın? Benim dün netim bozuktu bakamadım neyseki düzeldi.Ata nasıl annesi seni üzüyor mu? Alışık olmadıgım icin sanırım yemek yapacak vakit bile bulamıyorum. Oglum uyurken gürültü cıkarmıyım diyeyapamıyorum o uyanıkken de sagolsun kendinden baska hıcbıseyle ılgılendırtmıyor. Bakalım bir düzen oturtmam lazım sanırım eşim varken yemek yapsam diyorum .Haftasonu mesela bikaç gün yetecek gibi. Kızlar siz nasıl yapıyorsunuzev işlerini ?

7 Aralıkta doğdu oğlum..Evet çocukları seviyorum ama 3.yü düşünmemiştik hiç..Plansız bir gebelikti benimki ve sonlandırmaya kıyamadım.Kürtaja karşıyım zaten.ileri yaş gebeliklerini bilirsiniz.Zorlu bi maratondu ve eşimin doğduğu gün,onun 40.yaş hediyesiydi bebeğim...iyi ki olmuş.

Size güzel bir hediye olmuş oğlun ne mutlu size:)) Babasıyla aynı gün doğmuş olmasıda ayrı bir güzel beraber kutlarlar artık... Antalyanın ne tarafında oturuyorunuz ? Ben konyaaltındaydım oralar cok güzeldi...

Eşim alanyalı,evlilik dolayısıyla burdayım..Alanyanın deniz ve ormanın içiçe olduğu bir beldesindeyiz.ıstanbuldan sonra zor oldu biraz.Bir de sanılanın aksine buranın yerlileri oldukça tutucu ve önyargılılar.Düşünebiliyor musunuz kız çocuklarının okuyup meslek sahibi olmalarına karşılar..Ama benim yerleşik alman dostlarım ve sonradan buralı olmuş harika dostlarım var..Anlayacağınız zorunlu ikametimden mutluluk duymaya çalışıyorum.Ne de olsa çocuklarım da buralı oldu sonuçta..

ıstanbuldan gibi büyük bir metropolden sonra oraya yerleşmek sana farklı gelmiştir ama epeydir ordasın sanırım .Alışmışsındır muhtemelen. Ben de iş icabı istanbuldayım aslen izmirliyim ve izmiri hiçbir yere degişmem.Bir gün Allah kısmet ederse döneriz inşallah. Hepimizin gönlüne göre olsun inşallah.

Diğer arkadaşlar uğramamışlar galiba . Hanımlar kadınlar kulubunde 35 yaş ve üstü bebegi olan bu kadar az kişimi var ? Bekliyoruz herkesi ....

Bebekleri oyalamak için neler yapıyorsunuz? Oyun halısı almayı düşünüyorum .Kullanan var mı aranızda? Varsa hangisi ? Bir de bebeklerin sevdiği oyuncakları paylaşabilirmisiniz?

Kraft 804 model park yatağın ara katı oyun halısı olarak da kullanılıyor..Oğlum ilk bikaç sefer severek vakit geçirdi ama şimdi gördüğünde bile çığlığı basıyor..Bana sorarsan gereksiz bir materyal..Hem kullanım süresi kısıtlı ve benim incelediklerim içeriğine göre oldukça pahalı..Ona harcayacağım parayla üç çocuğum için ortak kullanabilecekleri bir oyuncak alırım.Mesela akülü ATV fonumuza ekleyebilirim.Ama anneleri sizin ilk,tek ve muhtemelen son bebeğiniz..Ne alsanız,ne yapsanız azdır.

4 aylık oğlumun en sevdiği oyuncak benim..Yüzüme dokunmaktan ve seseler çıkarmaktan çok hoşlanıyor.Bazen 15 dakikaya varan aaaaa,eeeee,ooooo,aguuuu sohbetlerimiz oluyor.ıkinci en sevdiği oyunca ise altın sarısı saçları olan ablası,ama artık yoluyor o güzelim saçları..Biyerlerde okumuştum 5-6 ay civarı tencere,kaşık en sevdikleri oyuncak diye,kızlarımdan biliyorum haklılar..bir de duyu organlarını farkedebilecekleri herşey..rengarenk kumaşlar,pet şişeye doldurulmuş bakliyat,kokulu sebzeler,pelüş olmayan ağzına götürebilecekleri minik,hijyen oyuncaklar vs..Bebeğin zihinsel ve ruhsal gelişimini hızlandırmak için bol zaman ve yaratıcılığa ihtiyaç var,pahalı, markalı oyuncaklara değil..son bişey..oğlum ilk kahkasını yüzüne pipetle hafifçe üflediğimde atmıştı...

herkese merhaba,forumunuz hayırlı olsun. 33 yaşındayım beni kabul edermisiniz aranıza? :)
6.5 aylık bir oğlum var benimde.ek gıdalara geçtik,dişlerimiz çıkmaya başladı,biraz mızmızlığımız var bu yüzden.ek gıda süreci zor oluyormuş gerçektende.
bende çalışıyorum ve avr. yakasında oturuyorum istanbulda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…