Canım benim yaşımda 36 eşimin 40 ben tüp bebek yapmaya karar verdim şuan ikinci deneme için ugrasıyorum hakkımızda hayırlısı bence vakıt kaybetmeIyi geceler arkadaslar,
Ben yeni uyeyim, ilk kez yaziyorum burada. Yaklaşık 21 aylık evliyim ve 6 aydır da bebek için çalışıyoruz. İlk yılımızda farklı sağlık sorunlarıyla uğraştığımız için bebeği ertelemek zorunda kalmıştık. Tam bebek için hazır olduk bu kez de o gelmiyordoktorlar bende bir sorun olmadığını, eşimde de ciddi bir sorun olmadığını ancak sperm hızının arzu edilenden biraz daha az olduğunu soyleyerek, birkaç ay daha deneyip sonuç beklememizi önerdiler. Ancak ben 36, eşim 40 yaşında. Yasimizdan dolayı stres yoğun. Bu 6. ayda belki de psikolojik olarak birçok gebelik belirtisi hissetmeye başladığım anda kırmızılar yine geldi ve gerçekten yıkıldım. Kafam hep bu konuyla meşgul. Ya olmazsa kaygısı çok yoğun. Benimle aynı durumda olup, bu stresi yenip hamile kalanlar nasil basardiniz merak ediyorum. Neye tutunup sabretmeliyiz. Her geçen ay büyüyor gözümde bu durum.. Allah kimseye aratmasın, her isteyenin kucağına bebeğini nasip etsin inşallah.
rabbim inşallah hayırlısı ile nasip eder keçiboynuzu pekmezi iyi oluyor erkeklerde ki sorunlarda benim eşimde de sorun vardı pekmez yedirdim ona :) bende soğan suyu yapmıştım bunlar sebep mi oldu bilemem o dönem hamile kaldım.sizde iyi beslenin eşinizde tabi sonra kafanızı dağıtın güzel anılar biriktirin o arada bebiş gelir belki :) hem yaşınızı dert etmeyin şimdi bir çok yol var tedavi var inşallah bunlara gerek kalmadan bebişiniz gelir :)Iyi geceler arkadaslar,
Ben yeni uyeyim, ilk kez yaziyorum burada. Yaklaşık 21 aylık evliyim ve 6 aydır da bebek için çalışıyoruz. İlk yılımızda farklı sağlık sorunlarıyla uğraştığımız için bebeği ertelemek zorunda kalmıştık. Tam bebek için hazır olduk bu kez de o gelmiyordoktorlar bende bir sorun olmadığını, eşimde de ciddi bir sorun olmadığını ancak sperm hızının arzu edilenden biraz daha az olduğunu soyleyerek, birkaç ay daha deneyip sonuç beklememizi önerdiler. Ancak ben 36, eşim 40 yaşında. Yasimizdan dolayı stres yoğun. Bu 6. ayda belki de psikolojik olarak birçok gebelik belirtisi hissetmeye başladığım anda kırmızılar yine geldi ve gerçekten yıkıldım. Kafam hep bu konuyla meşgul. Ya olmazsa kaygısı çok yoğun. Benimle aynı durumda olup, bu stresi yenip hamile kalanlar nasil basardiniz merak ediyorum. Neye tutunup sabretmeliyiz. Her geçen ay büyüyor gözümde bu durum.. Allah kimseye aratmasın, her isteyenin kucağına bebeğini nasip etsin inşallah.
Çok teşekkür ederim canım. Stres ve beklentiye engel olmak öyle zor ki. Geçen ay HSG çektirdim tüpler açık. Polip vardı onu aldırdım. Bu ay da bekliyoruz regl yi. Fakat doktorum beklenti başladı mı bebek gelmez çok zor diyor, bir an evvel aşılamayla başlayalım diyor. Biz de tamam dedik iyi bir tüp bebek merkezi arıyoruz şimdi.stresten uzak ve rahatlık lazım.
ne kadar stres o kadar uzak ihtimal maalesef.
bir de herkese önerdiğim soğan ve incir kürlerini yapın eşinizle beraber.
inşallah faydasını siz de görürsünüz benim gibiJannefel
Canım aynı yaştaymışız. Eşinle sende bir sorun gördü mü doktorlar? Yoksa yaştan dolayı bir an önce olsun diye mi tüp bebek önerdiler? Allah yardımcın olsun inşallah bu denemende hamile kalıp sağlıkla alırsın kucağına.Canım benim yaşımda 36 eşimin 40 ben tüp bebek yapmaya karar verdim şuan ikinci deneme için ugrasıyorum hakkımızda hayırlısı bence vakıt kaybetme
Saol canım yaştan dolayı hemen olsun istedim daha önce normal yolla gebeliklerim oldu düşükle sonuclandı, tüp bebekte ilk denemem 9. Haftada kalbi durdu bakalım inşallah bu iyi olur kucagımıza alırız bana birşey yok normal deyip yolladı doktorlar klomen vs ilaçlar kullandım kendi olur dediler. Daha sonra tüp bebek doktorlarını araştırtın görüşme yaptım aşılama olacagını söylediler fakat aşılama garanti olmadıgından tüp bebek istedim. O şekilde başladı. Eşiminde spermi çok iyi oldugu söylenemez proxseed diye ilaç kullandı bayagı iyi oldu bu denemede bakalım artık. Keçiboynuzuda faydalı eşine yedir ama benim eşim yemedi ilacı içti sadece. Daha önce normal gebeliğin oldumu hiçCanım aynı yaştaymışız. Eşinle sende bir sorun gördü mü doktorlar? Yoksa yaştan dolayı bir an önce olsun diye mi tüp bebek önerdiler? Allah yardımcın olsun inşallah bu denemende hamile kalıp sağlıkla alırsın kucağına.
Çok sağolun inşallah. Ben bir ara soğan suyu denedim, eşime de zorla keçiboynuzu pekmezini yediriyorum :) Ama daha çok keçiboynuzunu olduğu gibi yemeyi seviyor o. Elinde hep keçiboynuzu vardır. İlişkiden önce kahve sperm hareketlerini hızlandırır dediler onu da içiyor. İnofolik kullanıyorum. Ama şimdilik bunlardan bir fayda göremedik. bebek işi tamamen kader kısmet sanırım. Belli bir günü var ne önce ne sonra. İnşallah bize de yazılmıştır, bekliyoruz. Allah sizinkini de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.rabbim inşallah hayırlısı ile nasip eder keçiboynuzu pekmezi iyi oluyor erkeklerde ki sorunlarda benim eşimde de sorun vardı pekmez yedirdim ona :) bende soğan suyu yapmıştım bunlar sebep mi oldu bilemem o dönem hamile kaldım.sizde iyi beslenin eşinizde tabi sonra kafanızı dağıtın güzel anılar biriktirin o arada bebiş gelir belki :) hem yaşınızı dert etmeyin şimdi bir çok yol var tedavi var inşallah bunlara gerek kalmadan bebişiniz gelir :)
Acele etmekle iyi yapmışsın canım. Biz 2 yıllık evliyiz inan 1 kez bile hamile kalamadım. En son bu ay hsg çekildi tüplerde bişey yok şükür. polip vardı o alındı. Dr sende hiçbir problem yok diyor. Eşimin de sperm sayısı iyi bu sperm hareketliliğiyle hamile kalan da oluyor dediler, engel değilmiş yani. Ama hiç kalamadımSaol canım yaştan dolayı hemen olsun istedim daha önce normal yolla gebeliklerim oldu düşükle sonuclandı, tüp bebekte ilk denemem 9. Haftada kalbi durdu bakalım inşallah bu iyi olur kucagımıza alırız bana birşey yok normal deyip yolladı doktorlar klomen vs ilaçlar kullandım kendi olur dediler. Daha sonra tüp bebek doktorlarını araştırtın görüşme yaptım aşılama olacagını söylediler fakat aşılama garanti olmadıgından tüp bebek istedim. O şekilde başladı. Eşiminde spermi çok iyi oldugu söylenemez proxseed diye ilaç kullandı bayagı iyi oldu bu denemede bakalım artık. Keçiboynuzuda faydalı eşine yedir ama benim eşim yemedi ilacı içti sadece. Daha önce normal gebeliğin oldumu hiç
İst kartalda oturuyorum. bahçeci umutta tedavi görüyorum şuan. Elinde yemesi faydalı degil canım eger pekmez yemezse 7 tane filan suda 15 dakika filan kaynatıp suyunu içir. Sigara alkol çok önemli bilgin olsun canımAcele etmekle iyi yapmışsın canım. Biz 2 yıllık evliyiz inan 1 kez bile hamile kalamadım. En son bu ay hsg çekildi tüplerde bişey yok şükür. polip vardı o alındı. Dr sende hiçbir problem yok diyor. Eşimin de sperm sayısı iyi bu sperm hareketliliğiyle hamile kalan da oluyor dediler, engel değilmiş yani. Ama hiç kalamadımkeçiboynuzunu elinden düşürmez, keçiboynuzu pekmezi de yiyor. Ben bol bol incir yerim zaten. . Boşa bekleyip vakit kaybetmeyin dedi 2 jinekolog. Siz hangi şehirdesiniz? Nerede yaptırdınız tüp denemesini?
Slm bende 35 yaşındayım.stres yapma tek çare buIyi geceler arkadaslar,
Ah başarsamSlm bende 35 yaşındayım.stres yapma tek çare bu
Çok sağol canım benim eşim inat ediyor, elimde yiyeyim diye ama artık ısrar edicem tşk ler. Sigara kullanmıyoruz, alkol de yok sayılır. Ben Ankarada bir merkez arıyorum. Tüp bebek işlemi nasıl oldu? Canın yandı mı? uzun süren bir işlem mi?İst kartalda oturuyorum. bahçeci umutta tedavi görüyorum şuan. Elinde yemesi faydalı degil canım eger pekmez yemezse 7 tane filan suda 15 dakika filan kaynatıp suyunu içir. Sigara alkol çok önemli bilgin olsun canım
bana da ilk doktor aşılama yapalım demişti. istememiştim. ondan sonra hayatımda bazı gelişmeler dolayısıyla çok stresli günler geçirdiğim için birkaç kez hamile kalmışım ve düşük yapmışım. ben farketmemiştim bile, dr söylemişti.Çok teşekkür ederim canım. Stres ve beklentiye engel olmak öyle zor ki. Geçen ay HSG çektirdim tüpler açık. Polip vardı onu aldırdım. Bu ay da bekliyoruz regl yi. Fakat doktorum beklenti başladı mı bebek gelmez çok zor diyor, bir an evvel aşılamayla başlayalım diyor. Biz de tamam dedik iyi bir tüp bebek merkezi arıyoruz şimdi.
Maşallah canımmm ayyy ne güzelllbana da ilk doktor aşılama yapalım demişti. istememiştim. ondan sonra hayatımda bazı gelişmeler dolayısıyla çok stresli günler geçirdiğim için birkaç kez hamile kalmışım ve düşük yapmışım. ben farketmemiştim bile, dr söylemişti.
sonra canımı sıkan her şeyi hayatımdan çıkardım. eşimle beraber incir kürü yaptık. o da kürden kullandı yani. birkaç ay sonra hamile kaldım ve incir kürü sayesinde 1,5 yıl arayla 3 çocuk sahibi oldum. 35 ve 37 yaş arasına 3 çocuk sığdı :)
süper ya maşallah. haklısın stres oldu mu çok zorlaşıyor. ama bir yandan da ben, ne büyük stresler altında yaşayıp da ilk birkaç ayda hamile kalanlara rastladım. aslına bakarsan bende çok stres yok, rahat bir hayatım var. işim çok yoğun değil, eşim herşeyime yardımcı her zaman anlayışlı, ailem ve kv de destek oluyorlar hayatımı kolaylaştırmak adına. hep şükrediyorum. oysa kuzenim, evlendiği günden beri kocasının borçlarıyla, maddi sıkıntılarla, artı kocasının bunalımlarıyla öfkesiyle uğraşıyor, bana hep çok şanslısın rahatsın hayatın kolay der. inan o evliliğinin 2.ayında hamile kaldı ben hala beklemedeyimbana da ilk doktor aşılama yapalım demişti. istememiştim. ondan sonra hayatımda bazı gelişmeler dolayısıyla çok stresli günler geçirdiğim için birkaç kez hamile kalmışım ve düşük yapmışım. ben farketmemiştim bile, dr söylemişti.
sonra canımı sıkan her şeyi hayatımdan çıkardım. eşimle beraber incir kürü yaptık. o da kürden kullandı yani. birkaç ay sonra hamile kaldım ve incir kürü sayesinde 1,5 yıl arayla 3 çocuk sahibi oldum. 35 ve 37 yaş arasına 3 çocuk sığdı :)
çok şükür.Maşallah canımmm ayyy ne güzelll
ona artık kısmet denir :)süper ya maşallah. haklısın stres oldu mu çok zorlaşıyor. ama bir yandan da ben, ne büyük stresler altında yaşayıp da ilk birkaç ayda hamile kalanlara rastladım. aslına bakarsan bende çok stres yok, rahat bir hayatım var. işim çok yoğun değil, eşim herşeyime yardımcı her zaman anlayışlı, ailem ve kv de destek oluyorlar hayatımı kolaylaştırmak adına. hep şükrediyorum. oysa kuzenim, evlendiği günden beri kocasının borçlarıyla, maddi sıkıntılarla, artı kocasının bunalımlarıyla öfkesiyle uğraşıyor, bana hep çok şanslısın rahatsın hayatın kolay der. inan o evliliğinin 2.ayında hamile kaldı ben hala beklemedeyimben çok stresliydim nasıl oldu anlamadım diyor hep. dr da o kadar çok miyomun var ki bu miyomlarla gebe kalıp doğurman mucize demiş
Valla bende aynı hüsran hep ama artık boşverdim ya..Ah başarsam
Aminnnnn. haklısın canım nasip kısmet. Biz elimizden gelen herşeyi yapalım gerisi tevekkülçok şükür.
darısı sizlere inşallah.
ona artık kısmet denir :)
kızkardeşim de eşinin işi dolayısıyla çok sıkıntı çektiği bir dönemde gebe kalmıştı.2. gebeliği için çok uğraştı ama olmadı. ben de kürden bahsettim. denedi ve ertesi ay o da hamile haberi aldı.
tabi kürden midir, kısmet midir orasını Allah bilir.
her şey sebep işte :)
Evet hayat devam ediyor canım, tüm hayatı hamileliğe endekslediğimiz için hayal kırıklığı yaşayıp duruyoruz. Basit bir krem sürerken bile ya hamileysem ya zararlıysa diye düşünmekten çok yoruldumValla bende aynı hüsran hep ama artık boşverdim ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?