- 2 Şubat 2017
- 3.300
- 3.460
- 133
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Valla bir sürü sürpriz durum yaşadım hayatta ama en kallavisi bu oldu. Sağlam sürpriz oldu.Hayirli olsunBen boyle habersiz hamileliklere bayiliyorum ya keske ben de yasasam hatta ikiz olsa 4 cocuklu olsam Saka bir yana planla olsa belki istemezdin boyle olmasi daha iyi.Kiskanma oluyor tabiki ama ilerde iyiki diyecegiz ins.Test kan testiymis zaten,bence yaptir
Amin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün. Alışacak inşallah benim kızımda. Başka çare bırakmadık.Hayırlı olsun bebeğiniz kizim 3.5 yaşında tekrar öğrendim hamile olduğumu ki dediginiz gibi yeni nefes almaya başlamıştım kızımda çok çok hareketli bir çocuktu inan bak günde 2 bayır inip çıkardık benim küçük cadı gezicek siye o ağustos sıcağında neyse oğlum doğdu bende çok korktum nasıl olucak diye ama şimdi 1 yaşını geçti benim ufaklık nasıl güzel oynuyorlar tam bir abla oldu ben hamileyken hep anlattım masal okudum çok küçük bir misafir gelicek bize çok ihtiyacı var onu çok sevmeliyiz şeklinde anlattım şimdi ağlasa bende önce kizim koşuyor o yüzden kaygılanmayın mutlu bir hamilelik geçirin inşallah
Çok teşekkür ederim,inşallah sürmez. Birde ikidir yaza denk geliyor en ağırlaştığım zamanlar. Geçen sefer yazın hamile kalırım bir daha planlarsam dedirtmişti bana bu sene yine yaz.9 sürmez sürmez endişe etmeyin
yalan değil benim de 2. gebeliğim daha ağır geçmişti.. üstesinden gelirsiniz
Çok teşekkür ederim.öncelikle sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.
çocuklar her duruma çabucak tepki verip sonra da adapte olan varlıklardır. o kaygıyı biran önce atın üzerinizden bence.
test içinse şunu diyebilirim. şayet bu gebeliği her ne olursa olsun devam ettirecekseniz hiçbir test yaptırmayın. oluruna bırakıp bol dua edin.
ha sil baştan başlamak zor olacaktır elbet. o da bebişin huyuna bağlı artık
Evet şu an erken. Darlamasın beni şimdiden sıkıldım,kardeş diye.Bence ikinci trimester da söyleyebilirsiniz. 5. Ayda filan. Başlarda söylemek çoçuğa çok düşünüp endişe geliştirmeye itebilir.Ama 3-4 ayda ancak içindeki heyecanı büyütür diye düşünüyorum. Siz de o zaman hamileliğinizin daha rahat döneminde olursunuz.
Sagolasın canım. Valla olabiliyor işte canlı kanlı örneği karşında. Bebekten sonra daha sağlıklı ve korunakli yöntemler araştıracağım sanırım.Yuh biz hep prezervatifle korunuruz ki dogum kontrol hapi kullanmiyorum zaten. Valla urktum simdi. Konunuzu baltaladim ama kusura bakmayin. simdiden saglikli ve kolay bi gebelik dilerim.
Çok teşekkür ederim,sizede sağlıklı doğumlar.Bende sizin gibiyim. 33 yaşındayım.. Doktorum enfeksiyona bağlı kısırlık gelişmiş normal yolla gebe kalamazsın dedikten bi zaman sonra şu günlerde gebe olduğumu öğrendim. Oğlum da 5 yaşında ve seneye ilkokullu.. aklımda bi sürü düşünce benim de..
Ama doktora birlikte gittiğimiz için oğlum da öğrenmiş oldu ve çok mutlu.. gelip gidip karnımı öpüyor. Geceleri iyi geceler kardeşim deyip öpmeden uyumuyor. Onun bu hali bana cesaret veriyo. Tabi oğlumu da hazırlıyorum bi taraftan kardeşin çok şanslı senin gibi bi abisi olucak gibi gibi..
Herkes aynı sorunları yaşıycak diye bi durum yok stres yapmayın kendinizi. Şu an yine kanamalı bulantılı zor bi gebelik geçiriyorum ve benden daha hamile bi eşim ve şimdiden lohusa depresyonuna girmiş kaynana ve görümcem var..o yüzden artıda olduğunuz taraflarınızı düşünüp iyi hissetmeye çalışın..
Sağlıklı doğumlar diliyorum..
Çok teşekkür ederim.Bak hayatım ben 32 yaşındayım ve 3 cocuk annesiyim evet cok zor büyütmek ama o kadar güzel ki evlat zate dogdugunda rahatını unutursun eger çalışmıyorsan da kızın büyümüş bebişi büyütmek zor olmaz.hayırlı olsun.
vay tebrikler bebişim başıma gelecekleri görür gibiyim ,sıkma canını hayırlı uğurlu olsun,ota bo..a pedagog diyorum ama istersen bir danış 34+ olduğundan taramaların zaten yaş risk gelecek takılma bence prenatal teste gerek yok ama karar senin.Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.
Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.
Üzerinize alınmayın yahu. Neden acımasızca olsun. Ben kızıma belli bir standart sağladım,imkanlar doğrultusunda. İkinci çocuğumada aynı imkanı sağlamak isterim. O standartı bir tık yükseltebilmek adına iş kuracaktım. Şimdi bu yakın zamanda olamayacak. Bu benim kendimle ilgili görüşüm,bir başkası 35 benim en verimli çağım diyebilir,saygı duyarım.Unumu eledim eleğimi astım mı? Bu çok acımasızca35 yaşındayım ve ilk bebeğime 9 haftalık hamileyim . Prenatal testi bende yaptırmayı düşünüyorum. Aklımda hiç bir soru işareti kalmasın. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah.
Canım sağol.vay tebrikler bebişim başıma gelecekleri görür gibiyim ,sıkma canını hayırlı uğurlu olsun,ota bo..a pedagog diyorum ama istersen bir danış 34+ olduğundan taramaların zaten yaş risk gelecek takılma bence prenatal teste gerek yok ama karar senin.
Canım çok teşekkür ederim.Hayırlı olsun canım sen yeni gelen bebegin aklı erene kadar kızını bol bol seversen, bebeği de kızinla beraber seversen bence kıskançlık yaşamaz. Ben düşünüyorum da ben kendimi hiç küçük kardeşimle kiyaslamazdim, sanırım o yüzden de hiç kıskanmadim. Yani ailem bana onun benle aynı seviyede olduğunu değil de sanki ben annem babamla aynı seviyedeyim bebek bizim bebegimizmis algısı oluşturdular. Yani o benim de bebeğimdi. Benim oyun arkadaşım olmak üzere doğmuştu :) hastaneden gelirken bana 3 tekerlekli bisiklet getirmişti onu nasıl kiskanabilirdim kiayrıca eşine çok büyük görev düşüyor çünkü kızlar genelde babaya düşkün olur. Bu dönemde babası kızıyla olabildiğince çok ilgilensin. Zaten sen ister istemez ilgiyi azaltacaksin o açığı babayla kapatabilirsiniz.
Amin teşekkür ederim..Çok teşekkür ederim,sizede sağlıklı doğumlar.
Hepimizin farkli yönden sıkıntıları var işte. Hayat böyle. Benim eşimde onu ye bunu iç diye darlamaya başladı beni. Ben yediklerim agzımda yaşıyorum anlatamıyorum. İstifra edemem,edersem fenalaşırım bunu anlamıyor.
Bakalım hayırlısıyla saglıkla gelsinler inşallah.
Çok teşekkür ederim,sizde saglikla büyütün.oncelikle hayirli olsun saglikla gelsin kuzunuz :)
38 yasinda dogurmus bir kadin olarak icinizi rahatlatiyim dedim
cok guzel ve kolay bir hamilelik gecirdim hatta oglumu 30 yasindayken dogurmustum ondan bile kolay oldu hamilelik sureci
prenatal test yaptirdim biraz tuzlu bir test ama bence deger , cok sukur saglikli bir bebis dogurdum , darisi basiniza
kardes kiskancligina gelince , kardes olunca illa kiskaniliyor ama ben bu durumun ailenin elinde oldugunu dusunuyorum
ilk birkac hafta oglum gercekten cok kiskandi ve bana tepki gosterdi cunku 8 sene boyunca odak noktam oydu , cocuk bi anda beni kaybettigini sandi
ben o surecte aksam okul donusu iki saat hep oglumla ilgilendim , bebegi emzirirken yanima oglumu da aldim , uyuturken gel beraber tv izleyelim deyip bi yanimda bebek bi yanimda oglum uzandik
ve surekli ona sunu soyledim , o daha cok kucuk , hepimize ihtiyaci var , baksana altina kaka yapiyor cok aciz ve biz olmazsak yasayamaz , ben demedim hep biz dedim , zaten bikac hafta sonra oglum duruma alisti ve inanilmaz sahiplendi , kiskanclik olayi da bitti
bir de dogum oncesi aile buyukleriyle konustum , mutlaka ogluma ilgi gostermelerini soyledim , eve gelen herkes once ogluma gitti onu optu kokladi , yakin arkadaslarim bebek ziyaretine geldiginde ogluma da hediye getirdi
biz bu sekilde hasar gormeden atlattik , simdi kizim 1 yasinda ve abisine tabiri caizse tapiyor , abisi de ona , opmeden koklamadan okula bile gitmiyor , okuldan gelince hepimizi pas gecip kardesine sariliyor
Amin teşekkür ederim..Çok teşekkür ederim,sizede sağlıklı doğumlar.
Hepimizin farkli yönden sıkıntıları var işte. Hayat böyle. Benim eşimde onu ye bunu iç diye darlamaya başladı beni. Ben yediklerim agzımda yaşıyorum anlatamıyorum. İstifra edemem,edersem fenalaşırım bunu anlamıyor.
Bakalım hayırlısıyla saglıkla gelsinler inşallah.
Sagolasın çok teşekkür ederim.hayırlı olsun saglıkla dogsun inşallah
hşç kendını sıkma zaten bırkaç sene sonra senden kardeş isteyecekti sen erken yapmış oldun ,
ben bu Prenatal test i sormak stiyorum sana , kaç haftalıken yapılıyor bu test ,
cok uzuluyorlar , ben oglumun gozlerinde goruyordum ve icim parcalaniyordu , yani aile ve yakin cevre tembihliydi ama disarda karsilastigimiz insanlar hep bebege ilgi gosterdigi icin yavrumun boynu bukuluyordu hemenÇok teşekkür ederim,sizde saglikla büyütün.
Ne güzel dengeyi sağlamışsınız,maşallah.
Bende testi yaptıracağım kesin diyorum artık. İçim rahat olmali ki ben mutlu olayım,kaygılı,stresli olmamalıyim,aksi halde çok daha zor günler geçireceğiz aşikar. İnsan ister istemez etkilenir.
Birde benimde aklimdaydı. Kizımı sevmeden bebeğe kimse dokunamaz demek. Iyi hatırlattınız. Cidden uzulsun istemem.
Sagolasın çok teşekkür ederim.
Hayırlısı böyleymiş.
11 haftalıkken yaptır dedi doktorum. Sanırım 9-11 haftalar arası yapılıyor.Cinsiyet bile öğreniliyormuş ama maliyetli biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?