- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 133
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
9 sürmez sürmez endişe etmeyinAmin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün.
Bilemiyorum ,kızıma bakıp üzülüyorum,sanki onun zamanından,hayatından çalacakmışım gibi geliyor. Birde cidden ben ilk hamileligimde çok enerjiktim,mide bulantım bile olmadı ama bu kez,gece ağrılarim oluyor,terliyorum,üşüyorum. Midem bulanıyor,zorla yiyorum. Sanki 9 ay böyle geçecekmiş gibi korkuyorum. Hep böyle gitmez değil mi? Toparlarım. Aksi halde kızıma çok üzülürüm. Yapamam,yorgunum demek istemiyorum ona yetebilmek istiyorum. Kendime telkin veriyorum sürekli hasta değilsin hamilesin sen diye.
Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.40 yaşındayım. Büyük oğlum 11 yaşında. Minnoş oğlum 4 aylık :) Çok istemiş olmama rağmen aynı kaygıları bende yaşadım. Ama doğar doğmaz kaygılarım son buldu. İyi ki doğmuş miniğim. Evimize huzur mutluluk hareket getirdi.
Aynı nedenlerden dolayı o kan testini bende yaptırdım. Test ile söylediklerinize aynen katılıyorum.
Teşekkür ederim.Hayırlı olsun.
Söyleme işini pek ertelemeyin. Gün gün büyüdüğünü görsün. Ona mektuplar yazın ve mektup gelmiş gibi cevap isteyin.
En çok istediğin şeyi getirmek istiyorum sana ablacım, ne istersin? Desin mesela doğuma yakın :)
Benim kız 4 yaşındaydı pek inanmadı ama zaten çok büyük kıskançlıklar yaşamadık çünkü o istiyordu kardeşi. Yalnızım herkes arkadaş gibi diyordu :)
Hayırlı uğurlu olsun.. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :)
33- 34 yaşlarımda gebe olup doğum yaptım büyük kızım 9,5 yaşındaydı doğduğunda
yaş farkı olunca bazı şeyler çok daha kolay :)
Bence ikinci trimester da söyleyebilirsiniz. 5. Ayda filan. Başlarda söylemek çoçuğa çok düşünüp endişe geliştirmeye itebilir.Ama 3-4 ayda ancak içindeki heyecanı büyütür diye düşünüyorum. Siz de o zaman hamileliğinizin daha rahat döneminde olursunuz.Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.
Bende yaptıracağım sanırım artık kesinleşti aldığım yorumlardan sonra.
Teşekkürler
Teşekkür ederim.
Şu test sonuçlari bir çıksın,o zaman söyleyelim diye düşündük.
Ailelerde bilmiyor henüz.
Bir siz,bir eşim,bir ben,birde yakın bir arkadaşım biliyor şimdilik.
Haklısınız alıştırmak lazım. Benim kızım biraz sabırsız. Şimdi söylersem hergün darlayacak bizi gibi hissediyorum.
Doğum kontrol hapı kullanmadım. Prezervatifle korunuyorduk.Tesekkur ederim. Siz de oyle.
Peki yanlis anlamazsaniz korunmasiz bi iliski mi yasadiniz ya da su eski tip yontemlerle mi korundunuz merak ettim.
Yuh biz hep prezervatifle korunuruz ki dogum kontrol hapi kullanmiyorum zaten. Valla urktum simdi. Konunuzu baltaladim ama kusura bakmayin. simdiden saglikli ve kolay bi gebelik dilerim.Doğum kontrol hapı kullanmadım. Prezervatifle korunuyorduk.
Çok teşekkür ederimYa ben çok sevindim benim oğlum 3 yaşında aynı siz gibi bağlıyız ikinci olsa düşünemiyorum kendimi anlıyorum ama sizin adınıza heyecanlandım sevindim :)
Teşekkürler.Hayırlı olsun :)
Yanlış anlamayın ama asıl eleği asmakla kızınıza haksızlık yapmışsınız. Kardeş ne kadar önemli eminim biliyorsunuzdur. Bu yüzden bence kızınıza kötülük değil iyilik yaptığınızı farkedin. Şahsen ben oğlumun tek kardeş kalmasından o kadar korkuyorum ki.
Kıskançlıklar olabilir tabiki ama bence sevgisi her zaman daha ağır basacaktır ve eminim çok iyi abla olacaktır :)
Teşekkürler.Bende kızıma 38 yaşımda hamile kaldım, ikili testi yaptırdığımda herşey normaldi hatta doktorum 3lü teste gerek yok dedi.
Ama arkadaşlarımın dolduruşuyla o testi başka bir hastanede yaptırdım, ve değerler yüksek çıkınca amniyo sentez istendi, tabii ben çok kötü oldum... çaresiz ve kararsız kaldım.
Sürekli ağlıyordum.. çünkü yaptırırsam düşük tehlikesi vardı.
Dedim Allah'ım sana güveniyorum sana sığınıyorum dedim ve yaptırmadım.
Allah korusun o test olumsuz çıkarsa şayet aldırabilecekmisin?
Eğer aldırabilecekseniz o testi tabiki yaptırın.
Kızlarımız aynı yaştalar, bende isterdim bi kardeşi olsun, ama yaştan dolayı düşünemedim.
Hayırlısı olsun bence tadını çıkarın :)
Zaten farkındalığı yüksek bir çocuk kızım. Üzerine düşersem ters tepebilir. TeşekkürlerÇocuğunuza kayginizı hissettirmeyin. Siz korkarsaniz o da korkar ve daha çok kiskanir. Elbette onun için zor olacak ama nasıl bir babasi olması doğal ise bir kardeşi olmasi da doğal. bir kardeşin olacak ama seni de onu da seveceğim gibi davranmayın ikna etmeye calismayin dogalligi bozmayin bence. 35 geç değil bana göre. Bir de yorgunlugunuzu vs hamilelikten değil de mesela bugün biraz iş yaptım ondan yoruldum ya da yemek dokundu ondan midem bulandi seklinde söyleyin. Zamanla her şey yoluna girer.
Amin inşallah.Benimde ilk kizim 34 yasinda dogdu.tabi 6 yil ugrasdan sonra hemen olsaydi keske ama nasip iste.cok sukur sonunda anne olabildim bende.tum isteyenlerin de kucaklari dolsun insallah.ikinci surpriz yumurtami kizim 19 aylikken ogrendim.inanamadim sok yasadik esimle.okadar yil olmadi bak su ise bizim minnos yola cikmis bile.
Ikinci hamileligim rahatti ilkine gore.bulanti vs oluyor da evde birbebek varken dinlenmek hikaye.hele o bulantiyla birde alt alma olayi beni bitirmisti.cok zor gunlerdi.ikinci hamisligimde hic ay bisey oldu bebek duser demedim hep hareketliydim kaldi ki kizim zaten hic durmazdi ki.gezdim tozdum ikili uclu test ve seker yukleme yapturmadim.hic kafama takmadim bile.saglikla dogdu ikinci prensessim de.simdi 6 aylik 8 gunlik oldu.gaz sancilari kabus gibiydi uyumadan gezdim iki ay belki.
Annem ust katimda Allahtan da yardim ediyor.iki kicuk cocuk cok zor cokkkk sabir istiyor.senin ilki buyimus zaten o kadar yorulmazsin.yetersin ikisende.kardesinu kiskaniyor kizim ama cok da seviyor opuyor sariliyor.hele ben minik prensesimi cok seviyorum yiye yiye bitirdim askimi.
Dogsun bak cok seviceksin bal bal oluyolar.bana bakip guluyo simdi kucugu.ikinci bebek cok kolay oluyor tecrube li olmsk harika birsey.saglikla dogsun ama ikincinin tadi baska vallahi.olacagi varmis demekki annesi nasibi varmis.35 den sonra doguran cok artik biseycikde olmaz insallah.37 de iki kiz annesi olmak nasipmis banada.iyi bak bebise annesi
Hayırlı uğurlu olsun:)
35 güzel bir yaş.
Kızının yaşı da kıskançlığı daha az yaşayacağı ve kardeşi daha kolay kabulleneceği bir yaş.
Daha ne olsun yahu :)
Şimdi de kötü haberler; beniö ikinci hamilelik başından sonuna kötüydü, ilkinde ise midem bile bulanmamıştı. Yani artık kader diyeceksin, çok da kafanı takmayacaksın.
Testi muhakkak yaptır, sonrasında müdahale düşünmesen bile kendini ihtimale hazırlarsın, bilinçlenirsin.
Çok teşekkür ederim.Kıza da ne çok geç ne çok erken söylemeli, bence biraz karnın belirginleşene kadar paylaşma. Çocuklar bizim gibi 9 ay sabredemiyorlar, büyük büyük sıpa son ay artık ne biçim kardeş bu hala gelemedi demeye başladıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?