35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.665
33.653
798
Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.

Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.

Bende 35 inde tekrar anne oldum.. kollarima aldigimda hepsini unutuyorum.. karnimdayken farketmiyodum ama yuzunu gorunce sesini duyunca bambaska oldu dunyam.. ve 5 yasindaki oglum tam bi abi oldu hic kiyamiyor ..ha buarada ben bu gebelikte cok yiprandim cok zor gecti vs. Ama herkesinki ayni olck diye birsey yok

Bende 35 inde tekrar anne oldum.. kollarima aldigimda hepsini unutuyorum.. karnimdayken farketmiyodum ama yuzunu gorunce sesini duyunca bambaska oldu dunyam.. ve 5 yasindaki oglum tam bi abi oldu hic kiyamiyor ..
Sağlıkla büyütün.
İnşallah bizim kızda tam bir abla olur.

Sağlıkla büyütün.
Hayırlı uğurlu olsun.. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :)
33- 34 yaşlarımda gebe olup doğum yaptım büyük kızım 9,5 yaşındaydı doğduğunda
yaş farkı olunca bazı şeyler çok daha kolay :)

Amin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün.
Bilemiyorum ,kızıma bakıp üzülüyorum,sanki onun zamanından,hayatından çalacakmışım gibi geliyor. Birde cidden ben ilk hamileligimde çok enerjiktim,mide bulantım bile olmadı ama bu kez,gece ağrılarim oluyor,terliyorum,üşüyorum. Midem bulanıyor,zorla yiyorum. Sanki 9 ay böyle geçecekmiş gibi korkuyorum. Hep böyle gitmez değil mi? Toparlarım. Aksi halde kızıma çok üzülürüm. Yapamam,yorgunum demek istemiyorum ona yetebilmek istiyorum. Kendime telkin veriyorum sürekli hasta değilsin hamilesin sen diye.

hayırlı olsun öncelikle, yaşlarımız aynı, kızlarımızın da yaşları aynı gibi, sonumuz benzemesin, şaka tabi :)
aslında 35 yaş sınır bir yaş, riskin başladığı yaşlardayız, ama sanırım bebek düşünsem, gebelik süresince bütün kontrolleri yaptırır önlemlerimi alırdım.

Sağlıkla büyütün.

çocuklarda kardeş olgusu en sağlıkla 5 yaşından sonra oluşuyormuş. bence kızın çok sıkıntı çıkarmaz tam tersine şimdi bebeklerle oynama zamanı annelik yapma çabasına girer tabi bu süreçte kardeşine zarar vermediğinden emin olduğunuz sürece rahat bırakmalısınız ilişkilerini o zaman daha güzel alışırlar birbirlerine.
national geographic'in bebeğin anne karnında oluşum ve gelişim sürecini anlatan hiçbir cinsellik unsuru içermeyen çok kaliteli bir belgeseli var. benim bir arkadaşım 2. çocuğa hamile kaldığında oğluyla onu izlemişlerdi o da 6 yaşındaydı akabinde de kardeşi olacağını söylemiş abi kardeşini acaip sahiplenmişti. annesini hamilelik sürecinde el üstünde tutmuştu.
prenatal testi bence de yaptırsan iyi olur. ben bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum zira genelde risk 35 yaş ve üzeri ilk bebekte yüksek oluyor. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

40 yaşındayım. Büyük oğlum 11 yaşında. Minnoş oğlum 4 aylık :) Çok istemiş olmama rağmen aynı kaygıları bende yaşadım. Ama doğar doğmaz kaygılarım son buldu. İyi ki doğmuş miniğim. Evimize huzur mutluluk hareket getirdi.
Aynı nedenlerden dolayı o kan testini bende yaptırdım. Test ile söylediklerinize aynen katılıyorum.

Son düzenleme:
Tebrik ederim. Tek cocukmus zaten ileride iyi ki olmus dersiniz. Benim hali hazirda 2 cocuk oldu. Sizin gibi bi surpriz olmasin diye baglattirmak sart olacak gliba bu konulari okuya okuya
Teşekkürler
Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı. Düşünmüyorsanız önlem alın. Ben 5.5 senedir rahattım. Bir anda oldu ne olduysa. Sağlıkla doğsun bu kez tedbiri elden bırakmayacağım diyorum artık.
Aaaa ben hayirli olsuna geldim. Hersey gonlune gore olsun canim. Hep birlikte cok mutlu olun.
Canım benim çok teşekkür ederim. Amin inşallah

Hayırlı olsun.
Söyleme işini pek ertelemeyin. Gün gün büyüdüğünü görsün. Ona mektuplar yazın ve mektup gelmiş gibi cevap isteyin.

En çok istediğin şeyi getirmek istiyorum sana ablacım, ne istersin? Desin mesela doğuma yakın :)

Benim kız 4 yaşındaydı pek inanmadı ama zaten çok büyük kıskançlıklar yaşamadık çünkü o istiyordu kardeşi. Yalnızım herkes arkadaş gibi diyordu :)

Teşekkür ederim. Haklısınız. Bende yaptıracağım sanırım testi.

Sağolasın. Muhakkak izleriz. Aslında çok merhametli bir çocuk kızım. Kendinden küçükleri hep korur kollar. Montessori temelli bir kuruma gitmesinin bu anlamda çok katkısı oldu sanırım. Küçüklere çok iyi davranıyor hatta öğretmeni ve okul pedagoku çok anaç demişti. Çok yardımsever. Ama tabi iş evdeki dengeleri değiştirince üzülür mü bilemedim. İnşallah çok severler birbirlerini. Zaman zaman yanlız büyüyecek diye üzülüyordum aslında. Hayırlısı bakalım.
Test konusunda haklısın,yaptırmalıyım sanırım. 1 ay sürem var. Muhakkak değerlendireceğim. Dışardan laboratuarlara yaptırıyorlar testi ondan sürumcemede kaldım. Hastanede yapılsa daha kolay karar verebilirdim sanırım.

Tesekkur ederim. Siz de oyle.
Peki yanlis anlamazsaniz korunmasiz bi iliski mi yasadiniz ya da su eski tip yontemlerle mi korundunuz merak ettim.

Hayırlı olsun :)
Yanlış anlamayın ama asıl eleği asmakla kızınıza haksızlık yapmışsınız. Kardeş ne kadar önemli eminim biliyorsunuzdur. Bu yüzden bence kızınıza kötülük değil iyilik yaptığınızı farkedin. Şahsen ben oğlumun tek kardeş kalmasından o kadar korkuyorum ki.
Kıskançlıklar olabilir tabiki ama bence sevgisi her zaman daha ağır basacaktır ve eminim çok iyi abla olacaktır :)

Bende kızıma 38 yaşımda hamile kaldım, ikili testi yaptırdığımda herşey normaldi hatta doktorum 3lü teste gerek yok dedi.
Ama arkadaşlarımın dolduruşuyla o testi başka bir hastanede yaptırdım, ve değerler yüksek çıkınca amniyo sentez istendi, tabii ben çok kötü oldum... çaresiz ve kararsız kaldım.
Sürekli ağlıyordum.. çünkü yaptırırsam düşük tehlikesi vardı.
Dedim Allah'ım sana güveniyorum sana sığınıyorum dedim ve yaptırmadım.
Allah korusun o test olumsuz çıkarsa şayet aldırabilecekmisin?
Eğer aldırabilecekseniz o testi tabiki yaptırın.
Kızlarımız aynı yaştalar, bende isterdim bi kardeşi olsun, ama yaştan dolayı düşünemedim.
Hayırlısı olsun bence tadını çıkarın :)

Çocuğunuza kayginizı hissettirmeyin. Siz korkarsaniz o da korkar ve daha çok kiskanir. Elbette onun için zor olacak ama nasıl bir babasi olması doğal ise bir kardeşi olmasi da doğal. bir kardeşin olacak ama seni de onu da seveceğim gibi davranmayın ikna etmeye calismayin dogalligi bozmayin bence. 35 geç değil bana göre. Bir de yorgunlugunuzu vs hamilelikten değil de mesela bugün biraz iş yaptım ondan yoruldum ya da yemek dokundu ondan midem bulandi seklinde söyleyin. Zamanla her şey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…