• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 Haftalik erken doğum bebek sürekli uyumasi ve yetersiz beslenmesi

Beybiumutlari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
1.120
515
43
Erken doğum yaptım bebeğim sürekli uyuyor. Az besleniyor ne yaparsam yapayım uyanmıyor tepki vermiyor zorla beslemeye çalışıyorum o da çok az tabi. Kafayi yemek üzereyim yardımcı olun lütfen benim gibi olan var mi. 34 haftalik doğum 7 gün kuvezde kaldı

Bırakın uyusun uyanacak gibi olursa piş pişleyin mümkün olduğunca uyumaya teşvik edin. Prematüre bebekler beyin gelişimlerini uyuyarak tamamlar. Normalde zaten yenidoganlar çok uyur premature için uyku daha da önemlidir. Hastanede muhtemelen 2 yada 3 saatte bir belirli cc aralığında beslemenizi söylediler fakat bebek uyanmıyor yada biraz çekince geri uyuyor. Çünkü emme refleksi tam gelişmiş değil. Saat düzeniyle hareket ediyorsanız hala bırakmanızı tavsiye ederim sık sık besleyin 5 cc içsin 10 cc içsin 50 cc içsin yeterki içsin çok beslenmeden kalırsa şekeri düşer Allah korusun.

Bırakın uyusun uyanacak gibi olursa piş pişleyin mümkün olduğunca uyumaya teşvik edin. Prematüre bebekler beyin gelişimlerini uyuyarak tamamlar. Normalde zaten yenidoganlar çok uyur premature için uyku daha da önemlidir. Hastanede muhtemelen 2 yada 3 saatte bir belirli cc aralığında beslemenizi söylediler fakat bebek uyanmıyor yada biraz çekince geri uyuyor. Çünkü emme refleksi tam gelişmiş değil. Saat düzeniyle hareket ediyorsanız hala bırakmanızı tavsiye ederim sık sık besleyin 5 cc içsin 10 cc içsin 50 cc içsin yeterki içsin çok beslenmeden kalırsa şekeri düşer Allah korusun.
Teşekkür ederim. Sürekli ve takipli beslemeye çalışıyorum. Umarım iyi olur toparlanir da ben de biraz rahatlarım

Teşekkür ederim. Sürekli ve takipli beslemeye çalışıyorum. Umarım iyi olur toparlanir da ben de biraz rahatlarım
26 haftalık prematüre annesiyim şuan yasadiklarinizin tamamını yaşadım çok araştırdım geçecek bu günler içiniz rahat olsun. Beslenmesi de uykusu da hersey yoluna girecek ihtiyacı olan tek şey zaman sabır

33 haftalıkken dogum yaptım.. İlk 3 ay full uyudu oglum.. Ama acıkınca uyanırdı o zmn beslerdim.. Siz bir metot belırleyın, Bı hafta Boyunca uyandırmayın kendı talep ettıkce emzırın, snra saglık ocagına gidip kilo almasına bakın, eger kılo yeterınce almıssa uyanmamasını dert etmeyın.. Ama eger kılo alımı dusukse uyandırıp emzırmenız gereklı.. O zmn 2 saatte en fazla 3 saatte bir beslenme duzenı ne dönün.. Mutlaka toparlıcaktır.. Sakın gelişmesi için mama baslama yıne öncelıgnz anne sütü olsun.. Baktnz bu dedıklerım işe yaramıyor kılo alımı dusuk seyirdeyse doktor zaten önerecektir.. Emzik vermeyin, 4.aylarda yanı prematürelerde bu kaça tekabul edıosa gözlerini açıp etrafı ızlemeye basladıkları zaman meme reddi cok sık oluyo.. Mumkun mertebe bıberon ve emzik ten uzak durmaya calısın.. Uykusunda buyusun atom karıncalar aman.. Canları sağ olsun yeterkı.. Bak bnmkı 4 yasına gircek, oyle hızlı gecıcek ki zaman anlamıcaksın.. Tadını cıkart❤️

26 haftalık prematüre annesiyim şuan yasadiklarinizin tamamını yaşadım çok araştırdım geçecek bu günler içiniz rahat olsun. Beslenmesi de uykusu da hersey yoluna girecek ihtiyacı olan tek şey zaman sabır
Birinin beni anlamasi çok mutlu ediyor beni. İnşallah geçecek hep o umutla göz yaşlarımı silip direniyorum

Erken doğum yaptım bebeğim sürekli uyuyor. Az besleniyor ne yaparsam yapayım uyanmıyor tepki vermiyor zorla beslemeye çalışıyorum o da çok az tabi. Kafayi yemek üzereyim yardımcı olun lütfen benim gibi olan var mi. 34 haftalik doğum 7 gün kuvezde kaldı
Şuanda kac haftalik canım sarılık olabilir altını aç ayaklarını gidikla burnuna dokun

Back