• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Kaynanalarınız bilinçsiz olabilir, cahil olabilir;ama onlar sizin eşinizin annesi. Her türlü eleştiriyi de yapabilirsiniz, yaptığı da doğru değil. Fakat buradaki üsluplar çok yakışıksız, insan kaynanasının ağzına söver, belli bir yaşı başı olan insanlara gebersin der mi? Bir avuç gerzek ve saygısız sürüsü gördüm. Siz mandalinanın asidinden daha tehlikelisiniz.

yasak oldugu saatde evınıze geldıgı zaman ıhbar edın
orda burda gezıp sıze gelmedıgı ne malum belkı vırus bulastıracak otursun evınde cahıl cahıl

Yorumlara gel. Bu kayınvalideler birgünde bu hale gelmediğine göre neden beğenmediğiniz küçümsediğiniz insanların oğullarıyla evleniyorsunuz?? Böyle her iki tarafta rezil oluyor işte.
alınlarında yanıp sonmuyor oglumla evlendıkten sonra dogum yaptıgında bebegıne mandalına suyu ıcırıcem dıye

Bebek şimdi nasıl? Gazdan çatlamıştır yavrucuk. Narenciye bir yaşında veriliyor çocuğa ya. Nasıl yapar aklım almıyor. Cahille uğraşmak çok zor. Allah kolaylık versin.
aynen oyle ya :( bebek gazlanmamıstır ınsallah
besın alerjısıde olabılırdı ne tehlıkelı ısler cahillik ıste

peki kadin gercekten bir bebegi oldurunce mi tepki vermeli?

bir aylik yenidogan bebekten bahsediyoruz, benim cocuklara sorsaniz bilirler mandalina verilememesi gerektigini,
ve evet bir aylik bebekte mandalina gibi bir gida olume sebebeiyet verebilir.

yapmayin rica ederim,
anne burada tepki vermekte cok cok hakli.
zaten disiler boyledir, insan olmasina bile gerek yok,
yeni anne olmus bir kedinin cocuklarina yaklasin azicik tehditkar sekilde bakalim, ne yapacak, o pencelerle sizi saldirmayacak mi,
evet bir anne de boyle yapar, cok cok dogaldir,
ben tersi konulari okudugumda asil sasiriyorum,
kayinvalidem bebegime sunu yapti sustum, bunu yapti sustum, nasil susabilirsin ya, aklim almiyor asil o kadinlari.
Ya abartmıyor musunuz, mandalinanın tadına baktirmaktan bahsediyoruz, kadın bir bardak suyunu sıkıp içirmiş mi. ağzına sokup yedirmiş mi?
Herkesin evladı tatlıdır. Ben de evlatlarımın saç teli için dünyayı yakarim. Sustum evet, çocuğuma zarar vermeyeceğini bildiğim her durumda sustum.
Ne yapmalıydım kv mi eşime ni dövdürtmeliydim, beddua mi etmeliydim yoksa evimden mi kovmalıydım?
Herkesin fikri farklıdır. Bana göre çocuk çok kıymetlidir evet ama büyüklere saygı da en az o kadar önemlidir.
Bende kv min çocuğuma mandalina yedirmesini kabul etmem, birçok şeyi ben de reddettim zamanında. Ama covid olsun, gebersin diyemem. Bunları içimden bile geçiremem. Eşimin annesi neticede.
Benim için annem ne kadar kıymetli ise onun içinde annesi o kadar kıymetli.

Midesini delebilir bu asit
Sevgili baby girl. İlk çocuğun mu olacak başka çocuğun var mı bilmiyorum. Ama biraz büyüyünce inşAllah bu kadar kırılgan olmadıklarını anlayacaksın. 1-2 damlayı dudağından yaladı büyük ihtimalle bebek, ne kadar yiyebilir ki onun. En fazla 2 kere ossurur geçer. Kaynanada uyarılır. Gerekirse çocukla yanlız bırakılmaz. Ama kalp kırmak. Hele bi de böylesi bence asıl korkunç olan bu.

kayınvalıdeler ozellıkle gelını kızdırmak ıcın yapıyor kızlar hıc sımdı poncık gelın gıbı davranmayın hepımız bılıyoruz cogunu surda ıyı kayınvalıde olanlar bır elın parmagını gecmez
kızıma asla cıkolata seker yedırmem bılıyorlar yemekten hemen once onune cıkolata koyuyorlardı ben kaldırıyordum cocugun canı cekmıstır ben aldım babane torun arasına gırme dedı
bunu bırkac kere tekrarladı
bende enınde sonunda dayanamayıp
asıl sen anne cocuk arasına gırıp benım hayır dedıgım sey uzerıne ıtıraz edıp otorıtemı sarsamazsın sen cocugunu buyuttun bıttı buda benım cocugum ve benım dogrularıma gore buyuyecek cıkolatalar kacmıyor bır omur var onunde ılerde yemek ısterse yer asıl sımdı vermek ona kotuluk ustelık tam da yemek oncesı kotuluk ustune kotuluk , benım prensıbım bu cocugumun karsısında benımle tartısamazsın bu konu tartısmaya kapalıdır dedım
ve gıtmedım bır daha evıne
benım evıme de gelmedı
gelmesın gıtsın kendısı yenıden dogursun ısterse onune dana koysun yedırsın banane ama benım cocuguma kımse kafasına gore bırseyler verıp yedıremez ozellıkle de hayır dememe ragmen benı cıgnıyemez bunu yapan da ben sınırleneyım dıye yapıyordur tersım de pıstır sınırlenırsem karsımdakı bunu kabul edıyordur yer lafını oturur asagı

sonrada gelıp aman oda anne kotuluk ıstemez bırseycık olmaz falan demeyın herkese yetecek laf var agzımda herkes yerını bılmelı

sorun bebegın bır damla yemesı degıl arkadaslar neyı anlamıyorsunuz
anne ıtıraz edıyor ıstemıyor rızası yok bıttı ! bıttı ya bu kadar net ustune ne konusuyorsunuz
bu kadın daha gelmıs ıstesem soylemezdım haberın bıle olmazdı dıyor ne anlasılır bundan demek kı bır araya getırmeyecek konu sahıbı arkaasını dondugu an kım bılır neler yedırecek emzırmeye kalkan kaynanalar okuduk burda aynı o kafalar ıste annesının ıstemedı rızası olmadıgı hıc bır seyı kımse YAPAMAZ

yok kalp kırmaya degermıymıs mısmıs de mısmıs
kaynana kırmasın kalbı ? o dusunsun ? nıye sadece ve hep gelın altdan almak zorunda ? nıye o susmak zorunda
hatalı davranan duzeltsın kendını aşmasın sınırını
bu kadar mı zor yerını bılmek ?

Ya abartmıyor musunuz, mandalinanın tadına baktirmaktan bahsediyoruz, kadın bir bardak suyunu sıkıp içirmiş mi. ağzına sokup yedirmiş mi?
Herkesin evladı tatlıdır. Ben de evlatlarımın saç teli için dünyayı yakarim. Sustum evet, çocuğuma zarar vermeyeceğini bildiğim her durumda sustum.
Ne yapmalıydım kv mi eşime ni dövdürtmeliydim, beddua mi etmeliydim yoksa evimden mi kovmalıydım?
Herkesin fikri farklıdır. Bana göre çocuk çok kıymetlidir evet ama büyüklere saygı da en az o kadar önemlidir.
Bende kv min çocuğuma mandalina yedirmesini kabul etmem, birçok şeyi ben de reddettim zamanında. Ama covid olsun, gebersin diyemem. Bunları içimden bile geçiremem. Eşimin annesi neticede.
Benim için annem ne kadar kıymetli ise onun içinde annesi o kadar kıymetli.

Elbette dilegimiz kimse kimseye siddet uygulamasin.
Benim tarafim bellidir, bir olayda bir cocuk ve bir yetiskin varsa cocugun tarafini tutarim. Yetiskin hic kimse kalp kirilmaktan olmez hastalanmaz. Alt tarafi bir sonraki sefer ayni hareketi yapmaz ayni muameleye maruz kalmaz, budur yani. Dramatize eden sizsiniz suan.

Beni burada taniyanlar vardir. Hic kimseyle kavga etmisligim dalasmisligim bile yoktur. Cocugumla ilgili bir meselede esimin ailesinden biri Alys izin vermez ama ben sunu yapicam pasama falan diye basladi cumlesine, dedim sende o cesaret varsa buyur yap. Adam esprisine devam edemedi bile. Kalbi kirildi mi bilemem ama cizgi net cizildi. Bir daha da gardini aldi. Bir sey olmuyor yani susmayinca emin olun. Kimsenin kimseyi dovmesine gerek yok. Kavgaya falan da gerek yok. Ama hele ki yeni anne birisi bebegini korumak icin tirnaklarini cikardi ise karsisindaki inat ederek o davranisa devam etmeyecek. Ederse de azicik cani yanacak. Hayatin kanunu boyle, ben yazmadim ki bana kizmayin.

yasak oldugu saatde evınıze geldıgı zaman ıhbar edın
orda burda gezıp sıze gelmedıgı ne malum belkı vırus bulastıracak otursun evınde cahıl cahıl

alınlarında yanıp sonmuyor oglumla evlendıkten sonra dogum yaptıgında bebegıne mandalına suyu ıcırıcem dıye
Ne alaka benim söylediğimle yahu

kayınvalıdeler ozellıkle gelını kızdırmak ıcın yapıyor kızlar hıc sımdı poncık gelın gıbı davranmayın hepımız bılıyoruz cogunu surda ıyı kayınvalıde olanlar bır elın parmagını gecmez
kızıma asla cıkolata seker yedırmem bılıyorlar yemekten hemen once onune cıkolata koyuyorlardı ben kaldırıyordum cocugun canı cekmıstır ben aldım babane torun arasına gırme dedı
bunu bırkac kere tekrarladı
bende enınde sonunda dayanamayıp
asıl sen anne cocuk arasına gırıp benım hayır dedıgım sey uzerıne ıtıraz edıp otorıtemı sarsamazsın sen cocugunu buyuttun bıttı buda benım cocugum ve benım dogrularıma gore buyuyecek cıkolatalar kacmıyor bır omur var onunde ılerde yemek ısterse yer asıl sımdı vermek ona kotuluk ustelık tam da yemek oncesı kotuluk ustune kotuluk , benım prensıbım bu cocugumun karsısında benımle tartısamazsın bu konu tartısmaya kapalıdır dedım
ve gıtmedım bır daha evıne
benım evıme de gelmedı
gelmesın gıtsın kendısı yenıden dogursun ısterse onune dana koysun yedırsın banane ama benım cocuguma kımse kafasına gore bırseyler verıp yedıremez ozellıkle de hayır dememe ragmen benı cıgnıyemez bunu yapan da ben sınırleneyım dıye yapıyordur tersım de pıstır sınırlenırsem karsımdakı bunu kabul edıyordur yer lafını oturur asagı

sonrada gelıp aman oda anne kotuluk ıstemez bırseycık olmaz falan demeyın herkese yetecek laf var agzımda herkes yerını bılmelı
O kadar guzel yazmissin ki favoriledim, ileride bu laflari kullanirim diye 😅

Yorumlara gel. Bu kayınvalideler birgünde bu hale gelmediğine göre neden beğenmediğiniz küçümsediğiniz insanların oğullarıyla evleniyorsunuz?? Böyle her iki tarafta rezil oluyor işte.

Ne alaka benim söylediğimle yahu
ne yazdıgınızı unuttunuz galıba alıntılayayım
kayınvalıdeler bır gunde bu hale gelmez begenmedıgınız ınsanın ogluyla evlenıyorsunuz boyle rezıl olursunuz dedınız

bende alınlarında evlenırsen dogum yaparsan cocuguna mandalına yedırırım dıye yazı yanıp sonmuyor dedım
tam o alaka ıste :)

nerden bılsın konu sahıbı kayınvalıdesının ıcınde gızlı bır psıkopat yattıgını ? dogurdu anladı 1 aylık bebegıne mandalına verebılecek kapasıtede bır kadın oldugunu onceden nasıl anlayabılırdı ?

sorun bebegın bır damla yemesı degıl arkadaslar neyı anlamıyorsunuz
anne ıtıraz edıyor ıstemıyor rızası yok bıttı ! bıttı ya bu kadar net ustune ne konusuyorsunuz
bu kadın daha gelmıs ıstesem soylemezdım haberın bıle olmazdı dıyor ne anlasılır bundan demek kı bır araya getırmeyecek konu sahıbı arkaasını dondugu an kım bılır neler yedırecek emzırmeye kalkan kaynanalar okuduk burda aynı o kafalar ıste annesının ıstemedı rızası olmadıgı hıc bır seyı kımse YAPAMAZ

yok kalp kırmaya degermıymıs mısmıs de mısmıs
kaynana kırmasın kalbı ? o dusunsun ? nıye sadece ve hep gelın altdan almak zorunda ? nıye o susmak zorunda
hatalı davranan duzeltsın kendını aşmasın sınırını
bu kadar mı zor yerını bılmek ?
Lütfen kendi kaynana kıyaslama ama. Konu sahibi aralarının çok iyi olduğunu falan yazmıştı. Depresyon tedavisinde iken. Kimseye anlatmadığını kimseyle konuşmadığını geliniyle paylaşmış falan. Leyloş lohusalıkta ilgili bir sinir problemi yaşıyor gibi geldi bana daha çok. Lohusayken daha hassas ve tahammülsüz oluyoruz. Coşturmaya gerek var mı kavgayı. Konuda kötü niyet ya da kaynanalık yok bence.

Lütfen kendi kaynana kıyaslama ama. Konu sahibi aralarının çok iyi olduğunu falan yazmıştı. Depresyon tedavisinde iken. Kimseye anlatmadığını kimseyle konuşmadığını geliniyle paylaşmış falan. Leyloş lohusalıkta ilgili bir sinir problemi yaşıyor gibi geldi bana daha çok. Lohusayken daha hassas ve tahammülsüz oluyoruz. Coşturmaya gerek var mı kavgayı. Konuda kötü niyet ya da kaynanalık yok bence.
aralarının ıyı olup olmaması degıl mesele
annenın razı gelmedıgı ıstemedıgı bır konu
kaynana buna saygı duymak zorunda
kadın cocuguma 6 aydan once bırsey verılmeyecek dıyor
kaynana bunu cıgneyıp gecıyor daha bırde soylemesem haberın bıle olmazdı dıyerek tuy dıkıyor
araları ıyı olunca saygı yıtırılır anneyı cıgner gecer hakkı dogmuyor kaynanaya
sevecekse sevsın gorecekse gorsun anne nasıl ıstıyorsa oyle buyutecek cocugu
bayagı kotu nıyetlı kaynana
gelınını hıce sayan sozlerını hıslerını dusuncelerını onemsemeyen bır kaynana var neresı ıyı
? saygısız bıldıgınız

dusunsenıze sız bırıne bunu yapmanı ıstemıyorum rahatsız oluyorum dıyorsunuz
o da yapıyor
ne yapardınız kotu nıyetlı degıl ıyı nıyetlı mı derdınız gercekten
işte buna şaşarım

haklarınızı korumayı ogrenmenız gerek bugun buna sesını cıkarmazsa yarın level atlar baska bırseye yeltenır o hakkı kendınde gormeye baslar

Kızım yeni doğduğunda sıvıyağ da vermeye kalkmıştı gerikafalı
hah ıste demın dedıgım sey
sıvı yagdan sonra bebek buyuyene kadar en ıyısı gorusmeyelım cocugumun sag salım buyudugunu gormek ıstıyorum deseydınız mandalına ıcıremezdı
susup altdan alıp kotuluk cıkmasın agzımızın tadı bozulmasın dersenız ruh saglıgınız bozulur cocugunda saglıgı bozulur

daha once ıdare etmenız kendısınde mandalına vermeye hak gormus buna da sesını cıkarmaz bır ıkı soylenır susar dıye dusunmus
en bastan cok net tavır koymak net konusmak gerek cunku bu cocuk bır omur sızle bunun sonu yok 6 aylıkken ılk verecegı sey bol sekerlı pırınclı sutlac goreceksınız habıre seker cıkolata cıps verecek goreceksınız
kadında o potansıyel var
sız koruyacaksınız cocugunuzu gerekırse coronayı bahane edın gorusmeyın cok cıddıyım

Benim kvde emzige şekerli şeyler sürmeye çalışıyordu.Bebegim emmesine rağmen sırf uyusun diye ağır geleceği için mama vermek istiyordu.Esinizin annesine sınırlarınizi çizmesi,sizinde arkanızda durması gerekli.
Ek olarak lohusalık var.En mükemmel denilecek insanlar bile bize o dönem ruhen fazlalık geliyor.Boylesi durumda ise sakin kalmak mümkün değil bana gore.O yüzden sizi saygisizlikla itham edenleri hiç görmeyin,okumayın bile.Dogum sonrası o ruh hali çok başka.Ve isterse onlarca çocuk büyütsün.Her bebek annesine,her anne bebeğine has. Doğru bildiğinden şaşma canım. Aman üzülür, kırılır diye de düşünme.Kirilan sen olucaksin ve bebeğinle su zamanlarınızı bir daha asla geri alamayacaksin.Olabildigince uzak dur inşallah...

Sevgili baby girl. İlk çocuğun mu olacak başka çocuğun var mı bilmiyorum. Ama biraz büyüyünce inşAllah bu kadar kırılgan olmadıklarını anlayacaksın. 1-2 damlayı dudağından yaladı büyük ihtimalle bebek, ne kadar yiyebilir ki onun. En fazla 2 kere ossurur geçer. Kaynanada uyarılır. Gerekirse çocukla yanlız bırakılmaz. Ama kalp kırmak. Hele bi de böylesi bence asıl korkunç olan bu.
İkinci çocuğum olacak inşallah. Olayların öncesi de var. Biraz okuyun

ne yazdıgınızı unuttunuz galıba alıntılayayım
kayınvalıdeler bır gunde bu hale gelmez begenmedıgınız ınsanın ogluyla evlenıyorsunuz boyle rezıl olursunuz dedınız

bende alınlarında evlenırsen dogum yaparsan cocuguna mandalına yedırırım dıye yazı yanıp sonmuyor dedım
tam o alaka ıste :)

nerden bılsın konu sahıbı kayınvalıdesının ıcınde gızlı bır psıkopat yattıgını ? dogurdu anladı 1 aylık bebegıne mandalına verebılecek kapasıtede bır kadın oldugunu onceden nasıl anlayabılırdı ?
şaka yapıyorsunuz sanırım ya neyse.

Back