34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Hayır , düzelirsiniz ama hepsi değil . Örneğin bir çok bebek inek sütüne alerjisi oluyor. Diyet ve tedaviyle 8. Ayına bazen 4 yasına kadar düzeliyor .

makale degıl uzman cocuk doktorun bebek beslenmesı uzerıne sıtesınden alıntıydı bu bılgılerı heryerde gorursunuz zaten bebeklere ek gıda ne zaman verılmelı erken ek gıdanın zararları nedır gıbı aramalar yaparak bıle ulasabılırsınız
ayrıca eskıden bebeklerı sırt ustu yatırın da demezlerdı
eskıler bılmez sırt ustu yatırırdı doktorlar dogrusunu anlattı duzelttıler
herkesın ıstegıne kalmıs ek gıdaya gecme suresı dıye bırsey yok teknık olarak bıyolojık olarak bır yapımız var mutand dogurmadıysak 6 aydan once ek gıda verılmez oncelık anne sutudur eger sutden kesmek gerekırse veya ek destek gerekırse formul mama takvıyesıdır 6 aydan sonra verılen ek gıdayı sız ne sanıyorsunuz 1 kasık verılır onda da yarısını doker zaten 9 ayından once ögün bıle olmaz o ek gıdası sadece tadına baktırmakla baslanır 1 yasından once cogu sey yasaktır

bunu tum cocuk doktorları soyler

cocukların yemek secmesıne degınmıssınız kı onunda alakası yok erken yemeye baslayan yemek secmez gıbı bır algı yanlıs nasıl ek gıdaya basladıgınız onemlı once meyveden baslarsanız sebzeye burun kıvırır cunku meyvede fruktoz vardır tatlı tatlı hosuna gıder mandalına lımonda bıle seker vardır bır kabaktan daha lzzetlı gelır o yuzden once haslanmıs sebzelerden baslanır ev yogurdundan baslanır sonra meyve verılır tutupta emzık tutsun dıye bala surersenız cıkolata yalatırsanız 1 kasık meyve suyu bırsey olmaz aman bı damla mandalına bırsey olmaz dersenız o cocuga pırasa kerevız yedıremezsınız ne yanı 1 yasında cocugunuz her seyı yedıyse nolmus benımkıde 5 yasında 1 yasından berı kerevız pırasa karnabahar brokolı balık ne bulsa yıyor ?

sız ıstersenız kelle paca yedırın sızın bılecegınız ıs bızı ılgılendırmez ama her cesıt ve her kesımden okuyan ınsanları yanlıs yonlendırecek seyler soylememek gerekır erken ek gıda alerjıyı onune gecıyormus der tutar tursu yedırmeye kısırdan tattırmaya kalkar yazdıgımız seylerın sorumlulugunu alabılmemız gerek sız bebek beslenmesı okumadınız lutfen herkes kendı bıldıgı alanda bılgı paylassın sızın okulda okudugunuz donem ve bolum bambaska cunku .

bırde sadece makale duyanda saglık bakanlıgı tarafından kabul edılmıs onaylanmıs ve sunulmus uygulanan bırsey sanılacak
ustelık bunu curuten bınlerce makale varken...
Benim yazdığım yorumdan bahsediyorsanız , evet sağlık bakanlığının bizzat sayfasında yazılan makaleden bahsediyorum . İsterseniz size mesaj atabilirim !

Hayır , düzelirsiniz ama hepsi değil . Örneğin bir çok bebek inek sütüne alerjisi oluyor. Diyet ve tedaviyle 8. Ayına bazen 4 yasına kadar düzeliyor .
Tabii ki zamanla gecebilir, msjimin neresinden gecmez ömurluk kalir cikarimi yaptiniz ki? Sadece allerjisi olan bireylere ya sen abartiyorsun, bisi olmaz, yedikce alisirsin mantiginin yanlisligini ifade etmek icin allerjikseniz allerjiksinizdir dedim. Orasi yanlis anlasilmis olabilir. Bizzat benim bebeklikte olmayip cocukken olan yumurta allerjim cok sukur gecti.

Isvicredesiniz herhalde
Avrupadaki emzirme oranlari zaten hic ic acici degil
Kultur olarak emzirmek istemiyorlar,
Lansinohun her sene yayinladigi arastirmalar var
Turk kadinlarinin %90i en az ilk 6 ay bebegini emzirmeyi hedeflerken
Cogu avrupa ulkesinde bu oran %30larda bazilarinda o kadar bilr degil
2 yasina kadar emzirme oranlarindan hic bahsetmiyorum bile
O yuzden erkenden ek gidaya baslama meyilinde olmalarina sasirmadim
Dedigim gibi her ulkenin sartlari farkli
Siz o ulkede yasiyorsaniz ve makale akliniza yattiysa ona gore büyütursunuz bebeginizi
Update konusunda cok haklisiniz bu arada

Benim yazdığım yorumdan bahsediyorsanız , evet sağlık bakanlığının bizzat sayfasında yazılan makaleden bahsediyorum . İsterseniz size mesaj atabilirim !
yenı arastırma yapılıyor mu denıyor
edınılen bılgıye gore mı dıyor :)
saglık bakanlıgının boyle bır servısı yok hala
6 aydan once ek gıdaya baslarsanız alerjısı azalır gıbı bır gorusun dogrulugu kesınlestıgınde hepımızın haberı olur zaten sız kaygısız olun :) buna da en cok anneler sevınır

Konuları nerden nereye çarpıtıyorsunuz. Neyse bu konu hakkında fazla kafa yoramıyacagım zira işe gitmem lazım. Sadece sunu belirtmek istiyorum. Çocuk gelişimi eğitimide aldım , oyüzden acil bir durumda çocuklara müdahale edebilme yetkim var. En azından aldığım eğitimim doğrultusunda yorum yapıyorum. Kimseyi ikna etme gibi bir niyetim yok , bunlar bizim buradaki doğrularımız ve kendimin bunlar üzerinden konuşma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Kimsenin bana sen yanlış söylüyorsun diye bir yorum yapmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Anneye git çocuğuna yedir gibi bir tabirde de bulunmuyorum , bunlar bizim ögrendiklerimiz ve uyguladıklarımız... Herkes istediğini yapabilir ve birbirinin düşüncesine saygı göstermek zorunda düşünüyorum .

İsvec. Burdada bir çok anne emziriyor . Hatta ben hem emzirip hemde hastaneye bağış yapıyordum. Ama sadece 15 ayına kadar emzirebildim , sonrasında kendim çok zayıfladım ve bıraktırmak zorunda kaldım. Ayrıca buradaki annelerin geneli çalıştığı için bir sene genelde mümkün olabiliyor .

dünya saglık örğütü 9 aylıkta bıle yuzde 70 anne sutu onerıyor arkadaslar

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) anne sütü alan bebeklerde ek gıdalara 6. ayda başlanmasını öneriyor. Avrupa beslenme komitesi (ESPGHAN) ise ek besinlerin 17 ile 26 hafta arasında başlanmasını öneriyor.

turk saglık bakanlıgıda 6 aydan once baslamayın ılk 6 ay sadece anne sutu dıyor

ogrenelım ogretelım

Şimdi taşlayacaksınız beni ama ben kayınvalideden çok konu sahibinde suç buluyorum. Bu kadının dengesiz olduğunu biliyor, bu kadının garip hareketleri olduğunu biliyor ve neden hala gelip gitmelerin önünü kesip ağırlığını koyabilmiş değil anlamıyorum. Böyle bir kadınla bebeğimi 1 saniye yalnız bırakmam yani. Benim bildiğim bir anne söz konusu çocuğu olunca aslan kesilir, onun iyiliği için herkesi karşısına alır gerekirse eve bile almaz. Konu sahibi aşırı aşırı pasif.

Çok basit kocası ADAM değil

Bunu biri daha yazmış bu sefer alıntılamadan geçemedim. Yanlış bilmiyorsam 35 günlük bebeğin alerjik reaksiyondan sağ çıkabilme ihtimaliyle 8 aylık bebeğinki bir değil. O yüzden bazı gıdalar için belli yaş limitleri var şu aydan sonra verin şu yaştan sonra deneyin gibi gibi. Ek gıdaya başlamayı bilemem ama alerji sebebiyle sınırlanan gıdalar belli başlı şeyler zaten diye biliyorum.
Uzmanlığı olan bir arkadaş beni de aydınlatırsa bu konuda sevinirim.

Çok basit kocası ADAM değil
Kocasının koca olmadığı daha ilk konusundan belliydi. Hepimiz tercihlerimizin bedelini öderiz. Konu sahibi bile isteye bu aileye bebek vermeye, bu adamı baba yapmaya çalıştı. Bu yüzden ben konu sahibinde hata buluyorum. Hadi normalde birşey demiyor şimdi desin eve almasın ortalığı ayağa kaldırsın gerekirse annesine gitsin. Bu kadının sorunları olduğunu bile çocuğunu yalnız bırakmaya ne gerek var yani..

ayy lütfen birdahaki asla tek basınıza bırakmayın bebekle gerekirse wc bile gitmeyin bebeğinizi korusun Allahım bu cahillerin elinde. bence kendi ailenizin yanına filan gidin siz

Biz kadınlar bayılırız olmayacak olanı oldurmaya çalışmaya. halbuki sal ipini gitsin.

Missnow un gönderdiği makale aşağıdaki blog yazısı. Buradaki tüm hanımlar okuyabilsin diye ekliyorum. Ben okudum. Ama bir blog yazısındansa akademik kaynakları olan ve araştırma ürünü olan bir makale beklemiştim.

Üstelik bu blog yazısında en erken dört aylıktan itibaren küçük miktarlarda tattırabilirsiniz diyor. 4 aylık ama konudaki gibi 40 günlük değil. Yani kendi kendinizi çürüttüğünüz bir blog yazısını neden yolladınız anlamadım.

Sizin iddia ettiğiniz gibi ne kadar küçük başlanırsa o kadar az alerjik olur gibi bir kısım yok. Ama şu şekilde ifade edilmiş. En az 4 aylık olduğunda ufak tadımlara başlanabilir. Glutenli yiyecekler kısmında bile en erken 4 aylıkken verilmeli diyor. Üstelik yazının bir kısmında yaklaşık 6 aylıkken alıştırmaya başlayabilirsiniz de diyor.

Başka makale varsa onu da okuyup size doğrusunu anlatabilirim.

Ilk 6 ay sadece anne sutu diyen saglik bakanligi mi erken(bu hesapla 6 aydan önce) ek gidaya baslayan bebeklerde daha az allerji goruluyor demis?

Gönderdiği makalemsi blog yazısını okudum. Öyle bir şey dememiş. Sadece en erken 4 aylıkken tadım yaptırabilirsiniz demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…