34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş


Çelişki görseydiniz yazmazdınız zaten ama hala çelişki mevcut. Olmamış böyle bir şey diyorsunuz. Bense diyorum ki ya olsaydı? 8.aylık bebekle 40 günlük bebek fizyolojik olarak aynı değildir.

Üstelik bu kadının 2. Vukuatı. Anne istemiyorsa olay bitmiştir. Babaanne sıfatı çocuk üstünde sonsuz tasarruf sahibi olma hakkını asla vermiyor.
 
Çok terbiyesizsiniz. Ama daha da kötüsü cahilsiniz. Ama en kötüsü bir kadının saçlarından sürüklenip sokağa atılmasını dileyecek kadar da kötü kalplisiniz. Allah kalbinize göre versin
Sensin terbiyesiz. Ağzımı yoramam daha fazlası için
 
Eski nesil uykuda 1 gecede tık diye ölüyordu. Herkes aaaaa falanca uykuda huzur icinde öldü diyordu. . Bilmiyorlarki uykuda şekerimi çıktı ,tansiyonumu çıktı ,kalp krizimi geçirdi.
Genelde eskiden kundaklama vardı ve bebekler sırt üstü yatırılırdı . Yani kusunca dışarı değilde direk soluk borusuna gidiyordu. Ayrıca ağzı koyun yatırılan bebeklerde dönemedikleri için boğularak ölüyorlardı . Bir çok ölümün nedeni buydu.
 
Yeni yapılan araştırmara göre çocuklara ek gıdalar ne kadar erken başlanırsa okadar alerjik durumları azalıyor. Örneğin bir çocuğu nekadar bakteri ve mikroptan korursanız çocuk okadar hastalıklara meyilli olur . Ve bir çok alerjen yada astım rahatsızlıkları olan çocukların yetiştirilme şartlarına bakılıyor. Örneğin anne cokmu tıtizdi yada çocukgun dış etkenlerle teması nasıldı vs . Ben bunları anlatırken lütfen hemen altında başka bir mana çıkarmayın, bebeğe 40 günlükken narenciye verilir vs gibi. Söylediğim gibi kesinlikle verilmez .
Ayrıca annede bilinçli bir anne ise kv. tartışmak yada hakaret etmek yerine hemen doktoruyla konuşur birinci elden sağlıklı bilgi alırdı.
 

Yapılan bu araştırmanın referansı nedir? Okumak istiyorum. Kaynak paylaşır mısınız?
 

Saçından sürüklenip kapıya atilmayi hiç bir kadın hiç bir şekilde hak edemez önce bunu öğrenin. En kotu bosanilir ama bir tokat bile atamaz koca. Sizin kadın oldugunuzdan bile şüpheliyim.
 
Yapılan bu araştırmanın referansı nedir? Okumak istiyorum. Kaynak paylaşır mısınız?
Size mesaj attım. Ayrıca bu sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu bir makale. Bizim ek olarak düzenli gittiğimiz seminerlerde de çok bahsediliyor bu konular . Ama onları yazılı olarak yollayamam maalesef .
 
Ilk 6 ay sadece anne sutu diyen saglik bakanligi mi erken(bu hesapla 6 aydan önce) ek gidaya baslayan bebeklerde daha az allerji goruluyor demis?
 
Kayınvalideye sinirlenmekte çok haklısınız. Verilir,verilmez tartışma konusu bu değil bence. Kimi vermiştir bişey olmamıştır kimi vermemiştir. Konu annenin istemediği ve istemediğini net olarak söylediği bişeyi inat gibi yapması. İlk oğlumda 45 günlükken filan tatile gittik yazlığa. Kv defalarca “çok sıcak bebeğe su verelim “dedi. Cevabım her seferinde hayır oldu. Sabah ben uyuyayım diye alıyordu bebeği yanımdan. Kalktık herşey güzel ben bebeğe su verdim dedi. Sinirlerim tepeme çıktı ama bişey demedim direk eşime söyledim. Ben verme dediğim halde veremez hiç bişey diye. Çünkü ben muhattap olmam annesiyle eşim muhattap olmalı. Gitti bu çocuğun annesi sen değilsin,kız sana defalarca vermeyeceksiniz dedi gittin verdin. Kendi çocuklarını istediğin gibi yetiştirdin,kimseyi karıştırmadım kendi bildiğimi yaptım diye sen anlatıyorsun başkasına da aynısını yapacaksın bi daha olursa tavrım bu kadar sakin olmayacak dedi. Yani demem o ki eşinizde iş yoksa ne yaparsanız yapın o kadın bunları yapacak. Patlamanız gereken kişi kayınvalidenin yanında eşinizde olmalı. Eğer eşiniz sizin yanınızda olmuyorsa değer vermiyordur. Onun değer vermediğine de başkası değer vermez.
 
Ilk 6 ay sadece anne sutu diyen saglik bakanligi mi erken(bu hesapla 6 aydan önce) ek gidaya baslayan bebeklerde daha az allerji goruluyor demis?
Evet , Ama Türkiye’nin sağlık bakanlığı değil. Başka ülke . Yaklaşık 4. ayında başlanılan ek gıdalar çocukların sindirim sisteminin daha rahat alışmasını sağlıyor. Ama tabi ek gıda derken ögün değil. Sadece tadımlık .
 
soyledıklerımden asla 40 gunluk bebege narencıye verılır gıbı algılamayın verılmez dıyorsunuz
ek gıdaya ne kadar erken baslanırsa o kadar alerrjık durumu azalır dıyorsunuz hangısı ?

bagısıklık sıstemının mıkroplara karsı dırenc sıstemıyle ek gıdaya baslama zamanının baglantısı yok tamamen ızole cocukların daha cabuk hasta olmasıyla cocuk daha erken ek gıdaya baslarsa alerjı olmaz gıbı bırsey mumkun degıl alerjı bu bambaska konu baglantı yok

ayrıca haberınız olsun beslenme okudunuz sadece heyecanınızı anlıyorum ama tıp dıye bır anabılım var haberınız olsun orda ınsanın ana rahmıne dustukten sonra hatta oldukten sonra bıle vucutda gelısme gerıleme herseyı tespıt etmıs onaylamıslar ibni sinadan berı bılınen gercegı yazıyorum hazır olun

bebek beslenmesı :
İlk 4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir bebeklerin ek gıdaları alabilmeleri için , bağırsak gelişimlerinin ve sindirim enzimlerinin yeterince gelişmiş olmaları; böbrek ve karaciğerin ek besin yükünü kaldırabilmesi önemlidir.

Bebeğin mide-bagırsak sistemi adapte formüller dışında, ek gıdaları sindirebilecek olgunlukta değildir. Sindirim sisteminde koruyucu mekanizma tam gelişmemiştir. Nişasta ve yağların emilimi için gerekli amilaz ve lipaz enzimleri yetersiz salgılanırlar.

Erken ek gıda böbreklerin katı yükünü, sodyum ve ürenin serum düzeylerini arttırır, kan yoğunluğunda artışa ve sıvı kaybına yol açar.

Süt çocuğunun 4 aydan önce yutma refleksi zayıftır, kaşıkla verilenleri yutamaz ve geri çıkarmaya eğilimlidir.

Erken ek gıdaya başlama anne sütü alımını azaltır veya emzirmenin kesilmesine yol açabilir. Proteinlerin günlük toplam enerji içerisindeki yeri azalır, büyüme hızı etkilenir. Anne sütünün azalmasıyla bebeğin beslenmesi bozulur.

Verilen gıdaların kirlenmiş olma olasılığı fazla olması ve ek gıdaların anne sütünün enfeksiyondan koruyucu özelliklerini seyreltmesi enfeksiyonu, özellikle de solunum yolu ve ishal riskini arttırır. Enfeksiyonların gerek iştahı azaltması gerekse de yıkım yoluyla kayıpları arttırması beslenme bozukluğu ile birleşince bebek protein ve enerji açısından negatif bir dengeye girer.

Erken ek gıda başlanması alerjik hastalıklara, özellikle de besin alerjilerine yol açar. Geçici glüten (buğday proteini) hassasiyeti, inek sütü ve soya proteinine duyarlı bağırsak sıklığı artar. Çölyak hastalığı daha erken yaşlarda ortaya çıkar.

Erken ek gıda verilmesinin ileri yaşlarda şişmanlık eğilimini arttırdığını gösteren çalışmalar vardır.


hanı erken ek gıda alerjenik durumları azaltıyordu ?
oyle olsa tum doktorlar degıl yedırmek yemeyın bıle sutunuzden gecer demezdı emzırenlere ozel perhızler olmazdı herseyı yerdık suyundan verırdık dipçik gıbı olurlardı yuzyıllardır ınsanoglu bu kadar mı saftırıktı doktorları dınledık
?
 
Son düzenleme:
6. Ayda da öğun degil tadimlik başlanıyor zaten
8. Aya kadar ögün diyebilecek kadar tuketemiyor bebekler.
Her ulkenin genetigi farkli, beslenme aliskanligi farkli, sosyoekonomik durumu farkli. Referans almak uygun olmaz.
Ayrica bu konuda birbirini yalanlayan binlerce makale vardir.
Tek bir makaleyi referans almak da dogru degil.
Allerji sizin beşeri olarak yapabileceginiz bir reaksiyon degildir.
Vucut kendisi otomatik olarak gelistirir.
Yani allerjikseniz allerjiksinizdir.
Dogustan da olabilir, sonradan da gelisebilir.
Erken tanissin alissin diyemezsiniz o yuzden.
Intolerans ile farkli bir sey.
Bebekleri dogustan allerjik olan annelerin mucadelesi allerjiden cok toplumla oluyor bu sebepten.
 
bırde sadece makale duyanda saglık bakanlıgı tarafından kabul edılmıs onaylanmıs ve sunulmus uygulanan bırsey sanılacak
ustelık bunu curuten bınlerce makale varken...
 
Keşke bu makalenin kaynağınıda yazsaydınız. Tıp her geçen gün ilerliyor, yeni araştırmalar yapılıyor ve yeni bilgiler çıkıyor. Örneğin Eskiden bebekler sırt üstü yatırın derlerdi şimdi ise yan pozisyonda . Buna benzer bir çok yeni çıkan bilgiler var. Sizin orda bilmem ama burda bu gibi seyleri sürekli araştıran bilimadamları var . Hatta duymuşsunuz dur İsveç bilim adaları diye konuşulur hep.
Evet burda uzun zamandır tavsiye edilen erken ek gıdalara geçme tavsiyesi doğru, ama bu herkesin isteğine kalmış bişey. Öncelikle bebeğin gelişimine bakılıyor , gerek yoksa anne sadece anne sütünde seçebilir. Ayrıca ek gıdalar derken ana öğünden bahsetmiyoruz , sadece tadımlık öğünler ...
Sütüm çok olduğu halde ben başladım, nitekim çocuklarım 1 yasında kreşe başladılar ve yemek konusunda hiç bir problem yaşamadık. Ayrıca benim okulda okuduğum bilgilerle şimdikiler arasında çok fark var , uppdate etmek gerekiyor arada ...
 
Şaka gibi yaaa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…