- 3 Mayıs 2015
- 13.328
- 48.797
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Bence de midemi bulandirdin
Alerjik bir reaksiyon olsaydı zaten hemen o anda olurdu. Dudakları kızarır nefes almakta zorlanır vb. akut reaksiyonlar. Böyle bişeyde olmamış çok şükür . Hem bebeğe 8. ayındada verseniz aynı tepkiyi gösterebilridi. Diğer döküntü vs reaksiyonlar ise herkesin bazen bazı yiyeceklere hassasiyeti olduğunu gösterir. Gayet açık yazdım , ben bir çelişki göremiyorum .
Sensin terbiyesiz. Ağzımı yoramam daha fazlası içinÇok terbiyesizsiniz. Ama daha da kötüsü cahilsiniz. Ama en kötüsü bir kadının saçlarından sürüklenip sokağa atılmasını dileyecek kadar da kötü kalplisiniz. Allah kalbinize göre versin
Genelde eskiden kundaklama vardı ve bebekler sırt üstü yatırılırdı . Yani kusunca dışarı değilde direk soluk borusuna gidiyordu. Ayrıca ağzı koyun yatırılan bebeklerde dönemedikleri için boğularak ölüyorlardı . Bir çok ölümün nedeni buydu.Eski nesil uykuda 1 gecede tık diye ölüyordu. Herkes aaaaa falanca uykuda huzur icinde öldü diyordu.. Bilmiyorlarki uykuda şekerimi çıktı ,tansiyonumu çıktı ,kalp krizimi geçirdi.
hıc kıtap okumayan ınsanlar forumda nasıl bellı oluyor ama
kıtap okuyun arkadaslar kıtap... algı-algılama gelısır okudugunuzu anlarsınız
Yeni yapılan araştırmara göre çocuklara ek gıdalar ne kadar erken başlanırsa okadar alerjik durumları azalıyor. Örneğin bir çocuğu nekadar bakteri ve mikroptan korursanız çocuk okadar hastalıklara meyilli olur . Ve bir çok alerjen yada astım rahatsızlıkları olan çocukların yetiştirilme şartlarına bakılıyor. Örneğin anne cokmu tıtizdi yada çocukgun dış etkenlerle teması nasıldı vs . Ben bunları anlatırken lütfen hemen altında başka bir mana çıkarmayın, bebeğe 40 günlükken narenciye verilir vs gibi. Söylediğim gibi kesinlikle verilmez .Çelişki görseydiniz yazmazdınız zaten ama hala çelişki mevcut. Olmamış böyle bir şey diyorsunuz. Bense diyorum ki ya olsaydı? 8.aylık bebekle 40 günlük bebek fizyolojik olarak aynı değildir.
Üstelik bu kadının 2. Vukuatı. Anne istemiyorsa olay bitmiştir. Babaanne sıfatı çocuk üstünde sonsuz tasarruf sahibi olma hakkını asla vermiyor.
Yeni yapılan araştırmara göre çocuklara ek gıdalar ne kadar erken başlanırsa okadar alerjik durumları azalıyor. Örneğin bir çocuğu nekadar bakteri ve mikroptan korursanız çocuk okadar hastalıklara meyilli olur . Ve bir çok alerjen yada astım rahatsızlıkları olan çocukların yetiştirilme şartlarına bakılıyor. Örneğin anne cokmu tıtizdi yada çocukgun dış etkenlerle teması nasıldı vs . Ben bunları anlatırken lütfen hemen altında başka bir mana çıkarmayın, bebeğe 40 günlükken narenciye verilir vs gibi. Söylediğim gibi kesinlikle verilmez .
Ayrıca annede bilinçli bir anne ise kv. tartışmak yada hakaret etmek yerine hemen doktoruyla konuşur birinci elden sağlıklı bilgi alırdı.
Bu kadar terbiyesizlik yaparsam haktır. Ki böyle biriysem yetiştirdiğim çocuktan ne olacak.siz olmamışsınız. O üstüne titrediginiz veletler tekmeleyecek sizi .Bencil ve büyük tanımayan bir ortamı siz öğreteceksiniz çünkü .
Size mesaj attım. Ayrıca bu sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu bir makale. Bizim ek olarak düzenli gittiğimiz seminerlerde de çok bahsediliyor bu konular . Ama onları yazılı olarak yollayamam maalesef .Yapılan bu araştırmanın referansı nedir? Okumak istiyorum. Kaynak paylaşır mısınız?
Kk’nın sabrını sınamak için mi üye oldunuz hanımefendi?Bence de pasif. Annesine bu denli bağıran kadının saçını tutup kapıya atamamış
Ilk 6 ay sadece anne sutu diyen saglik bakanligi mi erken(bu hesapla 6 aydan önce) ek gidaya baslayan bebeklerde daha az allerji goruluyor demis?Size mesaj attım. Ayrıca bu sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu bir makale. Bizim ek olarak düzenli gittiğimiz seminerlerde de çok bahsediliyor bu konular . Ama onları yazılı olarak yollayamam maalesef .
Evet , Ama Türkiye’nin sağlık bakanlığı değil. Başka ülke . Yaklaşık 4. ayında başlanılan ek gıdalar çocukların sindirim sisteminin daha rahat alışmasını sağlıyor. Ama tabi ek gıda derken ögün değil. Sadece tadımlık .Ilk 6 ay sadece anne sutu diyen saglik bakanligi mi erken(bu hesapla 6 aydan önce) ek gidaya baslayan bebeklerde daha az allerji goruluyor demis?
soyledıklerımden asla 40 gunluk bebege narencıye verılır gıbı algılamayın verılmez dıyorsunuzYeni yapılan araştırmara göre çocuklara ek gıdalar ne kadar erken başlanırsa okadar alerjik durumları azalıyor. Örneğin bir çocuğu nekadar bakteri ve mikroptan korursanız çocuk okadar hastalıklara meyilli olur . Ve bir çok alerjen yada astım rahatsızlıkları olan çocukların yetiştirilme şartlarına bakılıyor. Örneğin anne cokmu tıtizdi yada çocukgun dış etkenlerle teması nasıldı vs . Ben bunları anlatırken lütfen hemen altında başka bir mana çıkarmayın, bebeğe 40 günlükken narenciye verilir vs gibi. Söylediğim gibi kesinlikle verilmez .
Ayrıca annede bilinçli bir anne ise kv. tartışmak yada hakaret etmek yerine hemen doktoruyla konuşur birinci elden sağlıklı bilgi alırdı.
6. Ayda da öğun degil tadimlik başlanıyor zatenEvet , Ama Türkiye’nin sağlık bakanlığı değil. Başka ülke . Yaklaşık 4. ayında başlanılan ek gıdalar çocukların sindirim sisteminin daha rahat alışmasını sağlıyor. Ama tabi ek gıda derken ögün değil. Sadece tadımlık .
bırde sadece makale duyanda saglık bakanlıgı tarafından kabul edılmıs onaylanmıs ve sunulmus uygulanan bırsey sanılacak6. Ayda da öğun degil tadimlik başlanıyor zaten
8. Aya kadar ögün diyebilecek kadar tuketemiyor bebekler.
Her ulkenin genetigi farkli, beslenme aliskanligi farkli, sosyoekonomik durumu farkli. Referans almak uygun olmaz.
Ayrica bu konuda birbirini yalanlayan binlerce makale vardir.
Tek bir makaleyi referans almak da dogru degil.
Allerji sizin beşeri olarak yapabileceginiz bir reaksiyon degildir.
Vucut kendisi otomatik olarak gelistirir.
Yani allerjikseniz allerjiksinizdir.
Dogustan da olabilir, sonradan da gelisebilir.
Erken tanissin alissin diyemezsiniz o yuzden.
Intolerans ile farkli bir sey.
Bebekleri dogustan allerjik olan annelerin mucadelesi allerjiden cok toplumla oluyor bu sebepten.
Keşke bu makalenin kaynağınıda yazsaydınız. Tıp her geçen gün ilerliyor, yeni araştırmalar yapılıyor ve yeni bilgiler çıkıyor. Örneğin Eskiden bebekler sırt üstü yatırın derlerdi şimdi ise yan pozisyonda . Buna benzer bir çok yeni çıkan bilgiler var. Sizin orda bilmem ama burda bu gibi seyleri sürekli araştıran bilimadamları var . Hatta duymuşsunuz dur İsveç bilim adaları diye konuşulur hep.soyledıklerımden asla 40 gunluk bebege narencıye verılır gıbı algılamayın verılmez dıyorsunuz
ek gıdaya ne kadar erken baslanırsa o kadar alerrjık durumu azalır dıyorsunuz hangısı ?
bagısıklık sıstemının mıkroplara karsı dırenc sıstemıyle ek gıdaya baslama zamanının baglantısı yok tamamen ızole cocukların daha cabuk hasta olmasıyla cocuk daha erken ek gıdaya baslarsa alerjı olmaz gıbı bırsey mumkun degıl alerjı bu bambaska konu baglantı yok
ayrıca haberınız olsun beslenme okudunuz sadece heyecanınızı anlıyorum ama tıp dıye bır anabılım var haberınız olsun orda ınsanın ana rahmıne dustukten sonra hatta oldukten sonra bıle vucutda gelısme gerıleme herseyı tespıt etmıs onaylamıslar ibni sinadan berı bılınen gercegı yazıyorum hazır olun
bebek beslenmesı :
İlk 4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir bebeklerin ek gıdaları alabilmeleri için , bağırsak gelişimlerinin ve sindirim enzimlerinin yeterince gelişmiş olmaları; böbrek ve karaciğerin ek besin yükünü kaldırabilmesi önemlidir.
Bebeğin mide-bagırsak sistemi adapte formüller dışında, ek gıdaları sindirebilecek olgunlukta değildir. Sindirim sisteminde koruyucu mekanizma tam gelişmemiştir. Nişasta ve yağların emilimi için gerekli amilaz ve lipaz enzimleri yetersiz salgılanırlar.
Erken ek gıda böbreklerin katı yükünü, sodyum ve ürenin serum düzeylerini arttırır, kan yoğunluğunda artışa ve sıvı kaybına yol açar.
Süt çocuğunun 4 aydan önce yutma refleksi zayıftır, kaşıkla verilenleri yutamaz ve geri çıkarmaya eğilimlidir.
Erken ek gıdaya başlama anne sütü alımını azaltır veya emzirmenin kesilmesine yol açabilir. Proteinlerin günlük toplam enerji içerisindeki yeri azalır, büyüme hızı etkilenir. Anne sütünün azalmasıyla bebeğin beslenmesi bozulur.
Verilen gıdaların kirlenmiş olma olasılığı fazla olması ve ek gıdaların anne sütünün enfeksiyondan koruyucu özelliklerini seyreltmesi enfeksiyonu, özellikle de solunum yolu ve ishal riskini arttırır. Enfeksiyonların gerek iştahı azaltması gerekse de yıkım yoluyla kayıpları arttırması beslenme bozukluğu ile birleşince bebek protein ve enerji açısından negatif bir dengeye girer.
Erken ek gıda başlanması alerjik hastalıklara, özellikle de besin alerjilerine yol açar. Geçici glüten (buğday proteini) hassasiyeti, inek sütü ve soya proteinine duyarlı barsak sıklığı artar. Çölyak hastalığı daha erken yaşlarda ortaya çıkar.
Erken ek gıda verilmesinin ileri yaşlarda şişmanlık eğilimini arttırdığını gösteren çalışmalar vardır.
hanı erken ek gıda alerjenik durumları azaltıyordu ?
oyle olsa tum doktorlar degıl yedırmek yemeyın bıle sutunuzden gecer demezdı emzırenlere ozel perhızler olmazdı herseyı yerdık suyundan verırdık dipçik gıbı olurlardı yuzyıllardır ınsanoglu bu kadar mı saftırıktı doktorları dınledık
?
Şaka gibi yaaaKavga ettim anlamadı konuştum anlamadı yerlere bardak tabak çanak fırlattım anlamadı eve geldiğinde yüzüne bakmadım anlamadı artık bu kadına ne denir bilmiyorum alıp alıp evine götürüyordu ben kavgadan sonra izin vermiyorum diye gelip seviyordu sürekli başlarındayım hangi arada derede verdi bilmiyorum gerekirse altıma yapıp wc ye bile gitmemek lazımmış demek ki..Annesi biz bir şey yedik dedi baktım çocuk mandalina kokuyor sen ne yaptığını zannediyorsun onun midesi körpecik midesi delinse ne olacak bir daha
kendi yöntemlerini deneme onun üzerinde onun annesi benim anla artık sen sadece babannesisin dedim ağlaya ağlaya eve gitti eşimi aramış oğlum ben bir şey yapmadım ben yerken çocuk baktı canı çekti demiş 35 günlük çocuk canı çekmiş bunu yapan kadın 42 yaşında genç anne olmuş genç babanne olmuş biri... eşim geldikten sonra bir furya koptu bana neden evden kovdum diye kızdı(çık git demedim kendi gitti) sanırım kovdu demiş.Annesine de neden verdi diye kızdı karşıma aldım yine güzelce anlatmak istedim ama yine aynı kafa biz veriyorduk bir şey olmadı zihniyeti öyle iğrenç öyle geri kafalı ki kavga konuşma öfke patlaması işe yaramıyor ne yapayım ki çocuğumdan uzak dursun mümkünse sevmesin bile ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?