• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Butun konularinizi bir kenara bırakarak kendim için soruyorum.
Annem deyince ne oluyor? Yani oyle dedi diye, babaannesi annesi mi olmuş oluyor?
Ben yegenlerime, arkadaslarimin çocuklarına da annem derim. Acaba onlar da rahatsiz oluyor mudur 🤣 bende mi bir anormallik var. Cocugun annesi benim yani, 3 harf bir araya gelerek bunu nasil değiştirebilir. Çocuğumun kendisi gidip anneannesine babaannesine anne bile dese, yine annesi benim. Ne fark eder?

Işte tam da bu sebepten eski nesilin cocuk bakmasina karsiyim.
Asla basbasa birakmayin bebeginizi bu kv ile
Bu mantikta olan kimse ile basbasa kalmasin.
Ilk 6 ay sadece anne sutu diye bos yere yirtiniyoruz
Su bile yok, sadece anne sutu, nokta!
Eski neslin çocukları turp gibi.sizinkiler gibi kırılgan değil. Amma abarttiniz

Şimdi eski mesajlara bakmaya üşendim ama bu kadın sanki 20 günlükken şekerli su da vermişti, bebeği alıp alıp kendi evine götürüyodu, konu sahibi sadece emzirmek için alabiliyodu kucağına, kadın ayrıca poposuna sabun sokmayı önermişti? Yanlış mı hatırlıyorum ki. Bana konu sahibinin tepkisi az bile geldi hatta yine neden o kadınla tek başına bıraktı çocuğu, kadın normal biri değil sonuçta diye konu sahibine kızarak okudum konuyu.
Onları yaptık kardeşime hiçbir şeyi de olmadı. Bebekler sizin sandığınız kadar dayanıksız olsa insan nesli tükenirdi. Konu sahibi terbiyesizlik yapmış. Döverdim valla

sen bu kaynanayı alıp çocuk doktoruna götür, doktor anlatsın. bu yaptıkları tehlikeli bir şey yani. 2 çocuk böyle büyür 3.sü zehirlenip ölür. biz böyle büyüttük ne demek. büyütememiş işte. afedersin eşin de biraz pasif zira.
Bence de pasif. Annesine bu denli bağıran kadının saçını tutup kapıya atamamış

Bebeklere narenciye verin demiyorum , kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bebeklere 4 hatta mümkünse 6 ayına kadar sadece anne sütü verilmeli. Konudan anladığım kadarıyla ve tahminlerim doğrultusunda kv bilinçsiz olarak bebeğe tattırmak amaçlı mandalina suyu vermiş. Bir kaç damla öyle panikleyecek ortalığı yıkacak durum yaratmaz. Mide delinmesinden ziyade alerji yapma olasılığı korkutmalı .
Anne kayınvalideyi kovmakmakla meşkul olamak yerine önce soguk kanlı davranıp doktoru arasaymış keşke. Ayrıca yorum yaparken insanlar neyin doğru yada neyin yanlış olduğunu dile getiriyor ve bunu biraz daha saygılı , insanları incitmeden ve üslubuna dikkat ederek dile getirseler daha iyi olucak . Burda hiç kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok ! (Sizden bahsetmiyorum)

Bir çelişki yok mu mesajınızda? Hem bir kaç damla ortalığı yıkavak bir şey değil demişsiniz hemde alerji yapar demişsini. Bir damladan alerji olup şoka girseydi bebek?

Hanimefendi girin bakin oranlara.
Bahsettigim hastaliklae eski nesile ait zaten.
Nerede yasiyorsunuz siz, hangi ulke merak ettim...
50 yasina gelmeden diabet oluyor cogu yetiskin.
2 kadindan 1i troid hastasi.
Obezite bebeklerde bile 10 cocuktan 1e duştu...
Kollestreol 30lu yaslarda yakamiza yapisiyor.

Sizin kastettiginiz eski nesil osmanli falan herhalde.
Hani su sade yag ve zeytinuagiyla buyuyen nesil.
Benim babam (52) margarin ve bulyonlu pilavlari kasiklamis
Sut tozu icmis ilkokulda...
Simdiki nesil daha fena olacak zaten.

Bir hastanelere özellikle dahiliye bölümü önüne gidin bakın o turp gibi eski nesle :) hiç hastalığı olmayan kronik şeker hastası

Hanimefendi girin bakin oranlara.
Bahsettigim hastaliklae eski nesile ait zaten.
Nerede yasiyorsunuz siz, hangi ulke merak ettim...
50 yasina gelmeden diabet oluyor cogu yetiskin.
2 kadindan 1i troid hastasi.
Obezite bebeklerde bile 10 cocuktan 1e duştu...
Kollestreol 30lu yaslarda yakamiza yapisiyor.

Sizin kastettiginiz eski nesil osmanli falan herhalde.
Hani su sade yag ve zeytinuagiyla buyuyen nesil.
Benim babam (52) margarin ve bulyonlu pilavlari kasiklamis
Sut tozu icmis ilkokulda...
Simdiki nesil daha fena olacak zaten.

Eski nesil uykuda 1 gecede tık diye ölüyordu. Herkes aaaaa falanca uykuda huzur icinde öldü diyordu. :işsiz: . Bilmiyorlarki uykuda şekerimi çıktı ,tansiyonumu çıktı ,kalp krizimi geçirdi.

Bir hastanelere özellikle dahiliye bölümü önüne gidin bakın o turp gibi eski nesle :) hiç hastalığı olmayan kronik şeker hastası
Şimdikilerin tirtlayip tirtlamayacagini görmek için daha o kadar zaman geçmedi. Haberi bulamıyorum ama şimdiki çocukların 80 nesline göre daha yorgun koşarken daha fazla tikandigina dair araştırma vardı. Bulursam yazarım

İnşallah sizi sacinizdan tutup kapıya atan bir eşiniz olur hayalinizdeki gibi.
Bu kadar terbiyesizlik yaparsam haktır. Ki böyle biriysem yetiştirdiğim çocuktan ne olacak.siz olmamışsınız. O üstüne titrediginiz veletler tekmeleyecek sizi .Bencil ve büyük tanımayan bir ortamı siz öğreteceksiniz çünkü .

Şimdikilerin tirtlayip tirtlamayacagini görmek için daha o kadar zaman geçmedi. Haberi bulamıyorum ama şimdiki çocukların 80 nesline göre daha yorgun koşarken daha fazla tikandigina dair araştırma vardı. Bulursam yazarım
bunun 1 aylıkken kella paça yemekle mandalına yemekle yumru patılerıyle kırıp sogan cücüğü yemekle ne alakası var ? eskıler goze lımon damlattı kulaga yag damlattı 1 aylık bebege bılumum deneylerı yaptı dıye mı daha saglıklıydı yanı :deli:
yorgun kosması farklı kondısyon ıcın toprakta tasta uzun yolda yurumek gerek
sımdıkı nesıl evlerde kucucuk dar alanda buyuyor yuruyen merdıvenler asansorler var mecburen
eskıler gıbı toprakta bahcede yasanmıyor ondan kaynaklı
eskıden ınsanlar 50 yasında yaslılıktan ölurdu sımdıkılerın omurlerı ortalama 80 yıl
:deli:

Bir çelişki yok mu mesajınızda? Hem bir kaç damla ortalığı yıkavak bir şey değil demişsiniz hemde alerji yapar demişsini. Bir damladan alerji olup şoka girseydi bebek?
Alerjik bir reaksiyon olsaydı zaten hemen o anda olurdu. Dudakları kızarır nefes almakta zorlanır vb. akut reaksiyonlar. Böyle bişeyde olmamış çok şükür . Hem bebeğe 8. ayındada verseniz aynı tepkiyi gösterebilridi. Diğer döküntü vs reaksiyonlar ise herkesin bazen bazı yiyeceklere hassasiyeti olduğunu gösterir. Gayet açık yazdım , ben bir çelişki göremiyorum .

Back