• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Blog mu ? 😂😂 “Livsverket” başlığını tekrar tercüme ettirin derim. Ayrıca Google translate size biraz yanlış tercüme etmiş.

Nya forskningsresultat om utveckling av glutenintolerans pekar på att det viktigaste för att minska risken är att långsamt vänja spädbarn vid små mängder gluten. Däremot spelar det inte så stor roll när man börjar ge barnet gluten. Kanske har det inte heller någon betydelse om barnet fortfarande ammas. Därför ser Livsmedelsverket nu över nedanstående råd. Inget tyder dock på att nuvarande råd skulle öka risken för glutenintolerans. Tvärtom kan råden bidra till att minska risken, eftersom de poängterar att gluten ska introduceras långsamt.

Om barnet får små mängder gluten medan det fortfarande ammas minskar risken för att barnet ska bli glutenintolerant. Senast vid sex månader, och tidigast från fyra månader, bör du därför börja ge barnet lite mat med gluten. Gluten finns i mat som innehåller vete, korn och råg. Däremot finns det bara lite gluten i havre.

Du kan till exempel låta barnet få smaka en liten munsbit vitt bröd eller smörgåsrån eller en liten sked gröt eller välling några gånger i veckan. Om du ger välling i flaska blir det lätt för stora mängder gluten. Efter sex månader kan du långsamt öka mängden.

Bu kısmı detaylı inceleyin , gluten intolerans hakkında neler diyor ...

Zaten sitede ingilizcesini de eklemişler, google translate'e gerek yok. Gluten intoleransıyla ilgili bu yazıya aykırı kimse bir sey söylemedi, ilk tanıştırılabilecek gıdalara başka örnekler de verilmiş ama ben mandalina falan göremedim ki zaten 1 aylık bebekten bahsedilmiyor, özellikle de birkaç bölümde ilk altı ay anne sütü ve formul mama d vitamini dışında bebeğin her ihtiyacı için zaten yeterli diye savunmuşlar.

Zaten sitede ingilizcesini de eklemişler, google translate'e gerek yok. Gluten intoleransıyla ilgili bu yazıya aykırı kimse bir sey söylemedi, ilk tanıştırılabilecek gıdalara başka örnekler de verilmiş ama ben mandalina falan göremedim ki zaten 1 aylık bebekten bahsedilmiyor, özellikle de birkaç bölümde ilk altı ay anne sütü ve formul mama d vitamini dışında bebeğin her ihtiyacı için zaten yeterli diye savunmuşlar.

Harikasınız

Bazı mesajları hayretle okuyorum. Kimse bir bebeğe 35 günlükken mandalina veremez. Yok bir damla birşey yapmaz diye birşey yok veremez. Bitti. Hadi su verse bı nebze.

Kızım sekiz aylıkken çilek mevsimiydi annem tutturdu verelim diye. Hayır dedim. Bir yaş öncesi yasak verilmez. Ya birşey olursa annem beni dinledi. Konuda ki kv inadına yapıyor.

Alerji bünye ile alakalı erken ek gıda başlamak alerjiyi nasıl engelleyecek. Benim oğlum alerjik bir çocuk. Beşinci ayda ek gıdaya başladık. Alerjik işte. Yapacak birşey yok.

Açıkçası burda kendimi ifade etmeye çalışmayacağım, herkes anlamak istediği gibi anlıyor ve buda umrumda değil. Cahil biri değilsinizdir umarım tutupta benim dediklerimi yapacak kadar . Madem değilsiniz doktorunuza sorun yada araştırın öyle büyütün çocuklarınızı. Ben bildiklerimi paylaştım , işinize gelir yada gelmez ... Ama kimseye yalancısın diye ithamlarda bulunmayın, bu sizin gibi bir yetişkin kadına hiç yakışmıyor ...
bu kadar ınsan sızı yanlıs anladı yanı :KK70: hıc bırımız ıstedıgımız gıbı anlamıyoruz sız acık ve net sekılde erken ek gıdaya gecenlerde alerjen rısklerı gorulmuyor saglık bakanlıgı bunu soyluyor dedınız
bundan ne anlasılır?

saglık bakanlıgınız,saglık bakanlıgımız,saglık bakanlıkları asla erken ek gıdaya baslayın demıyor ! kıtap okuyun tavsıyesını sıze bu yuzden verdım cunku okudugunuzu sız anlamamıssınız maalesef
ek gıdaya tercıhen ılk 6 ay anne sutunden sonra baslayın 4-8 ay arası tattırın dıyor
sızın verdıgınız lınktede boyle dıyor dunya saglık orgutude boyle dıyor
yanı sızın ıddaanızdan dunya saglık orgutunun haberı bıle yok :KK70:

bırde cocuk gelısımı okudum demıstınız sızde tum kavramlar karısık bende sanıyorum egıtım aldınız bu alanda 4 yıl :KK70: sızın aldıgınız o cocuk gelısımı egıtımını bende cocugumu daha dogru buyutmek ıcın aldım bızlerın ve sızın aldıgı egıtım ders nıtelıgınde ...dal olarak komple egıtım hayatınız bunun ustune degıl yanı sureklı yanlıs bılgıler verıyorsunuz yahu :)

arkadaş bızım mutand falan dogurdugumuzu sanıyor heralde :D
teknık olarak bır yaradılısımız var ve 4 aydan once cocuk yutamıyor sadece dılıyle ıtme ve emme bılgısı var
5 ayda once omırılık ve bel gelısımı sebebıyle oturtamıyorsunuz bıle
oturamayan ve yutma becerısı olmayan bebege erken ek gıdaya gecılırse alerjen rıskı azalır dıyor :deli:
bunuda ancak bır hulk falan dogurmamız gerek kı gerceklestırebılelım

arkadaş bızım mutand falan dogurdugumuzu sanıyor heralde :KK70:
teknık olarak bır yaradılısımız var ve 4 aydan once cocuk yutamıyor sadece dılıyle ıtme ve emme bılgısı var
5 ayda once omırılık ve bel gelısımı sebebıyle oturtamıyorsunuz bıle
oturamayan ve yutma becerısı olmayan bebege erken ek gıdaya gecılırse alerjen rıskı azalır dıyor :deli:
bunuda ancak bır hulk falan dogurmamız gerek kı gerceklestırebılelım

Aaa sen doğum yaptığında bir göğsünden süt diğer göğsünden mandalina suyu akmadı mı :D:D

Ben takmıyorum doktor olmayanların ahkam kesmelerini. Yok şurada yazı gördüm, yok burada çok önemli yazılar okudum, yok çok gizli bilgiler buldum. Zaten tıp fakültesindeki pediatri profesörleri falan fasa fiso hem profesörler internette 2 kaynaktan makale okumuş insandan nasıl daha fazla bilebilirler :D

Ayyy ne sinir bozucu ya bizimki de tutturmuş şekerli su verecem kimse beni tutamaz diye ben hemşireyim akıl işi değil anlatıyorum anlamıyo 1 hafta sonra doğumum var hastaneye 1 kişi alıyolar eşim refakatçi olacak ben gelmiyorum beni istemiyosunuz diye küsüyo zaten riskli gebeliğim var bir de onunla uğraşıyorum

Acı elma yağını alacağım çok methini duydum 🤗 rezene çayı aldım ama etkisini göremedim ne yazık ki 😒 Sling almayı düşünüyorum ama benim bebeğim bağımsızlığı seven bir bebek umarım onda durur çok teşekkür ederim
Bebeğe mandalina veren kv ye kızmak ama rezene kullanmak... değil bebeklere annelere bile içmeyin diyorlar artık doktorlar. Rezene de vermeyin en az 6.7. Aya kadar

Açıkçası şimdiki gelinler kv kızmak sorun çıkarmak için bahane arıyoryaslidir o diyecektim ancak kv geçmiş bilir neyin bebeğe zararlı olup olmayacağını ancak siz kv böyle davranmaya devam ederseniz yakında eşinizle ciddi sorunlarınız başlar veya oda sizin annenize öyle davranır kaldıramayacaksanız farklı anlatmaya çalışın kvnize
Tmm ok ok. 34 günlük bebeği alıp giden, mandalina suyu veren kv her şeyi bilir ok. Eskiden biz veriyorduk bir şey olmadı diyenler nerden biliyor olmadığını? Bir sürü insanın bağırsak mide sorunu var. Niye acaba? Çok bildikleri için olmasın?

Çocuk sizin çocuğunuz istediğiniz gibi büyütmek hakkınız. Büyüklerin bu çocuklara birşeyler taddırma sevdasını anlamıyorum bir türlü.
İlk çocuğumda ek besine geçince gece manasının içine muz katardım. Sorunsuz bir şekilde yer uyurdu. 2. Çocuğumda ne zaman muz katsam anında deli gibi kusmaya başlardı, ağır gelirdi. Kardeş kardeşe bile benzemiyor, o yüzden biz zamanında verdik demenin altı boş kalıyor.

Bir akrabamın çocuğuna 3-4 aylıkken bisküvili mama vermişler. Çocuk bağırsak düğümlenmesinden öldü.
Aman Allah ım hangi cahil onu yapan.şok oldum.

Kavga ettim anlamadı konuştum anlamadı yerlere bardak tabak çanak fırlattım anlamadı eve geldiğinde yüzüne bakmadım anlamadı artık bu kadına ne denir bilmiyorum alıp alıp evine götürüyordu ben kavgadan sonra izin vermiyorum diye gelip seviyordu sürekli başlarındayım hangi arada derede verdi bilmiyorum gerekirse altıma yapıp wc ye bile gitmemek lazımmış demek ki..Annesi biz bir şey yedik dedi baktım çocuk mandalina kokuyor sen ne yaptığını zannediyorsun onun midesi körpecik midesi delinse ne olacak bir daha
kendi yöntemlerini deneme onun üzerinde onun annesi benim anla artık sen sadece babannesisin dedim ağlaya ağlaya eve gitti eşimi aramış oğlum ben bir şey yapmadım ben yerken çocuk baktı canı çekti demiş 35 günlük çocuk canı çekmiş bunu yapan kadın 42 yaşında genç anne olmuş genç babanne olmuş biri... eşim geldikten sonra bir furya koptu bana neden evden kovdum diye kızdı(çık git demedim kendi gitti) sanırım kovdu demiş.Annesine de neden verdi diye kızdı karşıma aldım yine güzelce anlatmak istedim ama yine aynı kafa biz veriyorduk bir şey olmadı zihniyeti öyle iğrenç öyle geri kafalı ki kavga konuşma öfke patlaması işe yaramıyor ne yapayım ki çocuğumdan uzak dursun mümkünse sevmesin bile ?
Eşinizin biraz baskın olması lazım sizi takmadığı açıkça ortada

Öncelikle herkese merhaba.Ban yediğim için 2 gündür yorum yazamadım ama saygısız,ama pasif ya da eşin baskın değil diyenler olmuş herkes tabi bir noktadan bakınca haklı.Ben de bu kv ile kokay şeyler yaşamadım çoook alttan aldım çoğu şeyine sustum bir anda tabak çanak fırlatacak seviyeye gelmedim o beni buna mecbur bıraktı ne komuşmadan anladı ne imadan 20 günlükken bebeğimi sevmek için alıp götürüyordu evine ona bile ses etmedim ben birike birike bu hale geldim.Saygısız diyorsunuz ya saygı çizgisinden nasıl çıktığımı tahmin bile edemezsiniz.Artık ben eski leyloş değilim kendimi tanıyamıyorum kendinden tavizler veren çirkefleşen tam bir mahalle kadınına döndüm ben ki bu yaşıma kadar kimseyle lanlı lunlu bile konuşmazken kendimi bu halde buldum,kendime bile yabancıyım evin içinde sadece gözleri uzaklara dalıp dalıp giden arpacı kumrusuna döndüm. Gerçekten saygısız ve bununla mutlu olan biri olsam böyle mi olurdum.Hala daha bir yerlerde kendimi sorguluyorum nerede yanlış yaptım diye.Bu kadar inadına gidilesi bu kadar ezilesi bir insan mıyım hiç mi iyi yönüm yok da bu kadın bana böyle yapıyor diye düşünüyorum. Onun da kızı var keşke kızına nasıl davranılmasını istiyorsa bana da öyle davransa diyorum bana hep kendi kızım neyse sen de osun derdi ama bu hep lafta kaldı ben ister miyim eşimin annesini kavga ederek ağlatmayı istemem fakat ben de bittim hayatımın en iğrenç zamanlarını yaşattı bana.Geçen yıl bu zamanlar ilk bebeğimi kaybettim tekrar bebeğim olsun diye ağlıyordum şimdi bir bebeğim var ve onun sevincini yaşayamıyorum ben bebeğimi severken dahi öyle bir öfke doluyum ki yeterince sevemiyormuşum gibi hissediyorum. Sayesinde çocuğumla can parçamla o bağı bile kuramadım aman sus saygısızlık olmasın aman kıskanıyorsun zannetmesin diye ilk doğduğu günlerde emzirme haricinde kucağıma vermeyişlerine bile sustum.O bağı kuramadık şimdi kurmaya çalışıyorum çocuğumun benim kokumla uyuyakaldığımı ben kavga ettikten sonra farkettim biliyor musunuz ? Öncesinde kucağıma alamadığım için farketmemiştim ne acı...

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba.Ban yediğim için 2 gündür yorum yazamadım ama saygısız,ama pasif ya da eşin baskın değil diyenler olmuş herkes tabi bir noktadan bakınca haklı.Ben de bu kv ile kokay şeyler yaşamadım çoook alttan aldım çoğu şeyine sustum bir anda tabak çanak fırlatacak seviyeye gelmedim o beni buna mecbur bıraktı ne komuşmadan anladı ne imadan 20 günlükken bebeğimi sevmek için alıp götürüyordu evine ona bile ses etmedim ben birike birike bu hale geldim.Saygısız diyorsunuz ya saygı çizgisinden nasıl çıktığımı tahmin bile edemezsiniz.Artık ben eski leyloş değilim kendimi tanıyamıyorum kendinden tavizler veren çirkefleşen tam bir mahalle kadınına döndüm ben ki bu yaşıma kadar kimseyle lanlı lunlu bile konuşmazken kendimi bu halde buldum,kendime bile yabancıyım evin içinde sadece gözleri uzaklara dalıp dalıp giden arpacı kumrusuna döndüm. Gerçekten saygısız ve bununla mutlu olan biri olsam böyle mi olurdum.Hala daha bir yerlerde kendimi sorguluyorum nerede yanlış yaptım diye.Bu kadar inadına gidilesi bu kadar ezilesi bir insan mıyım hiç mi iyi yönüm yok da bu kadın bana böyle yapıyor diye düşünüyorum. Onun da kızı var keşke kızına nasıl davranılmasını istiyorsa bana da öyle davransa diyorum bana hep kendi kızım neyse sen de osun derdi ama bu hep lafta kaldı ben ister miyim eşimin annesini kavga ederek ağlatmayı istemem fakat ben de bittim hayatımın en iğrenç zamanlarını yaşattı bana.Geçen yıl bu zamanlar ilk bebeğimi kaybettim tekrar bebeğim olsun diye ağlıyordum şimdi bir bebeğim var ve onun sevincini yaşayamıyorum ben bebeğimi severken dahi öyle bir öfke doluyum ki yeterince sevemiyormuşum gibi hissediyorum. Sayesinde çocuğumla can parçamla o bağı bile kuramadım aman sus saygısızlık olmasın aman kıskanıyorsun zannetmesin diye ilk doğduğu günlerde emzirme haricinde kucağıma vermeyişlerine bile sustum.O bağı kuramadık şimdi kurmaya çalışıyorum çocuğumun benim kokumla uyuyakaldığımı ben kavga ettikten sonra farkettim biliyor musunuz ? Öncesinde kucağıma alamadığım için farketmemiştim ne acı...

Lütfen ama lütfen bir daha kv bebeğime şunu yaptı bunu yaptı içeriğinde bir konu açmak zorunda kalmayın, tek başına bırakmayın onunla. Bebek kameranız var mı? Tuvalete gitmek zorunda kalırsanız kamerayla bakarsınız. Zaten size destek olacaklarsa ev islerine, yemeğe, çamasira destek olsunlar, bebek bakimiyla sadece siz meşgul olun. Bana kalirsa kv değismis, anlamis görünse bile asla ama asla gardınızı düşürmeyin, bu saatten sonra güvenmeyin ona.

Nasıl yapılır bilmiyorum ama artık onların ağlamaları, şikayetleri de umrunuzda olmasın en önemli kişi bebeğiniz. Huzurunuzu bozan ne varsa uzaklaştırın. Siz kimseye anlayışlı olmak zorunda değilsiniz, saygı görmek isteyen önce kendisi saygı gösterecek, yaşı kaç olursa olsun fark etmez.

Az önce doktordam geldik bebeğimin yüzünde döküntüler çıkmıştı bebeğimde çoklu gıda alerjisi varmış en başta süt ürünlerine.Doktorumuz bir liste verdi o listenin dışına çıkmayacakmışım ek gıdaya geçince bebeğime de aynı hassaslıkta diyet uygulayacakmışım evladım için tabii ki üzüldüm ama bu durum işime gelmedi desem yalan olur bu sayede canlarının istediğini bana sormadan veremezler

IMG-20201207-WA0018.jpg

Mandalina olayından sonra daha çok arttı sanki gerçi ben üzüntüden kendimi çikolataya verdim ondan da olmuş olabilir 😓

Back