- 3 Mayıs 2015
- 13.328
- 48.788
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
bırde sadece makale duyanda saglık bakanlıgı tarafından kabul edılmıs onaylanmıs ve sunulmus uygulanan bırsey sanılacak
ustelık bunu curuten bınlerce makale varken...
Onları yaptık kardeşime hiçbir şeyi de olmadı. Bebekler sizin sandığınız kadar dayanıksız olsa insan nesli tükenirdi. Konu sahibi terbiyesizlik yapmış. Döverdim valla
dunya saglık orgutu 6 aydan sonra ek gıda onerıyordünya saglık örğütü 9 aylıkta bıle yuzde 70 anne sutu onerıyor arkadaslar
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) anne sütü alan bebeklerde ek gıdalara 6. ayda başlanmasını öneriyor. Avrupa beslenme komitesi (ESPGHAN) ise ek besinlerin 17 ile 26 hafta arasında başlanmasını öneriyor.
turk saglık bakanlıgıda 6 aydan once baslamayın ılk 6 ay sadece anne sutu dıyor
ogrenelım ogretelım
Gönderdiği makalemsi blog yazısını okudum. Öyle bir şey dememiş. Sadece en erken 4 aylıkken tadım yaptırabilirsiniz demiş.
Satasasiniz gelmiş birilerine uzağımda durun optumO zaman yorum yapmayın bilmediğiniz konulardabende anne olmadim ama aklım çalısıyor bebeğe ne verilir verilmez biliyorum
Simdi missnow arkadasin goruslerine katilmiyorum. Sapla samani karistirdi bu konuda. Ama ben de 15 aylik bir bebek annesi olarak bu konuda bircok uzman doktoru takip ediyorum ve yazilar okudum. Bebegimin de ilk aylarda cevize alerjisi vardi (ben yedigimde sutumden gecen). Bu yuzden alerji konusunda arastirma yapmistim biraz. Alerji konusunda yeni bir yaklasim var. O da bebegin alerjisi olabilecek besinlerin erken tanistirilarak bebegin bunyesinin o besini tolere etmesini saglamak. Simdi alelacele arastirinca bunu bulabildim. Ama kendi cocuk doktorum da benzer bir sey soylemisti. 34 gunluk bebege mandalina suyu verin diye cikarim yapilacak bir sey degil ama. Aslinda missnow'un soylemek istedigi sanirim bu. Ama kv'yi hakli gorecem diye kendini dogru durust ifade edemedi sanirim.Missnow un gönderdiği makale aşağıdaki blog yazısı. Buradaki tüm hanımlar okuyabilsin diye ekliyorum. Ben okudum. Ama bir blog yazısındansa akademik kaynakları olan ve araştırma ürünü olan bir makale beklemiştim.
Livsmedelsverket
Livsmedelsverkets råd om mat för barn upp till ett år grundas på den samlade forskningen och är tänkta att vara ett stöd för dig som förälder. De är skrivna för att passa för de flesta. Alla råd fungerar inte för alla, utan kan behöva anpassas efter familjens situation.www.livsmedelsverket.se
Üstelik bu blog yazısında en erken dört aylıktan itibaren küçük miktarlarda tattırabilirsiniz diyor. 4 aylık ama konudaki gibi 40 günlük değil. Yani kendi kendinizi çürüttüğünüz bir blog yazısını neden yolladınız anlamadım.
Sizin iddia ettiğiniz gibi ne kadar küçük başlanırsa o kadar az alerjik olur gibi bir kısım yok. Ama şu şekilde ifade edilmiş. En az 4 aylık olduğunda ufak tadımlara başlanabilir. Glutenli yiyecekler kısmında bile en erken 4 aylıkken verilmeli diyor. Üstelik yazının bir kısmında yaklaşık 6 aylıkken alıştırmaya başlayabilirsiniz de diyor.
Başka makale varsa onu da okuyup size doğrusunu anlatabilirim.
burda da 4-8 ay arası gıdalarla tanıstırın dıyor yanı saglık bakanlıgına uygun onerı ... 4-8 ay arasında tercıhen 6 ay anne sutunden sonra dıyorSimdi missnow arkadasin goruslerine katilmiyorum. Sapla samani karistirdi bu konuda. Ama ben de 15 aylik bir bebek annesi olarak bu konuda bircok uzman doktoru takip ediyorum ve yazilar okudum. Bebegimin de ilk aylarda cevize alerjisi vardi (ben yedigimde sutumden gecen). Bu yuzden alerji konusunda arastirma yapmistim biraz. Alerji konusunda yeni bir yaklasim var. O da bebegin alerjisi olabilecek besinlerin erken tanistirilarak bebegin bunyesinin o besini tolere etmesini saglamak. Simdi alelacele arastirinca bunu bulabildim. Ama kendi cocuk doktorum da benzer bir sey soylemisti. 34 gunluk bebege mandalina suyu verin diye cikarim yapilacak bir sey degil ama. Aslinda missnow'un soylemek istedigi sanirim bu. Ama kv'yi hakli gorecem diye kendini dogru durust ifade edemedi sanirim.
'Bebekleri 4-8 ay arasında alerjik gıdalarla tanıştırın'
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, "4-8 ay arasında çocuğa bir besini vermezseniz, çocuğun bağışıklık sistemi bu besini tolere etmeyi öğrenmiyor" diyerek anne babalara önemli bilgiler verdi.www.google.com
Evet, ama sanirim bunu soylemek istedi ve anlatamadi. Yani benim anladigim mesela yumurta beyazina 1 yas oncesi baslamayin diyorlar ama bu goruse gore daha erken verip deneyebilirsiniz. 1 yasindan sonra alerjik reaksiyon gosterme riski daha yuksek olabilir. Ben de 10 ya da 11. ayda denemistim. Alerji yapmadi doktorum vermeye devam et demisti, 1 yasi beklemeye gerek yok. Yani bu soylenen aslinda boyle bir sey.burda da 4-8 ay arası gıdalarla tanıstırın dıyor yanı saglık bakanlıgına uygun tanıstırın dedıgıde dudagına surerek tattırmak gıbı... cunku zaten 4 aylık bebegın yutma refleksı yok sadece emme refleksı var ve mınumum 4 ay dıyor
mısnow ek gıdaya gecın dedı bu baska bırsey
bugunun polyannası ılan edıcem sızı :) hep boyle ılımlı bakın ne guzel :)Evet, ama sanirim bunu soylemek istedi ve anlatamadi. Yani benim anladigim mesela yumurta beyazina 1 yas oncesi baslamayin diyorlar ama bu goruse gore daha erken verip deneyebilirsiniz. 1 yasindan sonra alerjik reaksiyon gosterme riski daha yuksek olabilir. Ben de 10 ya da 11. ayda denemistim. Alerji yapmadi doktorum vermeye devam et demisti, 1 yasi beklemeye gerek yok. Yani bu soylenen aslinda boyle bir sey.
Bilemedim, iyi gunume denk geldi sanirimbugunun polyannası ılan edıcem sızı :) hep boyle ılımlı bakın ne guzel :)
yok ya anlatamadı degıl bayagı ıddaa savundu bırınde anlatamasa dıgerınde bız anlardık :)
zaten 6 aydan sonra bebek elınızde yedıgınız seye atılmaya baslıyor vucut aslında kendısını gosterıyor bakın bebeklere 5 aydan sonra oturtabılıyorsunuz yanı bıyolojık gelısmeye bakarsak yemeye baslamadan once oturması gerekıyor gonderdıgınız lınktede 4-8 ay arası 8 besın verıyoruz baslıgı altında da tercıhen 6 ay anne sutunden sonra tattırmaya baslanmalı dıyor zaten dunya da bunu savunuyor sadece ekledıklerı sey ek gıdaya gecısı zamanında yapın bunca zaman sadece erken baslamayın dıyorlardı sımdı cok da gecıktırmeyın ortalama aralık bu dıyor yanı dogru olanı soyluyor
arkadas bunu anlatmaya calısmadı kesınlıkle :)
ınsallah oyledır :) oyle olmasını cok ısterımBilemedim, iyi gunume denk geldi sanirimya da yurt disinda yasadigindan kendini ifade edemedi diye dusundum.
N nscckts nin size yazdığı cevapların aynısını yazardım bende, o yüzden tekrarlamadımBilemedim, iyi gunume denk geldi sanirimya da yurt disinda yasadigindan kendini ifade edemedi diye dusundum.
Evet, bunun savunulacak hicbir tarafi yok. Sadece agzina degdirmis falan diye hafifletilmesi bile yanlis. Sadece agzina degdirerek bile bir cesit sekerle tanistiriyorsun bebegi. Ilk tattigi sey seker olan bir insan tabi ki baska gidalarla tanisinca sekeri tercih etme egilimi gosterir. Bu bile yeterince kotu. Cunku bu kv bir kereden bir sey olmadi deyip bu davranisi tekrarlayacak cins biri. Surekli sekerli bir su tadi alan bebek anne sutunu bile reddebilir.N nscckts nin size yazdığı cevapların aynısını yazardım bende, o yüzden tekrarlamadım
Tabi bilim çok hızlı gelişiyor. Bizim kızdığımız nokta 34 günlük bebeğe verilen mandalinayı can hıraş savunmasıydı. Bir de kendini güzel ifade etti aslında. Halbuki kendi attığı sitede bile en erken 4 ay diyor. Ben o yüzden pek mana veremedim yazdıklarına. Gerçi şu da olabilir: Ya bana attığı yazıyı kendisi okumadı, ya okuduğunu anlamadı, ya da sizin dediğiniz gibi ifade edemedi. Ama üst üste tüm mesajlarda savununca kendisini ifade edemediğini düşünmemiştim.
Blog mu ?Missnow un gönderdiği makale aşağıdaki blog yazısı. Buradaki tüm hanımlar okuyabilsin diye ekliyorum. Ben okudum. Ama bir blog yazısındansa akademik kaynakları olan ve araştırma ürünü olan bir makale beklemiştim.
Livsmedelsverket
Livsmedelsverkets råd om mat för barn upp till ett år grundas på den samlade forskningen och är tänkta att vara ett stöd för dig som förälder. De är skrivna för att passa för de flesta. Alla råd fungerar inte för alla, utan kan behöva anpassas efter familjens situation.www.livsmedelsverket.se
Üstelik bu blog yazısında en erken dört aylıktan itibaren küçük miktarlarda tattırabilirsiniz diyor. 4 aylık ama konudaki gibi 40 günlük değil. Yani kendi kendinizi çürüttüğünüz bir blog yazısını neden yolladınız anlamadım.
Sizin iddia ettiğiniz gibi ne kadar küçük başlanırsa o kadar az alerjik olur gibi bir kısım yok. Ama şu şekilde ifade edilmiş. En az 4 aylık olduğunda ufak tadımlara başlanabilir. Glutenli yiyecekler kısmında bile en erken 4 aylıkken verilmeli diyor. Üstelik yazının bir kısmında yaklaşık 6 aylıkken alıştırmaya başlayabilirsiniz de diyor.
Bu aracaÇocuğuna sıvıyağ dahi içirmeye kalkmış kadını hâlâ çocuğunla başbaşa bırakma sebebini çözebilmiş değilim. Tek problem kayınvaliden değil; çocuğa yeterince göz kulak olabilmek annenin görevidir.
Ayrıca hiç kimse 34 günlük bebeğe ek gıda verin demedi . Bunu nerden çıkarsınız anlamıyorum .Missnow un gönderdiği makale aşağıdaki blog yazısı. Buradaki tüm hanımlar okuyabilsin diye ekliyorum. Ben okudum. Ama bir blog yazısındansa akademik kaynakları olan ve araştırma ürünü olan bir makale beklemiştim.
Livsmedelsverket
Nasıl böyle saptırabiliyorsunuz anlamıyorum! Hangi mesajımda 4 Aydan önce ek gıdaya geçilir demişim acaba ? Kadının kayınvalidesi bir düşüncesizce mandalina suyu taddırmış ve eğer alerjik reaksiyon göstermemişse başka türlü zarar vermmemiştir demek istedim. Hiç bir yorumda 4 ayından önce Bebeklere tattırın demedim. Altını tekrar çizerek belirtiyorum kadın bunu bir yapmış ki öyle farzediyorum ve ben o durum için yorum yaptım. Ayrıca kimseye anne sütünü bırakın ek gıdaya başlayın da demiyorum , zaten paylaştığınız bilgilerde böyle bişey yok !N nscckts nin size yazdığı cevapların aynısını yazardım bende, o yüzden tekrarlamadım
Tabi bilim çok hızlı gelişiyor. Bizim kızdığımız nokta 34 günlük bebeğe verilen mandalinayı can hıraş savunmasıydı. Bir de kendini güzel ifade etti aslında. Halbuki kendi attığı sitede bile en erken 4 ay diyor. Ben o yüzden pek mana veremedim yazdıklarına. Gerçi şu da olabilir: Ya bana attığı yazıyı kendisi okumadı, ya okuduğunu anlamadı, ya da sizin dediğiniz gibi ifade edemedi. Ama üst üste tüm mesajlarda savununca kendisini ifade edemediğini düşünmemiştim.
Açıkçası burda kendimi ifade etmeye çalışmayacağım, herkes anlamak istediği gibi anlıyor ve buda umrumda değil. Cahil biri değilsinizdir umarım tutupta benim dediklerimi yapacak kadar . Madem değilsiniz doktorunuza sorun yada araştırın öyle büyütün çocuklarınızı. Ben bildiklerimi paylaştım , işinize gelir yada gelmez ... Ama kimseye yalancısın diye ithamlarda bulunmayın, bu sizin gibi bir yetişkin kadına hiç yakışmıyor ...dunya saglık orgutu 6 aydan sonra ek gıda onerıyor
avrupa beslenme komıtesıde aynı sekılde
turk saglık bakanlıgı da aynı sekılde
uzay saglık bakanlıgı erken ek gıdaya gecenler alerjık reaksıyon gostermez dedıyse bılemeyecegım
yazdıgımız seylerın ıddaalarımızın dogrulugundan emın olmak o kadar onemlı kı... daha once yorumumda da yazdım herkesın ulasıp okuyabıldıgı yer burası
beslenme okudum ve cocuk gelısımıde okudum uzmanım dıyen kısı tutupta saglık bakanlıgı erken ek gıdaya gecenlerın alerjen rıskının az oldugunu savunuyor dedıgı an bebegıne çiğ kofte bıle yedırmeye kalkacak ınsanların olduguna yemın edebılırım
umarım ılerleyen yorumları da okurlar da cahillik etmezler gonderılen blog yazısını okuyup bılgılendırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım cunku bu cok onemlı bır konu
Çocuk gelişimi temel bilgilerini tüm sağlık çalışanları alıyor. Yoksa 4 sene üniversitede sadece yara beremi öğreniliyor sanıyorsunuz ? Eğitim aldım diyorsunuz ama yazdıklarımı çarpıtarak yorum yapıyorsunuz , yada işinize gelen kısımlarını alıyorsunuz sadece... Bence siz orda yazılan şeylerin anlamlarını bilmeden insanları yanlış bilgilendirmeyin. Hatta emin olmak için bizimle nöbette olan doktor arkadaşa sordum oda benimle aynı kanıda.Makale değil, blog yazısı. Ekledim yukarıda
Sağlık bakanlığı sitesi diyor ama Ulusal Gıda İdaresi gibi bir site. Belki aynı çatı altındadırlar onu bilemem.
En üzüldüğüm de Çocuk gelişimi eğitimi aldım demesi. Zira bende çocuk gelişiminde akademisyenim.
Blog mu ?“Livsverket” başlığını tekrar tercüme ettirin derim. Ayrıca Google translate size biraz yanlış tercüme etmiş.
Nya forskningsresultat om utveckling av glutenintolerans pekar på att det viktigaste för att minska risken är att långsamt vänja spädbarn vid små mängder gluten. Däremot spelar det inte så stor roll när man börjar ge barnet gluten. Kanske har det inte heller någon betydelse om barnet fortfarande ammas. Därför ser Livsmedelsverket nu över nedanstående råd. Inget tyder dock på att nuvarande råd skulle öka risken för glutenintolerans. Tvärtom kan råden bidra till att minska risken, eftersom de poängterar att gluten ska introduceras långsamt.
Om barnet får små mängder gluten medan det fortfarande ammas minskar risken för att barnet ska bli glutenintolerant. Senast vid sex månader, och tidigast från fyra månader, bör du därför börja ge barnet lite mat med gluten. Gluten finns i mat som innehåller vete, korn och råg. Däremot finns det bara lite gluten i havre.
Du kan till exempel låta barnet få smaka en liten munsbit vitt bröd eller smörgåsrån eller en liten sked gröt eller välling några gånger i veckan. Om du ger välling i flaska blir det lätt för stora mängder gluten. Efter sex månader kan du långsamt öka mängden.
Bu kısmı detaylı inceleyin , gluten intolerans hakkında neler diyor ...
Nasıl böyle saptırabiliyorsunuz anlamıyorum! Hangi mesajımda 4 Aydan önce ek gıdaya geçilir demişim acaba ? Kadının kayınvalidesi bir düşüncesizce mandalina suyu taddırmış ve eğer alerjik reaksiyon göstermemişse başka türlü zarar vermmemiştir demek istedim. Hiç bir yorumda 4 ayından önce Bebeklere tattırın demedim. Altını tekrar çizerek belirtiyorum kadın bunu bir yapmış ki öyle farzediyorum ve ben o durum için yorum yaptım. Ayrıca kimseye anne sütünü bırakın ek gıdaya başlayın da demiyorum , zaten paylaştığınız bilgilerde böyle bişey yok !
Benim yazdığım yorumları saptırmayın lütfen , anlamadığınız kısım varsa sorun bende size açıklayayım. Siz tercüme ettirtmediniz ve benim okumadığımı da iddia ediyorsunuz . Zaten ben bu bilgileri yıllar önce çocuk doktorumdan aldığım broşürde okumuştum. İsvecce bilen birine tercüme ettirin en iyisi , Google translate çok farklı tercüme edebiliyor ...
Çocuk gelişimi temel bilgilerini tüm sağlık çalışanları alıyor. Yoksa 4 sene üniversitede sadece yara beremi öğreniliyor sanıyorsunuz ? Eğitim aldım diyorsunuz ama yazdıklarımı çarpıtarak yorum yapıyorsunuz , yada işinize gelen kısımlarını alıyorsunuz sadece... Bence siz orda yazılan şeylerin anlamlarını bilmeden insanları yanlış bilgilendirmeyin. Hatta emin olmak için bizimle nöbette olan doktor arkadaşa sordum oda benimle aynı kanıda.
Bence söyle yapalım, benim bildiklerim bana sizinkiler ise size kalsın. Diğer arkadaşa söylediğim gibi sizdende rica ediyorum , kimseye yalancıymıs gibi imalarda bulunmayın !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?