• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Ne diyeydik. Eyvah çocuğunu kustur hemen mi diyeydik. Olmaz tabi bişey. Yemiş gitmiş işte napsın bu saatten sonra. Bi daha olmasın yeter. Bunun içinde kadını dövmesine gerek yok dedik.

Mandalina asitli ama bir kaç damladan bişey olmaz. Sıvı yağda bebekler için zararsız tabi sadece belli bir ölçü. Bir çok d-vitamininin icinde sıvı yağ var .Ayrıca bazen bebekler mama takviyesi aldıklarında kabız olabiliyor ozaman bir çay kaşığı sıvı yav tavsiye ediyoruz.
bransınız nedır pardon ? uzman cocuk doktoruysanız bu bılgıyı degerlendıreyım

zira bızım cocuk doktorumuz degıl mandalına lımon vermek emzırırken benım bıle tuketmemem gerektıgını soyledı de
bırcok d vıtamının ıcınde nerden geldıgı bılınmeyen sıvı yag yoktur onlar belırlı standartlardan gecıyor saglık bakanlıgı onaylı yaslarına aylarına gore tutup 1 cay kasıgı yagı cumburlop mıdeye yuvarlatmıyor hıc bır doktor

zira bızım cocuk doktorumuz degıl mandalına lımon vermek emzırırken benım bıle tuketmemem gerektıgını soyledı de
bırcok d vıtamının ıcınde nerden geldıgı bılınmeyen sıvı yag yoktur onlar belırlı standartlardan gecıyor saglık bakanlıgı onaylı yaslarına aylarına gore tutup 1 cay kasıgı yagı cumburlop mıdeye yuvarlatmıyor hıc bır doktor
Diyetisyen eğitimi aldım 14 sene önce ama ozamanlar iş bulmak zordu. 13 senedir intensive care ve ambulans hemşiresiyim .

Ayçiçek yada rapsolja ( Türkçesini bilmiyorum) buradaki doktorların tavsiyeleri oradakilerden farklı anlaşılan. Bizim doktorumuz da mesela 4 aydan başlayın herseyi vermeye demişti . Tabi bazı verilmemesi gereken seyler var , bal , çilek , patlıcan vs gibi.

neysekı konu sahıbı bır damladan bırsey olmaz bılıncsızlıgınde bırı degılsınız bır damla bırsey olmaz ıle bır nefesten bırsey olmazcılaar aynılar ne olacak canım bır fırt cektırıver :olamaz:

ısteyen cocugunu bala batırıp cıkarsın arkadaslar sızın cocugunuza ne yedırıp ıcırdıgınız emın olun umrumuzda bıle degıl

mevzu cocugun annesı cocuguma bırsey verılmesını ıstemıyorum demesıne ragmen ısrarla kayınvalıde tarafından sınırının işgal edılmesı

saygı saygı saygı bu kadar basıt
yanlıs yaparsa kotu konusursa ıstemedıgını ısıtır elbet

konu sahıbı normalde kayınvalıdelerle yanı genel olarak akraba aılelerle bu kadar yakın oturulmaması taraftarıyımdır tasınamıyorsanız kı bebekle zor ısım var mesgulum duymadım deyıp uzak durup mesafe koymak cozum olur

gelecekse oglu geldıgınde gelsın sız mesafelı durursanız oda durmak zorunda ıyı guzel konusmayla anlasılacak kayınvalıde olsa ıstemıyorum dedıgınızde saygıyla karsılardı bellıkı kayınvalıde dedıgım dedık caldıgım düdük kafasında bırı dik kafalı bırıyle ugrasılmaz zor hele kı soylemesem haberın bıle olmazdı dıyen kadın buyuk ıhtımal bundan sonra gızlı de yapabılır cocuk sızın sorumlulugunuzda bır terslık aksılık olsa seytana keyıf gerek demısler en cok sız uzulursunuz sızın evladınız cunku

kırılırsa kırılsın kendı sorunu . sınırım var cızgım var aşılmasını ıstemıyorum demek hakkınız bu cocuk buyurken etraf daha cok yoruyor ınsanı
kapını kapattıgında dısarda kalan herkesın yerı bellıdır herkes yerını haddını bılsın

Sabırliyimdir ve sadece benim çocuğum yok bu hayatta :) buldumcuk olamam bir kere ağzına verdi diye şeker hastası olmaz sabretmek hosgormek güzel bişey deneyin
Bir insanın çocuğunu korumasının buldumcuk olmakla bir alakası yok da çocuğuma ekmek bile yedirmeyen bir insan olarak ben bir bebeğe bir çocuğa bir şey yedirileceği zaman anne babasına sorulmamasını saygısızca buluyorum. Bunu normal karşılayan insanlar da acaba yeğenlerinin onun bunun çocuğunun ağzına bir şeyler tıkıştıran parkta gördüğü çocuklara şeker çikolata verenlerle aynı kişiler olabilir mi diyorum. Bir kere pasta verildi diye şeker hastası olmaz dediğiniz bebeğin belki süt alerjisi var belki çölyak? Çay kaşığının ucuyla yoğurt verince bile dili şişen ağzı yüzü su toplayan bebekler var iken ben amaaan boşver sabırlı olayım diyemem. Bugün benim çocuğuma verir bir şey olmaz ama haddini bilmezse aynı şeyi başka bebeğin üzerinde dener ve zarar verir. Neyse yani inşallah herkese kendi rahatlığında insanlar denk gelir. Çocuk doktorlarının muayene edebilmek için şeker verdiği bir toplumda biz aykırıyız heralde

neysekı konu sahıbı bır damladan bırsey olmaz bılıncsızlıgınde bırı degılsınız bır damla bırsey olmaz ıle bır nefesten bırsey olmazcılaar aynılar ne olacak canım bır fırt cektırıver :olamaz:

ısteyen cocugunu bala batırıp cıkarsın arkadaslar sızın cocugunuza ne yedırıp ıcırdıgınız emın olun umrumuzda bıle degıl

mevzu cocugun annesı cocuguma bırsey verılmesını ıstemıyorum demesıne ragmen ısrarla kayınvalıde tarafından sınırının işgal edılmesı

saygı saygı saygı bu kadar basıt
yanlıs yaparsa kotu konusursa ıstemedıgını ısıtır elbet

konu sahıbı normalde kayınvalıdelerle yanı genel olarak akraba aılelerle bu kadar yakın oturulmaması taraftarıyımdır tasınamıyorsanız kı bebekle zor ısım var mesgulum duymadım deyıp uzak durup mesafe koymak cozum olur

gelecekse oglu geldıgınde gelsın sız mesafelı durursanız oda durmak zorunda ıyı guzel konusmayla anlasılacak kayınvalıde olsa ıstemıyorum dedıgınızde saygıyla karsılardı bellıkı kayınvalıde dedıgım dedık caldıgım düdük kafasında bırı dik kafalı bırıyle ugrasılmaz zor hele kı soylemesem haberın bıle olmazdı dıyen kadın buyuk ıhtımal bundan sonra gızlı de yapabılır cocuk sızın sorumlulugunuzda bır terslık aksılık olsa seytana keyıf gerek demısler en cok sız uzulursunuz sızın evladınız cunku

kırılırsa kırılsın kendı sorunu . sınırım var cızgım var aşılmasını ıstemıyorum demek hakkınız bu cocuk buyurken etraf daha cok yoruyor ınsanı
kapını kapattıgında dısarda kalan herkesın yerı bellıdır herkes yerını haddını bılsın
Ya evet hep deniyor ki büyüyünce zaten şeker yiyecek ver alışsın. Ben de diyorum ki büyüyünce sigara da içer belki isterseniz verelim alışsın şimdiden. Aaaa aynı şey mi diyorlar.

Mandalina suyu vermiş derken baya icirmiş mi dokundurmuş mu mandalinayi ağzına. İkincisi de hiç doğru değil ama fark var.

Sözden laftan anlamayan biriyle uğraşmak zor.

Bir insanın çocuğunu korumasının buldumcuk olmakla bir alakası yok da çocuğuma ekmek bile yedirmeyen bir insan olarak ben bir bebeğe bir çocuğa bir şey yedirileceği zaman anne babasına sorulmamasını saygısızca buluyorum. Bunu normal karşılayan insanlar da acaba yeğenlerinin onun bunun çocuğunun ağzına bir şeyler tıkıştıran parkta gördüğü çocuklara şeker çikolata verenlerle aynı kişiler olabilir mi diyorum. Bir kere pasta verildi diye şeker hastası olmaz dediğiniz bebeğin belki süt alerjisi var belki çölyak? Çay kaşığının ucuyla yoğurt verince bile dili şişen ağzı yüzü su toplayan bebekler var iken ben amaaan boşver sabırlı olayım diyemem. Bugün benim çocuğuma verir bir şey olmaz ama haddini bilmezse aynı şeyi başka bebeğin üzerinde dener ve zarar verir. Neyse yani inşallah herkese kendi rahatlığında insanlar denk gelir. Çocuk doktorlarının muayene edebilmek için şeker verdiği bir toplumda biz aykırıyız heralde

Bizim evimiz caminin yanindaydi gecen yila kadar. Oglum camda oturdugundan camiye giden bütün cemaat ogluma cikolata veriyordu 😂.dedemiz şeker hastasi, oglumunda sekeri sınırda ciktigindan doktor cocukluktan minumum sekerli gida ver diyordu. Ama yasli dedelere anlatamadim birtürlü. onlar verdiler bende elinden aldım. 1 2 kere uyardim elbet iyi niyetliler ama zaman kötü ve cocuklari baskalarindan bu tip seyleri kabul etmeye alistirmamali. bir gün caminin hocasi bu konuda vaaz vermisti şasırmıştım. Sonradan esime anlatmiş.Meger hoca bayramda bir cocuga lokum vermis sonra cocuk 2.kez istemis o yine vermis meger çocuk şeker hastasiymis komaya girmis. oyüzden cemaati uyarmisti kimsenin cocuguna annesinden habersiz hicbirsey vermeyin diye.

yanı su konuda kucumsedıgınız bu kaynanaların ogluyla evlenıp boyle rezıl oluyorsunuz ıste dıyenlerı de okuduk :D konu sahıbını evlendıgı ıcın suclu cıkaracak nerdeyse

aman bı damladan ne olacak dıyenlerı de okuduk ya

ustelık bırde konu sahıbını fişteklemekle suclandık ona abarttıgını soyleyenlerın yaptıgı haksızlıga dayanamadıgımızdan

bugunde bırılerı adına ugrastık bırılerı adına utandık bırılerı adına uzulduk

Bizim evimiz caminin yanindaydi gecen yila kadar. Oglum camda oturdugundan camiye giden bütün cemaat ogluma cikolata veriyordu 😂.dedemiz şeker hastasi, oglumunda sekeri sınırda ciktigindan doktor cocukluktan minumum sekerli gida ver diyordu. Ama yasli dedelere anlatamadim birtürlü. onlar verdiler bende elinden aldım. 1 2 kere uyardim elbet iyi niyetliler ama zaman kötü ve cocuklari baskalarindan bu tip seyleri kabul etmeye alistirmamali. bir gün caminin hocasi bu konuda vaaz vermisti şasırmıştım. Sonradan esime anlatmiş.Meger hoca bayramda bir cocuga lokum vermis sonra cocuk 2.kez istemis o yine vermis meger çocuk şeker hastasiymis komaya girmis. oyüzden cemaati uyarmisti kimsenin cocuguna annesinden habersiz hicbirsey vermeyin diye.
Yaa bak işte, kimde ne var bilemeyiz. Benim komşumun kızı görünüşte sağlıklı ama böbrek hastası olduğu için zeytin bile yasaktı. Aptal komşular annesinden gizli zeytin vermişlerdi yazık diye hasta olduğunu bile bile. Şimdi buna sadece cahillik deyip olayı masumlaştıralım mı bu cinayete teşebbüs değil mi hasta olduğunu bile bile. Çocuğun bütün değerleri alt üst olmuştu

Yaa bak işte, kimde ne var bilemeyiz. Benim komşumun kızı görünüşte sağlıklı ama böbrek hastası olduğu için zeytin bile yasaktı. Aptal komşular annesinden gizli zeytin vermişlerdi yazık diye hasta olduğunu bile bile. Şimdi buna sadece cahillik deyip olayı masumlaştıralım mı bu cinayete teşebbüs değil mi hasta olduğunu bile bile. Çocuğun bütün değerleri alt üst olmuştu

Benim k.p şeker hastasi ogluma sürekli cikolata aliyor. Baba cikolata alma eğer illaki torununa birsey almak istiyorsan meyve al ,yada simit al ,çubuk kraker al diyorum. Yok adam çocuk yesin diye inatla alıyor.

Ben bebeğe mandalina verilmemesi gerektiğini bilmiyodum bile sizin tepkinize cok şaşırmıştım ilk okuduğumda bebeğin midesi delinir yazmışlar bu kadar önemli bisiy olduğunu cocugum olmadığından bilmiyorumdur belki. Kayınvalidenizle geçmişinizi bilmiyorum ama cahil olduğundan bunu yapmış olamaz mı? Siz ona bana sormadan farklı bisiy yedirme diye uyarmaniza rağmen mi böyle yaptı? Yoksa bu tepkiyi normal bulmuyorum.

Ya evet hep deniyor ki büyüyünce zaten şeker yiyecek ver alışsın. Ben de diyorum ki büyüyünce sigara da içer belki isterseniz verelim alışsın şimdiden. Aaaa aynı şey mi diyorlar.
Çocuk nasıl beslenirse damak tadı öyle gelişiyor. Nasılsa ilerde yiycek diyorlar ya yemiyor. İlk oğlumda 2 3 yıl paketli gıda ağzına koymadım, her şeyi evde kendim yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.

Abur cuburları meyvedir, arada kek poğaça, börek, gözleme falan yaparım. Tencere ve fırın yemeği ağırlıklı besleniyorlar. Ki yaptığım keke bile kabartma tozu, market kakaosu koymam ben, o kadar özenliyim bu konuda.

Canı çekip iki parça cips bile ağzına alsa anında kusar oğlum. Ufaklık zaten bilmiyor bile tadını da adını da.

İlkokulda da beslenme konusunda benim kadar titiz bir öğretmene ve okula denk geldik, kantinde sudan başka bi şey satılmıyordu. Beslenmeyi evden koyuyorduk.

Yani nasıl alışırlarsa öyle gidiyorlar. Arada canı çikolata şeker tabi ki istiyor fakat ona belgesel izletiyorum zararlarını kendine okutuyorum. Sadece bitter çikolataya alıştı onu severek yiyor.

Kayınvalidenizin yaptığı her açıdan yanlış. Hem olmaması gereken bir şey yedirdiği, hem de siz istemediğiniz halde yedirdiği için.

ama bu sizin üslubunuzun doğru olduğunu da göstermez. Belli ki istemediğiniz şeyleri dile getirmekte zorlanmıyorsunuz. Ezik bir yapınız yok. İstemediğinizi gayet açık ve net dile getirebilirsiniz.

kadına bağırmanıza, gebersin gibi laflar etmenize gerek yok. Eğer çok duygusuz bir kadın değilse, siz nasıl bebeğinizi seviyorsanız, o da sizin eşinizi öyle sevmiş. Ve onun çocuğunu da çok sevecektir tabi ki. Torun sevmeyi bir kadına çok görmek hak değil.

Cahildir, yanında çocuk emanet edilmeyebilir. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Ama bu cahillik konusunda ilk ve tek kadın, bir canavar değil.

hepimiz çocuk büyütürken, kat kat giydirenler, Gözüne limon damlat diyenler, şekerli su vermeye, çay içirmeye çalışanlar olmuştur. Dediklerini yapmadık, yaptırmadık. Ama evden de kovmadık.

bağırdığın kişi gittikten sonra ben kovmadım demek de mantıklı değil. Az bağırdı, biraz daha kalayım diyemez zaten. Bunun ismi kovmadır.

lohusalık evet bambaşka bir ruh hali. Ama bunun da bir sınırı var. Lohusa ne yapsa yeridir diye bir şey yok.

tavsiyem çocuğunuzu babaanneye pek emanet etmeyin. Ama kendinizi de bir gözden geçirin. Tepkilerinizi ölçüp tartın biraz. Eşinizin annesi için gebersin lafını kullanmak normal değil.

Back