• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

ne yazdıgınızı unuttunuz galıba alıntılayayım
kayınvalıdeler bır gunde bu hale gelmez begenmedıgınız ınsanın ogluyla evlenıyorsunuz boyle rezıl olursunuz dedınız

bende alınlarında evlenırsen dogum yaparsan cocuguna mandalına yedırırım dıye yazı yanıp sonmuyor dedım
tam o alaka ıste :)

nerden bılsın konu sahıbı kayınvalıdesının ıcınde gızlı bır psıkopat yattıgını ? dogurdu anladı 1 aylık bebegıne mandalına verebılecek kapasıtede bır kadın oldugunu onceden nasıl anlayabılırdı ?

Benim görümcem kendi bebeğine mandalina emdirirken çocuk mosmor olmustu. Emme kuvvetleri oldugundan çocuk cupp diye cekivermis soluk birusuna takılmisti.

Benim görümcem kendi bebeğine mandalina emdirirken çocuk mosmor olmustu. Emme kuvvetleri oldugundan çocuk cupp diye cekivermis soluk birusuna takılmisti.
ayy :( bebege bırsey olmadı degıl mı allah esırgesın
ne ınsanlar var ya :( nasıl bır cesaret nasıl bır dusuncesızlık nasıl bır cahıllık nasıl kendını bılmezlık off :(
sankı ulkedekı tum mandalınalar kacıyor bır kac ay sonra zaten yıyecek ne bu mandalına dedılıgı anlamıyorum kı

Görüyorum ki anneler çok duyarlı bu konuda. Kaç anne acaba çocuklarına verdikleri tüm yiyecek ve içeceklerin ambalajlarını inceliyor ? İcinde neler olduğuna dair bir fikriniz varmı ? En basitinden mama mesela ... Bir çok mamanın icinde ne yazıkki kanserojen maddeler var , ve bir çoğu bundan bihaber.

Ya bukadar cahillik anca bizim milletimizdemi var diyorum
Bebegim 4bucuk aylik doktor bize sebze purelerine basla dedi ama 3gun kuraliyla
4.gun anneme baktim agzina ananas vermeye calisiyo direk cektim elinden
Napiyosun diyorum
Bakiyo cani ister diyo
Ya onun ne oldugunu bilmiyo nasil cani istesin. Once sebzelere alismasi gerek sonra meyve diyorum tek tek acikliyorum. Bebekler sekerli gidalara daha kolay alisabilir buyuzden sebzelere alisssin geçeriz diyorum e biz sizi boyle buyuttuk diyo
E oyuzden 3 ay anca emmisiz
Oyuzden sebze sevmiyoruz diyorum
Zor ikna ediyorum
Gercektende yani Allah yardimcin olsun isin cok zor annende degil kaynanan birde offf off yerinde olmak istemem gercektende

Görüyorum ki anneler çok duyarlı bu konuda. Kaç anne acaba çocuklarına verdikleri tüm yiyecek ve içeceklerin ambalajlarını inceliyor ? İcinde neler olduğuna dair bir fikriniz varmı ? En basitinden mama mesela ... Bir çok mamanın icinde ne yazıkki kanserojen maddeler var , ve bir çoğu bundan bihaber.
ben ıncelıyorum
ıcerık okumayı bılmeyen kısı de benım ıstegım ve bılgım dısında cocuguma gıda vermeyın dıyebılır kı ?

ayy :KK43: bebege bırsey olmadı degıl mı allah esırgesın
ne ınsanlar var ya :KK43: nasıl bır cesaret nasıl bır dusuncesızlık nasıl bır cahıllık nasıl kendını bılmezlık off :KK43:
sankı ulkedekı tum mandalınalar kacıyor bır kac ay sonra zaten yıyecek ne bu mandalına dedılıgı anlamıyorum kı

Mosmor olmustu cocuk az kalsın çatlayacaktı.kendide cok korktu aklı çıktı. Uzun müddette korktu acaba beynine veya baska biryerine zarar gelmismidir diye.
Benimde yanimda çalisan bayan oğluma eksi golden elma vermis daha 1 yaşindaydi. o gece hastanelik oldu. Röntgen çekildi gaz dolmuş cocuk kalbini sıkıştırmıs. Çok kızmistım ama kırmak istemedim o da cok üzülmüştü. Ben insanlari anlamiyorum ben kimsenin çocuguna su bile vermem sormadan. Insanlarda bir merak var

ben ıncelıyorum
ıcerık okumayı bılmeyen kısı de benım ıstegım ve bılgım dısında cocuguma gıda vermeyın dıyebılır kı ?
Konu bi başkasının ambalaj okuyup okumaması değil. Sanki herkes olaya birebir şahit olmuşcasına atıp tutup hakaret derecesinde kv saldırmış. Burda olmayan biri kendini savunamaz ve kimse bu şekilde kimseyi suçlamamalı. Ayrıca içeriğin yüzde yüz doğruluğunu nerden biliyoruz . Konu sahibi öyle bir cirkeflestirmişki kv ve olayları sanki arkası yarın izliyorum.
Yok rezil olsun , yok kovdum kaç kez vs vs. Karşındaki cahil kendini bilmez kayınvalide değil kim olursa olsun insan biraz üslubunu bilmeli.
Ben ailemden küçük yasta ayrıldım , ama gördüğüm görgü böyle . İnsanlara karşı hoşgörülü olmak öğretildi bana böyle kırıcı olmak değil .

aralarının ıyı olup olmaması degıl mesele
annenın razı gelmedıgı ıstemedıgı bır konu
kaynana buna saygı duymak zorunda
kadın cocuguma 6 aydan once bırsey verılmeyecek dıyor
kaynana bunu cıgneyıp gecıyor daha bırde soylemesem haberın bıle olmazdı dıyerek tuy dıkıyor
araları ıyı olunca saygı yıtırılır anneyı cıgner gecer hakkı dogmuyor kaynanaya
sevecekse sevsın gorecekse gorsun anne nasıl ıstıyorsa oyle buyutecek cocugu
bayagı kotu nıyetlı kaynana
gelınını hıce sayan sozlerını hıslerını dusuncelerını onemsemeyen bır kaynana var neresı ıyı
? saygısız bıldıgınız

dusunsenıze sız bırıne bunu yapmanı ıstemıyorum rahatsız oluyorum dıyorsunuz
o da yapıyor
ne yapardınız kotu nıyetlı degıl ıyı nıyetlı mı derdınız gercekten
işte buna şaşarım

haklarınızı korumayı ogrenmenız gerek bugun buna sesını cıkarmazsa yarın level atlar baska bırseye yeltenır o hakkı kendınde gormeye baslar
Neyse görüşlerimiz aynı değil. Yapılanın doğru olmadı zaten aşikar. Ben sadece kırmadan halletme taraftarıyım her zaman. Görüşmeyi keseceksem bile kırmadan keserim. ((Taşınırım mesela daha uzağa)) inşAllah konu sahibi güzellikle halledebilrsiniz ♥️ sağlıkla büyüsün yavrunuz

Kavga ettim anlamadı konuştum anlamadı yerlere bardak tabak çanak fırlattım anlamadı eve geldiğinde yüzüne bakmadım anlamadı artık bu kadına ne denir bilmiyorum alıp alıp evine götürüyordu ben kavgadan sonra izin vermiyorum diye gelip seviyordu sürekli başlarındayım hangi arada derede verdi bilmiyorum gerekirse altıma yapıp wc ye bile gitmemek lazımmış demek ki..Annesi biz bir şey yedik dedi baktım çocuk mandalina kokuyor sen ne yaptığını zannediyorsun onun midesi körpecik midesi delinse ne olacak bir daha
kendi yöntemlerini deneme onun üzerinde onun annesi benim anla artık sen sadece babannesisin dedim ağlaya ağlaya eve gitti eşimi aramış oğlum ben bir şey yapmadım ben yerken çocuk baktı canı çekti demiş 35 günlük çocuk canı çekmiş bunu yapan kadın 42 yaşında genç anne olmuş genç babanne olmuş biri... eşim geldikten sonra bir furya koptu bana neden evden kovdum diye kızdı(çık git demedim kendi gitti) sanırım kovdu demiş.Annesine de neden verdi diye kızdı karşıma aldım yine güzelce anlatmak istedim ama yine aynı kafa biz veriyorduk bir şey olmadı zihniyeti öyle iğrenç öyle geri kafalı ki kavga konuşma öfke patlaması işe yaramıyor ne yapayım ki çocuğumdan uzak dursun mümkünse sevmesin bile ?
Çok zararlı ek gıdaya başlandığı zaman bile portakal mandalina limon gibi asidi yüksek gıdalar verilmez kesinlikle. Verileceği zaman da mesela pekmez verirken içine bir iki damla damlatılır. Vücutta emilimi artsın diye ama en erken gıda dönemi yani 6. Ayını doldurmuş bebeklerde. Şu çok bilmiş kv ve saz arkadaşlarından gerçekten inanılmaz yoruldum . Gelmişiz 21.yy la hala bu kafalar anlamak zor , bebeğin annesine olan bu saygısız davranışlar...

Konu bi başkasının ambalaj okuyup okumaması değil. Sanki herkes olaya birebir şahit olmuşcasına atıp tutup hakaret derecesinde kv saldırmış. Burda olmayan biri kendini savunamaz ve kimse bu şekilde kimseyi suçlamamalı. Ayrıca içeriğin yüzde yüz doğruluğunu nerden biliyoruz . Konu sahibi öyle bir cirkeflestirmişki kv ve olayları sanki arkası yarın izliyorum.
Yok rezil olsun , yok kovdum kaç kez vs vs. Karşındaki cahil kendini bilmez kayınvalide değil kim olursa olsun insan biraz üslubunu bilmeli.
Ben ailemden küçük yasta ayrıldım , ama gördüğüm görgü böyle . İnsanlara karşı hoşgörülü olmak öğretildi bana böyle kırıcı olmak değil .
kv sen misin?

Neyse görüşlerimiz aynı değil. Yapılanın doğru olmadı zaten aşikar. Ben sadece kırmadan halletme taraftarıyım her zaman. Görüşmeyi keseceksem bile kırmadan keserim. ((Taşınırım mesela daha uzağa)) inşAllah konu sahibi güzellikle halledebilrsiniz ♥️ sağlıkla büyüsün yavrunuz
34 günlük bebeğime bilmem ne suyu vereni öyle bir kırarım ki aklın hayalin durur...
kırmadan halledilecek bir mevzu değil...
herkes haddini bilecek....

tabıkı konu sahıbının soyledıklerını baz alıyoruz burda ınsanlar dertlerını anlatıyor dur bakalım bırde kaynana gelsın eltı gorumce konussun nasıl dıyebılırız kı ? bebege sıvı yag veren mandalına da vermıstır konu sahıbı nıye boyle bır yalan soylesın bır cogumuz yasıyoruz bunu ve benzer seylerı hangımızın kayınvalıdesı boyle tacız etmedı kı

evet bence de herkes uslubunu bılmelı kesınlıkle katılıyorum anne olarak cocuguma verılmesını ıstemıyorum dedıgı an tamam kızım deseydı yerını bılseydı hıc sorun olmayacaktı ben soylemesem haberın bıle olmazdı deyıp konu sahıbını sınırlendırmese sorun olmayacaktı o yuzden uslup kesınlıkle cok onemlı :)
saygı ıstenılmez hak edılır hosgoru de karsılıklıdır hep bı taraf bu sekılde tacızcı umursamaz davranırsa o ortamda ne saygı ne hosgoru bulunması mumkun olmaz maalesef

34 günlük bebeğime bilmem ne suyu vereni öyle bir kırarım ki aklın hayalin durur...
kırmadan halledilecek bir mevzu değil...
herkes haddini bilecek....
Sakin olabilirseniz konu sahibine bi faydanız dokunur belki. Herkes coştu maşAllah sakin olun bi. Mandalina suyu bir damla, arsenik değil.

Öncelikle ben kv olmam asla. Ayrıca başta belirttim kv nin cahil olduğunu. Oğlum veya kızım günün birinde evlenir ve çocuk sahibi olursa kesinlikle benden yardım istemedikleri takdirde hiç birseyleriyle alakadar olmam. Hem kendim tıbbi eğitim aldım yıllarca , bebeğin neyi yemesi neyi yememesi gerektiğini çok iyi biliyorum. Son olarak öyle laf sokmak sizi erdemli biri yapmıyor !

hala mandalına suyu bır damla ne olacak dıyorlar :işsiz:
dun sıvı yag
bugun mandalına
yarın da o arsenık gelır bır damla bu rahatlıkla ne olacak kı bır damlacık ıcı temızlenır belkı :olamaz:

ya kadın cocuguma bırsey vermeyın dıyor kendı dogurdugu cocuguna bırsey verılmesını ıstemıyor
ınsanlar ne cok sevıyor kendısını ılgılendırmeyen mıdelere bırseyler sokusturmayı :KK70:
ya belkı alerjısı var şaka mısınız ya

Herkes bi sakin olsun bence. Lohusa bi kadına yardımcı olmaya çalışıyorsunuz burada. Coşturmanın ne faydası Allah aşkına. Görüşme diyin, konuşma diyin. Eve alma, kov, ağzını kır, gebersin. Bu mudur yardımınız? E boşansın madem. Kocasıda kovmamış annesini.

Kaynananın yaptığı yanlış. Ama LEYLOŞ LOHUSA, onun tepkisi normal. Ama bence sizinkiler hiç değil. Bu kadar nefret güzel bi şey değil arkadaşlar. Nefretten papatyalar yetişmez hiç bir zaman. Bizim amacımız Leyloşa kayınvalidesinin hatalı olduğunu, ama sakin olmasının daha iyi olduğunu ( KENDİ İÇİN, BEBEĞİ İÇİN, SÜTÜ İÇİN). İsterse görüşmek zorunda olmadığını anlatmak diye düşünüyorum.

Ateşe körükle gitmek sizin ki..

tabıkı konu sahıbının soyledıklerını baz alıyoruz burda ınsanlar dertlerını anlatıyor dur bakalım bırde kaynana gelsın eltı gorumce konussun nasıl dıyebılırız kı ? bebege sıvı yag veren mandalına da vermıstır konu sahıbı nıye boyle bır yalan soylesın bır cogumuz yasıyoruz bunu ve benzer seylerı hangımızın kayınvalıdesı boyle tacız etmedı kı

evet bence de herkes uslubunu bılmelı kesınlıkle katılıyorum anne olarak cocuguma verılmesını ıstemıyorum dedıgı an tamam kızım deseydı yerını bılseydı hıc sorun olmayacaktı ben soylemesem haberın bıle olmazdı deyıp konu sahıbını sınırlendırmese sorun olmayacaktı o yuzden uslup kesınlıkle cok onemlı :)
saygı ıstenılmez hak edılır hosgoru de karsılıklıdır hep bı taraf bu sekılde tacızcı umursamaz davranırsa o ortamda ne saygı ne hosgoru bulunması mumkun olmaz maalesef
Mandalina asitli ama bir kaç damladan bişey olmaz. Sıvı yağda bebekler için zararsız tabi sadece belli bir ölçü. Bir çok d-vitamininin icinde sıvı yağ var .Ayrıca bazen bebekler mama takviyesi aldıklarında kabız olabiliyor ozaman bir çay kaşığı sıvı yav tavsiye ediyoruz.

Öncelikle ben kv olmam asla. Ayrıca başta belirttim kv nin cahil olduğunu. Oğlum veya kızım günün birinde evlenir ve çocuk sahibi olursa kesinlikle benden yardım istemedikleri takdirde hiç birseyleriyle alakadar olmam. Hem kendim tıbbi eğitim aldım yıllarca , bebeğin neyi yemesi neyi yememesi gerektiğini çok iyi biliyorum. Son olarak öyle laf sokmak sizi erdemli biri yapmıyor !
eyvallah :halay: espri yaptım yaaa.. kız kv yoksa sen misin baabında..:confused:

lohusa ve haklı kadına abartma altı ustu bır damla dersenız costurursunuz asıl
canım haklısın cahıl ıste en ıyısı mesafe koy zaten korona var dersenız sakınlesır

sızler bır damla ne olacak dedıgınız ıcın hepımız costuk

Back