331. Dönem Şafak Sayan Güzeller

• Konu Sahibi Konu Sahibi geronimo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sayfalar çok yavaş gidio 1600lerde die yeni açtık...

Hayirli ugurlu olsun balim, iyi yapmissiniz, daha hizli böyle evet..
InsAllah safaklarda sayfanin hizlandigi gibi hizlica düserturkbayragi

hg canımm:)şu listeye bende girdim ya süperrr:)bet_ şırnak:)):bittiğinide görürürm inşşşşşşşşşşşşşşş....

Göreceksin canim merak etme, inanirmisin zaman öyle akip gidiyor ki, haftalar sonra sende sasiracaksin buna.. Mayis ayina ne kadar yaklastigini gördükce inanamayacaksinsositosositozemuszemusopuyorumnanaktan

Göreceksin canim merak etme, inanirmisin zaman öyle akip gidiyor ki, haftalar sonra sende sasiracaksin buna.. Mayis ayina ne kadar yaklastigini gördükce inanamayacaksinsositosositozemuszemusopuyorumnanaktan[/QUOTE]

inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.....bide şu doğu işi varmışş belki dahada erken gelrrrr:)

inşallah balım...link yasak deilse dier sayfaya atalımmı link?

Göreceksin canim merak etme, inanirmisin zaman öyle akip gidiyor ki, haftalar sonra sende sasiracaksin buna.. Mayis ayina ne kadar yaklastigini gördükce inanamayacaksinsositosositozemuszemusopuyorumnanaktan

inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.....bide şu doğu işi varmışş belki dahada erken gelrrrr:)[/QUOTE]

Neymis canim o dogu isi? CADIARZU

inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.....bide şu doğu işi varmışş belki dahada erken gelrrrr:)[/QUOTE]

onur o kabul olmaz dedi ama bakalım

inşallah balım...link yasak deilse dier sayfaya atalımmı link?

Tatlim sayfalara yasak mi bilmiyorum acikcasi.. Degil büyük ihtimal ama olabilirde, banlanma riskini göze alma bence. Listedeki ziyaretci defterlerine¨link atabilirsin canim, o yasak degil.

CHP Yalova Milletvekili ınce, batıda askerlik yapan er ve erbaşların hafta sonlarını izinli geçirebildikleri halde doğuda askerlik yapanların güvenlik nedeni ile bundan mahrum kaldıkları için erken terhis edilmeleri için kanun teklifi verdi

Teklif, güvenlik, sıkıyönetim ve OHAL gerekçesiyle hafta sonu iznini kullanamayan askerlerin izinlerinin üç gün olarak hesaplanması ve bu sürenin muvazzaflık hizmetinden sayılmasını öngörüyor. Teklif bu durumdaki erbaş ve erlere erken terhis hakkı getiriyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Anayasa’nın 10’ncu maddesinin herkesin kanun önünde eşit olduğu vurgulandı. Devlet organları ve idare makamlarının bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda olduğu belirtilen teklifte şöyle denildi: "Türkiye’nin doğu ve güneydoğusundaki bazı illerinde güvenlik gerekçesiyle hak kayıpları yaşanmaktadır. Bu hak kayıplarından biri de askerlik vazifesi yapan kişiler arasında izin konusunda oluşan eşitsizliktir. Batı illerinde askerlik yapanlar hafta sonlarını izinli geçirebildikleri halde doğuda bazı illerde-Şırnak, Hakkari, Tunceli gibi- askerlik yapanlar bu haktan tamamen yoksun bırakılmaktadır. Dolayısıyla fiiliyatta batı illeri ile doğu illeri arasında farklı bir uygulama ortaya çıkmaktadır."

Anayasanın 72’nci maddesine göre vatan hizmetinin hak ve ödev olarak düzenlendiğini, bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde ve kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceğinin kanunla düzenleneceğinin belirtildiği gerekçede, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek, askerlik yapmak zorundadır. Dolayısıyla askerlik zorunlu bir kamu hizmeti olarak görülmüştür. Uygulama askerlerin izin işleri özel kanunlara ve yönetmeliklere göre düzenlenmiştir. Aynı görevi yapan erbaş ve erler arasında meydana gelen adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Bu amaçla nimet külfet dengesini sağlayacak şekilde hakkaniyete uygun bir düzenlemenin yapılması elzemdir" denildi.

ızin kullanamayan asker erken terhis olabilecek
Askerlik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinde, askerlik hizmeti süresince erbaş ve erlere her ay için 2 gün olmak üzere toplam 30 gün kanuni izin hakkı verildiği belirtilerek, er eğitim birliğindeki 10 haftalık eğitimin bitiminde 10 günlük dağıtım izni verildiği ve izin sonunda da erbaş ve erlerin dağıtım oldukları yeni birliklerine katıldıkları vurgulandı. Katıldıkları yeni birliklerinde askerlik hizmetine devam eden erbaş ve erlerin istekleri göz önünde bulundurularak 20 günlük izin planlaması yapıldığı, bu sürenin kısa dönem askerlik yapanlar için 12 gün olduğu ifade edilen teklifte, "ızin kullanmaya hak kazanmış erbaş ve erler en az 15 günde bir cumartesi veya Pazar günleri şehir için çarşı iznine çıkartılırlar. Oysaki uygulamada, Şırnak, Hakkari, Tunceli ve diğer bazı yerlerde güvenlik kaygısıyla erbaş ve erler terhis tarihine kadar hafta sonu iznine çıkartılmamaktadırlar." denildi. Teklife göre, erbaş ve erlerin izin süreleri muvazzaflık hizmetinin her ayı için iki gün, sıkıyönetim, OHAL veya güvenlik gerekçesiyle hafta sonu izni verilmemesi halinde ise üç gün olarak hesaplanacak. Bu izin süresi muvazzaflık hizmetinden sayılacak. Teklifte, hafta sonu iznini kullanamayan erbaş ve erlere daha erken terhis hakkı sağlanması da öngörüldü.

[
Neymis canim o dogu isi? CADIARZU[/QUOTE]

şimdii batıda çarşı izniyle şehr deiştirirken 10 gün olan izin varya yani toplam 20 gün falan o doğuda çarşıda yok 10 günlük kısımda riskli çıkmazlar diee yasak yaniii,ondan onlar haksızlık oluo batıya göre daha çok askerlik yapıolar diee erken dönme gibi tasarı olmuşş bakalımm inşşşşşşşşşşşşş...

inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.....bide şu doğu işi varmışş belki dahada erken gelrrrr:)

onur o kabul olmaz dedi ama bakalım[/QUOTE]

aaaa yeni kanun mu geliyor, cok merak ettim, neymis dogu isi?

onur o kabul olmaz dedi ama bakalım[/QUOTE]

eevt ya bende söledim onuu oda heveslenme hayal kırıklığına uğruosun sonra dedii:):):):)

eevt ya bende söledim onuu oda heveslenme hayal kırıklığına uğruosun sonra dedii:):):):)

evet bnmkide öyle dedi...biz alıştıralım kendmizi 17 mayısa.olursa ne ala olmazsa pekala[/QUOTE]

aynen doğru diosun ve kesin olmaz ama olması lazımm yaaaaa...

Teklifte, hafta sonu iznini kullanamayan erbaş ve erlere daha erken terhis hakkı sağlanması da öngörüldü.

Bu kesinlikle gerceklesmeli. Ordaki askerler cok daha zor sartlar altinda askerlik yapiyorlar, ve böyle bir haklari kesinlikle olmali, yüzde yüz katiliyorum.
Ama eminim diger taraftan terör her yerde gibisinden sacma sapan seyler söylenecek bu kanunun cikartilmasi engellenmeye calisilacaktir.
Evet terör her yerde, ama akli mantigi olan herkes, terörün doguda %100 oldugunu bilmesi lazim.

InsAllah karar bizim isteklerimizden yana olur kizlar. Allah tabi önce herseyin hayirlisini versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…