31 haftalikken bebegin 1900 gr ....benim 33. haftamdayken gectigimiz sali gunu gitmistim ayni 1900 gr dedi .kiloyu fazla buludu 1800 olmaliydi ideali dedi...ilgincc...burdaki doktorlar bebekler kilo almasin diye ellerinden geleni ypiyorlar
alla allah çok enteresan yaaa..
bende 32. haftadayım dün doktorumuza gittik 1789 grm çıktı .. kilosu çok iyi tam istediğimiz gibi dedi...
bende kilo almamışım .. ki gebelik şekeri çıktığından beri yaklaşık 3 aydır aynı kilodayım...
eşim çok üzülüyodu çocuk beslenmiyo sen hep aynı kilodasın diye .. doktor içini rahatlattı...aynı kiloda olması bebğin büyümediğini göstermez diye...
Bu arada normalde doğum 3*KASIM olarak çıkıyor...
13 ekimden itibaren doğum olabilir dedi...
Eşim 22 EKİM doğumlu... o güne denk gelsin istiyorum...
Ama çevremdekiler 10 gün öne almakta çok iyi değil diyolar...
Tabikide doktor olabilir herşey yolunda giderse dedi, ama kafam çok karışık...
37 ye kadar çalışabilir raporuda aldım.. ssk erken doğum yapınca parada kırpma yaıyormuş... yani 40'ı tamamlarsan tam para veriyormuş...
o önemli değil kızım sağlıklı olsun 10 gün erken yanımda olsun...
kafam çok karışık anlayacağınız...
inşallah herşey gönlümüzce olur :)))
canim tickersina baktim seninle ayniyiz..bende su an 33+1 im...canim bende yaklasik 2 ay hic kilo almadim doktorum cok iyi demisti cünkü benim kilo almamam bebegimin kilo almasina engel degilmis..bende bilmiyordum :)
benim doktor dogum icin 29 ekim demisti ..tam o zaman 40. haftam doluyor. ama bu hafif kanama ve ardindan kahverengi akinti olayim dogumun tarihini degistirecekmi bilemiyorum..benim 21 eylülde tekrar kontrolum var..bakalim
benimde kizim olacak hayirlisiyla..ben ev hanimiyim calismiyorum zaten ..izin sorunum yok..bebeklerimiz saglikli dogsunlar yeter..
cok kilo aldinmi hamilleik boyunca.? bendede seker fazla bulundu biraz diyet yaptim ama simdi fazla önemsemiyorum cunku zaten istahim yok..62 ile hamile kaldim..68 kiloyum simdi.ben 31 yasimdayim..seninde tecrubelerini dinlemek isterim..ayni gun gidiyouz.. Allah kolaylik versin hepimize, bebeklerimize:):)
Valla ben 59 la hamile kaldım şimdi 69'um.. ama gebelik şekeri çıkmasaydı tahminen 74-76 kilo arası olurdum ... Çünkü her ay düzenli olarak 2 kilo alıyodum =)))
1984 doğumluyum yani 27 yaşındayım.. ilk bebişim...
ocakta ilk denedik olmadı şubatta hamile kaldım...
Ben 29 eylül doğumluyum eşim 22 ekim doğumlu ... ikimizde terazi burcuyuz...
Kızımızında terazi burcu olmasını çok isterim.. Şansımız var aslında yok değil...
Yani doktorumuz 13 ekimden itibari ile 3 kasıma kadar doğum gerçekleşebilir dedi...
Herkez normal doğum yap desede içimden yani aslında korkudan hep sezeryan olsun diyorum... Ama ailem bu fikrimi ( kocam hariç ) bilmiyor :))))
Sezeryan yapıcak gibi olursa eşimin doğum tarihi 22 ekim olsun istiyorum...
Tabi herşeyden önemlisi kızımın yani ECE'min sağlığı herşeyden önemli...
Allah hepimize güzel doğumlar nasip etsin...
Aslı paylaşmam gereken;geceleri gördüğüm korkulu (kabuslu) rüyalar..
son 2 haftadır geceleri en az 3-4 kere kalkıyorum...
Rahat yatamıyorum...
Valla aklıma gelen bunlar...
Sen nasılsın bu aralar???
ayni zamanda hamile kalmisiz :):) biraz sans tabi ama normal dogum yap canim yaaaa.doganin gerektirdigi gibi..biraz aci cekeceksin ama hersey olmasi gerektigi gibi olacak dogal yoldan..sezeryan insan müdahalesi ....acil durum olmadikca gereksiz bence..birde ameliyat acisimiy asacaksin , karninda olacak izi saymiyorum bile..o nasil aciyacak dogumdan sonra yada emzirirken kimbilir....
rüyalar bendede var , cok sacma cok komik bazanda enteresan seyler görüyorum ama internette baktim özellikle bu zamanda rüyalar nomalmiss..ama uyku sorunu bendede var gece cok kalkiyorum wc ye gitmek icin , bebek tam oraya bastiriyor heralde hissediyorum zaten aciyla kalkip wc ye kosuyorum...bebegimin artik elimi ayagimi bilemem her yerimde hissediyorum bazan kütür kütür ses geliyor..kaburgalarima bastiriyor..walla canim yaniyor. kizim biraz sakin ol diyorum iih ihh olmuyir...bende muzik kutum onu karnima dayiyorum susuyor.sakinlesiyor.. bak seninde aklinda bulunsun muzik kutusu yada klasik muzik dinlet ama gunduz ..hem bebek sakinlesir hemde dogumdan sonra agladigi zaman falan dinletirsen susuyormus sakinlesiyormus , muzigi hatirliyormus cünkü,,,doktor tavsiyesi bu :) bende sana soyleyim yaniii:):)
Selam kızlar,
2 gundur kendimi baya bi agir hissediyorum. İctigim su jeton gibi 15 dakkada idrar kesesinde. Wc ile kanepe arasinda mekik dokuyorum. Gecen ay gecirdigim idrar kacirma tekrar basladi sanirim. Az evvel wc zor yetistim. Cok su icmekte hayal oldu. Git gel yoruluyorum. kaplumbaga gibi sirtustu yattimmi kaliyorum biri gelip yardim edene kadar offf...
Bu haftalarda normal demisti dr.
Idrar yaparken yanma idrar renginde degisiklik ve koku varsa kesede kacak olabilirmis. aklinizda olsun.
Ben yokken bebek kilosuna gelmisssiniz. Doktorlar bebekteki fazla kiloyu istemiyor. Nedenide sahte kilo. Seker yukselmesi veya odemlerden dolayi tutulan sudan dolayi bebegin sis olmasini istemiyorlar.
Sevgiler
vay ben bunu bilmiyordum... çok teşekkürler!
hafta içi gündüz hareketleri daha azalıyor .. hafta sonu daha çok sanki...
bende konuşuyorum kızımla diyorum haftaiçi annen senle ilgilenemiyo..işinin yoğunluğundan ...
haftasonu konuşuyom devamlı, 2 gün boyunca yerinde durmuyorsun diye :)
çok enteresan bişi konuşunca hemen hareketleniyo ...
ALLAH'a binlerce kez şükürler olsun, bu duyguyu bana yaşattığı için....
İnşallah her kadına bunu yaşamayı nasip eder...
ooofff bide bu çıktı hep bi ağlayasım var
Selam kızlar,
2 gundur kendimi baya bi agir hissediyorum. İctigim su jeton gibi 15 dakkada idrar kesesinde. Wc ile kanepe arasinda mekik dokuyorum. Gecen ay gecirdigim idrar kacirma tekrar basladi sanirim. Az evvel wc zor yetistim. Cok su icmekte hayal oldu. Git gel yoruluyorum. kaplumbaga gibi sirtustu yattimmi kaliyorum biri gelip yardim edene kadar offf...
Bu haftalarda normal demisti dr.
Idrar yaparken yanma idrar renginde degisiklik ve koku varsa kesede kacak olabilirmis. aklinizda olsun.
Ben yokken bebek kilosuna gelmisssiniz. Doktorlar bebekteki fazla kiloyu istemiyor. Nedenide sahte kilo. Seker yukselmesi veya odemlerden dolayi tutulan sudan dolayi bebegin sis olmasini istemiyorlar.
Sevgiler
Blau avatarina bakip pis pis guldum haaa durum bukadar net ozetlenebilirdi
meraba canimmmm
32. hafta icin evet iyi bebeginin agirligi..doktorun iyi demistir kesin..bundan sonra boyu pek soylemiyorlar heralde sanirim..kilo daha onemli heralde yada bilmiyorum walla burda hicbisey soylemedikleri icin..
walla benim sirt agrilarim bel agrilarim basladi..yatmak uyumak zaten sorundu bu sorunlar iyice artmaya basladi..bilmiyorum herkeste oylemi ama ben cok rahatsizik bu konuda..ve daha 34. haftadayim..33+1 oldum..su son zamanlar cabuk gecsin istiyorum artik, Allahim gucenmesin ama hamilelikten sIkIldim iyice....en azindan yatakta rahat yatmak istiyorum..kizim hic rahat vermiyor walla..zaten süreklide halsizim , yorgunum bitkinim ..esim artik alisti tepki vermiyo halsizim deyince..bide kimsem yok burda bana yoldas olacak bana yardim edecek..zor walla..annesine ailesine yakin olanlar ne sansli..
canıım yaa. hepimiz öyleyiz ben de aynı şkilde yattım mı kalkamıyorum, sırtım belimsürekli ağrıyo, iki parça bulaşığı makineye yerleştrmek bile zor geliyo.. tembel de oldum iyice:)))
demek ki belli bi haftadan sonra bebekler böyle oluyo benim oğlan dahep hareketli yatmamı hiç istemiyo tam dalıcam uykuya başlıyo kıpır kıpır tekmeler falan. ben de ailemden uzaktayım ama annem gelecek ekimde falan o gelincedaha rahatolurum. seninkilerden kimse gelemiyo mu yanına?
arkadaşlar bugün çalışabilir raporu almak için hastaneye gittim. doktorum şu yeniden çıkan kanun yüzünden (muayenehane yasakları) yıllık izne ayrılmış, durum netleşene kadar izinde sonrasında da emekli olacakmış. bundan sonra hastanede devam etmicekmiş. yerine de bir kadın doğumcu gelmediği için çalışabilir raporumda sıkıntıoldu. buradaki askeri hastaneye sevk ettiler beni oradaki uzmandan al raporunu diye. gittim askeri hastanede bir günde belli sayıda sivil hasta bakıyomuş çarşambaya kaldı işim.ama bugün 32. haftam doldu benim. bi sıkıntı olur mu ki acaba. ben o beş haftayı doğumdan sonra oğlumla geçirmek istiyorum inşllh sıkıntı olmaz yaa(
canim bu durumlari hic bilmiyorum ben bilen birileri cikar insallah ..
inşllhsıkıntı olmaz yaa. bakalım artık bulunur bi yolu zaten.
annenin gelmesi çok iyi terübeleri yeter zaten ve yalnız olmucaksın en iyisi de bu
kesinlikle sadece esime kalsam :)): aman cok telasli o..annem evde olsunda esimde bebege onun yaninda alissin heheeh:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?