32 den sonra YKSDİL e hazırlanmak :)

zelalke

Ms engineer :)
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
3.030
8.392
37
Merhaba arkadaşlar, ben 32 yaşında özel sektörde çalışan bi Gıda Mühendisiyim. Özel sektörün zorluklarından bahsetmeme gerek yok hele anne iseniz.. uzun çalışma saatleri, maaş düzensizliği vs..
Ben Gaziantep Üniversitesinden mezun oldum. Üniversite eğitimim % 100 İngilizce idi. O sebeble İngilizce alt yapım var. 3 Yıl önce de Formasyon almıştım.
bu durumda şöyle düşündüm. Kaldığım İl de Üniversite var. İngiliz dili Edebiyatı bölümünü kazanıp tekrar üniversite okumaya niyet ettim. İnşallah kazanırım çünkü çok istiyorum. 4 yıl okuyup KPSS ile İngilizce Öğretmeni olmak için çabalayacağım. Rabbim kısmet ederse İngilizce Öğretmeni olmayı çok istiyorum.
bu yaştan sonra yapabilir miyim bilemem ama deneyeceğim. Bu konuyu da açmamın sebebi hergün sınava hazırlanma konusunda ne yaptım onu yazmak, kendi kendimi kontrol edebilmek.
Çalıştığım için derslere ayırdığım zaman az olacak ama yine de tek bir günümü de çalışmadan atlamak istemiyorum.. Telefonuma kelime ezberleme programı indirdim. Hiçbirşey yapamadığım günler bile ordan kelime ezberlemeye çalışacağım. BİSMİLLAH diyip bugün itibariyle başlıyorum..

Merhaba arkadaşlar, ben 32 yaşında özel sektörde çalışan bi Gıda Mühendisiyim. Özel sektörün zorluklarından bahsetmeme gerek yok hele anne iseniz.. uzun çalışma saatleri, maaş düzensizliği vs..
Ben Gaziantep Üniversitesinden mezun oldum. Üniversite eğitimim % 100 İngilizce idi. O sebeble İngilizce alt yapım var. 3 Yıl önce de Formasyon almıştım.
bu durumda şöyle düşündüm. Kaldığım İl de Üniversite var. İngiliz dili Edebiyatı bölümünü kazanıp tekrar üniversite okumaya niyet ettim. İnşallah kazanırım çünkü çok istiyorum. 4 yıl okuyup KPSS ile İngilizce Öğretmeni olmak için çabalayacağım. Rabbim kısmet ederse İngilizce Öğretmeni olmayı çok istiyorum.
bu yaştan sonra yapabilir miyim bilemem ama deneyeceğim. Bu konuyu da açmamın sebebi hergün sınava hazırlanma konusunda ne yaptım onu yazmak, kendi kendimi kontrol edebilmek.
Çalıştığım için derslere ayırdığım zaman az olacak ama yine de tek bir günümü de çalışmadan atlamak istemiyorum.. Telefonuma kelime ezberleme programı indirdim. Hiçbirşey yapamadığım günler bile ordan kelime ezberlemeye çalışacağım. BİSMİLLAH diyip bugün itibariyle başlıyorum..
Çok güzel bir karar.
Tebrik eder, başarılar dilerim

çok teşekkür ederim. Geç kaldım sayılmaz dimi. Yani sizce de kararım olabilecek birşey mi?? dışardan yapılan yorumlar çok önemli benim için
Okumanın yaşı yok derler biliyorsun.
Öğretmenlik bir kadın için en ideal meslek, yıllar öncesine dönsem ilk kazandığım da öğretmenliği mutlaka okurdum.
Memur da olursan süper olur.
Düzenin olur ki çocuklu kadınlar için en önemlisi saatlerdir.
Bir sure fedakarlık yapman gerekecek ama hayatımızı istediğimiz şekle getirmek için her türlü mücadele etmek zorundayız.
Ben çok doğru buldum kararını.

Okumanın yaşı yok derler biliyorsun.
Öğretmenlik bir kadın için en ideal meslek, yıllar öncesine dönsem ilk kazandığım da öğretmenliği mutlaka okurdum.
Memur da olursan süper olur.
Düzenin olur ki çocuklu kadınlar için en önemlisi saatlerdir.
Bir sure fedakarlık yapman gerekecek ama hayatımızı istediğimiz şekle getirmek için her türlü mücadele etmek zorundayız.
Ben çok doğru buldum kararını.
çok teşekkür ederim.

Başarılar dilerim canım. Ben de 36'dan sonra KPSS çalışmaya başladım. Kasım 1 itibariyle boş kaldığım her zamanı doldurdum.
Çalışan anneler için gün 24 saatten fazla olmak zorunda.

Umarım özel sektörün ezici çarkından kurtulabiliriz.
Amin :)

Başarılar dilerim canım. Ben de 36'dan sonra KPSS çalışmaya başladım. Kasım 1 itibariyle boş kaldığım her zamanı doldurdum.
Çalışan anneler için gün 24 saatten fazla olmak zorunda.

Umarım özel sektörün ezici çarkından kurtulabiliriz.
Amin :)
Kpss hiç denemedim ama son bir yıldır hep aklımın bir köşesinde, gitmek istiyorum ama yaştan dolayı nasıl olur bilemiyorum. Ocakta 36 olacağım.
Sizden feyz alıp bende mi hazırlansam acaba

Kpss hiç denemedim ama son bir yıldır hep aklımın bir köşesinde, gitmek istiyorum ama yaştan dolayı nasıl olur bilemiyorum. Ocakta 36 olacağım.
Sizden feyz alıp bende mi hazırlansam acaba
Ben de benim gibi yaş sınırında olan kişilerle beraber çalışmak isterim. O yüzden başlarsanız birbirimizi motive etmek adına konuşabiliriz :)

Ben de benim gibi yaş sınırında olan kişilerle beraber çalışmak isterim. O yüzden başlarsanız birbirimizi motive etmek adına konuşabiliriz :)
çok sevinirim, buraya yazdığımdan beridir araştırıyorum, kaynaklara bakıyorum
sanırım önce bir plan program yapmak gerek başlamak için.
sizin var mı kafanızda bölüm, meslek

ne güzel ilginizi çekmek :) ben başladım. Fazla zamanım olmadığı için video derslerinden çalışmaya başladım. benim hocam youtube den HAKKI ŞAHİN in videolarını izliyorum. toplam 116 video var. 6 video bitti. bu akşam da en az 2 video hedef koyuyorum. İş yerinde de kelime ezberine tüm hızla devam ediyorum.
ocak 1 e kadar videolaı bitirme hedefini koydum. bu durumda her gün en az 2 video bitmeli..

çok sevinirim, buraya yazdığımdan beridir araştırıyorum, kaynaklara bakıyorum
sanırım önce bir plan program yapmak gerek başlamak için.
sizin var mı kafanızda bölüm, meslek
Ben genel yetenek genel kultur sinavina gircem.mimarım.konu anlatimli soru cozumlu bir kitap aldım.her akşam 5_10 sayfa limit koydum kendime.devam ediyorum çalışmaya.yoksa tum konuyu bitirecek gücü ve zamani bulamıyorum 😳

X