Siz daha yolun başındasınız. Saatleri araştırmak için yani. Çünkü her yerde farklı olabilecek bir şeyi soruyorsunuz.
Mesela ben Bursadayım. Okul öncesi öğretmeni devlette çalışan arkadaşım va. Tam olrak belli olmamakla beraber genelde 9.00-15.30 çalışıyor. Ortalama haftada 18-20 saat oluyormuş çünkü kulüp dersleri varmış. Maaşı 14100 liraymış hatta
sizin için sordum.
Bizim mahallenin devlet okulundaki öğretmen arkadaşım 13.00-18.30 şeklinde çalışıyor. Maaşı 12400 lira.
Oğlumun mezun olduğu özel anaokulundaki okul öncesi öğretmen tanıdığım ise 8.30-17.00 saatlerinde çalışıyor. Maaşı 27500 lira.
Şimdi bunlar benim büyükşehirden örneklerim. Siz nereye atanacaksınız belli değil. Belki köy okulunda öğretmenlik yapacaksınız,saatleri hiç belli olmayacak çünkü belki arabanız olmayacak,taşımalı eğitim vs olacak veya tek bir servis olacak sizin işiniz olmasa da onu beklemek zorunda kalacaksınız vs vs. Bir sürü farklılık. Hele önce bir okuyun,atanın,görev yerinize gidip hayırlısıyla başlayın. Sonra düşünürsünüz bunları.