- 25 Eylül 2011
- 7.396
- 11.075
- Konu Sahibi serotininevi
Birşeyleri seçme eğilimlerinin olduğu bir yaş dönemi.ki çocuğum var.İlk çocuğumda çok seçerdi.Kesinlikle okulda birşey seçme olayının olmadığını aşılayarak yolladım.Çünkü bende ögrermenim ve bu tarz durumların ögretmeni çok yıprattığını biliyorum.Bazı veliler kolaya kaçıyor,ögretmen halletsın ögrermen uğraşsKuzenim devlette okul öncesi öğretmeni. Geçen velisi mesaj atmış gördüm bizzat"Çocuğum çok üzgün okula gelmek istemiyor mavi masaya oturmak istiyormuş gereğini yaparsınız."
Bir başkası da" kapıdan girerken tuvaletim var dedi bi bakıverin" gibi bi mesajdı.
Herkesin çocuğu kendine özeldir tabi ama, günümüz paşaları ve prenseslerin okul öncesi öğretmeni olmanın yanında onların analarının veliniz olması çok daha sıkıntılı.
Ayrıca ders saatleri kesintisiz 5 saat.
Tam gün genelde 9-14.00
Yarım gün arkadaşın okulu
Sabah 8.00-13.00
Öğlen 13.30-18.30 gibiydi.
İş yerinize durumunuzu bildirin sonuçta üniversite okumak formasyon almak zarar değil. Ülkemizde her saniye bir şeyler değiştiği için elinizde bulunmasını isteyebilirsiniz.
Problem olacaksa da her staj gününüzü yıllık izninizden düşürürsünüz.
Çocugunuzi en rahat büyüyeceğiniz meslek devlette öğretmenlik.Bende ögretmenim.Evet çok yorucu göründüğü gibi değil,yarım gün veya 2 de 3 de çıkmamız bazen 2 günlük yorgunluğa bedel oluyor.Heleki sınıflar kalabalıksa.Veliler,idare..tek çocukları eğitmekle bitmiyor.Mesleğimi çok seviyorum ama beni meslekten soğutan ögrencilerimde oldu.Sevdirende.Çocuk düşünüyorum ve bu nedenle çalışma saatlerini önemsiyorum. Normal şartlarda önemsemem ve uzun saatler çalışmaya alışkınım keza. Sınava ve mülakata dair detayları biliyorum bu başka bir konu. Mesleğe dair merakıma dair sorular sormam bence gayet olağan. İlla sınavı kazandıktan sonra öğreneceğim diye bir kaide yok neticede. Belki de buradaki yorumlar çocuk sahibi olmayı düşündüğüm için bazı noktalarda vereceğim kararı etkileyecek. Bilgi almak doğal hakkım
Kızım 1.sınıf.Küçük kızımı ise kreşe verdim.Epey zor zahmetli yollar aştık.
Aile desteksiz büyüttüm ikisinide.Doğum izinlerim dışında izin kullanmadım..İlk zamanlar bakıcılarla çalıştık,sonra kreş.
Ben branş ögretmeni olduğum için yeri geldi 15 saat ders aldım.Şuan 22 saat dersim var.Haftanın 1 günü boş.
Ama sizin böyle bir şansınız olmayacak.Bazı anaokulları 1.30 da bitiyor bazıları daha geç.Atama döneminde okulları arayıp çalışma saatlerini sorarsınız.
Hakkınızda hayirlisi olsun inşallah pişman olmazsınız.Ama tecrübelerim anaokulu veya sınıf ögrermenleri belli bir zaman sonra ya idareci olmak istiyor yada alan değişikliğine gidiyor yiprandiklari için