• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...

Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?

En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...

Evlenmek için evlenilmez.28 yaşında evlendim henüz çocugum yok.evlendikten sonra bile aşık olarak evlendiğim adamın bazı davranışları çekilmez oluyorken sırf evlenmek için evlendigim insanla yapamazdim. Ayrıca yaş geç değil şu zamana göre.ne zaman hayırlı biri çıkarsa ozaman olsun

Boyle densizlikler yapilmasinda senin bir sucun yok. Etrafina hep les beyinliler yerlesmis sansina. 31 yas nedir ya? Simdiki aklim olsa 30 umdan once evlenmem ben. Ben mutluyum hayatimi yasiyorum, evlilik nasibimde varsa illa ki olur de gec. Uzme kendini inan ki manipule etmisler seni uzulcek hicbir sey yok aslinda. Ayrica 20 yasinda insanlari bile cocuk yok mu yok mu diye darlaya darlaya hayatlarindan bezdiriyolar. Bu insanlar hic susmaz. Sadece sana konusuyorlar sanma inan herkese boyle bu tur insan grubu :(

Bu insanlarin patavatsizliklari nedir böyle ya. Sanki olay onlarin dediği kadar basit. Ama bu da bir kul hakkidir.birini bulup evlenenlerin durumu ortada. Ülke bosanma cennetine döndü. Gidip bir adliyenin kapisinda yarim saat oturalim kac tane bosanma davasi geliyor o yarim saatte. Hayirlisi neyse o olsun demekten baska sansimjz yok. Eger sevmediginiz biri olursa bazen ayni catinin altindaki 1 saat bile dayanilmaz oluyor. Rabbim hayirlisi neyse onu versin.

32 yaşında ikinci evlilikten boşanma noktasındayım çocuğum da var
Böyle olmaktansa sizin yerinizde olmayı tercih edebilirdim
Lütfen evlenmek için evlenmeyin
Mutlu bir yuva kurmak için evlenin
Daha çok gençsiniz arkdaşım 38 de evlendi 39da anne oldu gayet de mutlu
Size evlilik konusunu açanlara
-ben böyle mutluyum, evlenip mutsuz olmaktansa böylesi daha iyi vs.diye gecistirin
Kimsenin sizi uzmesine izin vermeyin
Çalışıyor musunuz
Acaba sosyal medyaya bir süre ara mi verseniz

Insanlarini merakini bie türlu gideremeyiz . Evlenmezsin neden evlenmiyorsun . Evlenirsin . Cocuk ne zaman ? Hemen yaparsin . Neden bu kadar erken yaptin biraz daha evliligin tadini cikarsaydin ? Gec yaparsin . O kadar beklyicek ne vardi ? Dogurursun ikincisi ne zaman kardes yok mu ? Olur . Size ne ? Belki bi saglik sorunu vardir . Belki istemiyordur . Belki hazir degildir . Hani ogrenince ne degisecek hayatlarında? Sirf meraklarini tatmin etsinler . Ya da malzeme ariyorlar camur atmak icin . Takma demek isterdim ama o kadar cok soruyorlar ki takmamak elde degil hani kalp kirmak da istenmez . Bu yuzden uzulen taraf oluyoruz . Ben evliyim bebegimiz olmuyor . Evlendigim gunden beri duyuyorum . Cocuk ne zaman ? Artik bikkinlik geliyor . Yalandan istemiyoruz daha diyorum. Ama bilmiyorlar ki olmuyor sebepsiz .agizlarinin payi verip suscaz ya da takmamaya caliscaz . Insanlar artik ne yapcaklarini nereye dil uzaticaklarini sasirmislar

Benimde bir arkadaşım vardi. Kendisi univden evlendi. Çocuğu oldu. Bende aradim hayirli olsun dedim.o da bana dediki saol tatlım. Sne ne yapacaksin ne evlendin ne bebegin oldu. Sende ikisi de yok. Bende artk konuşmuyorum onunla. Yani onlarla mutsuz olacağıma araya mesafe koyarım. Banada aynısını diyorlar uzaklas onlardan , ya da he nasip de gec

Insanlarini merakini bie türlu gideremeyiz . Evlenmezsin neden evlenmiyorsun . Evlenirsin . Cocuk ne zaman ? Hemen yaparsin . Neden bu kadar erken yaptin biraz daha evliligin tadini cikarsaydin ? Gec yaparsin . O kadar beklyicek ne vardi ? Dogurursun ikincisi ne zaman kardes yok mu ? Olur . Size ne ? Belki bi saglik sorunu vardir . Belki istemiyordur . Belki hazir degildir . Hani ogrenince ne degisecek hayatlarında? Sirf meraklarini tatmin etsinler . Ya da malzeme ariyorlar camur atmak icin . Takma demek isterdim ama o kadar cok soruyorlar ki takmamak elde degil hani kalp kirmak da istenmez . Bu yuzden uzulen taraf oluyoruz . Ben evliyim bebegimiz olmuyor . Evlendigim gunden beri duyuyorum . Cocuk ne zaman ? Artik bikkinlik geliyor . Yalandan istemiyoruz daha diyorum. Ama bilmiyorlar ki olmuyor sebepsiz .agizlarinin payi verip suscaz ya da takmamaya caliscaz . Insanlar artik ne yapcaklarini nereye dil uzaticaklarini sasirmislar
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla bebeginiz olur
Ve güzel cevap veriyorsunuz
İnsanlar herşeye karışma haddini kendilerinde nasıl buluyorlar
Üzülmemek için
Kesin net ve ters cevaplar vermek en güzeli belki de

-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...

Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?

En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
Ne yaparsan yap evlenmiş olmak için evlenme lütfen. Bu hadsiz insanlara da hiç cevap verme Baska bir formülü yok bence.

ne var bu evlilikte bu kadar abartilacak bu sorunun cevabini bulamayan bir benmiyim ya
ne merakli bu millet kirli don yikamaya yikatmaya corabini bile kirli sepeti atmayi ogretmedikleri insanlarla bizim hayatimizi karartmaya ne meraklilar yahu
ben 5 senelik evliyim esimle daha bir kez tartismam bile olmadi hakkini yiyemem iyi bir insan bu sartlarda bile sana 33 yasinda evli olmanin dayanilmaz yukunu anlatsam haline sukredersin 😁
ye ic gez keyfine bak yeni yerler gor doya doya kitap oku seviyorsan arkadaşım
bu evlende evlen diyenler var ya biz yandik herkesde yansincilar bukadar soyluyorum

Benimde bir arkadaşım vardi. Kendisi univden evlendi. Çocuğu oldu. Bende aradim hayirli olsun dedim.o da bana dediki saol tatlım. Sne ne yapacaksin ne evlendin ne bebegin oldu. Sende ikisi de yok. Bende artk konuşmuyorum onunla. Yani onlarla mutsuz olacağıma araya mesafe koyarım. Banada aynısını diyorlar uzaklas onlardan , ya da he nasip de gec
Bunlar nasıl insanlar böyle ya. Ayıp günah böyle bir şey söylenir mi? Bu tür insanları bizi hasta eden mikroplar gibi düşünmeli ve derhal hayatımızdan çıkarmalıyız. Ben de öyle yapmıştım

İnşallah hayırlısıyla sağlıkla bebeginiz olur
Ve güzel cevap veriyorsunuz
İnsanlar herşeye karışma haddini kendilerinde nasıl buluyorlar
Üzülmemek için
Kesin net ve ters cevaplar vermek en güzeli belki de
Insallah cok tesekkur ederim :dua: gorumcemin koydeki komsusuna bile dert olmustu . Benim hamile olmamam. Ustelik daha yeni 1 yillik evliyim . :)) neyin kafadini yasiyorlar . Esimle tartisiyordum surekli bu konu hakkinda . En son dedim ki ya sen söylersin sussunlar ya da ben onlarla kötü olurum . 🤣en iyisi lafini yapistircan insanlara yoksa alttan aldikca yeni yeni metakli sorular kesfediyorlar:halay:

Inanın sizin hiçbir suçunuz yok.Bu tip insanlarla muhatap olmayın.Gerçekten iyi kalpli insanlar kelimelerini özenle seçerler boyle pis kalpli insanlar konuşurlar zevzek zevzek.
Ayrıca her evlenenin çocuğu olacak diye bi kaide yok ki.
Ben 5 yıllık evliyim 31 yaşındayım hala çocuk istemiyorum.
Sizin yerinizde olsam gezip tozar hayatımı yaşardım.
Her hafta sonu farklı yerlere giderdim.
Farklı kurslara gidebilirsiniz yeni insanlar tanırsınız.
Bir de biraz eğlenmeye bakardım açıkçası karşınıza çıkan adaylar belki hemen evlilik muhabbetinden korkup kaçabilirler.

Bu insanlar size metres olmayı teklif edecek cesareti nasıl buluyorlar?

Beni şarap içmeye davet eden, amaan nolcak takılırız yaa dediğim adamla evliyim. Alkol almıyorsunuzdur, ya da dini hassasiyetleriniz vardır anlarım. Ancak bu teklif öyle absürd, bir insanı anında elemeyi gerektirecek şeyler değil.

Ben biraz farklı bir yorum yapacağım. Kader kısmet işi tabi ki bunlar ama benim çevremde evlenememekten şikayet eden bütün insanlar fazlasıyla seçici gördüğüm kadarıyla. İnsanları tanımadan, bazı şeyleri tolere edip edemeyeceğini test etmeden en ufak bir pürüzde eliyorlar karşılarına çıkan insanları. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama sizde de bunu sezdim ben.

Bu insanlar size metres olmayı teklif edecek cesareti nasıl buluyorlar?

Beni şarap içmeye davet eden, amaan nolcak takılırız yaa dediğim adamla evliyim. Alkol almıyorsunuzdur, ya da dini hassasiyetleriniz vardır anlarım. Ancak bu teklif öyle absürd, bir insanı anında elemeyi gerektirecek şeyler değil.

Ben biraz farklı bir yorum yapacağım. Kader kısmet işi tabi ki bunlar ama benim çevremde evlenememekten şikayet eden bütün insanlar fazlasıyla seçici gördüğüm kadarıyla. İnsanları tanımadan, bazı şeyleri tolere edip edemeyeceğini test etmeden en ufak bir pürüzde eliyorlar karşılarına çıkan insanları. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama sizde de bunu sezdim ben.
İlk veya ikinci buluşmada evine içmeye davet eden adamı elemeyip ne yapacaktım? Yani niyetinin ciddi olmadığı aşikar.. siz evlenmiş olabilirsiniz istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimseye o cesareti verecek bişey yapmadım bende anlamadım sosyal medya üzerinden yazdıkları için herhalde rahat olabiliyorlar yüzüme karşı zaten söyleyemezler.

İlk veya ikinci buluşmada evine içmeye davet eden adamı elemeyip ne yapacaktım? Yani niyetinin ciddi olmadığı aşikar.. siz evlenmiş olabilirsiniz istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimseye o cesareti verecek bişey yapmadım bende anlamadım sosyal medya üzerinden yazdıkları için herhalde rahat olabiliyorlar yüzüme karşı zaten söyleyemezler.

Peki, kolay gelsin o zaman arayışınızda. Umarım tez zamanda istediğiniz gibi biri çıkar karşınıza.

Bizim ülkemizde evlenmek bi başarı olarak görülüyor nedense. Özellikle kadınlar yapıyor bunu. Evlendiler diye kendilerini birşey zannetmeler falan, çok komikler gerçekten ve en önemlisi de cahillik akıyor hepsinden. Çoğu da okumamış eğitimsiz kalitesiz insanlar zaten.
Sizin de karşınıza böyle hödüklerin çıkması şanssızlık olmuş. Ama hiç takmayın. Gülün geçin. (İmam nikahıyla yaşamayı teklif edenlere ağzının payını verin tabi.)

Back