• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
48
Ankara
Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :( Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :( Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :(Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :(

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :((( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :(( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:(((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

Cnm nasip bu işler. Hayırlısı diye dua et bence. Benim de kuzenim 38 yaşında. Resmen pskilojisi bozuldu evlenemedim diye. Bir de erkek. Yaşıtlarım çoluk çocuk muhabbeti dinliyoruz sabah akşam. Ona da diyorum hep belki en iyisi için bunca sene beklemişsindir diye. Allah en iyisini en hayırlısını çıkarsın inşallah karşına

Cnm nasip bu işler. Hayırlısı diye dua et bence. Benim de kuzenim 38 yaşında. Resmen pskilojisi bozuldu evlenemedim diye. Bir de erkek. Yaşıtlarım çoluk çocuk muhabbeti dinliyoruz sabah akşam. Ona da diyorum hep belki en iyisi için bunca sene beklemişsindir diye. Allah en iyisini en hayırlısını çıkarsın inşallah karşına
Canım dua ediyorum tabi etmez olur muyum yine de birşey değişmeyince psikolojim harap oluyor zaten ruhen dart tahtası gibi oldum, "Allah da mı beni sevmiyor" diye düşünüyorum bazen böyle berbat bir hissiyat içindeyim.

Iyiki de ayrilmissin yoksa buraya bosanuyorum kizlar diye topik yazacaktin ogle kufur eden adamla evlenmektense dogru karar verib bekar kalmissin. Bu kadar takma kafana hayatini yasa kurslara yazil kendine zaman ayir inan ki Allah biseye ol demeden olmuyor kismetin neyse onu yasacaksin ve hicbir kul Allahin ol dedigi biseeye engel olamaz bu bugu bile olsa ki ogle seyleri dusunmez. Tanrim insallah kismetini verir

seni cok üzmüsler ya... evlenemeyen insanlara böyle mi davraniyorlar ya :KK43: insanlar bazen cok acimasiz.. umudunu asla kaybetme, felak nas oku büyüden süpheleniyorsan..
Evet insanlar çok acımasız ya,kendi küçğk zaferlerini senin üstünden tatmin etmeye bayılıyorlar, kendi sahip olup da senin sahip olmadığın birşey varsa resmen kendilerini harika hissediyorlar. Bir de en temiz kalpli, saf ve çok hassas, kafaya aşırı takan bir tipim.

"Anneler günün kutlu olsun" diye en temiz hislerle gününü kutladığım bir kadın bile "sağol canım ya sen de olursun belki bir gün, üzülme" diyor, üzülme :(((((((

Yaşınız geç, geçkin değil. Gayet genç.

Çevreniz ruh hastası ve fesat. Yumuşak yüzlü bir insansınız sanırım o yüzden terbiyesizce yorumlar yapna cesareti buluyor. Bana kimse yapamaz mesela. Genitallerimin derdi sana mı kaldı kardeşim , hayatta başka derdin yok galiba??? derdim mesela o iş arkadaşına.

Aracılık edecek kimseniz varsa iyi olabilir. Ruh hastası olmayan arkadaşınız, akrabanız var mı?

ben 30 yasındayım bosanalı 5 sene oluyo inan lanet bi evlilik yasamaktan bekar kalmak iyidir seni cok iyi anlıyorum aynı duyguları hisleri istekleri bende yasıyorum ama banada bosanmıs gözüyle bakıp arkasına bakmadan kacan mı olmadı herkes bişeyler yasıo sadece sen degil bence herseyin hayırlısını dilemek lazım.Eşi cocugu olupta tek basına ölenlerde var bizi yaradan rabbim düsünmüstür elbet sonumuzu ne diyim bende cok istiyorum mutlu olıyım anne olıyım ama olmayınca olmuyoo...

Bir arkadasim sizin yasinizda.evlenim bosandi...hayata karsi daha pozitif dik durdu.

Bir arkadasimin ablasi ise 34 yasinda evlendi..bianda oldu.simdi 2 cocugu var..eside cok cok iyi..mutlu bir hayatlari var.

Siz kalkmis keske o kufurleri yedigim,ailesi buyucu olan kisiyle evlenip mutsuz olsaydim diyorsunuz.pes dogrusu.

Kafanizda kurdugunuza inanmaya basliyorsunuz.yapmayin..buyu falan inandiginiz anda o kehaneti yasarsiniz

ooo miiisss :) nerdesin kaç zamandır göremiyodum seni :) cvp yazdım :)
Yaşınız geç, geçkin değil. Gayet genç.

Çevreniz ruh hastası ve fesat. Yumuşak yüzlü bir insansınız sanırım o yüzden terbiyesizce yorumlar yapna cesareti buluyor. Bana kimse yapamaz mesela. Genitallerimin derdi sana mı kaldı kardeşim , hayatta başka derdin yok galiba??? derdim mesela o iş arkadaşına.

Aracılık edecek kimseniz varsa iyi olabilir. Ruh hastası olmayan arkadaşınız, akrabanız var mı?
aynen valla o çevre o toplum var yaa... nefret ediyorum öyle zihniyetlerden ben de.

Ben evli ya da bekar olmanin bir degerlendirme sekli olduguna inanmiyorum.

Halam 48 yasinda, hic evlenmedi, hala dusunmuyor.
Diger halam 39 yasinda, hic evlenmedi, hala dusunmuyor.
Ben 24 yasindayim, evliyim. Mutluyum hemde cok ama bunun evli olmakla alakasi yok. Ben yapi olarak hep mutluyum.
Arkadasim 24 yasinda, cocugu var, bekar. Kendi dogdugu gune lanet ediyor.

Toplum baskisini halalarim cok gordu. Dusunmuyorum dediler ve kapandi konu.

Buyutmeyin gozunuzde.

Evlenince basi goge eren varostur :D

ayyyy canim benim yaaaaaaaaa
benim cevremde okadar insan varki 30dan sonra evlenen...
aslinda hepsiii gec evlendi...
hatta bu ay dügüne gidicem...gelin 32 yasinda (Doktor)
haziranda yine bir arkadasim 31 yasinda evlendi...
mayisda teyzemin kizi...31 yasinda evlendi...
kendi ablam...33 yasinda evlendi...suan 35 ve hala cocuk yapmayi düsünmüyo bile...daha vakdim var diyor.

suanda 7 bekar arkadasim var...ve bende dahil hepimiz 30a merdiven dayadik----bol bol Dua et. Annen hakli...can cikmadan ümit kesilmez!

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Benim halam da evlenmedi, dedemlerle aynı evde kaldı ama o 47 yasında ve evlenmeyi istemiyordu zaten. Her Allah'in günü dedem ona evde kalmış kız kurusu gibisinden laflar söylüyordu, şahit oldum bende bunlara o yüzden ben de yalnız kalmaktan onun gibi olmaktan korkuyorum bazen :(

Ama korkunun ecele faydası yok. Sizin onlardan bir farkiniz var sizin bir ekonomik gucunuz var bu insanlara mahkum değilsiniz. Size zarar veren bu insanlardan uzaklasin bence.

Not: daha demin davetiye geldi, akrabadan 33 yasında babamın hala kızı bu pazar nişanı var. Umudunuzu kaybetmeyiniz.

ayyyy canim benim yaaaaaaaaa
benim cevremde okadar insan varki 30dan sonra evlenen...
aslinda hepsiii gec evlendi...
hatta bu ay dügüne gidicem...gelin 32 yasinda (Doktor)
haziranda yine bir arkadasim 31 yasinda evlendi...
mayisda teyzemin kizi...31 yasinda evlendi...
kendi ablam...33 yasinda evlendi...suan 35 ve hala cocuk yapmayi düsünmüyo bile...daha vakdim var diyor.

suanda 7 bekar arkadasim var...ve bende dahil hepimiz 30a merdiven dayadik----bol bol Dua et. Annen hakli...can cikmadan ümit kesilmez!
ne güzel.. ben bekar arkadaşlarımın coğunu kaybettim :KK43:

Back