Faruk çok güzel isim, hüseyin maden bütün akrabalarda var, bencede isim koymak annenin hakkı. Koy canım uşağının ismini, Bizde pazartesi gideceğiz kontrole, çok merak ediyoruz. Bebiş ne alamde 11 haftaya başladık ya ense kalınlığına bakılır sanırım.
nesecim sen eşinle severek evlendin demi, yanlış hatırlamıyorsam, neden böyle ilgisiz, ilk başlarda da böylemiydi. Ya da erkekler belli bi yıldan sonra değişiyor mu? Önemli günlere hepsi para tuzağı diyorlar, erkeklerin yapısında var sanırım. Biz daha 2 yıl olacak evleneni birazda tayin sıkıntısı çektik, o yüzden hani daha kıyamıyoruz birbirimize, yoksa ilerde değişecek mi diye korkuyorum.
selam güzellerim
oo topiğin ilk kızı geldi haaaa ne güzelll hep erkekti bakalım zerdal ve çılgının bebeleri ne kız mı erkek mi sağlıklı olsunlarda
benim eşim kutlar ama hediye falan almıyoruz artık birbirimize o benim aldıklarımı beğenmiyor söylemiyor da beğenmediğini giymeyince anlıyorum o yüzden hediye yok evde bir yemek ya da dışarda ben çok takılmadığımdan
hatta ben kendi doğum günümü bile unutuyorum eşim asla unutmaz
yetiştirilmeden sanırım ailem kutlamaz aklımıza bile gelmez kutlamak
eşimin ailesi ise tam tersi eşim kaç yaşında hala kutlanır doğum günü düşünün
ben de ablamınkini kutlayım dedim ama günü şaşırmışım
o derece alakamız yok yanii
tamam kötü bir örneğim değil mi
selam kizlar
Bilmiyorum valla sonradan degisebilirmi, ama gayet net olarak gordu ve gosterdide bizeDegisecegini sanmiyorum yani, ama yinede halen pek birsey almis degilim, daha erken diye dusunuyorum.
Bu ozel gunleri bizde pek kutlamiyoruz ya, baslarda farkli idi ama, ozel gun olmasa bile arada yemege cikardik birseyler yapardik falan. Simdi ise yok oyle seyler. Yemege restorana gidelim dedigimde cani istemiyor hic, evde yemeyi tercih ediyor. Sinema desen internette hepsi var filmlerin diyor, ki var, ama farkli bir ortam sonucta.
Yani bizimde gunlerimiz evde geciyor, hafta ici isten dolayi hep yorgun oluyor zaten, haftasonuda dinlenmek istiyor.
Ama evde cok ama cok yardimci, ortaligi toplar, bulasiklari yerlestirir falan. Allaha sukur cok anlayisli kocam var :) Bel sorunlarim var ve evde cogu seyi yapamiyorum, hamile olmadigimda dahi, simdi ise biraz daha kotu ve birsey kaldirtmiyor/yaptirmiyor zaten. Onun icin pek sikayetci olmaya hakkim yok gibi geliyor :)
günaydın kızlar
biz de cts dr gittik ege kocaman olmuş önden önden gidiyor maşallah..
1400 gr olmuş
gitmeden önce evdeyken karnıma bişey oldu ama ilk defa böyle bişey yaşadım sanki deprem gibi gümbür gümbür tüm vucudum sarsıldı resmen göbeğimin her yanı oynadı meğer dönmüş oğluşum..biraz erken döndü inşallah erken de gelmez vaktinde gelir..
bu ay sonu odası geliyor cts perdelerini aldık kıyafetleri tamam..zaman hızla geçiyor gerçekten de..
toğlam kaç kilo aldınız neşecim? lovelicim? kracher?
önce dr muayene ediyor bebeğin ensesini eğer normal sınırlardaysa dr bazen direk üçlü yapıyor o da kan testi bir hafta sonra çıkıyor o da ben ikili test olmadım gerek görmedi dr ensesi normal dedi üçlü de normal çıktı çok şükür
bence de erken sağlıklı veri alamaz ben de 13 hafta bakılmıştı daha da büyümüş oluyor ya daha iyi görünür
kan da bakılan sadece hastalık var mıy yok mu kromozonları nasıl diye bakılıyor
nesemesecim hic kizarmiyim ask olsun :) Erkekte kizda olsa farketmez gercekten, ilk cocugumuz zaten ve cok aradik. O yuzden sikinti etmiyorum ne gelirse basimin taci :)
Laf aramizda bizimkide cok sicak bakmadi bu tup bebek olaylarina, ama yinede gittik denedik birkac kere yani, ama hicbiri tutmadi maalesef, simdi tekrar kendiligimizden hamile kalincada tup bebek falan palavra diyip durmaya basladi. Bundan sonra birdaha tup bebek falan yaptirmaz herhalde.
Bebek ters demissinizde, burada bebegi bu durumlarda dondurmeye calisiyorlar, gorumcem gecen hafta yaptirdi, kas gevsetici veriyorlarmis, sonra bir iki doktor, birkac ebe falan oluyormus, karninin ustunden birisi basindan birisi poposunu destekleyerek donduruyorlarmis. Ama ben bunu hic tavsiye etmem acikcasi, gorumcem yaptirdi ve basarili olmus, sonrasindada pek sorun yasamadi ama, karnimin icinde bebegi o sekilde zor ile dondurmelerini istemezdim ben sahsen.
güaydın annişler nasılsınız biz iyiyiz dr gittik 2750 gr olmuş maşallah dr herşey yolunda dedi gün olarak bana 5-6-7-8 ekimden biri olacak dedi sezeryan erenin kafası aşağı inmiş şeklini almış oğlum inşallah sağlıkla hayırlsıyla eli ayağı düzgün doğar bebeklerimiz
tamam neşe dikkat bundan sonraaa özel günleri kutlamalara özen gösterilecek
yalnız bizim nikah düğün hepsi ayrı hatta benim iki doğum günüm var eşim çok dertli bukonuda
günaydın kızlar
biz de cts dr gittik ege kocaman olmuş önden önden gidiyor maşallah..
1400 gr olmuş
gitmeden önce evdeyken karnıma bişey oldu ama ilk defa böyle bişey yaşadım sanki deprem gibi gümbür gümbür tüm vucudum sarsıldı resmen göbeğimin her yanı oynadı meğer dönmüş oğluşum..biraz erken döndü inşallah erken de gelmez vaktinde gelir..
bu ay sonu odası geliyor cts perdelerini aldık kıyafetleri tamam..zaman hızla geçiyor gerçekten de..
toğlam kaç kilo aldınız neşecim? lovelicim? kracher?
geri döner yine bu aralar öyle yer değiştiriyor yaramazlarr
maşalllah egeyeee
oy odası da mı geliyor ay ne güzel güzel güzel uyusunn
ben 9 kilo aldım canım şimdi
bence de erken sağlıklı veri alamaz ben de 13 hafta bakılmıştı daha da büyümüş oluyor ya daha iyi görünür
kan da bakılan sadece hastalık var mıy yok mu kromozonları nasıl diye bakılıyor
Bakalım her randevu ayrı heycan, şimdide 7 ekimi bekliyeceğiz, kızlar siz her randevuya gittiğinizde ücret ödüyormusunuz.
ben ödemiyorum bir muayene de ödüyorum bir sonraki kontrol oluyor ödemiyorum 15o liraya 2 sefer gidiyorum ben
Norvecte hamilelere kontrollerin hepsi bedava, hicbirsey odemiyorum :) Hamile olmadigin taktirdede belirli bir siniri gectiginde odemiyorsun yine (yaklasik 500 lira civarinda falan oluyor bu sinir, bir kontrol 50 lira civarinda oluyor, 10 kere gittinmi doktora siniri doldurmus oluyorsun zaten). Turkiyede sanirim daha pahali hersey. Ama burada hamile iken riskli gebelik degil ise, sadece bir kez ultrasyon ile bakiliyor (18 haftalik iken), onun disindada ayda bir kere normal doktora gidiyorsun, anca kalp atisini dinletiyor oda, birde idrar ve kan testi yapiyor.
Iyi yonu tabiiki birsey odenmemesi, ama kontrollerde turkiyedeki gibi degil burada.Benim riskli gebelik oldugu icin sik sik gidiyorum, 3- 4 haftaya bir ultrasyon oluyor, ama tabii cogu kisiye bu yapilmiyor, onlarda ozele gidiyorlar, ozeldede ultrasyon ucreti 200 lira civarinda falan, 3D-4D 300 lira civarinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?