30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Canım inşallah pazartesi güzel haberlerle dönersiniz siz de...Eşimle severek evlendim canım. 3 yıl çıktık, 1 yılı aşkın tayin bekledik evliydik ve ayrıydık. Elbette o zamanlar 180derece farklıydı. Bu değişimde aile ve arkadaşlarının da etkili olduğunu düşünüyorum. Biraz da bizim onlara sağladığımz rahatlığın etkisi var bence. Yakın zamanlarda evlendiğimiz arkadaşlarımdan hala eski durumunu koruyanları gördükçe, bir hata olduğunu düşünüyorum ve tabi bunda benim de payım çok.

Loveli klava: git gözümgörmesin seni lülülülülülü bu tip şeylere dikkat et bundan sonra, kuzum karşı taraf önem veriyorsa kötü oluyor ama. Gerçekten kötü örnekmişsin ohaoldumsmile..Şaka şaka naniknanik...Evlilikte de bu tip değişiklikler güzel oluyor ama..

canım testisler geç olgunlaşıyor, o yüzden ilk zamanlar kız olup da sonra erkeğe dönen çok bebek var. hayır canını sıkmak istemem de ben bu hatayı yaptım da o yüzden diyorum yoksa seninkini zorla erkeğe çevirmek istediğimden değil, sakın kızma. Sonra aldığın o kız eşyaları kimseye de veremiyorsun, nasip 2.ye diye saklıyorsun kaydirigubbakcemile3..
Benim eşim de canı isteyince yardımcı oluyor saolsun da, işte değiştiğini görmek beni sinir ediyor. Sanırım bile bile sinir ediyor bazen. İsteyince çok iyi, istemiyorsa kessen değişmiyor. Beni eskiler bilir, bir doktora gitmeye, aşılamaya ne çok karşı çıkardı da ne kavgalar ederdik. Maçoluğu tutardı bazen, sinir ederdi beni. Pis şey, hala seviyorum ama gıcık şeyi opuyorumnanaktan...laf aramızda kaydirigubbakcemile3, duymasn...

aaaaaaaaa kendimizden haber vermeyi unuttuk. Kızlar dün dr'a gittik. Faruk bey 2350gr olmuş maşallah ..İyi, normal dedi dr, böyle devam dedi. Yalnız bir sorunumuz var hala dönmemiş. Kafası yukarıda. 15 güne kadar döndü döndü, dönmezse 20 Ekim gibi sezeryanla alırız dedi akannehir sempatiksalakcinni ohaoldumsmile delikafadulden. Ben şok geçiriyorum tabi, daha var diye, ne sandın vaktin yaklaştı dedi. Eşim de dr'a "şimdiye kadar bu olayın farkında değildi, laylalom gidiyordu şimdi iş ciddiye binince korktu" diyor. Gebertçem ben bu adamı, vericem onun karnına görücek laylaylomu...
kızlar şimdi bu bebiş nasıl dönecek? Bununla ilgili bir ipucu bilen var mı? 2 hafta sonra eğer dönerse normal için ölçü alacakmış, normal doğumdan yana olduğunu söyledi. Ben de normal istiyordum inşallah ama dönmezse yapacak bişi yok dedi. Babası kılıklı oğlum dayamış popoyu aşağıya, eller de yüzde, daha 1 kez bile yüzünü doğru düzgün göstermedi. Nasıl bişi gelecek daha hiç göremedik, sürpriz yapacak sanırım. Çok şükür başka bir problemimiz yok maşallah..Bulgur ve kırmızı mercimek ve et işe yaradı inşallah. Bu arada ultroson öçümümüzde de 35+3 35+4 yazıyordu. Anlayacağınz bu dr beni 1 hafta geride bırakıyor diyordum ya bakın normale dönmeye başladı. Normal bile olsa olası doğum tarihi 20 Ekim gibi , sezeryanı da o zaman yapacak zaten. O bana 29 Ekim diyordu. SAT'a göre 18 Ekim. Şİmdi normale döndük şükür.
Ay ne çok yazdıııııımmmmm..
Kızlarrrrrrrrrrr doğum çantanı hazır et dedi dr, heran gelebilirmiş artık. Vakit ne çabuk ilerledi dimi? Hamiş olmayı dörtgözle beklerken şimdi Faruk'umu bekliyorum maşallah. Rabbim dileyen herkese nasip etsin bunları, çok şükür Yüce Yaradanıma...Kızlarrrrrrrrrr 1 ayımız kaldı inşallah delikafadulden...........:CüvCüv:.......................

Kızlar dün migrosa uğradık, bebek bezlerinde 2. paket %50 indirimde, kaçırmayın bence. Molfix ve babystar aldık biz. Prima da vardı ama eşim yahudi malı deyip almadı, Türk malı kullanacakmışız..Yalnız primanın yeni beyaz paketleri kampanyada olmayabilir, bir kontrol edin. 3 kilo ve üzeri olanalrdan almayı unutmayın. Premetüre bebekler için göremedim. Aklınızda olsun...

nesemesecim hic kizarmiyim ask olsun :) Erkekte kizda olsa farketmez gercekten, ilk cocugumuz zaten ve cok aradik. O yuzden sikinti etmiyorum ne gelirse basimin taci :)

Laf aramizda bizimkide cok sicak bakmadi bu tup bebek olaylarina, ama yinede gittik denedik birkac kere yani, ama hicbiri tutmadi maalesef, simdi tekrar kendiligimizden hamile kalincada tup bebek falan palavra diyip durmaya basladi. Bundan sonra birdaha tup bebek falan yaptirmaz herhalde.

Bebek ters demissinizde, burada bebegi bu durumlarda dondurmeye calisiyorlar, gorumcem gecen hafta yaptirdi, kas gevsetici veriyorlarmis, sonra bir iki doktor, birkac ebe falan oluyormus, karninin ustunden birisi basindan birisi poposunu destekleyerek donduruyorlarmis. Ama ben bunu hic tavsiye etmem acikcasi, gorumcem yaptirdi ve basarili olmus, sonrasindada pek sorun yasamadi ama, karnimin icinde bebegi o sekilde zor ile dondurmelerini istemezdim ben sahsen.

güaydın annişler nasılsınız biz iyiyiz dr gittik 2750 gr olmuş maşallah dr herşey yolunda dedi gün olarak bana 5-6-7-8 ekimden biri olacak dedi sezeryan erenin kafası aşağı inmiş şeklini almış oğlum inşallah sağlıkla hayırlsıyla eli ayağı düzgün doğar bebeklerimiz

tamam neşe dikkat bundan sonraaa özel günleri kutlamalara özen gösterilecek
yalnız bizim nikah düğün hepsi ayrı hatta benim iki doğum günüm var eşim çok dertli bukonuda

günaydın kızlar
biz de cts dr gittik ege kocaman olmuş önden önden gidiyor maşallah..
1400 gr olmuş
gitmeden önce evdeyken karnıma bişey oldu ama ilk defa böyle bişey yaşadım sanki deprem gibi gümbür gümbür tüm vucudum sarsıldı resmen göbeğimin her yanı oynadı meğer dönmüş oğluşum..biraz erken döndü inşallah erken de gelmez vaktinde gelir..
bu ay sonu odası geliyor cts perdelerini aldık kıyafetleri tamam..zaman hızla geçiyor gerçekten de..
toğlam kaç kilo aldınız neşecim? lovelicim? kracher?

geri döner yine bu aralar öyle yer değiştiriyor yaramazlarr
maşalllah egeyeee
oy odası da mı geliyor ay ne güzel güzel güzel uyusunn
ben 9 kilo aldım canım şimdi

Günaydın kızlar bugün hastaneye gittik, bebişim 5 cm olmuş, büyümüş baya, şekillenmiş, bebek gibiydi. yavrumu sevdimç. kızlar ense kalınlığı nerden ölçülüyor beni bi aydınlatın, ikili taramyla ense kalınlığı aynı andamı yapılmak zorunda.

önce dr muayene ediyor bebeğin ensesini eğer normal sınırlardaysa dr bazen direk üçlü yapıyor o da kan testi bir hafta sonra çıkıyor o da ben ikili test olmadım gerek görmedi dr ensesi normal dedi üçlü de normal çıktı çok şükür

Bi arkadaş ısrarla kanda bakıldığını söyledi, bende o yüzden hemen sorayım dedim. Ultrasyonda baklıyormuş. 7 ekim tam 13 haftalık oluyorum. Aslında ben bugün 10+4 düm bakabilirdi ama erken dedi.

bence de erken sağlıklı veri alamaz ben de 13 hafta bakılmıştı daha da büyümüş oluyor ya daha iyi görünür

kan da bakılan sadece hastalık var mıy yok mu kromozonları nasıl diye bakılıyor

Bakalım her randevu ayrı heycan, şimdide 7 ekimi bekliyeceğiz, kızlar siz her randevuya gittiğinizde ücret ödüyormusunuz.

ben ödemiyorum bir muayene de ödüyorum bir sonraki kontrol oluyor ödemiyorum 15o liraya 2 sefer gidiyorum ben

Norvecte hamilelere kontrollerin hepsi bedava, hicbirsey odemiyorum :) Hamile olmadigin taktirdede belirli bir siniri gectiginde odemiyorsun yine (yaklasik 500 lira civarinda falan oluyor bu sinir, bir kontrol 50 lira civarinda oluyor, 10 kere gittinmi doktora siniri doldurmus oluyorsun zaten). Turkiyede sanirim daha pahali hersey. Ama burada hamile iken riskli gebelik degil ise, sadece bir kez ultrasyon ile bakiliyor (18 haftalik iken), onun disindada ayda bir kere normal doktora gidiyorsun, anca kalp atisini dinletiyor oda, birde idrar ve kan testi yapiyor.

Iyi yonu tabiiki birsey odenmemesi, ama kontrollerde turkiyedeki gibi degil burada.Benim riskli gebelik oldugu icin sik sik gidiyorum, 3- 4 haftaya bir ultrasyon oluyor, ama tabii cogu kisiye bu yapilmiyor, onlarda ozele gidiyorlar, ozeldede ultrasyon ucreti 200 lira civarinda falan, 3D-4D 300 lira civarinda.

heem iyi hem kötüymüş cherrycim
kreacher ne yaptı acaba onu merak ediyorum valla doğurmıştur bebişini nasıllar acaba

neşecim günaydınnnn

canım insan yolunu gözleyince cinsiyetin önemi olmuyor gerçekten de yeterki sağlıklı ve hayırlı olsun. Erkekler birbirine benziyor bence sadece bazısı aile görgüsünden biaz daha nazik oluyor, bazısı sert. Neyse başımızda iyi olsunlar, kıymetimizi bilsinler de...Canım bu anlattığın olay rküttü beni, ya bebişin bir tarafına bişi olursa Allah muhafaza. Boşverdim ben hayırlısı neyse o olsun, sezeryan hayırlıysa da sezeryan olsun.

maşallah Eren'e annesi. Suyn da normale dönmüş demekki. inşallah hepimiiznki hayırlısıyla sağlıkla gelsin canım. Canım siz iyi olun da kutlamalar işin teferruatı. Benimki latife sadece. Bundan sonra bebişlerden kocişlere vakit kalacak mı bakalım????kaydirigubbakcemile3

maşallah kuzum, sen de bizi takiptesin bakıyorum. Benimki babası gibi ters de ondan hala inat ediyor. Sonra göbişim açılıp dr teyzesi onu yerinden alıverince görecek gününü inatlaşmak neymiş ..Canım nasıl bir oda aldınız merak ettim. Biz henüz oda yapmadık, yatak odamıza 1 karyola aldık o kadar, şifonyer bile almadı babamız. Gerekirse sipariş verir alırız dedi. Biraz büyüyünce zaten bizim aldığımızı beğenmeyecek, o zaman istediği gibi alırız inşallah diye düşündük. Zaten eşyalarım da çok yeni, onları çıkarıp oda boşaltmaya gönlüm razı gelmedi. Kıyafet kimi çok al diyor kimi hemen büyüyorlar diyr, şaştım ben de. Yalnız gazetede gördüm bir site varmış, bebektobebek diye, küçülen eşyaları satıp yeni az kullanılmış yada hiç kullanılmamışları uygun fiyata alabiliyormuşsun. Siteyi gezdim ama henüz pek bişi yok, belki ileride çeşitlenir. Bana mantıklı geldi, küçülenlerin bir kısmını sat, ihtiyaçları al.
Canım ben toplamda 3 kilo aldım( annelerin yüzkarasıyım. Napim 7. aya kadar kustum hala kusuyorum arada. Bu gece de reflüm felaketti, dün öğleden sonra 4,5'ta yediğim yemek yüzünden hala midem boğazımda, gece hiç rahat bırakmadı. Çift yastıkla ayttım , sağa-sola döndüm hiç kar etmedi, süt-yoğurt aklıma ne gelse denedim. İşe yaramadı. Sanırım oğlumun kafası mideme ve ciğerlerime baskı yapıyor. Dönünce biraz rahatlanıyormuş ama bakalım. Bu gidişle aldığım 3 kiloyu da reflü yüzünden geri veririm ben(

geri döner yine bu aralar öyle yer değiştiriyor yaramazlarr
maşalllah egeyeee
oy odası da mı geliyor ay ne güzel güzel güzel uyusunn
ben 9 kilo aldım canım şimdi

canım sen oda yapmış mıydın? Ay sorduysam d aunuttum kusuruma bakma ya...

canım kromozomlara bakılabilmesi için plasentadan örnek alınmalı, kandan bakmıyorlar. Onu da rsikli gebelere uyguluyorlar sadece..

Bakalım her randevu ayrı heycan, şimdide 7 ekimi bekliyeceğiz, kızlar siz her randevuya gittiğinizde ücret ödüyormusunuz.

3 randevuda bir 50 lira veriyorum, 3 haftada bir gidiyorduk şimdi 15te bire indi. İnfertilite tedavisi için kendi başıma giderken genelde ücretimikendim veriyordum çünkü eşim "gitme" diyerek masraftan yırtıyordu, uyanık. Şimdi yalnız gideceğim dediğimd e kıyametleri koparıyor, oğlunu da görmek için koşa koşa geliyor ve hiç ben demeden parayı tıkır tıkır sayıyor. Ah Zerdalım ah.

ben ödemiyorum bir muayene de ödüyorum bir sonraki kontrol oluyor ödemiyorum 15o liraya 2 sefer gidiyorum ben

en uygun fiyata ben gidiyorum galiba ..

orası değişikmiş. ya ultrosonda bebişini görmek paha biçilemez bişi. Maşallah bizim Faruk bey henüz yüzünü hiç göstermedi edepsüz ama gene de her gidişimde ağzım kulakalrımda soracakalrımı bile unutarak dönüp geliyorum:)) Dr 1 sefer 3 boyutlu ultrosonda gösterdi gene yüzünü kapadı elleriyle. Yüzünü açsa, hemen isteyeceğim ama göstermiyor edepsüz.

Günaydın Lovelim,
Kreacher inşalalh iyidir. Bizim ilk bebişimiz olacak dimi inşallah. Ay ne güzel bir şey ya...Ptır patır doğuracağız inşallah sırasıyla...

evet ilk bebişimiz olacak inşallah
oda yapmadık biz de kiracıyız istemedim ben de
bir beşik aldık şifoniyeri yaptırdık ama şifoniyer değil mini dolap gibi olmuş valla projeyi eşimle yaptık ölçüler verdik verdiğimiz ölçülere göre yapıldı kocaman bişey oldu ama iyi oldu çok hoşuma gitti her renge uyar açık bir renk yaptırdık
eşya konusunda ben de gerkeni alma taraftarıyım şimdi ben 3 aylık olana kadar olanıaldım
para olduktan sonra herşey senin diye düşündüm şimdiden yazlık kıyafet ayakkabı almak mantıklı gelmedi bana almadım da aldırmadım onun yerine bady aın dedim tulum alın dedim şimdi bana onlar lazım olacak dedim

Günaydın arkdaşlar nasılsınız. ben iyiyim, bebeğimde iyi dünden beri mutluyum, ama çılgın hala gelmemiş onu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…