• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30dan sonra dogru insani bulmak

Hergün en az 1 kez açılıyor bu başlık.
30 yas geç bir yas değil ama hep toplumsal baskı.
O evlendi bu evlendi ben kaldım psikolojisine giriyor insan ister istemez. Bir yarış gibi.
Siz mesleğiniz var geliriniz var çok şanslısınız.
Bence biraz daha hayatın tadını çıkarın mutlaka karşınıza çıkar öğretmenler çok tercih ediliyor.
Günün birinde yeniden aşıkta olursunuz zamana bırakın.

Burada 30 undan once evlenenlerin kaçı doğru adamı buldu sizce? Bu işin yaş ile ilgisi yok.

Cok haklisiniz. Yas ile alakasi elbette yok. Ama düsününce, insan bir gün anne olmayida isteyince, acaba olacakmi, evlenebilecekmiyim cocugum olabilecekmi diye düsünmeden edemiyor. Büyütmemek takmamak lazim tabi, evlenip mutsuz olan, hayal kirikligina ugrayan binlere insan var..

Maalesef ön yargi olusuyor öyle örnekleri görünce. Mesela 29 yasindayim, 47 yasinda iki cocuklu, kendisine abi diye hitap ettigim bir adam karsima gelip benimle tanismak istedigini bekleyecegini söylüyor. Babam 52 yasinda. Neredeyse babamla yasit bu adam ama kendine göre degil de daha yasi kücük olan kadinalara bakiyor. Böyle insanlarda var maalesef, ama genelleme yapmamak da gerekir. Herkes ayni degil sonucta..
30dan önce evlenmek hata bence de. Artık devir değişti. Benim zamanımda 25 yaş bile geç kalmış sayılıyordu çoğu arkadaşım 19 20de evlendi. İnsanın karakteri 30a kadar şekilleniyor anca. Ne istediğinizi ya da istemediğinizi iyice ayırt edebiliyorsunuz. 25 yaşındaki benle 30 yaşındaki ben arasında dağlar kadar fark var mesela. Birileri size tavsiyede bulunuyor mu şununla görüş bi diye. Bunları da değerlendirin derim. Size göre biri çıkabilir içlerinden.

30 unda evlenmiş biri olarak, iyiki beklemişim diyorum. Emin ol daha mantıklı oluyorsun. Eşinde sende daha olgunsunuz bi kere hemen tartışmak yerine konuşabiliyorsunuz. Bana benziyor biraz hayat hikayen. Hatta bazen eşimle diyoruz keşke daha önce tanışsaydık. Ama öyle olmuyor küçük yaşın verdiği biraz cahiliyet oluyor mesela hemen tartışmaya açık oluyorsun ve insanlara güven olarak daha toy oluyorsun. Yaşın gereği insan sarraflığıda az buçuk oluyor nerde nasıl davranmanı vs biliyorsun. Bence çok kafana takma inşallah hayatına öyle biri gelir ki ve sen de inşallah Benim gibi tüm gidenlere gittikleri için dua edersin. Belki daha yeni evlisin diyebilirsin(2 yıl) (1 yılda nişanlılık oldu) 3 yıldır tanıyorum ama balık baştan kokar diye bi atasözü var. Herhalde 2 yılda kendini belli eder di aynı evi paylaşıyoruz sonuçta.

Mutlulugunuz daim olsun 🙂 Haklisiniz 30unda insan daha olgun ve mantikli düsünüyor. Dogal olarak daha dogru kararlar verip dogru insani secebilir. Insallah bekleyen isteyen herkese nasip olur öylesi. Takmamaya calisiyorum, fazla takan biri de degildim ama yas 29 olunca 30 yas sendromu basliyor galiba 🙂 Insallah bir gün bizlerde iyi ki diyebilecegimiz insanlarla karsilasiriz :)

Iyi geceler arkadaslar. Öncelikle Allah daha büyük dert vermesin diyorum ama sizin de tecrübelerinizi merak etmiyor degilim.

29 yasindayim bu sene 30 olacagim. Ögretmenim calisiyorum, isimi cok seviyorum ve hayatimdan az cok memnunum cok sükür. 6-7 sene kadar önce birini cok sevdim, nisanlandik ama bir cok sebepden dolayi ayrildik. 6-7 senedir hayatimda kimse yok. Yasitlarim, arkadaslarim neredeyse hepsi evlendi, cocuklari oldu. Bu konulara fazla takilan, 'acaba evlenebilecek miyim' diyen biri hic degildim. Ama su son bir sene beni öyle bir korku aldi. 30 yasima giricem, bir gün anne olmayi cok isterim, ama gel gelelimki senelerdir kimseyi sevemedim, 'evet iste evelenecegim insan' diyebilecegim kimse cikmadi karsima. Belirli bi yasdan sonra zor veya imkansiz mi?

Evlenip mutsuz olmaktansa tabi ki ömür boyu bekar kalirim daha iyi. Burda bir cok konu okuyoruz mutsuz evliliklerle ilgili. Ama insan bir ömrü yanliz gecirmekde istemiyor, hayati paylasabilecegi, güvenebilecegi bir insan olsun istiyor hayatinda. 30undan sonra dogru insani bulmak cok mu zor kizlar? Ümidimi kaybetmek üzereyim neredeyse...

Hergün en az 1 kez açılıyor bu başlık.
30 yas geç bir yas değil ama hep toplumsal baskı.
O evlendi bu evlendi ben kaldım psikolojisine giriyor insan ister istemez. Bir yarış gibi.
Siz mesleğiniz var geliriniz var çok şanslısınız.
Bence biraz daha hayatın tadını çıkarın mutlaka karşınıza çıkar öğretmenler çok tercih ediliyor.
Günün birinde yeniden aşıkta olursunuz zamana bırakın.

Haklisiniz toplumsal baski birazda galiba, bir sürü insanin düsündügü taktigi bir konu. Daha rahat olup takmamak en güzeli elbette, insallah bir gün hepimiz bekledigimiz mutlulugu buluruz.

bence eski sevgilinizi unutamadınız ondan böyle..

Tabii ki unuttum. Seneler gecti. Kendi kararimla, mutsuz olacagimi anladigim icin ayrildim. Hic pisman da olmadim o konuda. Yasadigim hayal kirikliklari belki düsüncelerimi etkilemis ve bende ön yargiya sebep olmus olabilir, ama unutamamak söz konusu degil. Önüme bakiyorum. Sevebilecegim, güvenebilecegim ve anlasabilecegim birini bekliyorum.

Mutlulugunuz daim olsun 🙂 Haklisiniz 30unda insan daha olgun ve mantikli düsünüyor. Dogal olarak daha dogru kararlar verip dogru insani secebilir. Insallah bekleyen isteyen herkese nasip olur öylesi. Takmamaya calisiyorum, fazla takan biri de degildim ama yas 29 olunca 30 yas sendromu basliyor galiba 🙂 Insallah bir gün bizlerde iyi ki diyebilecegimiz insanlarla karsilasiriz :)
İnşallah rabbim gönlünüze göre versin

Iyi geceler arkadaslar. Öncelikle Allah daha büyük dert vermesin diyorum ama sizin de tecrübelerinizi merak etmiyor degilim.

29 yasindayim bu sene 30 olacagim. Ögretmenim calisiyorum, isimi cok seviyorum ve hayatimdan az cok memnunum cok sükür. 6-7 sene kadar önce birini cok sevdim, nisanlandik ama bir cok sebepden dolayi ayrildik. 6-7 senedir hayatimda kimse yok. Yasitlarim, arkadaslarim neredeyse hepsi evlendi, cocuklari oldu. Bu konulara fazla takilan, 'acaba evlenebilecek miyim' diyen biri hic degildim. Ama su son bir sene beni öyle bir korku aldi. 30 yasima giricem, bir gün anne olmayi cok isterim, ama gel gelelimki senelerdir kimseyi sevemedim, 'evet iste evelenecegim insan' diyebilecegim kimse cikmadi karsima. Belirli bi yasdan sonra zor veya imkansiz mi?

Evlenip mutsuz olmaktansa tabi ki ömür boyu bekar kalirim daha iyi. Burda bir cok konu okuyoruz mutsuz evliliklerle ilgili. Ama insan bir ömrü yanliz gecirmekde istemiyor, hayati paylasabilecegi, güvenebilecegi bir insan olsun istiyor hayatinda. 30undan sonra dogru insani bulmak cok mu zor kizlar? Ümidimi kaybetmek üzereyim neredeyse...
Kuzenimde öğretmen uzun bir ilişkisi oldu ayrıldılar.Doguda köyde vs görev yaptığı icin kendine göre birini bulamadi.35 yaşında gönlüne göre buldu evlendi cocugu var.Umutsuzluga kapılmayın ıns nasip olan karşınıza çıkacaktır

Corona virüslü muamelesini bence kadinlar yapmiyor. Bir takim erkekler kendilerinden yasca daha kücük kadinlara bakiyorlar, herkesin kendi tercihi tabi genelleme de yapamayiz. Bu düsüncelerin özgüvensizlikle alakasi oldugunu da düsünmüyorum, insanlar zaman zaman ümitsizlige, karamsarliga kapilabilirler..
Cnm senin o dediğin erkekler yaşa takılıyorsa zaten seni sevmemiştir. Onlar da şekilcilik önplanda daha çok. Burada 20 yaşında olup kocasının onu istemediğini, boşanmak istediğini söyleyen kadınlar da var. Bu işler yaşa bakmıyor malesef, tamamen sevgi işi.

Tabii ki unuttum. Seneler gecti. Kendi kararimla, mutsuz olacagimi anladigim icin ayrildim. Hic pisman da olmadim o konuda. Yasadigim hayal kirikliklari belki düsüncelerimi etkilemis ve bende ön yargiya sebep olmus olabilir, ama unutamamak söz konusu degil. Önüme bakiyorum. Sevebilecegim, güvenebilecegim ve anlasabilecegim birini bekliyorum.
çevremde eski sevgilisini unutamadıkları için yeni ilişkiye başlayamayanlar oldu, sizi de öyle sandım yanılmışım demek ki :)

Önemli olan doğru insan doğru zaman .kendinizi iyi tanımak yoksa 25 de olsa farketmiyor 40 da mutlu olmak ve edebilmek önemli olan bu

Ben de 28 im. hayatımda kimse yok. belki evlenemem diye düşünüyorum ya da en azından uzun süre

Cnm senin o dediğin erkekler yaşa takılıyorsa zaten seni sevmemiştir. Onlar da şekilcilik önplanda daha çok. Burada 20 yaşında olup kocasının onu istemediğini, boşanmak istediğini söyleyen kadınlar da var. Bu işler yaşa bakmıyor malesef, tamamen sevgi işi.

Haklisiniz. Yasa bakmiyor dediginiz gibi.
Önemli olan doğru insan doğru zaman .kendinizi iyi tanımak yoksa 25 de olsa farketmiyor 40 da mutlu olmak ve edebilmek önemli olan bu

Cok haklisiniz 👍🏻

Bugün herkes işlerine tekrar başlamış ve herkes şikayetçi. Keşke gitmesek evde oturmak güzeldi diyorlar. Çünkü evlerinde eşleri ve çocuklarıyla güzel bir yuvaları var. Ben ise yalnızlığımdan işim olsa da evden gitsem modundayım.

Back
X