• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30dan sonra dogru insani bulmak

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
158
Iyi geceler arkadaslar. Öncelikle Allah daha büyük dert vermesin diyorum ama sizin de tecrübelerinizi merak etmiyor degilim.

29 yasindayim bu sene 30 olacagim. Ögretmenim calisiyorum, isimi cok seviyorum ve hayatimdan az cok memnunum cok sükür. 6-7 sene kadar önce birini cok sevdim, nisanlandik ama bir cok sebepden dolayi ayrildik. 6-7 senedir hayatimda kimse yok. Yasitlarim, arkadaslarim neredeyse hepsi evlendi, cocuklari oldu. Bu konulara fazla takilan, 'acaba evlenebilecek miyim' diyen biri hic degildim. Ama su son bir sene beni öyle bir korku aldi. 30 yasima giricem, bir gün anne olmayi cok isterim, ama gel gelelimki senelerdir kimseyi sevemedim, 'evet iste evelenecegim insan' diyebilecegim kimse cikmadi karsima. Belirli bi yasdan sonra zor veya imkansiz mi?

Evlenip mutsuz olmaktansa tabi ki ömür boyu bekar kalirim daha iyi. Burda bir cok konu okuyoruz mutsuz evliliklerle ilgili. Ama insan bir ömrü yanliz gecirmekde istemiyor, hayati paylasabilecegi, güvenebilecegi bir insan olsun istiyor hayatinda. 30undan sonra dogru insani bulmak cok mu zor kizlar? Ümidimi kaybetmek üzereyim neredeyse...

Yaştan yaşa biraz daha seçici olur insan, o nedenle biraz zorlaşır belki bu işler. Ablamdan biliyorum..
Hayırlısıysa olsun..
Nasip, kısmet..

Çok klişe gelecek ama gerçekten bu işler nasip kısmet. Çocuk için de tabi bir yaştan sonra daha riskli diyorlar ama daha genç yaşta olup sıkıntılar olan insanlar da var.

Bende bu islerin nasipt kismet olduguna inaniyorum. Ama acaba diyorum ben mi kismetsizim de hoslanabildigim bir insan cikmiyor karsima.. Etrafima bakinca diyorum nasil da kolay buluyorlar..

Benim annem babamla 37 yaşında evlenmiş. İlk evliliği. Babam da 45 yaşında imiş ve onun da ilk. 38'de ben doğdum. Annem hemen hamile kalmış. Babamla güzel bir evlilikleri var. Nasip kısmet.

Böyle örneklerin olmasi da ne güzel. Allah mutluluklarini daim etsin :)

Bende bu islerin nasipt kismet olduguna inaniyorum. Ama acaba diyorum ben mi kismetsizim de hoslanabildigim bir insan cikmiyor karsima.. Etrafima bakinca diyorum nasil da kolay buluyorlar..
Kolay bulan tahminen ya modern görücü usulü ya da arkadaş çevresi ile buluyordur.
Sizde çevrenize deyin evlensem iyi olurdu diye..

Sizi de tanıştırsinlar..

Hakkaten nasip kısmet ama. Daha 30 değilim belki size emsal teşkil etmeyecek ama ben 17 sene önceki ilkokul aşkım ile 17 sene sonra karşılaşıp evlenmeye karar verdim. 17 yıl boyunca ayrı şehirlerdeydik hatta ayrı ülkelerde. Daha sonra aynı şehirde olduk ama görüşmedik. Yıllar evvel başka bir ortak ilkokul arkadaşımız sayesinde beni buldu. Ben istemedim pek konuşmadık. Sonra ansızın karşılaşıverdik. Ben evlenmek istemiyorum, düşünmüyorum falan demek için ilk buluşmaya gittim sonra kendimi evlenirken buldum.

ben eşimle önceden tanışıyorum ama öyle uzaktan, dıdısının dıdısı şeklinde. 30'umu doldurduğum zamanlarda sevgili olduk 35 te de evlendim. oluyor yani. 40 yaşında hayatının aşkına rastlayan arkadaşım da oldu, 40 yaşında ilk doğumunu yapan da. moralinizi bozmayın, çıtanızı düşürmeyin hiç

Tanışın bakın derim. Mesela bende ve bazı tanıdğım kadınlarda şöyle bir şey gördüm kafada bir şablon var, o şablona uymayan herke direkt eleniyor. Bunu ben de bir ara yapmışım farkında olmadan. Zaten genel olarak beklentisi yüksek bir insanım ama bu şablonum mutlulukla alakası olmayan çok ayrıntı şeylerdi. Misal takım: elbise giysin. En son hoşlandığım kişi gayet tişört giyiyor yazları ama sevdim kalp ısınınca kriter miriter kalmadı ... bilmiyorum nasip kısmet sonunda, cidden kalp ısınınca kriter, şablon hiçbir şey kalmıyor sadece yanında olmak istiyorsun. Bu olduğunda 32 yaşındaydım, abimiz de boşanmış çocuklu bir insan 40 yaşında ama hiç aşık olmamış daha önce ilk evliliğini severek yapmış tabi ama daha çok mantık çerçevesinde, aşkından ölüp bitmiyormuş. 40lık bir erkeğin ilk aşkı oldum yani :KK51:İnsan 30da da 40da da aşık olabilir kalp çarpıyor umutsuz olmayın asla hayat büyük güzelliklere gebe.

Kolay bulan tahminen ya modern görücü usulü ya da arkadaş çevresi ile buluyordur.
Sizde çevrenize deyin evlensem iyi olurdu diye..

Sizi de tanıştırsinlar..

Acikcasi cevremde güvendigim insan sayisi cok az. Cevrem de genellikle ögretmen arkadaslar oldugu icin, büyük bir okulda calistigim icin gördügüm seyler de etkiliyor beni. Bir okulda bile evli insanlarin, eslerini nasil aldattigina sahit oluyoruz maalesef. Cok zor cok, cevremde de güvenilir insan maalesef az.

Hakkaten nasip kısmet ama. Daha 30 değilim belki size emsal teşkil etmeyecek ama ben 17 sene önceki ilkokul aşkım ile 17 sene sonra karşılaşıp evlenmeye karar verdim. 17 yıl boyunca ayrı şehirlerdeydik hatta ayrı ülkelerde. Daha sonra aynı şehirde olduk ama görüşmedik. Yıllar evvel başka bir ortak ilkokul arkadaşımız sayesinde beni buldu. Ben istemedim pek konuşmadık. Sonra ansızın karşılaşıverdik. Ben evlenmek istemiyorum, düşünmüyorum falan demek için ilk buluşmaya gittim sonra kendimi evlenirken buldum.

Allah mutlulugunuzu daim etsin. Isteyenlere de hayirli kismet nasip etsin :)

Allah mutlulugunuzu daim etsin. Isteyenlere de hayirli kismet nasip etsin :)

Back
X