30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

Benim kardeşim tek sivilce çıkarmadı, ama şimdi kırışıklıkları başladı, benim yok :) Yağlı cildin avantajı kırışmıyor kolay kolay.

Yani çilek alerjisi olan da var öyle düşünmek lazım. Her madde herkesi iyi gelmiyor. Ben dermokozmetiklerden pek fayda görmedim, çok kurutuyorlar cildimi mesela.
+1
Ne ergenlikte ne sonrasında hiç sivilcem olmadı fakat 30 yaşında kırışıklıklarım başladı. Yüz yogasıydı retinoldü vitaminiydi tırmalayıp duruyoruz şimdi :işsiz:

sivilceler koca karı tarifleri ile bir şekilde sönüyor, duruluyor da lekeleri napiciiiiz :kahve:
benim de bir kaç senedir hiç geçmeyen sivilce izlerim var, cilt bakımına gidiyorum her ay kendince birşeyler yapıyor yakıyor biraz ama hala kalmış hiç geçmemiş. madecassol olayını yapıcam bakalım etki edicek mi.

Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek :KK14:
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?

Sevgiler

yas 35. antiaging kullanmaya basladim, sivilceden hala.kurtulamadim. 30olmadan iyi bir doktor ile ilac tadavisi gordum, o donem.bitti, sonra yine cikti

+1
Ne ergenlikte ne sonrasında hiç sivilcem olmadı fakat 30 yaşında kırışıklıklarım başladı. Yüz yogasıydı retinoldü vitaminiydi tırmalayıp duruyoruz şimdi :işsiz:

verdiğim bu kadar mücadeleye tek dayanma kaynağım bu zaten :)
bende en etkili olan ürünler serumlar, zaten deri altına iniyormuş içindeki maddeler. yüz, göz ve dudak çevresi için ayrı serum kullanıyorum.

sivilceler koca karı tarifleri ile bir şekilde sönüyor, duruluyor da lekeleri napiciiiiz :kahve:
benim de bir kaç senedir hiç geçmeyen sivilce izlerim var, cilt bakımına gidiyorum her ay kendince birşeyler yapıyor yakıyor biraz ama hala kalmış hiç geçmemiş. madecassol olayını yapıcam bakalım etki edicek mi.

o izlerin geçmesi için cildin soyulup alttan yeni deri çıkması lazım. kimyasal peeling var bunun için. ama cildiniz hassassa AHA içeren pedler var nazikçe soyuyor cildinizi. gündüz de mutlaka yaz kış güneş kremi kullanın.

cildim çok çok beyaz ve çilliyim, yıllarca kışın az faktörlü ürünler kullandım ve çillerim hep aşırı belirgindi, bu sene her gün 50+ faktörlü ürün kullanıyorum, ilk defa belirgin değil çillerim ve çok memnunum, ben her gün kullanmaya devam edeceğim.

o izlerin geçmesi için cildin soyulup alttan yeni deri çıkması lazım. kimyasal peeling var bunun için. ama cildiniz hassassa AHA içeren pedler var nazikçe soyuyor cildinizi. gündüz de mutlaka yaz kış güneş kremi kullanın.

cildim çok çok beyaz ve çilliyim, yıllarca kışın az faktörlü ürünler kullandım ve çillerim hep aşırı belirgindi, bu sene her gün 50+ faktörlü ürün kullanıyorum, ilk defa belirgin değil çillerim ve çok memnunum, ben her gün kullanmaya devam edeceğim.

yorumunuz için çok teşekkürler:) güneş kremi lekelere iyi geliyormuş ve koruyormuş evet duymuştum bir an önce kullanmaya başlamam lazımm
bu konuda önerdiğiniz bir marka var mı?

Cok haklisiniz. Organik urunler ayyuka cikmis durumda ama organik olsa da her cilde iyi geldigi soylenemez. Mesela tea tree oil var sivilceye cok iyi geldigini soylerler ama benim yuzumu cok kotu etmisti. Organik yaglara kesinlikle dikkat etmek lazim. Ben kokulu olurlarsa asla kullanamiyorum. Cildime etki ediyor. Parfum hicbir sekilde tercih edilmemeli. La roche posay iyi bir marka ama temizleme jeli parfumlu, tolariane serisinin urunleri tavsiye ediliyor cok ama onlarda da parfum var.

Insan dusunuyor iste, bizler o kadar dikkat ediyoruz. Ama hic dikkat etmeyip puruzsuz cilde sahip olanlar var iste. Acne bir hastalik, oyle gormeli. Benim ailede tek ben sorunlu cilde sahibim mesela. Irsi derler ya cogu zaman irsi olsa sorunsuz bir cilde sahip olurdum🙃
Aynenn öyle. Ben eczaneye gidip her ay bir sürü masraf ediyorum fondotenime kadar cildim kötü. Millet gratisten falan ucuz seyler alıyor ciltleri bebek gibi.

ablamın geçmedi annemin de geçmedi ama geçenler oluyormuş bu da mı şans😄
ciddi anlamda şans işi sanıyorum. bir de bana herkes hormonlarına baktırdın mı, karaciğerine baktırdın mı diyor hepsine baktırdım doktor cildin yapısı yağlı dedi. diyette olup az miktarda yağ, kuruyemiş, çikolata tükettiğim zamanlarda bile sivilcem oldu. millet makyajıyla uyuyor ya şaka gibi ben uzun zamandır makyaj yapmıyorum :(

ciddi anlamda şans işi sanıyorum. bir de bana herkes hormonlarına baktırdın mı, karaciğerine baktırdın mı diyor hepsine baktırdım doktor cildin yapısı yağlı dedi. diyette olup az miktarda yağ, kuruyemiş, çikolata tükettiğim zamanlarda bile sivilcem oldu. millet makyajıyla uyuyor ya şaka gibi ben uzun zamandır makyaj yapmıyorum :KK43:
ahahh yalnız değilsiniz bende öyle 5 aydır özellikle hic yapmıyorum. Vücut kendi yapıyor sivilceyi, sivilceyi de gectim bende iz bırakıp çukurlaşıyor bazıları kendi kendine. Önceden cildim aşırı yağlıydı şuan aşırı kuru nemlendiremiyorum bile. Çok tuhaf doktorlarda bir şey bilmiyor cilt konusunda ya da ellerinden bir şey gelmiyor bilmiyorum

37 yaşındayım, hala sivilceyle siyah noktayla uğraşıyorum. Xiaomi nin cilt temizleme ve masaj aleti var, onu sipariş ettim bakalım. Umarım işe yarar. Ayrıca konuyu takipteyim 😁

Aranızda doğum yapan var mı? Doğumdan sonra geçer diyenler oluyor

Öyle birşey yok 🙄 Hamileyken cildim hormonlardan dolayı bebek gibiydi hatta emzirme döneminde de. Sonrasında yine akne yine sivilce. Hatta şuan cildim o kadar yağ üretiyor ki sıktığım her gözenekten yağ çıkıyor deliricem 😡

Öyle birşey yok 🙄 Hamileyken cildim hormonlardan dolayı bebek gibiydi hatta emzirme döneminde de. Sonrasında yine akne yine sivilce. Hatta şuan cildim o kadar yağ üretiyor ki sıktığım her gözenekten yağ çıkıyor deliricem 😡
Bir arkadaşımında hamileyken bile çok sivilce problemi vardı. Herkeste değişiyor. Ama yağlı cilt sivilce üretiyor işte :KK43:

hmm ben hassas ve karmayım kuru ciltler için hiç kullanmadım :(

bu işler deneme yanılma esasen, kuru ciltler için olanlardan deneyin, genelde Avene bir de organik markalarınkileri kullanıyordum ben ama şu an Herbaderm kullanıyorum ve memnunum. Fakat size kuru gelebilir. Avene in turuncusunu deneyin isterseniz. Yaz kış her gün kullanın, yüz için olanı alın.

Bir arkadaşımında hamileyken bile çok sivilce problemi vardı. Herkeste değişiyor. Ama yağlı cilt sivilce üretiyor işte :KK43:

Cildim aşırı yağlı maalesef. Bunun artı yanı da var, geç kırışma oluyor ama cildim hiçbir zaman pırıl pırıl olmadı. Hep bi sivilce derdi. Bir de beyaz tenliyim en ufak bir nokta bile ben buradayım diyor :KK34:

Back
X