30 yaş ve üzeri evlenmemiş olanlar aynı durumu yaşadınız mı?

Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ben 35 yaşıma girdim ve tüp bebekle uğraşan birisi olarak söylüyorum.

Çocuk isterim diye bir düşünceniz oluyorsa ve bekarsanız ya da şu anda çocuk yapmayacaksanız lütfen bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurun. Bunu yaparsanız ileride üzülmezsiniz ve biyolojik yaşım geçiyor diye tribe girmezsiniz. Toplanan yumurtalar -185 derecede sıvı nitrojende saklanıyor. İyi bir labaratuarda gerekirse sonsuza dek bile uygun koşullarda saklanır. İsterseniz 55 yaşında menopoza girdikten sonra 30lu yaşlarda dondurduğunuz genç yumurtalarınızla anne olabilirsiniz böylece.

He derseniz ki onunla mı uğraşacağım :) evlatlık edinebilirsiniz. İlla doğuracağım derseniz de kıbrısta yumurta donasyonuna gidersiniz.

Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ben 35 yaşıma girdim ve tüp bebekle uğraşan birisi olarak söylüyorum.

Çocuk isterim diye bir düşünceniz oluyorsa ve bekarsanız ya da şu anda çocuk yapmayacaksanız lütfen bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurun. Bunu yaparsanız ileride üzülmezsiniz ve biyolojik yaşım geçiyor diye tribe girmezsiniz. Toplanan yumurtalar -185 derecede sıvı nitrojende saklanıyor. İyi bir labaratuarda gerekirse sonsuza dek bile uygun koşullarda saklanır. İsterseniz 55 yaşında menopoza girdikten sonra 30lu yaşlarda dondurduğunuz genç yumurtalarınızla anne olabilirsiniz böylece.

He derseniz ki onunla mı uğraşacağım :) evlatlık edinebilirsiniz. İlla doğuracağım derseniz de kıbrısta yumurta donasyonuna gidersiniz.

Valla bi mantıklı geldi, bu konuda saygın bir laboratuvar vs var mı acaba

Bulunduğunuz şehirde tüp bebek merkezlerine bakıp karar verebilirsiniz. Hatta isterseniz hepsiyle görüşüp sonra kararınızı verirsiniz. Ben Bursa'da Jimer Hastanesi'nde yaptırıyorum memnunum. Bahçeci'nin labaratuarlarının da iyi olduğunu duymuştum.

33 yasında evlendim bende zaman zaman acaba evlenebilecek miyim düşüncesi sardı çunku kendi ailemde de rahat değildim görünür de yapılan bir şey mi var hayır ama zaman zaman sanki artık o eve ait değilmişsiniz fazlalık gibi hissetmeye başladım kendmi bunun için evlenmedim tabi eşimi seviyorum severek evlendim bu yaşlarda evlenmenin bi güzel tarafı artık neyin ne olduğunu biliyorsunuz hayatınızda belirli kişiler oluyo oturmuş oluyo hayatınız

İlk evliliğimi 32, ikinci evliliğimi 39 yaşında yaptım. İlk eşimde, şimdiki eşimde maddi/ manevi standartların üzerinde adamlar. 30 yaş nedir ki? Tadını çıkarın, yalnız çocuk istiyorsanız 35 i geçmeyin derim. Sevgiler
Neden 35i geçmeyin diyorsunuz?

Neden 35i geçmeyin diyorsunuz?
Şu an çocuk sahibi olmaya çalışıyorum :) geçmişe dair tek pişmanlığım çocuk yapmamak oldu. 35 yaşından sonra yumurtalık rezerviniz daha hızlı azalıyor. Tabii nasip kısmet, 23 yaşında anne olamayan da var, 45 yaşında doğuran da. Genelleme üzerinden gittiğim için 35 dedim.

Şu an çocuk sahibi olmaya çalışıyorum :) geçmişe dair tek pişmanlığım çocuk yapmamak oldu. 35 yaşından sonra yumurtalık rezerviniz daha hızlı azalıyor. Tabii nasip kısmet, 23 yaşında anne olamayan da var, 45 yaşında doğuran da. Genelleme üzerinden gittiğim için 35 dedim.
Bu 35 olayını çok kişiden duyuyorum ve moralim bozuluyor. Çünkü ben de 35 yaş üstü ve daha anne olmamış bir bayanım.

Evlilik bence kader kısmet meselesi. Evlenmeyi kafaya takarsanız karşıbıza çıkan ilk kişiyle doğru mu yanlış mı düşünmeden evlenirsiniz ve belki de yanlış bir aeçim yapmış olursunuz bilemeyiz. Ben evlenmeden önce asla 30uma kadar evlenmem diyordum hayat karşıma eşimi çıkardı. Üstelik hayatımda en doğru dediğim biri varken. Demek ki en doğrusu değilmiş. Yani siz istemeseniz de elbet birgün karşınıza biri çıkacaktır hem de hiç ummadığınız bir zamanda. Sadece bu düşğnceşersen sıyrılıp hayatınızı yaşamanızı tavsiye ederm. Ayrıca 35 yaşında görümcem hiç sizin gibi düşünmüyor hala daha erken 40ı göreyim diyor. Belki hiç evlenmem kimsenin derdiyle uğraşamam diyor.

Evlilik bence kader kısmet meselesi. Evlenmeyi kafaya takarsanız karşıbıza çıkan ilk kişiyle doğru mu yanlış mı düşünmeden evlenirsiniz ve belki de yanlış bir aeçim yapmış olursunuz bilemeyiz. Ben evlenmeden önce asla 30uma kadar evlenmem diyordum hayat karşıma eşimi çıkardı. Üstelik hayatımda en doğru dediğim biri varken. Demek ki en doğrusu değilmiş. Yani siz istemeseniz de elbet birgün karşınıza biri çıkacaktır hem de hiç ummadığınız bir zamanda. Sadece bu düşğnceşersen sıyrılıp hayatınızı yaşamanızı tavsiye ederm. Ayrıca 35 yaşında görümcem hiç sizin gibi düşünmüyor hala daha erken 40ı göreyim diyor. Belki hiç evlenmem kimsenin derdiyle uğraşamam diyor.
Görümceniz gibi olabilmeyi çok isterdim

Yaşım 30’a bir kaldı zaman su gibi akıp gitti. Bu aralar okuduğum konularda da benzer hisleri yaşayanları görüyorum. Normalde evlilik fikrine çok sıcak bakan biri değildim. Hatta çoğu zaman evlilik sorumluluğunu taşıyamayacağımı düşünürdüm. Hala genelde öyle düşünüyorum. Ama bazen etrafıma bakıyorum geç kalmışlık hissi kaplıyor içimi. Bu yaştan sonra ya da artık olabilir mi, yapabilir miyim, karşıma bu saatten sonra kim çıkar diye düşünüyorum. Çalışıyorum 9 yıla yakın süredir oldu atanalı. Çalıştığım ortamda zaten bekar çok kişi yok. İşten eve evden işe bir hayatım var. Birini bulabilecek biri olamadım hiçbir zaman yani bazı insanlarda bir albenili olur, çekici olur vs. bende o da yok. Etrafımda yaşıtım olup da bekar kalan iki-üç kişi kaldı yakın arkadaşlarımdan. Hepsi evlendi, yuvasını kurdu çoluk çocuğa karıştı. Evlilik hayatımın hiçbir zaman merkezinde olmadı ama bazen seneler sonra tek başıma kalıp yalnız ölürsem düşünceleri sarıyor beynimi. Hiçbir zaman sevilebilecek biri olamayacağım gibi geliyor. Bu yaşlarda bu düşünceler normal mi? 30‘larında olup da benimle aynı düşüncelere kapılanlar oldu mu? Evli arkadaşlar bu hissi evlenmeden önce siz de yaşadınız mı?
Kismetin yemende olsa da gelip seni bulur demişler. Yaşa hiç takilma. Etrafimda 33 yaşinda evlenip çok çok mutlu bir arkadaşim diğer yandan da 23 yaşinda evlenip tüm gün eşine lanet okuyan bir tanidiğim var. Bu yaş kisitlamasi gelmeseydi eğer 30 yaşa gibi onlerine çikanla aman geç okdu diyerek evlenmezdi çoğu insan. Doğru insanla belki 2 sene sonra başka bir şehirde karşilaşacaksin? O insanla senin buluşman için Allah hazirliyor zamani belki de. Ben eşimle düğünde tanişdim mesela. Ilk goruşde aşkla. Ikimiz de sevdik evlendik. Ben Allaha yalniz kalmakdan sana siginiyorum. Beni yalnizlikla imtihan etme ama hayirsiz bir insana da emanet etme derdim. Dualara siğin Allaha siğin. Kaderimizi geleceğimizi yazan olan Allahdir. Emin ol içtenlikle dua edersen ve Allaha siginirsan çok guzel şekilde cevap verecekdir sana. Ama sakın aylar sonra duam kabul olmadi diyerek asilik yapma. Unutma vermek de vermemek de Allaha aid. Bizim yargilamak haddimjze degil

Neye inanırsan onu yaşarsın kendini sevilmeye layık görmezsen sevilmezsin cunku evrene yaydıgın inancın negatiftir karsındaki insan bunu anlar. Kendini sev önce sonra sevilmeye değer gormeye layık biri oldugunu düşün ve hisset. Hayal kur hayal kurmak çekim yasasını çalıstırır. Eş adayının tüm karakterini düşün işinden tut oturacagın eve kadar detaylı hayal kur.. İşte o zmn çat kapı gelir sen merak etme
Dini inancın varya esmaül husna dan günlük 100 kere Ya Aliyy ismini okumanıda tavsiye ederim kısmet açmak için

Bu 35 olayını çok kişiden duyuyorum ve moralim bozuluyor. Çünkü ben de 35 yaş üstü ve daha anne olmamış bir bayanım.
Tatlım aynı durumdayız, ama dediğim gibi sağlıklı olduğumuz sürece bebeğimizin olma ihtimali de hep olacak. Az önce ağladım mesela, reglime 4 gün var ama dakikalar önce lekelenme başladı. Tek isteğim yerleşme kanaması olması, ne diyeyim 30 larımın başında olsam bu kadar stres olmazdım inan. Bu nedenle 35 yaş diyorum hani mümkünse geçilmesin...

Tatlım aynı durumdayız, ama dediğim gibi sağlıklı olduğumuz sürece bebeğimizin olma ihtimali de hep olacak. Az önce ağladım mesela, reglime 4 gün var ama dakikalar önce lekelenme başladı. Tek isteğim yerleşme kanaması olması, ne diyeyim 30 larımın başında olsam bu kadar stres olmazdım inan. Bu nedenle 35 yaş diyorum hani mümkünse geçilmesin...
Bende keşke adet olsam diye çırpınıyorum, ilaç içmeden adet olamıyorum. Keşke hepimizin isteği olsaydı.

Bende keşke adet olsam diye çırpınıyorum, ilaç içmeden adet olamıyorum. Keşke hepimizin isteği olsaydı.
Geçmiş olsun güzelim, birbirimize destek oluyoruz hiç tanımasak da. Kafana takmamaya çalış lütfen, senin durumunda bebek sahibi olan çok kadın var. Sen de anne olacaksın inşallah, Rabbim tez zamanda nasip etsin

Geçmiş olsun güzelim, birbirimize destek oluyoruz hiç tanımasak da. Kafana takmamaya çalış lütfen, senin durumunda bebek sahibi olan çok kadın var. Sen de anne olacaksın inşallah, Rabbim tez zamanda nasip etsin
Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben evlenemedim malesef, o da ayrı bir dert zaten. Inşallah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben evlenemedim malesef, o da ayrı bir dert zaten. Inşallah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Amin. Yalnız bak 40 yaşında biri olarak şunu söyleyeyim, evlenemedim değil evlenmedim diyeceksin ! İlk evliliğimi de ikinciyi de çok aşık olarak yaptım. Öyle çok güzel bir kadın değilim, özelde öğretmenim, arkadaşlarım ayakkabı çanta alırken, ben bütün maaşımı 30 yaşımdan beri saç, baş, botox ve son 5 yıldır da dolgulara harcıyorum. (Hiçbir erkek çantana 2. Kez bakmaz) Makyaj yapmam ama yaz kış güneş koruyucu ve nemlendirici sürerim, kiloma dikkat ederim vs; dediğim gibi kimseden daha güzel değilim, ama sahip olduğum her şeyi avantaja çevirdim. Zeki ve enerjisi iyi biriyim. Çok okurum, entelektüel sayılırım. Evlenmek mi istiyorsun, çıtanı yüksek tut, bir de bu hayati önem taşıyor: hiçbir adama 2 aydan fazla süre verme. Ben flört edemem diyeceksin, bu kadar basit. Asla yeterli ilgiyi göstermeyen ve ilişkinin geleceği için zamana ihtiyaç duyan adamlarda oyalanma. Kimsenin üzerine düşme ve ilgi gösterme. Erkekler düz yaratıklar, bizim gibi komplike değiller, hepsi vahşi hayvanlar gibi avının peşinden koşmak ister. Gözüne kestirdiğin adamı mutlaka birkaç tur koştur... en kısa zamanda aşık ol, evlen, anne ol inşallah :)

Ben daha çok 22 yaşınızda nasıl atandığınızı merak ettim. Sırrı nedir?
Liseden hemen sonra kazandığım 2 yıllık bölümümü okudum. Mezun oldum birkaç ay sonra KPSS’ye girdim, 85’e yakın puanım ile alımlarda tercih yaparak alanımdan atandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ben de 30 yaş sendromu yaşıyorum sanırım 🙈 ne yalan soyleyeyim, konunuzu görünce su aralar yaşıyor olduğum duygu geçişinin normal olduğunu düşündüm. Ekimde 30 olacağım ben de. Ve niye bilmiyorum ama sanki benim de evlenmem gerekiyormuş gibi geliyor. Neredeyse bekar arkadaşım kalmadı etrafımda. Dört sene yalnız yaşadıktan sonra bazı durumlardan dolayı birkaç aydır tekrar ailemle yaşamaya başladım. Sanırım bunun da etkisi var evlenmek düşüncesinin kafamı fazla meşgul etmesinde. Hem evliliği istiyorum hem de bu yönde bir adım atamıyorum ben maalesef. Son ilişkim 4 ay önce bitti. Sebebi ise erkek arkadaşımın evliliği istemesi fakat benim ise onunla evlenmeyi isteyecek kadar onu sevmiyor oluşumdu. Onu oyalamanin anlamı yok diye düşündüm ve ayrildik. Sonra geçtiğimiz günlerde evlenmek istediğimi, yasim neredeyse 30 olduğu için değişik bir ruh haline girdiğimi bir arkadaşıma söyledim. arkadaşım erkek ama normal arkadaş. O da beni bir arkadasiyla tanıştırdı. Kaynaşın evlenin dedi bir nevi 😁 ama sonra farkettim ki her ne kadar evliliği istiyor olsam da asıl istediğim şey aşk ile evlenmek.. sanırım bu yüzden evlenmeyi istesem de evlenemeyecegim. Çünkü bir daha birine aşık olabileceğimi sanmıyorum. Sirf bu hislerimi yazıp rahatlamak için konu açmayı düşünüyordum ama sizin konunuzu görünce buraya döktüm içimi. Affola 🤗🙏

Yani burda cogu insan evli oldugu icin senin gozunden bakip cevap veremeyecekler her ne kadar empati yapmis gibi gorunsede bunu yasayan bilir. Ben seni cok iyi anliyorum ben 34 yasindayim ustelik 30 yas sendromu yasadim acikcasi ama evlenmedigim icin degil yaş aldigim icin sadece. Bi sure sonra evlenme muhabbetini rafa kaldiriyosun zaten 30 dan sonra guzellik sektorune girdim egitim aldim suan estetisyenlik vs yapiyorum ona bakarsan kursa giderkende bu yastami kursa gidiyosun cok gec kalmissin diyenler oldu kulak asmadim ne guzel calisiyorum ayaklarim ustunde duruyorum evli olsam bi engel cikardi bunlari yapmama ya koca engeli ya cocuk engeli demek ki herseyde bir hayir varmis suan hayatimdan o kadar memnunum ki iyikide erken karar almamisim diyorum. Sende akişa birak kendini etraftan goruyoruz iste cokta mattah bisey degil evlilik bence. Dogru insani bulursanda en guzel şey. Biz en guzelin peşindeyiz buna inan 👍😆
Çok sevindim adınıza. Zaten insan bu yaşlarda kendini tanıyo aslında.👍🏻

X