30 yaş ve üzeri evlenmemiş olanlar aynı durumu yaşadınız mı?

30 yas depresyonu bence. Ama tabi ki herkes evlenmeden önce yaşamıştır bence.
Ilk evliligimi saymıyorum. 35 yasimda evlendim. Benim icin en dogru zaman da en dogru kisiyle diye düşünüyorum.
Ayrica simdi konunuza 10 15 yillik evli insanlar gelip bekarlik daha iyi diyecek. 🙃
Ay 10 yıllık evli biri olarak üstüme alındım. 🤪 Bence anlaşabildiğin insanla evlilik güzel bir şey. Ben 21 yaşında evlenmiştim. Şimdiki aklım olsa 28 civarları evlenirdim. Bence tam zamanı karşınıza standartlarınıza uygun biri çıkarsa. 🥰

Yaşım 30’a bir kaldı zaman su gibi akıp gitti. Bu aralar okuduğum konularda da benzer hisleri yaşayanları görüyorum. Normalde evlilik fikrine çok sıcak bakan biri değildim. Hatta çoğu zaman evlilik sorumluluğunu taşıyamayacağımı düşünürdüm. Hala genelde öyle düşünüyorum. Ama bazen etrafıma bakıyorum geç kalmışlık hissi kaplıyor içimi. Bu yaştan sonra ya da artık olabilir mi, yapabilir miyim, karşıma bu saatten sonra kim çıkar diye düşünüyorum. Çalışıyorum 9 yıla yakın süredir oldu atanalı. Çalıştığım ortamda zaten bekar çok kişi yok. İşten eve evden işe bir hayatım var. Birini bulabilecek biri olamadım hiçbir zaman yani bazı insanlarda bir albenili olur, çekici olur vs. bende o da yok. Etrafımda yaşıtım olup da bekar kalan iki-üç kişi kaldı yakın arkadaşlarımdan. Hepsi evlendi, yuvasını kurdu çoluk çocuğa karıştı. Evlilik hayatımın hiçbir zaman merkezinde olmadı ama bazen seneler sonra tek başıma kalıp yalnız ölürsem düşünceleri sarıyor beynimi. Hiçbir zaman sevilebilecek biri olamayacağım gibi geliyor. Bu yaşlarda bu düşünceler normal mi? 30‘larında olup da benimle aynı düşüncelere kapılanlar oldu mu? Evli arkadaşlar bu hissi evlenmeden önce siz de yaşadınız mı?
Ne kadar sanslısınız.Evlenmek ıcın evlenenlerın cogu boşanıyor.Iyıce olcup tartıp evlenın .Bende 31 yasındayım 4 ay evlı kaldım ve o iğrenc kelıme kaldı uzerımde “dul”!!Evlenmek ıcınde evlenmemıstım.Ama aşktan gozume perde ınmişti.Evlılık çocum deıl .Lütfen hayatınızı em guzel sekılde yaşayın.
Dipnot:Keşke bende atansam

34 yaşımda evlendim kafanızdan geçenlerin benzeri kafamdan geçti,bir de evlilik bana çok büyük yük gibi geliyordu, bütün evlileri mutsuz sanıyordum ne alakaysa işte. Artık evlenmem diye düşünüyordum. Evlendim ve mutluyum. Hatta kocama keşke daha önce tanışmış olsaydık da daha erken evlenseydik diyorum. Karşınıza gönlünüzü hoş edecek biri çıkarsa evlenin. Bir hayatı, bir evi, sevdiğinle paylaşmak müthiş bir duyguymuş.

37 yaşıma girerken evlendim, şimdi 39 olmak üzereyim. Evlenmeden önce yaşımın da verdiği korkularla yalnız hissettiğim asla evlenemeyeceğimi düşündüğüm zamanlar oldu. Ama genel olarak hemen evleneyim düşüncesinde olmadım hiçbir zaman. Okul, iş hayatı vs derken hep ertelemiştim. Sonuç; evliyim, çok mutluyum. İyi ki bu yaşta evlenmişim diyorum. Erken evlenenlerin avantajları ve dezavantajları olduğu gibi geç evlenmenin de oluyor illa ki. Ama hayat bu ha erken ha geç, mutlu olmadıktan sonra yaşın önemi yok. Daha yaşınız çok genç, henüz 30lu yaşlara girerken bunları düşünerek yormayın kendinizi. Aşk her yaşta güzel, yeter ki Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

Şuan ben de 30 yaş sendromu yaşıyorum sanırım 🙈 ne yalan soyleyeyim, konunuzu görünce su aralar yaşıyor olduğum duygu geçişinin normal olduğunu düşündüm. Ekimde 30 olacağım ben de. Ve niye bilmiyorum ama sanki benim de evlenmem gerekiyormuş gibi geliyor. Neredeyse bekar arkadaşım kalmadı etrafımda. Dört sene yalnız yaşadıktan sonra bazı durumlardan dolayı birkaç aydır tekrar ailemle yaşamaya başladım. Sanırım bunun da etkisi var evlenmek düşüncesinin kafamı fazla meşgul etmesinde. Hem evliliği istiyorum hem de bu yönde bir adım atamıyorum ben maalesef. Son ilişkim 4 ay önce bitti. Sebebi ise erkek arkadaşımın evliliği istemesi fakat benim ise onunla evlenmeyi isteyecek kadar onu sevmiyor oluşumdu. Onu oyalamanin anlamı yok diye düşündüm ve ayrildik. Sonra geçtiğimiz günlerde evlenmek istediğimi, yasim neredeyse 30 olduğu için değişik bir ruh haline girdiğimi bir arkadaşıma söyledim. arkadaşım erkek ama normal arkadaş. O da beni bir arkadasiyla tanıştırdı. Kaynaşın evlenin dedi bir nevi 😁 ama sonra farkettim ki her ne kadar evliliği istiyor olsam da asıl istediğim şey aşk ile evlenmek.. sanırım bu yüzden evlenmeyi istesem de evlenemeyecegim. Çünkü bir daha birine aşık olabileceğimi sanmıyorum. Sirf bu hislerimi yazıp rahatlamak için konu açmayı düşünüyordum ama sizin konunuzu görünce buraya döktüm içimi. Affola 🤗🙏
Umarım hakkımızda hayırlısı olur. Aşık olacağımız, pişmanlık yaşatmayacak, iyi ki dedirtecek kişilerle karşılaşırız. ☺️

34 yaşımda evlendim kafanızdan geçenlerin benzeri kafamdan geçti,bir de evlilik bana çok büyük yük gibi geliyordu, bütün evlileri mutsuz sanıyordum ne alakaysa işte. Artık evlenmem diye düşünüyordum. Evlendim ve mutluyum. Hatta kocama keşke daha önce tanışmış olsaydık da daha erken evlenseydik diyorum. Karşınıza gönlünüzü hoş edecek biri çıkarsa evlenin. Bir hayatı, bir evi, sevdiğinle paylaşmak müthiş bir duyguymuş.
Ne mutlu size ve eşinize. 😊 Umarım hep mutlu olursunuz. Dilerim hepimiz iyilerle karşılaşırız.

Ne kadar sanslısınız.Evlenmek ıcın evlenenlerın cogu boşanıyor.Iyıce olcup tartıp evlenın .Bende 31 yasındayım 4 ay evlı kaldım ve o iğrenc kelıme kaldı uzerımde “dul”!!Evlenmek ıcınde evlenmemıstım.Ama aşktan gozume perde ınmişti.Evlılık çocum deıl .Lütfen hayatınızı em guzel sekılde yaşayın.
Dipnot:Keşke bende atansam
Çok geçmiş olsun. Umarım başka hayal kırıklığı yaşamazsınız. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Dilerim en kısa zamanda atanırsınız. Güzellikler sizinle olsun.

37 yaşıma girerken evlendim, şimdi 39 olmak üzereyim. Evlenmeden önce yaşımın da verdiği korkularla yalnız hissettiğim asla evlenemeyeceğimi düşündüğüm zamanlar oldu. Ama genel olarak hemen evleneyim düşüncesinde olmadım hiçbir zaman. Okul, iş hayatı vs derken hep ertelemiştim. Sonuç; evliyim, çok mutluyum. İyi ki bu yaşta evlenmişim diyorum. Erken evlenenlerin avantajları ve dezavantajları olduğu gibi geç evlenmenin de oluyor illa ki. Ama hayat bu ha erken ha geç, mutlu olmadıktan sonra yaşın önemi yok. Daha yaşınız çok genç, henüz 30lu yaşlara girerken bunları düşünerek yormayın kendinizi. Aşk her yaşta güzel, yeter ki Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
Ne kadar güzel. Umarım hep mutlu olursunuz. ☺️ Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

28 yaşındayım, 30a az kaldı. en son kaç sene önce aşık olduğumu bile hatırlamıyorum. değil evlilik, aşk, hadi onu geçtim flört bile yok. düşüncesi bile yok bende. ben biraz farklı bir kafadayım bu konularda. çok angarya geliyor bana evlenmek, çok masraflı, çok işi olan bir konu. hayatın komple değişmesi yani. bir de tahammülüm yok yalnız olmaktan daha çok zevk alıyorum. ailemle yaşıyorum mesela ama içimde hep kalan şey yalnız yaşamaktır :KK70: allahtan ailem öyle üstüme gelebilecek bir aile değil. belki anneannemin de annemin de boşanmış olması bunda etkilidir. yani en yakınımda güzel bir evlilik olmayınca, onların yaşadıklarına yakın şahit olunca zaten 1-0 yenik başlıyorum böyle şeylere bence. kendi adıma diyorum.

ha olur da aşık olursam basarım nikahı, o zaman da evlilik negüzelyaaa falan derim herhalde salak salak sırıtarak.

ben kimseyi çekmem kimse de beni çekmez bacılarım. zorum ben.

Bende bekarım 30u da geçtim
Birini seversem mantığıma uyarsa güvenirsem evlenirim
Ama illa evlenmeliyim diye bir arayışta değilim
Arada evlensem nasıl olurdu diye düşünmüyor da değilim
Çocuk isteğim çok oldu, 30dan sonra bekar kadınlar evlat edinebiliyormuş rahatladım, illa doğurmama gerek yok çok sevmem yetiştirmem için
Şuan için akışına bıraktım

Ben 38 yaşındayım ve bekarım. 30 yaşında üniversiteden mezun olduğum için o yaşlarda evlilik gibi bir derdim, düşüncem olmadı çünkü önceliklerim farklıydı. Ben 18 yaşından sonra açık öğretimden ortaokul ve lise bitirdim. 25 yaşında önlisans, 30 yaşında lisans mezunu oldum. Şimdi 38 yaşımdayım ve artık bence evlensem iyi olur kafasına yeni geldim :KK48: Şimdi siz 30 yaşıma geliyorum hiç evlenemeyecek miyim diyince ben boşuna hayal kurmasam mı acaba diye düşünmeye başladım :skandal:
Şaka bir yana da bence herkesin hayat yolu farklı ve kendine özel, belki karşımıza biri çıkacak, belki de çıkmayacak bilmiyorum ama ben bunu düşünerek kendime eziyet etmemeyi seçiyorum. Naçizane size de bunu tavsiye ederim. Ve lütfen kendinizi sevin çünkü sizden bir tane daha yok.

Amin. Yalnız bak 40 yaşında biri olarak şunu söyleyeyim, evlenemedim değil evlenmedim diyeceksin ! İlk evliliğimi de ikinciyi de çok aşık olarak yaptım. Öyle çok güzel bir kadın değilim, özelde öğretmenim, arkadaşlarım ayakkabı çanta alırken, ben bütün maaşımı 30 yaşımdan beri saç, baş, botox ve son 5 yıldır da dolgulara harcıyorum. (Hiçbir erkek çantana 2. Kez bakmaz) Makyaj yapmam ama yaz kış güneş koruyucu ve nemlendirici sürerim, kiloma dikkat ederim vs; dediğim gibi kimseden daha güzel değilim, ama sahip olduğum her şeyi avantaja çevirdim. Zeki ve enerjisi iyi biriyim. Çok okurum, entelektüel sayılırım. Evlenmek mi istiyorsun, çıtanı yüksek tut, bir de bu hayati önem taşıyor: hiçbir adama 2 aydan fazla süre verme. Ben flört edemem diyeceksin, bu kadar basit. Asla yeterli ilgiyi göstermeyen ve ilişkinin geleceği için zamana ihtiyaç duyan adamlarda oyalanma. Kimsenin üzerine düşme ve ilgi gösterme. Erkekler düz yaratıklar, bizim gibi komplike değiller, hepsi vahşi hayvanlar gibi avının peşinden koşmak ister. Gözüne kestirdiğin adamı mutlaka birkaç tur koştur... en kısa zamanda aşık ol, evlen, anne ol inşallah :)
O kadar motive edici şeyler yazmışsınız ki konuyu hortlatmış oldum yine ama👍🏻😕 Şu depresif zamanımda ışık tuttu diyebilirim bana. Sakıncası yoksa size özelden bir konu hakkında danışmak isterim; mevzu ayrılık🥺

O kadar motive edici şeyler yazmışsınız ki konuyu hortlatmış oldum yine ama👍🏻😕 Şu depresif zamanımda ışık tuttu diyebilirim bana. Sakıncası yoksa size özelden bir konu hakkında danışmak isterim; mevzu ayrılık🥺
Yazabilirsin elbette, elimden geldiğince yanıtlarım 🙏🏻❤️

Yaşım 30’a bir kaldı zaman su gibi akıp gitti. Bu aralar okuduğum konularda da benzer hisleri yaşayanları görüyorum. Normalde evlilik fikrine çok sıcak bakan biri değildim. Hatta çoğu zaman evlilik sorumluluğunu taşıyamayacağımı düşünürdüm. Hala genelde öyle düşünüyorum. Ama bazen etrafıma bakıyorum geç kalmışlık hissi kaplıyor içimi. Bu yaştan sonra ya da artık olabilir mi, yapabilir miyim, karşıma bu saatten sonra kim çıkar diye düşünüyorum. Çalışıyorum 9 yıla yakın süredir oldu atanalı. Çalıştığım ortamda zaten bekar çok kişi yok. İşten eve evden işe bir hayatım var. Birini bulabilecek biri olamadım hiçbir zaman yani bazı insanlarda bir albenili olur, çekici olur vs. bende o da yok. Etrafımda yaşıtım olup da bekar kalan iki-üç kişi kaldı yakın arkadaşlarımdan. Hepsi evlendi, yuvasını kurdu çoluk çocuğa karıştı. Evlilik hayatımın hiçbir zaman merkezinde olmadı ama bazen seneler sonra tek başıma kalıp yalnız ölürsem düşünceleri sarıyor beynimi. Hiçbir zaman sevilebilecek biri olamayacağım gibi geliyor. Bu yaşlarda bu düşünceler normal mi? 30‘larında olup da benimle aynı düşüncelere kapılanlar oldu mu? Evli arkadaşlar bu hissi evlenmeden önce siz de yaşadınız mı?
Yakın arkadaşım 35 yaşında 4 aydır biriyle görüşüyor ve inanmazsınız hayatındaki ilk uzun ilişki.Daha önce bir sürü insanla görüştü tanıştı flörtleşti ama olmadı.Şimdi doğru kişiyi buldum diyor evlenecekler ocak-şubat gibi.Yaşı 35,5 oluyor evlenene kadar:KK66: Yani bu işler kısmet işi salın gitsin.

Bir tanıdığım 22 yaşlarında evlendi.nişanlanınca benimde başımın etini yerdi yok mu biri yaşın geçmeden bul diye. birilerini benimle tanışrırmaya çalışırdı arada.saçma sapan insanlarla genelde.Okumuş çalışan biriydi kendisi.Karşısına çok iyi insanlar çıkacakken ilk bulduğu insanla evlendi tabiri caizse.Ben evde kalmış oldum onlara göre başaramadım.Şimdi başını taşlara vuruyor.Çok pişman.Neden erken evlendiğini sorguluyor. Bunların başına geleceğini bilse değil 22 yaş 42 bile olsa bin defa düşünürdü.Kızın hayat enerjisi bitmiş gözlerinin feri çekilmiş gibi.Eski halinden eser yok.3 çocukla kolay değil boşanmak tabi.40 yıl düşünsem öyle hayat dolu özgüvenli bir insanın o hale geleceği aklıma gelmezdi.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Geç olsa bile sonunda hep iyiki dedirsin.

Ben 38 yaşındayım ve bekarım. 30 yaşında üniversiteden mezun olduğum için o yaşlarda evlilik gibi bir derdim, düşüncem olmadı çünkü önceliklerim farklıydı. Ben 18 yaşından sonra açık öğretimden ortaokul ve lise bitirdim. 25 yaşında önlisans, 30 yaşında lisans mezunu oldum. Şimdi 38 yaşımdayım ve artık bence evlensem iyi olur kafasına yeni geldim :KK48: Şimdi siz 30 yaşıma geliyorum hiç evlenemeyecek miyim diyince ben boşuna hayal kurmasam mı acaba diye düşünmeye başladım :skandal:
Şaka bir yana da bence herkesin hayat yolu farklı ve kendine özel, belki karşımıza biri çıkacak, belki de çıkmayacak bilmiyorum ama ben bunu düşünerek kendime eziyet etmemeyi seçiyorum. Naçizane size de bunu tavsiye ederim. Ve lütfen kendinizi sevin çünkü sizden bir tane daha yok.
İnsan hayatı bırıyle paylaşmak ıstıyor .

Koca ne yaziki insanin ayagina kadar gelmiyor. Evlenmek icin insanin sosyal ortamlarda bulunmasi lazim.
Sonra genelde erkek iliskiyi baslatir gibi dursada bana göre bu dogru degil. Kadin ilgisini gösterdigi taktirde erkek adim atma cesaretini kendinde bulabiliyor.
yorumunuza şöyle katılmıyorum, benim yaşadığım ve gözlemlediklerime göre erkeklere gösterilen ilgi onda bu bende şeklinde algılanıyor. merhaba desen oo bu benden hoşlandı baya diyor, örneğin biraz konuşmaya başladınız bir iki günlük sessizlik oldu kız yazdı erkek oo alıştırdım hemen kendimi bak yazdı diyor. üzgünüm ama 29,5 yaşıma kadar gördüğüm kadarıyla erkekler şımarıklar.

X