• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging 30 yaş üstü yüz bakımı (yardım)

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
merhabalar. 32 yaşındayım. bence krem kullanmak için geç kalmışsın. 25 yaşlarında başlaman gerekiyordu. ince çizgilerin oluşmaya başladıysa eğer bunu hiç bir ürün geçirmez botox dışında.

1) eğer yeterli su içmiyorsan kuru bir cilde sahipsindir. mesela sabahları yüzünü yıkadığında gerim gerim geriliyorsa yüzün nemsiz bir cilttir bu ve nemlendirini krem veya hyaluronik acid mutlaka ama mutlaka kullanmalısın. hyaluronic acid bioaqua markasını şiddetle öneriririm. böyle tüpler içinde serumları var. 1 kutusu yaklaşık 6 ay gidiyor.

göz çevresi kremleri ise derisi diğer bölgelere göre daha ince olduğu için ilk çizgiler mimiklerden ötürü göz çevresinde oluşur ve bu yüzden anti aging içeren ürünler kullanmalısın. benim tercihim CyrenEye Absolute Göz Kremi ve
Revitalising Eye Cream with Avocado ikisini de kullandım memnun kaldım.

2) gece gündüz kremi arasındaki fark gece kremleri daha yağlı yağlı daha fazla nemlendiricili oluyor. gündüz kremlerinin içinde güneş ışınlarına karşı koruma oluyor.

3) göz çevresi anti aging kremlerle veya serumlarla evet mümkündür. ancak çizgiler başlamadan önce kullanılmaya başlanmalı. hiç bir krem olası oluşmuş olan çizgileri geçirmez.

4) dr murad iyidir pahalıdır diğerini ben duymadım hiç.

5) ben başlaman gerektiğini düşünüyorum. 31 yaşındaymışsın ve ben 32 yaşındayım. 20 yaşlarımdan beri krem kullanıyorum. beni göre 25 lerimde sanıyor şuan sosyal medya hesabımı verebilirim.

6) doğal yağlarla filan ben kırışıklık engellenceğini düşünmüyorum. içeriğinde retin a olması gerekir. ayrıca AHA ve BHA lı ürünler de kullanman gerekir.

7) ben yüz yıkama jelinden toniğine kremine kadar cyrene marka ürünleri kullanıyorum. hem çok pahalı değil, hem VEGAN, hem de cildime iyi geldi. çok fazla ürün denedim ama en çok bunda hoşnut kaldım. kullandığım ürünlerin link bırakıyorum. tabi hepsini birlikte değil farklı zamanlarda kullandım. ama günlük cilt rutinin şu şekilde olmalı. uygun bir jelle yüzünü yıkadıktan sonra toniklemeli üstüne de nemlendirici ve güneş kremini sürmelisin.

https://urun.gittigidiyor.com/kozme...t-yuz-bakim-serumu-hyaluronik-bakim-376059163

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/advanced-duo.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/k...iance-skin-recovery-gentle-cleansing-gel.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/k...iance-skin-recovery-gentle-cleansing-gel.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/kategoriler/tonikler/advanced-oil-control-bha-facial-toner.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/dermofoliant-daily-gentle-purifying-peeling-powder-20g.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/revitalising-eye-cream-with-avocado.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/cyreneye-absolute-goz-kremi.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/pore-tightening-lifting-serum-with-10-niacinamide.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/hydra-radiance-micro-exfoliating-scrub.html
tesekkür ederim.bahsettiğin markaya bakacağım...detaylı detaylı yazmıssın sağol..

ben su içen biri değildim.son 6 aydır belki düzenlı 1.5 lt su,8,10 bardak çay içerim...
ama cildim hiç bir zaman kurumadı.dediğin gibi hiç gerildiğini bilmem.
parlayan bir yağı da yok...aslında pürüz de yok :)
sigaradan dolayı bir olumsuzluk vardır muhakkak...

Lancome hypnose drama rimel oldukca basarili. Gecen sene 2 tane almistim suan bitmek uzere yine alacağım.
Bendeki siyah zannedersem kahverengisi de vardır?
Kutu icerisinde satılıyor icinde temizleme solusyonu ve goz kalemide var ama hic kullanmadim goze bilmedigim seyleri surmek istemiyorum solusyon vs.
Bu arada sac bakımında kullandigin ampuller güzel..
Aralarinda zeytinyagi göremedim yine de uyarmak istedim
Baskalari da bilgi sahibi olsun.
Zeytinyağı boyali saçlarda bakım icin kullanilmamali .
Zeytinyağı asidik bir yağdır ve boyali saçta nötr etkisi yaratarak boyali saca hicbir fayda vermez ve kurutur..
Ama dogal boya ve islem gormemis saclarda kullanilabilir..
Saçınızı uzatacak hicbir yağ,serum,maske yoktur
Saclar ayda 1 cm uzar,biraz şanslı iseniz 1,5 cm uzayabilir.
Ulkemizde saçı ayda 3 cm 7 cm uzatan diye piyasaya sürülen hicbir ürüne itibar etmeyin. Saclarina her ay dip boyası uygulayan kisiler bunu daha iyi bilir bir sonraki ay,1 cm kadar bir sac çıkmıştır dipten.
Işlem görmüş saçlarin ozellikle sari,platin sarısı,ve sarinin diger her tonu,yani açıcı uygulanmis saclarin yumusak olmasi biraz zordur.
Kesinlikle profosyonel ürünler kullanilmasi gerekir çünkü meşakkatli bir sac tipi.
Matrix in bir şampuanı var total results the re bond
1 ,2,3 numaralari var üzerinde. Sampuan sac kremi ve maske. Maske haftada 1 uygulaniyir. Kuaför ürünü ben cok cok iyi randiman aldim
Loreal in yine boyle sari siseli bir sampuani vardi benim sacimi kaskati etmisti ama belki baskasina yarar
Shawarcope bonacure onarim serisi kirmizi beyazda guzel bir üründür. Ancak cok eski sistem bir urun oldugu icin yerine cok daha iyileri geldi onu uzun sure kullandım ama matrix daha daha guzel.
Bunlar benim tecrübelerim. Devam edelim bu sayfa cok iyi oldu arkadaslar

Saçı uzatmak için sarımsak yemek ve sarımsaklı doğal şampuanlar muhteşem sonuç veriyor.

Fikir yazmaya geldim seker alkol sigara tuketimi coksa az su iciliyorsa surekli stres varsa bir kreme 5000 de verseniz bir ise yaramaz birde yuzle cok oynamak yormakta yaslandirir diye dusunemlerdenim

Ben kozmetige cok inanmiyorum buyuk pazar buyuk vaadler var ama cogu tis dermokozmetik olan ucmayan rakamlarda (ecz urunu)kaliteli bir temizleyici ve nemlendirici yeterli onun disinda bol su zararlilardan uzak durmak gunesten korumak ve c vit zengin beslenmek gerekiyor geriside genetik harita

Goz cevresi derisi farkli oldugu icin yuze kullanilan goze kullanilirsa yag bezesi arpacik tetikleyici olabiliyor ondan farkli daha hafif bazli oluyor ama onlarinda pahalisi kus kondurmuyor dusuncesindeyim ablam da mucize yaratn bise girmedim yogun nem veren uygun bir urun yeterli kiris burus acani duymadim duydugumunda rakami 2100 gibi biseydi (15ml)cok rahatsiz olanin sikintisi olaninda 3 ay gitmeyen kreme 300 gibi rakamlar vermesi yerine botox veya dermokozmetik cozumu yilda bir yaptirip ucuz nemlendirici kullanmasi mantikli geliyor en azindan kremden daha fazla fayda gorur

Spor ,bol su cilde distan nem veren bir nemlendirici kuruyemis c vitamininden zengin beslenme gunes koruma uyku duzeni ideal kilo kaliteli yaslilik getirir
Sonucta herkes yaslanacak ama ciltte sacta icten besleniyor bu bir gercek derinin emme kapasitesi bir yere kadar

Asiri takilinan mutsuz olunan noktalar icinde bir umut pahali kozmetige yatirim yerine biriktirip yolda bir iki donemsel uygun islemler yaptirmasi daha mantikli geliyor dolgu botox vsler degilde vitamin enjekteleri prp gibi daha dogal uygulamalar

Ben ilerde oyle yaparim sanirim surekli kimyasali olan seylerle abarta abarta herseyi denemek bana cok mantikli gelmiyor birde eczacim arada nemlendiricimi degistirmemi onerdi simdilik ona uyuyorum benim atopik cabuk kizaran bozaran cildim var ecz disi bise kullanamayanlardanim

Son düzenleme:
Gelelim korkularima.

Göz cevrem...degisiklik basladikca bir daha duzeltme sansim kalmayacak gibi geliyor ki boyledir sanirim...

Bir ara arastirdim bir suru para doksen de genetik bu is kremler cok da ise yaramiyor belki hindistan cevizi yagi daha temizdir diye de dusundum.

Ama dedim ya korkuyorum.

Sizlerden gorus istiyorum.

1) nemlendirici ile goz cevresi kremleri farki nedir

2)gunduz kremi gece kremi nedir gerekli midir?

3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?

4)kiehls,dr murad bu konuda iyi midir yoksa sacece isimleri mi var

5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?

6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?

7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?

Bahsettigim konulari cidden anlayamiyorum hatta goz ve nemlendirici krem farkini bile.

Umarim fikirlerinizi benden esirgemezsiniz.

ne keyifli bi konu. tam benlik gercekten. Yercekimine kurban olmasindan en cok korktugum seylerden biri benim icinde goz ve goz cevrem. Senelerdir bu konuyu icimde tasidigim icin 25 yasimdan beri goz kremi kullaniyorum. Ilk kullandigim donem zaten kuruluk yasamiyordum, koyu bir gozalti rengiyle beraber concealer konusundada basarisiz denemelerle idare ediyordum bi sekilde. Son senelerde (34 yasindayim) farkli markalar denedikten sonra olayin hic kolay olmadigini farkettim. farkli markalarda goz kremleri denedim, kremlerden jolelere kadar cesit cesit denedim. Karar kildigim bi marka yok, ama donup dolasip Clinique (All about eyes) i kullandim. Daha sonra ayni kremin ‘Rich‘ versiyonuna gectim. Derken bi sure Rituals’i kullandim. Su anda ise yaz donemi icin cok hafif bir krem aldim ama memnun degilim. Paraya ciddi kiyip Clinique’ten daha iyi birsey denemeyi dusunuyorum. Ama once bir tester ile bir haftalik doz isteyip evde deneyip ona gore alacagim tabiki (avrupa da bu mumkun, Turkiye de bilmiyorum).

Cok makyaj kullaniyorum, iki farkli concealer i ust uste, hemde gundelik. Gun icerisinde tazeliyorum concealer imi. Altindaki krem cok onemli yani. Bunun yani sira makyaji temizlemekte. Temizlige cok onem veriyorum, makyaj temizliginden sonra ekstra bir bakim ihtiyaci duydum bi sure once cunku sezon degisiklikleri donemsel kuruluga sebebiyet veriyordu, ve kuruluk kirisiklik olasiligini cok yukseltiyor. Hala kirisikliklarim yok cok sukur, ama kuruluk oldugu donem cok bunalmistim.

Argan yagi kullaniyordum bazen gece bakimi olarak, bazende goz serumu kullaniyordum. Bu aralar ihtiyac duymuyorum ama sonbaharin gelisiyle galiba yine gerekecek.

Sorularina gelecek olursa benim bildigim/arastirdigim kadariyla:

1) nemlendirici ile goz cevresi kremleri farki nedir:. Goz cevremizin cildi cok ince ve narindir, yuzumuzdeki diger bolgeler degil ama. nemlendiricinin dokusu agirdir o yuzden, ama goz kremlerinin dokulari narindir hafiftir ve agirlik yapmaz gozlerine. Nemlendirici kullandiginda goz torbalari olusabilir goz cevrende cunku agirligi goz cevresinin ‘asilmasina’ sebebiyet verebilir.

2)gunduz kremi gece kremi nedir gerekli midir?: donemsel olarak gece kremi gereklidir. Bazen cildin cok kuru oldugunda nemlendirmek icin gece maskeleri/serumlari ise yarayabilir. Ama sorunsuz ciltleri dinlendirmekte onemlidir bence (eger makyaj kullanimi varsa hele ki)

3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?: yukarida kendi deneyimlerimi anlattim. Evet mumkundur. Sizin kirisiklik sandiginiz cizgiler bazen sadece kuruluktan dolayi olusan cizgilerdir belkide.

4)kiehls,dr murad bu konuda iyi midir yoksa sacece isimleri mi var: Ciltten cilde degisir. Butceye uygun kremlerde var, daha luks ve ozel urunlerde. Ciltten cilde degisir. Bu markalari taniyorum ama hic kullanmadim, bilmiyorum yani.

5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?: kesinlikle bir an once baslamalisin.

6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?: argan yagini tavsiye ederim.

7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?: farkli donemlerde farkli urunlere ihtiyac duydu goz cevrem. ciddi bakim isteyen bir bolge, ve bence bir insanda en cok dikkat ceken bolge zaten gozdur. Cevresi nekadar fresh ise, okadar iyidir bence.

ne keyifli bi konu. tam benlik gercekten. Yercekimine kurban olmasindan en cok korktugum seylerden biri benim icinde goz ve goz cevrem. Senelerdir bu konuyu icimde tasidigim icin 25 yasimdan beri goz kremi kullaniyorum. Ilk kullandigim donem zaten kuruluk yasamiyordum, koyu bir gozalti rengiyle beraber concealer konusundada basarisiz denemelerle idare ediyordum bi sekilde. Son senelerde (34 yasindayim) farkli markalar denedikten sonra olayin hic kolay olmadigini farkettim. farkli markalarda goz kremleri denedim, kremlerden jolelere kadar cesit cesit denedim. Karar kildigim bi marka yok, ama donup dolasip Clinique (All about eyes) i kullandim. Daha sonra ayni kremin ‘Rich‘ versiyonuna gectim. Derken bi sure Rituals’i kullandim. Su anda ise yaz donemi icin cok hafif bir krem aldim ama memnun degilim. Paraya ciddi kiyip Clinique’ten daha iyi birsey denemeyi dusunuyorum. Ama once bir tester ile bir haftalik doz isteyip evde deneyip ona gore alacagim tabiki (avrupa da bu mumkun, Turkiye de bilmiyorum).

Cok makyaj kullaniyorum, iki farkli concealer i ust uste, hemde gundelik. Gun icerisinde tazeliyorum concealer imi. Altindaki krem cok onemli yani. Bunun yani sira makyaji temizlemekte. Temizlige cok onem veriyorum, makyaj temizliginden sonra ekstra bir bakim ihtiyaci duydum bi sure once cunku sezon degisiklikleri donemsel kuruluga sebebiyet veriyordu, ve kuruluk kirisiklik olasiligini cok yukseltiyor. Hala kirisikliklarim yok cok sukur, ama kuruluk oldugu donem cok bunalmistim.

Argan yagi kullaniyordum bazen gece bakimi olarak, bazende goz serumu kullaniyordum. Bu aralar ihtiyac duymuyorum ama sonbaharin gelisiyle galiba yine gerekecek.

Sorularina gelecek olursa benim bildigim/arastirdigim kadariyla:

1) nemlendirici ile goz cevresi kremleri farki nedir:. Goz cevremizin cildi cok ince ve narindir, yuzumuzdeki diger bolgeler degil ama. nemlendiricinin dokusu agirdir o yuzden, ama goz kremlerinin dokulari narindir hafiftir ve agirlik yapmaz gozlerine. Nemlendirici kullandiginda goz torbalari olusabilir goz cevrende cunku agirligi goz cevresinin ‘asilmasina’ sebebiyet verebilir.

2)gunduz kremi gece kremi nedir gerekli midir?: donemsel olarak gece kremi gereklidir. Bazen cildin cok kuru oldugunda nemlendirmek icin gece maskeleri/serumlari ise yarayabilir. Ama sorunsuz ciltleri dinlendirmekte onemlidir bence (eger makyaj kullanimi varsa hele ki)

3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?: yukarida kendi deneyimlerimi anlattim. Evet mumkundur. Sizin kirisiklik sandiginiz cizgiler bazen sadece kuruluktan dolayi olusan cizgilerdir belkide.

4)kiehls,dr murad bu konuda iyi midir yoksa sacece isimleri mi var: Ciltten cilde degisir. Butceye uygun kremlerde var, daha luks ve ozel urunlerde. Ciltten cilde degisir. Bu markalari taniyorum ama hic kullanmadim, bilmiyorum yani.

5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?: kesinlikle bir an once baslamalisin.

6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?: argan yagini tavsiye ederim.

7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?: farkli donemlerde farkli urunlere ihtiyac duydu goz cevrem. ciddi bakim isteyen bir bolge, ve bence bir insanda en cok dikkat ceken bolge zaten gozdur. Cevresi nekadar fresh ise, okadar iyidir bence.
Tsk ederim deneyimlerini detahli anlattigin icin.
Basligi acarken kendimi dert ederek acmistim ama gordum ki benim cildim sorunsuz baya.
Kuruluk yok yag yok sivilce yok cizgi yok vs.
Allaha sukur tabi...ama onlem almak adina da iyi oldu..arastiriyorum hala...ben degim ama kardesimin her zaman tavsiyesifir bana shiseido markasi.
Belki clinique in alternatifi olabilir sana arastirirsin tabi kardesimin yalancisiyim

Herkese merhaba.
Yaş 31 korkular artti yaşlanmaya karşı.
Yuzumde sivilce iz yok asiri yagli veya kuru da degil,simdilik şu şansli ciltlerdenmiş gibi duruyor.
Ama doganin kanunu,karsi koyamayacagiz.
Bugune kadar asiri krem makyaj malzemesi vs kullanmaktan kacindim.
Nemlendirici,tonik kullandim bazen hindistan cevizi yagi.
Eksikligimi anladim bu sene gunes kremi de kullaniyorum.

Gelelim korkularima.
Göz cevrem...degisiklik basladikca bir daha duzeltme sansim kalmayacak gibi geliyor ki boyledir sanirim...
Bir ara arastirdim bir suru para doksen de genetik bu is kremler cok da ise yaramiyor belki hindistan cevizi yagi daha temizdir diye de dusundum.
Ama dedim ya korkuyorum.

3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?
5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?
6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?
7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?
Bahsettigim konulari cidden anlayamiyorum hatta goz ve nemlendirici krem farkini bile.

Yuz yogasi yapmanızzi tavsiye ediyorum.

vücudumuzu önce içeriden beslemek gerek ki bu dışımıza da yansısın.
bol bol su içmeli ve aşırı makyajdan uzak durmalıyız.
makyajımızı iyice temizlemeden uyumamalıyız.
yüzümüzü temizledikten sonra nemlendirmeyi de ihmal etmemeliyiz.
muhakkak bir cildiyeye görünmemiz gerekiyor. Ben önce cildiyeye gittim ve doktorumun önerdiği ürünlerin dışına çıkmıyorum.
çünkü yüzüme her ürün fayda sağlamıyor.
Siz de önce cildiyeye gidebilir, doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.
Spor yapmayı da ihmal etmeyelim. :KK200:

Herkese merhaba.
Yuzumde sivilce iz yok asiri yagli veya kuru da degil,simdilik şu şansli ciltlerdenmiş gibi duruyor.

Gelelim korkularima.
Ama dedim ya korkuyorum.

Bende otuzlu yaşlarımın başlarında cildimin pürüssüzlüğü ve gerginliği ile övünenlerdendim bol su içer ( hala içerim) az makyaj yapardım doğal ve sağlıklı beslenmeye her zaman dikkat ederim fakat ne yazıkki zaman acımasız 40 ların başındayım şimdi göz çevremde iki kaşımın arasında cizgiler hafifte olsa belirmeye başladı ergenliğe yeni giriyormuş gibi adet öncesi sivilcelenmeler başladı daha önce hiç bir krem sürmediğim cildim için arayışlara girdim bir sürü krem denedikten sonra sinozun yüz bakım maskesini kullanmaya başladım çok faydasını gördüm sonra kırışık önleyici kremini kullanmaya başladım ki ben kendi cildimdeki etkisi için mucize gibi diyebilirim düzenli olarak kullanıyorum resmen botoks etkisi yarattı

yüz ovalinin belirginleştirmek için ameliyat harici bir önerisi olan var mı? tv de görüyorum onlarda dr değişik en yeni makine reklamları..işe yarıyor mu sizce aramızda yaptıran var mı? yüz ovali önemli konu ya

Günaydın!
40'a birkaç adım kaldı hayırlısıyla...
Geçen seneye kadar muhteşem bir cildim vardı.
Fondöten,pudra sadece nişanımda,düğünümde kullanılmıştır.
Bir kalem,bir rimel,bir parlatıcıyla süper görünürdüm.
Taaa ki geçen sene bir iş geldi başımıza. Kendi şahsi ailemle ilgili değil,anne ve babamla ilgili. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Neyse o üzüntü sonrası regl döneminde,ergenlikte görmediğim sivilcelerle/yaralarla tanıştım. Gitmediğim doktor hatta profesör kalmadı. Sivilce,yara değilmiş arkadaş gül hastalığı mıymış neymiş.
Yüzüme sadece deniz suyu iyi geliyor. Öyle kremdi,losyondu hiç fayda etmedi.
Tabii Allahım dermansız dert vermesin inşallah.
Bu da böyle bir anımdır.
Selam canim.. bu konuya yazicam sonra yazini gorunce yazmak istedim.

Gul hastaligi bendede 3. Gebeligimde basladi. 8. Haftada basladi ve doktorlar gebelikten sonra gecer dediler. Maalesef gecmedi ve gul hastaligi oldugu anlasildi. Doktorlar bunun cozumu yok diyor tipki baska bir cok cilt hastaligi gibi.. sadece bazi seylerde ortata cok cikiyor. Mesela duygu dalgalanmalarinda.. agladiginda uzuldugubde daga cok kizarirsin.. bazi yiyeceklerde iyi gelmiyo. Sarimsak ceviz domates gibi.. bunlar azdirabiliyor yani.. direkt olarak gunes isinina naruz kalmak iyi degil.. bir rivayete gore bilgisayar isiginin bile cilde zarar verdigi bu yuzden her gun gunes kremi kullanmamiz gerektigivs. Bana nedense pek hijyen gelmiyo o kremler.

Bundada tabiki her gastalik gibi dereceleri var. Ayrica ilerleyen zamanda bu kizarikliklar kilcar damar oluyo yuzde burun kenarinda mesela. Lazer tedavisi oluyomus galiba onu arastiriyorum.

Gunluk kaliteli bi nemlendirici ve bol su icmek iyi. Haricinde gece pek bise surmemeye dikkat et( tabii doktor vermediyse birsey) cunku gece cilt dinlenir.

Selam canim.. bu konuya yazicam sonra yazini gorunce yazmak istedim.

Gul hastaligi bendede 3. Gebeligimde basladi. 8. Haftada basladi ve doktorlar gebelikten sonra gecer dediler. Maalesef gecmedi ve gul hastaligi oldugu anlasildi. Doktorlar bunun cozumu yok diyor tipki baska bir cok cilt hastaligi gibi.. sadece bazi seylerde ortata cok cikiyor. Mesela duygu dalgalanmalarinda.. agladiginda uzuldugubde daga cok kizarirsin.. bazi yiyeceklerde iyi gelmiyo. Sarimsak ceviz domates gibi.. bunlar azdirabiliyor yani.. direkt olarak gunes isinina naruz kalmak iyi degil.. bir rivayete gore bilgisayar isiginin bile cilde zarar verdigi bu yuzden her gun gunes kremi kullanmamiz gerektigivs. Bana nedense pek hijyen gelmiyo o kremler.

Bundada tabiki her gastalik gibi dereceleri var. Ayrica ilerleyen zamanda bu kizarikliklar kilcar damar oluyo yuzde burun kenarinda mesela. Lazer tedavisi oluyomus galiba onu arastiriyorum.

Gunluk kaliteli bi nemlendirici ve bol su icmek iyi. Haricinde gece pek bise surmemeye dikkat et( tabii doktor vermediyse birsey) cunku gece cilt dinlenir.
Günaydın.
Çok çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Doktor neler neler verdi de ben deniz suyundan başka bir şey sürmüyorum.
Güneş kremi de hergün evden çıkarken sürüyorum.
Açıkçası diyete,sıcak su,sigara gibi etkenlere de dikkat ediyorum.
Ama maalesef ağlamamak,sinirlenmemek elde değil.
Zaten ben eskiden beri acıdır,sıcak su ile banyodur işim olmaz,benim hastalığımın tek sebebi stres maalesef.
Sana da çok geçmiş olsun.
Allahım her hastaya şifa versin inşallah.

Tesekkurler.
Her kremi seven de var elestiren de avokadolu kiehls dahil.
Shiseido nun var da 500 tl civari:)
Cilt bakimi yaptiriyormusun guzellik merkezlerinde
ben skin ceuticals ın iki serumu var onu keşfettim ama 500 falandı. Napsam bilemedim.

Bir araştırmacı lab ortamında üretmiş ,etkili olur diye düşünüyorum ama denemedim.
Vitamin yüklemesini drmapen le yaptırayım diyorum ama bilemedim de :)
clinique de çok iyi bir sonuç alamamıştım, estau lauderın peelingi var cildim çok hassas ama iyi geliyor. Bioderma hassas ciltler için var onla da temizliyorum.
Suna dumankaya iyi bir cilt bakımı yapmıştı ama bence ürünlerle desteklemeden olmuyor
Bir de gözenekleri çin bir marka vardı alayım diodum scarlet yaptrdım sonra baya iyidi süresi geçti şimdi. Ama onu almak daha iyi sonuç verir sanırım :) İyi oldu konuyu açtığın, ötelemiştim saol :)

Son düzenleme:
Herkese merhaba.

Gelelim korkularima.
Ama dedim ya korkuyorum.

doğallık tan yana olan biri oalrak yüzümd hiç kırışıklk yok belkide genetiktir ama çok makyaj yapan biri değilim bol su içiyorum konuyla alakalı bilgim yok ama bence kandırmacadır çok pahalı kremler ama snede 2 defa yaz ve kış cilt bakımı yaptırırım o kadar

Yaşı ilerlediği halde yüzünden karışıklık olmayan , genç gösteren şanslı hanımlar maşallah sizlere tebrikler :KK9: darısı biz Kerim başına :)

Kırışıklıkları tamamen geçirmek mümkün olmasada bir cilt uzmanı , iki parmağınızla kırışıklığı gererek açmaya çalışıp diğer elinizin parmağıyla 1 dakika kadar nemlendiriciyle masaj yaparak fayda sağlayabilirsiniz dedi . Bir tanıdığımın arkadaşı bu yöntemin bizzat faydasını görmüş . Bu vesileyle aklıma geldi bende alnımdaki çizgiler için başlayayım . Fakat sabırlı olup düzenli yapmak gerekiyor en az 1 ay :işsiz:

Birde aloe vera kullanıma hazır şekilde nasıl bulabilirim . Doğal , güvenilir bir marka olursa sevinirim .

Cilt için ayva çekirdeği jeli de çok faydalıymış cilt için evde kendimiz yapabiliriz ama benim için biraz zır ayva tüketmiyoruz . Yine temiz , güvenilir bir marka varsa paylaşırsanız sevinirim . Bu bilgiyi kozmikbakım dan öğrendim .

gece kremimi aksatmıyorum.gündüzleri yazlı kışlı güneş koruyucu kullanıyorum.gece kremini eczacı yapıyor.bikaç karışımlı.sebamedin q10 göz ve yüz için olanlarından kullanıyorum ara ara.la roche posay yada rocun yaşlanma karşıtı ürünlerini almayı planlıyorum.normal olarakda maske,tonik,peeling,yüz yıkama köpüğü kullanıyorum

Hangi kremleri karıştırıyor?

Yazılar çok uzun okuyamadım ama bana şimdiye kadar en iyi gelen şey dermal pen ve prp oldu. Yine de cilt sorunum var doğum sonrası oluşan cilt lekelerimi sikdirmek istiyorum bildiğiniz bir yer var mı ankarada

Ayni sorun bende de var seni doğru anladığimi dusunuyorum goz cevresinden cok goz alti sorunu. Sorun derimizin cok ince olmasi beyaz tenli biriyim mor damarlarim bile gorunuyor goz altimda okadar ince ve nemlendirici kullanmazsam yorgun gozalti katlamali cizgiler cikiyor.. dermatologum genetik diyor baska bisi demiyor. Goz cevreme botox yaptiriyorum 2 seferdir bu arada yasim 30. Botox inanilmaz bir mucize yeni kirisiklik onlemek icin birebir. Ancak goz altina botox olmuyor damar catlmasi yapiyor bende onun icinde isik dolgusi var botoxdan farkli mor renginin ve yorgun ifadenin gitmesi icin oneriliyor ancak butce meselesi onu yaptıramıyorum.

Ayrica serumlari bilmem de kardesim estetisyen sebamed gozalti kremi bana cok iyi geliyor en son 60 a.almistim. kardesim de bana dedi ki o verdiğin paranin sadece yuzde 3 u ise yarayacak. Cilt altina sadece yuzde 3ü iniyor kalani çöp dedi. Yorum sizin arastirin gidin dermatolog cilt uzmanlarina sorun bende boyle ama hala sebamed kullaniyorum

Merhaba. Yaşım 36. Burda yazılan tüm markaları kullandim:) ama 6aydir 100de 100 doğal olan Art de Huile yağlarını kullanıyorum. Ve artık olur boyu başka bişey kullanmam. Bu arada gören herkes 28 26 yaş olarak tahminlerde bulunur.tabi fizik de onemli.ama bakim her zaman iyidir. Bu vucut bizi yillarca tasiyacak buyuzden bakim sart. Neslenme ve spor da yaparsan kendin icin onemli yatirimlari yapmis olursun. Mutluca kal:)

Back