• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging 30 yaş üstü yüz bakımı (yardım)

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
Ben de 38 yaşındayım normal nemlendirici kullanıyorum yazın da güneş kremi o kadar şuan hiç çizgi yok ama arada üşenmezsem buz gezdiriyorum.Sıkıştırmak için.Aslında maden suyunu buz kalıbına koyup kullanmak daha faydalı olur.Bugün salatalık kestim kabuklarını yüzümde gezirip attım ne işe yarar bilmiyorumda :)

Herkese merhaba.
Yaş 31 korkular artti yaşlanmaya karşı.
Yuzumde sivilce iz yok asiri yagli veya kuru da degil,simdilik şu şansli ciltlerdenmiş gibi duruyor.
Ama doganin kanunu,karsi koyamayacagiz.
Bugune kadar asiri krem makyaj malzemesi vs kullanmaktan kacindim.
Nemlendirici,tonik kullandim bazen hindistan cevizi yagi.
Eksikligimi anladim bu sene gunes kremi de kullaniyorum.

Gelelim korkularima.
Göz cevrem...degisiklik basladikca bir daha duzeltme sansim kalmayacak gibi geliyor ki boyledir sanirim...
Bir ara arastirdim bir suru para doksen de genetik bu is kremler cok da ise yaramiyor belki hindistan cevizi yagi daha temizdir diye de dusundum.
Ama dedim ya korkuyorum.
Sizlerden gorus istiyorum.

1) nemlendirici ile goz cevresi kremleri farki nedir
2)gunduz kremi gece kremi nedir gerekli midir?
3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?
4)kiehls,dr murad bu konuda iyi midir yoksa sacece isimleri mi var
5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?
6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?
7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?
Bahsettigim konulari cidden anlayamiyorum hatta goz ve nemlendirici krem farkini bile.

Umarim fikirlerinizi benden esirgemezsiniz.
Merhaba .Ben iki meslekliler grubundanım.cilt bakim uzmani ve veteriner tkn.yim:)sorularına bilgilerim dahilinde cevap vereyim.
1.Nemlendiriciden kastın yüz kremleri sanırım.20li yaşların bitiminden itibaren diş cevrenin,beslenmenin,stresin,zamanın da etkisiyle cilt nem desteği ister.Güneş işınlarına,sıcaga,soğuğa karsı savunma ,tamir yetersiz gelmeye başlar.özellikle cilt bir de kuruysa erken kirısmalar basgostermeye başlar.tabi bu demek degildir ki yağlı cilt nem istemez.sebum yani cilt yağinın coklugu cilt temizligine daha cok onem verilmesini gerektirir lakin yağ farklı nem farklıdır.yapilan en buyuk yanlisliklardan birisi de cildim yagli deyip nemlemdirici kullanmamak;cilde sert davranip agresiflestirmektir.su bazlı kremler kullanilmalidir.kuru ciltler de gece kremlerini ihmal etmemelidir.
Goz kremleri de cok daha hassas olan goz cevresi icin uretilen kremlerdir.benim uzerinde en cok durdugum urundur goz kremi.20li yaslarimdan beri duzenli kullaniyorum.yasitlarimla aramda bariz fark var.42 yasinda olduguma kimse inanmiyor:)
2.yukarida bahsettigim su bazlı kremler gunduz kremleridir.anti aging olanlarinda daha etkili elementler vardır (retinol,c vitamini,koenzim q10 vs.)fakat gece kremleri daha işlevseldir.yağ bazlidırlar.hucre onarımının,tamirinin oldugu zamanlar gece saatlerdir,ve cok yagli bir cilt degilse kullanilmali diyorum.
3.ornek benim:)meslegim itibari ile ulasmam cok kolay,hem serum hem krem kullaniyorum:)goz urununu hicbirsey suremedigim gun dahi ne yapar eder surerim.goz cevresi cok cok hassas.
4.iki markayla da calismadim.
5.yuzu sabah ve aksam temizlemek,toniklemek,nemlendirmek abartı degil;zorunluluktur.temel bakimdir.Bunlar heryaşa gore uygun urunlerle yapilmalidir.yuzü yıka çık, insanı 40lara kadar genetigi ve beslenmesiyle idare eder.onlar da şanslı azinliktır.
6.temel urunleri almanin sömürülme oldugunu dusunmuyorum.temizleyici şart ornegin.yuzu sabunla yikayamazsiniz.hadi toniği soda ,limon suyu ile hallettik,saf gulsuyunu yagli ciltlere ilaç gibi kullandik.
Peki goz kremini nemlendiriciyi nereye kadar nereden saglayacagiz?bir kuru cilde avakado superdir ,bal,süt evladır.fakat cogu etken maddeyi yuze yedirmek imkansiz bana gore.ama tabi urunler cok kimyasal iceren urunler de olmamali.kozmetik degil dermokozmetik urunler kullanilmali.
7.yasadigim depresyon rahatsizligim yuzunden ,oksijenlenme eksikliginden yuzum solgunlasmisti.şu an isyerimde yeni gectigimiz urun yuzumu toparladı.e tabi bebegin de etkisi var:)

Nemlendirici harici hiçbirsey kullanmıyorum..yasım38ama söylediğim zaman insanlar çok şaşırıyorlar ve inanmıyorlar..bu işler genetikle alakalı diye düşünüyorum..ben şanslıyım sanırım:)))o kadar ürününde para tuzagı oldugunu düşünüyorum..üşenirim zaten ben orama ayrı burama ayrı krem kullanmaya:))))

Her cilt tipi farklı nemlendirmek uygun kremi bulmak önemli fakat ben ondan ziyade temizliğine daha çok önem veriyorum ve özellikle bunun için fazla ürün ve para harcamaya gerek olmadını düşünüyorum Yıllardır sadece bebek şampuanı ile temizliyorum ve tonik yerine Gül suyu kullanıyorum.

benimde yaşım 31 hiç yaşımı göstermiyorum 21 sanan oluyor :D

yıllar evvel bir uzmandan şunu duymuştum kırışıklık 30 yaş sonrası başlıyor diye düşünülüyor ancak bir kırışıklığın oluşması 6 7 sene öncesinden başlıyor bu yüzdeh 25 li yaşlarda bakıma başlamak lazım diye
bende 25 yaşından beri çok düzenli olamasa da göz altı kremi kullanıyorum sebamed almıştım memnun kalmıştım daha da önemlisi hep hindistan cevizi yağı kullandım göz çevreme bazen karışım yapıyorum shebutter falan da kullanıyorum e vit serum almıştım hyalorinic asit son iki yıldır da dermaroller yapıyorum sonrasında hyaloronic asit sürüyorum ama malesef çok düzenli yapamıyorum tüm bu işlemleri keşke düzenli yapabilseydim kırışıklığın 1. sebebi kuru cilt nemsiz cilt sonra da güneştir..

2 ay sonra 29 olacağım.
kullandığım tek ürün var temizleyici
malesef hiç bir krem serum mucize yaratmıyor kırışıklar yine duruyor istediğiniz markada istediğin kremleri kulanın bana mısın demiyor gerçekten kurtulmak istiyorsanız estetisyene gitmeniz gerkiyor gerisi boş

Bende esteenin serumuna baslayali 1ay oldu ama duzenli kullanamadim pek...
Onun haricinde nuxenin temizleyici kopugunu ve nemlendiricisini kullaniyorum...tonik olarak da tbs...oldukca memnunum aslinda ama yeni arayislara girdim bakalim...

benimde yaşım 31 hiç yaşımı göstermiyorum 21 sanan oluyor :KK70:

yıllar evvel bir uzmandan şunu duymuştum kırışıklık 30 yaş sonrası başlıyor diye düşünülüyor ancak bir kırışıklığın oluşması 6 7 sene öncesinden başlıyor bu yüzdeh 25 li yaşlarda bakıma başlamak lazım diye
bende 25 yaşından beri çok düzenli olamasa da göz altı kremi kullanıyorum sebamed almıştım memnun kalmıştım daha da önemlisi hep hindistan cevizi yağı kullandım göz çevreme bazen karışım yapıyorum shebutter falan da kullanıyorum e vit serum almıştım hyalorinic asit son iki yıldır da dermaroller yapıyorum sonrasında hyaloronic asit sürüyorum ama malesef çok düzenli yapamıyorum tüm bu işlemleri keşke düzenli yapabilseydim kırışıklığın 1. sebebi kuru cilt nemsiz cilt sonra da güneştir..
Bu surdugunu soyledigin vitaminker serumlar falan,ben anlamiyorum pek bunlardan...ne aliyorsun nasil kullanuyorsun.misal h.asit nasil satiliyor ,vitamin dedigini suruyormusun iciyormusun,her birini nasil karistiriyorsun,zarari llur mu ya da nasik anliyorsun bunu

Bu surdugunu soyledigin vitaminker serumlar falan,ben anlamiyorum pek bunlardan...ne aliyorsun nasil kullanuyorsun.misal h.asit nasil satiliyor ,vitamin dedigini suruyormusun iciyormusun,her birini nasil karistiriyorsun,zarari llur mu ya da nasik anliyorsun bunu
site ismi verebiliyor muyum bilmiyorum doa kozmetik sayfasından alırım yıllardır
sağlıklı beslenen ve düzenli spor yapan biriyim bunlarında katkısı var mıdır bilemiyorum e vitamini bal kıvamlı bildiğimiz el kremlerinin içinde olur ya onlardan hepsini birbirine karıştırmıyorum bazen onu bazen onu.
bunlarla ilgili çok makale okudum o şekilde öğrendim diyebilirim

24 yasındayım yüzümde hiç bir sey yok en yüzüme bak sürüyorum ama ondan mı kaynaklanıyor genetik mi bilemiyorum annemde oyle cunku :)) ^

hiç özel bi şey kullanmıyorum. ama bol su içmek lazım . geç olsa da yapıyorum .
bir de kelle paça içmelisiniz . çok fazla kolojen içerdiğinden . ya da ekstra kolojen tabletleri varmış . ben almadım ama düşünüyorum.
yaşım 41 ama hani 31-32 yaş cildine benziyor cildim . genetik bu durum benimkisi.
makyaj yapmam . fondoten sürmem. sadece arada . düğünlerde vs kullanırım.
sadece göz makyajı yaparım . her zaman değil o da.
şimdi göz çevreme hindistan cevizi yağı kullanıyorum bir kaç aydır .
boyun bölgeme de aynı zamanda aynı yağdan .
yüzüme normal bir nemlendirici kullanıyorum .
güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi.
oluşan lekelerin geri dönüşü yok çünkü.
mutlaka kullanmalı.

Herkese merhaba.
Yaş 31 korkular artti yaşlanmaya karşı.
Yuzumde sivilce iz yok asiri yagli veya kuru da degil,simdilik şu şansli ciltlerdenmiş gibi duruyor.
Ama doganin kanunu,karsi koyamayacagiz.
Bugune kadar asiri krem makyaj malzemesi vs kullanmaktan kacindim.
Nemlendirici,tonik kullandim bazen hindistan cevizi yagi.
Eksikligimi anladim bu sene gunes kremi de kullaniyorum.

Gelelim korkularima.
Göz cevrem...degisiklik basladikca bir daha duzeltme sansim kalmayacak gibi geliyor ki boyledir sanirim...
Bir ara arastirdim bir suru para doksen de genetik bu is kremler cok da ise yaramiyor belki hindistan cevizi yagi daha temizdir diye de dusundum.
Ama dedim ya korkuyorum.
Sizlerden gorus istiyorum.

1) nemlendirici ile goz cevresi kremleri farki nedir
2)gunduz kremi gece kremi nedir gerekli midir?
3)goz cevresini anti aging serumlarla korumak mumkun mudur,sizde veya cevrenizde ornekleri var midir?
4)kiehls,dr murad bu konuda iyi midir yoksa sacece isimleri mi var
5)sizce kremler serumlar abartmasam mi ya da gec kaldin bir an once şuradan basla mi dersiniz?
6)sizin bu konuda bu derece para somuren sektorun disinda farkli fikirleriniz var mi?
7)benim durumumda kullanmaya basladiginiz ve iyi ki basladim yuzum toparlandi dediginiz bir urun var mi?
Bahsettigim konulari cidden anlayamiyorum hatta goz ve nemlendirici krem farkini bile.

Umarim fikirlerinizi benden esirgemezsiniz.

merhabalar. 32 yaşındayım. bence krem kullanmak için geç kalmışsın. 25 yaşlarında başlaman gerekiyordu. ince çizgilerin oluşmaya başladıysa eğer bunu hiç bir ürün geçirmez botox dışında.

1) eğer yeterli su içmiyorsan kuru bir cilde sahipsindir. mesela sabahları yüzünü yıkadığında gerim gerim geriliyorsa yüzün nemsiz bir cilttir bu ve nemlendirini krem veya hyaluronik acid mutlaka ama mutlaka kullanmalısın. hyaluronic acid bioaqua markasını şiddetle öneriririm. böyle tüpler içinde serumları var. 1 kutusu yaklaşık 6 ay gidiyor.

göz çevresi kremleri ise derisi diğer bölgelere göre daha ince olduğu için ilk çizgiler mimiklerden ötürü göz çevresinde oluşur ve bu yüzden anti aging içeren ürünler kullanmalısın. benim tercihim CyrenEye Absolute Göz Kremi ve
Revitalising Eye Cream with Avocado ikisini de kullandım memnun kaldım.

2) gece gündüz kremi arasındaki fark gece kremleri daha yağlı yağlı daha fazla nemlendiricili oluyor. gündüz kremlerinin içinde güneş ışınlarına karşı koruma oluyor.

3) göz çevresi anti aging kremlerle veya serumlarla evet mümkündür. ancak çizgiler başlamadan önce kullanılmaya başlanmalı. hiç bir krem olası oluşmuş olan çizgileri geçirmez.

4) dr murad iyidir pahalıdır diğerini ben duymadım hiç.

5) ben başlaman gerektiğini düşünüyorum. 31 yaşındaymışsın ve ben 32 yaşındayım. 20 yaşlarımdan beri krem kullanıyorum. beni göre 25 lerimde sanıyor şuan sosyal medya hesabımı verebilirim.

6) doğal yağlarla filan ben kırışıklık engellenceğini düşünmüyorum. içeriğinde retin a olması gerekir. ayrıca AHA ve BHA lı ürünler de kullanman gerekir.

7) ben yüz yıkama jelinden toniğine kremine kadar cyrene marka ürünleri kullanıyorum. hem çok pahalı değil, hem VEGAN, hem de cildime iyi geldi. çok fazla ürün denedim ama en çok bunda hoşnut kaldım. kullandığım ürünlerin link bırakıyorum. tabi hepsini birlikte değil farklı zamanlarda kullandım. ama günlük cilt rutinin şu şekilde olmalı. uygun bir jelle yüzünü yıkadıktan sonra toniklemeli üstüne de nemlendirici ve güneş kremini sürmelisin.

https://urun.gittigidiyor.com/kozme...t-yuz-bakim-serumu-hyaluronik-bakim-376059163

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/advanced-duo.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/k...iance-skin-recovery-gentle-cleansing-gel.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/k...iance-skin-recovery-gentle-cleansing-gel.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/kategoriler/tonikler/advanced-oil-control-bha-facial-toner.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/dermofoliant-daily-gentle-purifying-peeling-powder-20g.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/revitalising-eye-cream-with-avocado.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/cyreneye-absolute-goz-kremi.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/pore-tightening-lifting-serum-with-10-niacinamide.html

https://cyrene.com.tr/cilt-bakimi/hydra-radiance-micro-exfoliating-scrub.html

Günaydın!
40'a birkaç adım kaldı hayırlısıyla...
Geçen seneye kadar muhteşem bir cildim vardı.
Fondöten,pudra sadece nişanımda,düğünümde kullanılmıştır.
Bir kalem,bir rimel,bir parlatıcıyla süper görünürdüm.
Taaa ki geçen sene bir iş geldi başımıza. Kendi şahsi ailemle ilgili değil,anne ve babamla ilgili. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Neyse o üzüntü sonrası regl döneminde,ergenlikte görmediğim sivilcelerle/yaralarla tanıştım. Gitmediğim doktor hatta profesör kalmadı. Sivilce,yara değilmiş arkadaş gül hastalığı mıymış neymiş.
Yüzüme sadece deniz suyu iyi geliyor. Öyle kremdi,losyondu hiç fayda etmedi.
Tabii Allahım dermansız dert vermesin inşallah.
Bu da böyle bir anımdır.

gece kremimi aksatmıyorum.gündüzleri yazlı kışlı güneş koruyucu kullanıyorum.gece kremini eczacı yapıyor.bikaç karışımlı.sebamedin q10 göz ve yüz için olanlarından kullanıyorum ara ara.la roche posay yada rocun yaşlanma karşıtı ürünlerini almayı planlıyorum.normal olarakda maske,tonik,peeling,yüz yıkama köpüğü kullanıyorum

Günaydın!
40'a birkaç adım kaldı hayırlısıyla...
Geçen seneye kadar muhteşem bir cildim vardı.
Fondöten,pudra sadece nişanımda,düğünümde kullanılmıştır.
Bir kalem,bir rimel,bir parlatıcıyla süper görünürdüm.
Taaa ki geçen sene bir iş geldi başımıza. Kendi şahsi ailemle ilgili değil,anne ve babamla ilgili. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Neyse o üzüntü sonrası regl döneminde,ergenlikte görmediğim sivilcelerle/yaralarla tanıştım. Gitmediğim doktor hatta profesör kalmadı. Sivilce,yara değilmiş arkadaş gül hastalığı mıymış neymiş.
Yüzüme sadece deniz suyu iyi geliyor. Öyle kremdi,losyondu hiç fayda etmedi.
Tabii Allahım dermansız dert vermesin inşallah.
Bu da böyle bir anımdır.
çok çok geçmiş olsun...umarım şimdi azalmıştır...
cok haklısın....Allah dermansız dert vermesin...

Back