31 yaşındayım,
Serum işlerine hiç girmedim, belirgin bir cilt problemim, (leke, gözenek..) yok.
Göz çevremde kırışıklıklar başladı tabi biraz :) o kadar olur diyorum.
Peki neler kullandım? Son rutinimi nasıl buldum.
Nerede yanlış yaptım?
Bir kere kesinlikle özellikle pahalı markalara para dökmeden tester la başlayın.
Kiehls ve clinique göz kremleri en bilindik mesela göz altlarımda yağ bezesi çıkardı ikisi de :) neyseki bırakınca düzeldi.
Sonraaaaa maskeler, sert peelingler yine bana iyi gelmedi
Tonik mesela olmazsa olmaz gibi geliyor bir çok kişiye, ben bir farklılık olduğunu gözlemlemedim.
Mümkün olduğu kadar az ürün kullanmak gerekiyor, bir de Duzenli kullanım, üşenmemek
29-30 arası denemelerimi tamamlayınca vardığım sonuç,
iyi ve cilt tipine uygun mümkünse güneş koruyucu içerikli bir nemlendirici.
Bir de peeling ama gunluk kullanıma uygun bir şey olsun :) ben haftada 2/3 kere cyrene nin peeling ini kullanıyorum. Biraz kokusu kötü ama temiz içerikli ve hayvanlar üzerinde deney vs yapmaması önemli. Ayrıca Türk markası :) biraz ambalajları zayıf ama işe yarıyor olması bana yetiyor :)
Nemlendirici işi biraz karışık :)
Normalde cildim normal, ama hamileliklerimde neredeyse pul pul dökülecek kadar kuru.
O yüzden sadece nemlendirici kesmedi. Bir kaç yağ karışımına e vitamini eklemek daha iyi oldu.
Normal oldugu zamanlarda, la roche possay hydreane dem memnunun.
Göz altlarıma ne yaptım peki?
Hiç bir şey :)
Bol su içmek, sağlıklı beslenmek, antioksidan gıdaları düzenli tüketmek, düzenli uyku ve ekranla (telefon, tv, bilgisayar) az haşır neşir olmak, +yüz yogası videoları.
Daha fazla ürün denemeye takatim kalmadı çünkü.
Onun yerine benefit boi-İng nemlendirici özellikli kapatıcı kullanıyorum çok rahatsız olduğumda :) hafif bir ürün zaten, tamamen kapatmıyor, doğal duruyor.