• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging 30 yaş üstü yüz bakımı (yardım)

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
25 im cildim de kusur yok ama goz cevresi kremine basladim. nivea nin goz cevresi bakim kremi var onu kullaniyorum. beyaz tenliyim goz altlarim mora dönük oldugu icin.. ince cizgileri de aliyor..

loreal in yuz yagi var oda cok guzel damlalikla sıkılıyor kuruyor hemen yuze yapismiyor ışıl ışıl yapiyor.

onun disinda peeling yaparim, ustune hindistan cevizi yagi surerim. cildim kusursuza yakin.

Siyah caylami dinlendiriyorsun.
Yasin kacti botoksu nereye yaptirmistin.

Benim iki cenem simetrik degil dolgu dusundum de arastirinca vazgectim yamuk yamuk duruyorum simdi

Evet canım bildiğin siyah çay yani içtiğimiz çay makyaj pamuğunu çaya batırıp gözlerimin üstüne yerleştirip 20 dk bekliyorum inanılmaz iyi geliyor Bu arada ne kadar sıcağa dayanabilirsen o kadar iyi :)

Yaşım 37 canım botoksu alın ve göz çevreme yaptırdım iki kas arası kırışıkligim bayağı derindi yani kremdi jel di hiç faydasını görmedim en etkili çözümü botoksta buldum yıllardır yaptırıyorum.

Dolgudan neden vazgeçtin?

Aman çokda önemli değil yaşıyorsak elbbette bedenimizde yaşlanacak yüzümüzde her yaşın kendine göre güzelliiği vardır onun için dert etmeyin derim

31 yaşındayım,
Serum işlerine hiç girmedim, belirgin bir cilt problemim, (leke, gözenek..) yok.
Göz çevremde kırışıklıklar başladı tabi biraz :) o kadar olur diyorum.
Peki neler kullandım? Son rutinimi nasıl buldum.
Nerede yanlış yaptım?
Bir kere kesinlikle özellikle pahalı markalara para dökmeden tester la başlayın.

Kiehls ve clinique göz kremleri en bilindik mesela göz altlarımda yağ bezesi çıkardı ikisi de :) neyseki bırakınca düzeldi.

Sonraaaaa maskeler, sert peelingler yine bana iyi gelmedi

Tonik mesela olmazsa olmaz gibi geliyor bir çok kişiye, ben bir farklılık olduğunu gözlemlemedim.

Mümkün olduğu kadar az ürün kullanmak gerekiyor, bir de Duzenli kullanım, üşenmemek ;)

29-30 arası denemelerimi tamamlayınca vardığım sonuç,
iyi ve cilt tipine uygun mümkünse güneş koruyucu içerikli bir nemlendirici.
Bir de peeling ama gunluk kullanıma uygun bir şey olsun :) ben haftada 2/3 kere cyrene nin peeling ini kullanıyorum. Biraz kokusu kötü ama temiz içerikli ve hayvanlar üzerinde deney vs yapmaması önemli. Ayrıca Türk markası :) biraz ambalajları zayıf ama işe yarıyor olması bana yetiyor :)

Nemlendirici işi biraz karışık :)
Normalde cildim normal, ama hamileliklerimde neredeyse pul pul dökülecek kadar kuru.
O yüzden sadece nemlendirici kesmedi. Bir kaç yağ karışımına e vitamini eklemek daha iyi oldu.
Normal oldugu zamanlarda, la roche possay hydreane dem memnunun.
Göz altlarıma ne yaptım peki?
Hiç bir şey :)
Bol su içmek, sağlıklı beslenmek, antioksidan gıdaları düzenli tüketmek, düzenli uyku ve ekranla (telefon, tv, bilgisayar) az haşır neşir olmak, +yüz yogası videoları.
Daha fazla ürün denemeye takatim kalmadı çünkü.
Onun yerine benefit boi-İng nemlendirici özellikli kapatıcı kullanıyorum çok rahatsız olduğumda :) hafif bir ürün zaten, tamamen kapatmıyor, doğal duruyor.

Gözeneklere varsa çare bulan en çok merak ettiğim konudur .Aydınlanmak isterim :) bir de hafif bir leke var yüzümde . Belli belirsiz ama ben görüyorum sonuçta. Önerisi olan vardır belki.

Ben bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sözüne inanıyorum. Cildimiz de bedenimiz gibi kaslara sahip. Yüz kaslarını çalıştırmak, düzenli ve dengeli beslenmek bir yere kadar etkili. Yediklerimizden alamadığımız vitaminleri yüzümüze sunmazsak sonra geç kalmış olabiliriz. Shiseido, clinique çok memnun kaldığım ürünler. 33 yaşındayım. Kremler pahalı olduğu için bazen alamadım daha ucuz kremler kullandım ama arada gerçekten fark var! Göz çevresi çok hassas olduğu için göz kremini tabi ki ayrıca kullanmakta yarar var bu arada. Size tavsiyem hiç ürün kullanmıyorum diyenlere aldırma. Bu işin genetiği de var, belki onlar şanslı genlere sahiptir. Kesinlikle cilt bakımının, cilt ürünleri ile cildi yaşlanmaya karşı korumanın etkileri var. Benim de cildimde hamilelik lekeleri oluştu, kızım 1 yaşına geldi hala geçmedi. Tritone Forte aldım ama henüz çok açılmadı.

Yaşım 45 ve hic bir ozel krem kullanmadım. Hiç bir fikrim yok. Bu yaşıma kadar kışları cok soguklarda klasik bildiğimiz nemlendirici sürüyorum.

Ben daha çok genetiğe bağlıyorum bunu. Annem 52 yaşında yüzünde hiç kırışıklık yok. Keza babannemde öyleydi 68 yaşında pürüzsüz yüzü vardı.
Babannem sağlıklı beslenirdi. Annemde fondöten pudrası bilmem nesi hiç kullanmaz.

26 yaşındayım cildimi spor, beslenme ve suya borçluyum. Onun dışında ozon yağı, kahve telvesi ile limon karışımı maske kullanıyorum. Duş sonrası cildim kuruduğunda avon’un yüz nemlendiricisini sadece duş sonrası sürerim. Birde hiç sık sık makyaj yapmam pudrası bilmem nesi sürmem.

Nasil kullaniyorsun bunlari karistirip maske gibi suruyormusun.ne zamanda bir
Evet duydugum urunu bin yerden arastiriyorum ben de...
Derler ya yemedigin hic bir seyi surmeyeceksin de diye haklisin yani...
Bit de uzmanin inerdigi urunleri kullaniyorum demistin
Ne gibi gunes kremi goz kremi falan mi
Soda ile sabah uykudan uyanir uyanmaz yuzumu yikiyorum bir canlilik veriyor.
Hatta bazi zamanlar sodayi buz kaliplarinda dondurup cildimde gezdiriyorum
Süt,yumurta,bal karistiriyorum bazen.Bazen sadece ozellikle yumurtanin beyazini kullaniyorum bazen de sadece bal.
Ayri ayri veya beraber olumlu etkilerini hissediyorum cildimde..
Yazin gunes kremlerim nemlendirici ve göz bölgesi icin kullandigim urunlerle alakali uzmanimin önerdigi kür ve kremleri(ozellikle bitkisel olanlari) kullanmayi tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler. Ek olarak yazayım. Caudalie güzellik iksirini pek severim. Sabahları nemlendiriciden önce iki fısfıs sıkıyorum. Lekeler için de aloevera içerikli kremler.

40 yaşına girince çocuklardan Doğum günü hediyesi olarak aldım gece gündüz kremini, bu bir mesaj sanırım dedim ve kullanmaya başladım dudak kenarlarındaki izler derin işe yarasa iyi olur. 6 ay sonra tekrar yazarım sonucu.

Hmmm Otuz sekiz yaşındayım,otuz dokuz olmama az kaldi.Bu yaşıma kadar hiçbir krem,hicbir bakım ürunu kullanmadım.Sigara hiç kullanmadım,çok özel günler haricinde asla makyaj yapmam.Bu pahalı kozmetik ürünlerinin para tuzağı olduğunu düşünüyorum,nacizane fikrim:)

Konuyu açan arkadaşım teşekkür eder sevgilerimi yollarım .. Bende 30+ ve sorunlu bi cilde sahibim seboreik dermatit zamanla artış gösterdi bölgesel kuruluk kızarma kaşıntı saçda dahil ... Hee bunun yanı sıra krem delisi olduğumu herkez bilir :) bu yüzden yeterince deneyimli tecrübeliyim :) şuan sadece şikayetçi olduğum sir ağdanın yüzüme yapmış olduğu lekeler :( anlık renk açılsada geri koyulaşıyo onuda leke tedavisine gidip çözücem :)

Ablam plazmapen ve ışık dolgusu yaptırdı, gayet memnun. Ama ne kadar gider bilmiyorum :KK43:

bence kremler para tuzağı içinde bu var şu var öyle mucize böyle mucize, tek gerçek sonuç şirket sahipleri süper lüks yaşıyor:)
sadece sürdüğün anda güzelmiş gibi geliyor ferah nemli bi etki yaratıyor, hepsi anlık, derinin içine kadar işlediğini sanmıyorum, sadece yüzde hemen eriyenler işlemiş gibi ilizyon yaratıyor bence
amaç umut satıp para kazanmak, dünya çapında kimbilir ne kadar kadın bunları alıp kullanıyor ve gerçekten bi etkisi olmamalı ki, kadınlar almaya devam etsin, onu denesin bunu denesin. Tamam faydası yok diyelim ama ya zararı varsa o da bi problem sonuçta kimyasal. Yani benim fikrim bu yönde. Başlık bildirim olarak bana gelmişte fikrimi yazayım o zaman dedim
bence içten destek daha önemli hem de gerçek etkileri olabilir, mesela bence tahıl cildi kurutuyor, güneşte kalmış sünger bob gibi oluyorsun, glutensiz, tahılsız, şekersiz sağlıklı beslenme, stresiz yaşam, sigara nargileden pasif içici olsan bile uzak olmak. belki vitamin mineral takviyeleri işe yarayabilir. ben e vitaminin gerçekten nemlendirdiğini hissettim mesela ama tek kutu kullandım, bi yerde vucuda zararı olabilir gibi bişeyler okumuştum o yüzden ikinci kutuyu almadım
şekerini olması gereken aralıkta tutmak, diyabet hastası olmaya yaklaşmamak, yaşam tarzını ona göre ayarlamak, çünkü en azından hücresel düzeyde zararları bilimsel gerçek, yoksa ne sürersen sür boş, vucudundaki tüm hücreler sağlıklı olmalı

Son düzenleme:
Ben yıllardır hafta bir kaç kere pişik kremi sürüyorum yüzün tamamına gece yatarken :)birde bambaşka bir sağlık problemi için kullanılan bir krem var içerisinde o pahalı kremlerin içinde bulunan vitaminden var göz çevresine hafta da bir kere onu sürüyorum fazlası zararlı :) 35yaşındayım ancak her hangi bir çizgi vs Yok göz çevresinde :) birde marka vermekten çekindiğim c vitamini diyeyim c vitamini serumu bir kaç damla :)

Soda ile sabah uykudan uyanir uyanmaz yuzumu yikiyorum bir canlilik veriyor.
Hatta bazi zamanlar sodayi buz kaliplarinda dondurup cildimde gezdiriyorum
Süt,yumurta,bal karistiriyorum bazen.Bazen sadece ozellikle yumurtanin beyazini kullaniyorum bazen de sadece bal.
Ayri ayri veya beraber olumlu etkilerini hissediyorum cildimde..
Yazin gunes kremlerim nemlendirici ve göz bölgesi icin kullandigim urunlerle alakali uzmanimin önerdigi kür ve kremleri(ozellikle bitkisel olanlari) kullanmayi tercih ediyorum.
Bu yazdıklarınızı zamanında uygulamıştım. Böyle süreklilik olarak değildi fakat yumurta beyazının etkisini anlatamam siyah noktaları mı çıkartmadı dersiniz yüze mi canlılık vermedi.. ve bal elimden gelse yüzümde kurusun akmasın dedim yıkamak istemiyordum. Yüzü çok pürüzsüz ve yumuşacık yapıyor bunlar. Hatırlattığınız çok iyi oldu sonsuz teşekkürler ben tekrardan başlayayım.

Evet canım bildiğin siyah çay yani içtiğimiz çay makyaj pamuğunu çaya batırıp gözlerimin üstüne yerleştirip 20 dk bekliyorum inanılmaz iyi geliyor Bu arada ne kadar sıcağa dayanabilirsen o kadar iyi :)

Yaşım 37 canım botoksu alın ve göz çevreme yaptırdım iki kas arası kırışıkligim bayağı derindi yani kremdi jel di hiç faydasını görmedim en etkili çözümü botoksta buldum yıllardır yaptırıyorum.

Dolgudan neden vazgeçtin?
Surekli yaptirman gerekiyormus ve yaptirdikca suresi gectiginde eskisine gore dha kotu oldgunu soyleyenletde var falan korktum...aslinda cenemin asimetrisi baskalari farketmediklerinj deselerde beni ckk geriyor

Ben bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sözüne inanıyorum. Cildimiz de bedenimiz gibi kaslara sahip. Yüz kaslarını çalıştırmak, düzenli ve dengeli beslenmek bir yere kadar etkili. Yediklerimizden alamadığımız vitaminleri yüzümüze sunmazsak sonra geç kalmış olabiliriz. Shiseido, clinique çok memnun kaldığım ürünler. 33 yaşındayım. Kremler pahalı olduğu için bazen alamadım daha ucuz kremler kullandım ama arada gerçekten fark var! Göz çevresi çok hassas olduğu için göz kremini tabi ki ayrıca kullanmakta yarar var bu arada. Size tavsiyem hiç ürün kullanmıyorum diyenlere aldırma. Bu işin genetiği de var, belki onlar şanslı genlere sahiptir. Kesinlikle cilt bakımının, cilt ürünleri ile cildi yaşlanmaya karşı korumanın etkileri var. Benim de cildimde hamilelik lekeleri oluştu, kızım 1 yaşına geldi hala geçmedi. Tritone Forte aldım ama henüz çok açılmadı.
Bahsettiklerini arastiracagim aksam sana da sorularim olur❤
Ablam plazmapen ve ışık dolgusu yaptırdı, gayet memnun. Ama ne kadar gider bilmiyorum :KK43:
Aaa arastiracagim hemen.neresine yapildi.ne gibi degisiklik oldu
Bu yazdıklarınızı zamanında uygulamıştım. Böyle süreklilik olarak değildi fakat yumurta beyazının etkisini anlatamam siyah noktaları mı çıkartmadı dersiniz yüze mi canlılık vermedi.. ve bal elimden gelse yüzümde kurusun akmasın dedim yıkamak istemiyordum. Yüzü çok pürüzsüz ve yumuşacık yapıyor bunlar. Hatırlattığınız çok iyi oldu sonsuz teşekkürler ben tekrardan başlayayım.
Oyle anlatmissin ki ben de ozendim ❤

Surekli yaptirman gerekiyormus ve yaptirdikca suresi gectiginde eskisine gore dha kotu oldgunu soyleyenletde var falan korktum...aslinda cenemin asimetrisi baskalari farketmediklerinj deselerde beni ckk geriyor

Dolgunun etkisi 1 yıl sürüyor. Bu süre bittiği zaman aynı eski haline geri dönüyorsun
Yani ciltte extra bir deforme oluşmuyor çok arkadaşım yaptırdı bunu ordan biliyorum

Çene asimetrisi için hiç ortodontistle görüştünmü?
Yanı bu durum seni çok geriyorsa ortodontist sana daha kalıcı bir çözüm bulabilir diye düşünüyorum.

Back