Canım seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 52 gün küvezdeki bebeğimi bekledim. Şu an loğusasın kadınların loğusalık döneminde duygu durumları çok değişik olur bir de üstüne bebeğinin küvezde oluşu eklenince dünya başına yıkılıyormuş gibi hissedersin bazen. B unları yaşayan bir olarak sana şunları söyleyebilirim.
Herşeyden önce bebeğinin iyi olacağına inan, çevredekilere kulaklarını tıka mümkünse çok yakın aile bireylerin dışında kimseyle görüşme, bebeğinle ilgili biri birşey sorduğunda inşallah iyi olacak deyip geç.
Bu dönemde internetten erken doğan bebeklerle ilgili herşeyi araştır, öğren. Bebeğinin eve geldiğinde neleri eksikse onları tamamlamaya çalış. Bol bol süt sağ mümkün olduğunca strese girmemeye çalış. Bebeğini yakından görmene ya da dokunmana izin veriyorlarsa bol bol konuş, sev seni mutlaka hissedecek ve hayata daha fazla tutunacaktır. Bütün bunların içinde en önemlisi yoğun stres altına girdiğinde hep bebeğim çok iyi olacak ve sağlıkla büyüyecek diye düşün. Evde onu koşarken yaramazlık yaparken hayal et. Senin ve bebeğin adına herşey inşallah çok daha iyi olacak.