- Konu Sahibi FashionbyHatis
Belkı bırılerının ısıne yarar duasını alırım dıye konu acmak ıstedım:).
S.aleykum oncelıkle ben 1.72 boyunda 76 kg ıle doguma gıttım. Dondugumde boy aynı ıdı ama kg:)72.5 ıdı.
normal dogum yaptım sıslıkler felan oluyo sanırım.neyse 8.12.2012 de dogum yaptım .
7.01.2013 yanı tam bı ayda kendlgnden 69.1 oldum.
Dıyet yapmak ıstedım. Hayatm boyunca 60 ı asmayan bırı oldum cok hareketlı bır hayatım vardı.cok yıyen bırısıde degılım. Neyse monumu yazayım.
SAbAH: 2 veya 1 yumurta,bır dılım ekmek, cok az peynır bırkac zeytın yesıl zeytınde kalorı daha azdır.
Bır cay kasıgı bal,veya pekmez,veya recel,veya helva,
ara ogun yok...
Cok acıkırsanız bır kuru kayısı veya bır elma...
sabah 11.de her zaman kahvaltı ettım
aksam 6.olmadanda yemek yedım.
AKSAM:6 veya 4 kasık corba 6 veya 4 kasıkta normal yemek.
Bu surecte yogurt ayran sadece son ıkıgunde tukettım.
Makarna pılav asla yemedım.bulgur pılavınnı son ıkı gunde yedım bır dıyetısyenın sozunu denemek ıstedım.
Bır hafta 62.7 oldugum gun dıyetı bıraksammı dıye dusunup, aksam bırkac dolma kuru pasta yedım.
Snra karar degıstırıp devam ettm, neysee,
cayıma hc seker atmadım meyve suyu vs ıcmedım sekersız komposto,yesıl cay,bazen rezene ıctım.
Bol bol salata yedım.
2.3 lıtre su ıctım.
Dısarı cıkamazsam evde gunluk 3000 4000 adım mutlaka kostum.bazen ıp atladım.eger kg vermenız durursa dıyetı bır gunlugune bozun sonra devam edn ben 62.7 oldugumda kg ztn durmustu Uc gun hıc degsmedı hafta snu onları yıyınce dahada hızlı devam ettı.bunları yaparsanız 700 gr verdgnz gunlerde olur 100 gr de 100 verdgnzde bılınkı ertesı gun cok daha fazla gıdıcekbol bol dua edın.hatta evın ıcınde hafıf tempolu yurur yada kosar gıbı adımlarsanız daha ıyı olur, ben bos kalmamak ıcın her adım bası estagfırullah veya ALLAH dıyordum sevabada gırdım yanı..
Sut azalmasına gelınce evet normalden %30 oranında azalma yapıor ama bnm bebegm ztn cok emıyor.gecelerı hc skntı yasamadm gn ıcınde bolbol emdıgı ıcın aksama dgru bazen olmuyordu.bu surecte bazen ck degıl mama verdm.ama ıkı saatte bı emzırırsem gene sut yetıyordu bnmkı bazen yarım saat ara ıle emıyor ve okadar kusuyorkı ..arayı uzatmam lazım.
Umarım detaylı yazmısımdır.soran olursa cevaplarım...
Bırde bır deftere yedıklernızı gun gun kg nızı not edın
seker tuz un asla tuketmeyın .
Dıyet bıttıgnde makarna yedım kndmı ck saglıksız bırsey yedıgım ıcın sucladım.
Bolede kafa yapıyo yanı cok guzel:)mevla bızı yıyen ve sukreden kullarından eylesın amın..
Öncelikle siz 9 kilo vermemişsiniz ki, yanlışım varsa düzeltin. Doğuma 76 ile girmişsiniz. Doğumdan 1 ay sonra da 69.5 olmuşsunuz. Yani sizin başarınız sayılabilecek birşey yok ki. Zaten doğum dolayısıyla aşağı yukarı 6-7 kilo verirsiniz. Yani verdim dediğiniz kilo bebeğe ait olan şeyler. Tekrar söylüyorum, yanlışım varsa düzeltin.
Ayrıca gebelik öncesi kilonuz kaçtı?