- 7 Ocak 2016
- 81
- 63
Merhabalar, kolay gelsin
Bir ben sevemedim su squati sanirim..
Ben yaparken hic karnimda kalcamda agri hissetmiyorum, hep on bacaklarim agriyor..
Yanlis yaptigimi da dusunmuyorum ama arka bacak popo karinda fln tik yok..
benimde sadece bacaklarım ağrıyoMerhabalar, kolay gelsin
Bir ben sevemedim su squati sanirim..
Ben yaparken hic karnimda kalcamda agri hissetmiyorum, hep on bacaklarim agriyor..
Yanlis yaptigimi da dusunmuyorum ama arka bacak popo karinda fln tik yok..
Benim de yalnızca ön bacaklarımda ağrıyanlış yapıyorsam oturur ağlarım
Agritmadan mi popoyu sekillendiriyor anlamadim kibenimde sadece bacaklarım ağrıyo
Agritmadan mi popoyu sekillendiriyor anlamadim kiHerkes cok ovup duruyor..
Ama arka bacaklarda tam selulit bolgesinde yani ve popoda hic hissetmiyorum bu hareketi ben...
İlk mesaja listemizi ekledim.Bundan sonra ekleme yapmayacağım..Çünkü 1 aylık bir program ve bugün 2.gün bitti..
Çok çok teşekkürler bilgiler için.Ne çok bilmediğim şey varmış spora dair.Bacak ağrılarım sanki azaldı.Ama bugün yapmadığım için biraz endişe duydum.Umarım yarın başa sarmaz.Kızlar harekete başlamadan önce iyice ısınmayı unutmayın.2x20 defa oldugunuz yerde zıplayın. evde en iyi ısınma hareketlerinden biri jumping jack'tir. (google amcaya sorun bilmeyenleriniz). ısınmadan yaparsanız dizlerinizi sakatlama ihtimaliniz yüksek.
hali hazırda spor yapmadan squata başladıysanız ağrılar olması çok normal.çünkü bacaklar güçsüz.çünkü bacaklar ham.çünkü isyana geçtiler, durup dururken rahatını bozdunuzşaka bir yana gerginliğin üst bacaklarla beraber popoya da vurması gerekiyor.
hareketi yaparken poponuzu olabildiğince geriye itin.adeta arkanızda kısa bacaklı hayali bir sandalye varmış da oturmak üzereymişsiniz gibi düşünün.belinizi dik tutup kafanız karşıya bakacak,çömelirken popo da olabildiğince geriye itilecek.
umarım herkes başlamadan fotoğraf almıştır, değişimi gözlerinizle görmek büyük motivasyon sağlayacaktır.
o değil de,ben de mi katılsam sizlere acaba
spor salonunda bu hareketin çeşitli varyasyonlarını haftada 3 kez 3x10-20 kadar yapıyorum.bu kadar üstüne düşmüyorum.
bir de evde yapsam pertim çıkar mı? 3 günü de kaçırdım
Çok çok teşekkürler bilgiler için.Ne çok bilmediğim şey varmış spora dair.Bacak ağrılarım sanki azaldı.Ama bugün yapmadığım için biraz endişe duydum.Umarım yarın başa sarmaz.
tüh.. kontenjan doldu beni ekleyemezsiniz yani
ama yeni gördüm ben bunu
jasse ,teşekkürler verdiğin faydalı bilgiler için.Dediğin gibi kaslar sporsuzluktan hareketsizlikten dolayı güçsüz olunca ve birden spora başlayınca ertesinde bir veya birkaç gün ağrı duymak normal...
Squat kolay gibi görünsede ancak doğru yapıldığında etkisini gösteriyor.Ki normalde ağırlıklarla yaparlar squatı.Onlarda sakatlanma riski çok fazla oluyor.Bizde ağırlık falan olmadığından sadece yanlış yaparak istemsiz ağrılara sebep verebilir ve amacımıza ulaşamamış oluruz..Ben yinede bende dahil yaşadığımız bu bacak ağrısının spora ara vermekten dolayı olduğunu düşünüyorum..
Oturp kalkarken jasse ninde dediği gibi hayali bir sandalyeye oturp kalkıyoruz gibi düşünün ve ağırlığı bacaklardan ziyade bele vererek kalçayı geriye doğru itiyoruz..
Ayaklar yere sağlam şekilde basın.Oturp kalkarken kırılan diz parmak uçlarını geçmeyecek..
Normalde liste kapanmıştı ama sana bir ayrıcalık tanıyalım ve yarından itibaren sende katıl bize..Hem zaten hali hazırda squat yapıyorsun hemde bilgilerinden faydalanmış oluruz
Videodaki abla squatı birçok farklı şekilde yapıyor.Bizim yaptığımız ilk yaptığıŞimdilik olayı fantezi boyutuna taşımayalım biz.Zaten bacaklarımızın ağrısından oturup kalkamıyoruz bile .
jasse ,ekledim senide.Aramıza hoşgeldin .Yarın bol motivasyonlu,ağrısız sızısız 70 lik squatta görüşürüz .İyi geceler..
Ne güzel bir topic olmuş.. squat yıllarımı rahmetle anasım geldi vesselam.
Dün gibi aklımda hala 50 yi yaparken nasıl ağlardım nasıl. Ne kadar ısınırsan ısın o bacak vücut spora alışık olmadığı için eninde sonunda ağrıyor. O ağrıları sevin, o ağrılar olmasa yanlış yapmışsınız demektir. İnsan kendindeki değişikleri görünce squat yaşam tarzı haline geliyor.
Ben şimdi bir oturuşta ağırlıksız 100-170 arası yapıyorum. Kalçanızın dikleşip kalkmasını istiyorsanız kesinlikle 30 gün takvim bitince ağırlık ile başlamalısınız. Ve sadece squat değil, squatın çok çeşitleri var bacak yapısına göre mesela Sumo squat, deadlift, glute kickback, squat pulses, barbell glute birdge, vs vs..
Squat kolay bir hareket değildir bel açısından özellikle.
İlk başladığım zamanlar 10 günümde bacaklarımın sıkılaşıp şekile girdiğini gördüm (eğer yağ oranı az ise gözle hemen görülebilir) ben o değişikliği gördüm ya squat hayatımın bir parçası oldu.
Böyle olunca beslenmesi derken sağlıklı beslenmeye başladım. Spor öncesi kesinlikle gerekli besinlerimi alırım, spor sonrası bol kalça antrenmanından sonra o kalçalar PROTEİNNNN!!! diye bağırıyor adeta.
Kendinizdeki gelişmeleri kısa sürede görmek istiyorsanız herşeyden önce beslenmeniz çok çok düzenli olmalı.
Üst bacaklar ve kalça birbirine bağlı olduğu için squat en çok ön bacakların gelişmesinde etkili ön bacaklar ne kadar çalışırsa kalçada o kadar çalışıyor. Fakat kalçanın hareketi ''GLUTEUS KİCKBACK ve BARBELL GLUTE BRİDGE'' de gizlidir.
30 gün bacaklarınız alışsın sadece squat yapın eğer bırakmayacaksanız yanına bu yazdığım hareketleri koyun.. 6 veya 4 kg ile başlayın. Değişikliklere inanamayacaksınız.
Ağlaya ağlaya başladığım 50'leri şimdi 50 kg ile bir oturuşta yapıyorum.. nerden nereye.!! Pes etmeyin. Beslenme konusunda sorunuz olursa yardımcı olurum :)