30 gün Squat yapmaya varmısınız ?

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49

Squat Nedir ?

Squat, Türkçesi “çömelme” olarak ifade edilen hareket vücut geliştirme hareketlerinden en önemlilerinden bir tanesidir. Basit ve spor aleti gerekmeksizin yapılan bu vücut geliştirme hareketi ile hızlı ve kolay bir şekilde vücut geliştirebilirsiniz. Özellikle güçlü bacak,kalça ve karın kasları isteyenler için birebir diyebileceğim bir harekettir squat. Genel olarak 2 şekilde uygulanıyor. Bunlardan birincisi ağırlıksız olarak uygulanan hareket, diğeri ise belirli ağırlık veya halterler ile uygulanan squat hareketidir. Eğer ilk defa yapacaksanız ağırlıksız olandan başlayıp bacak ve karın kaslarınızı biraz güçlendirdikten sonra ağırlıklı squat hareketine geçebilirsiniz.

-Dikkat-

Bu hareketi yaparken çok zorlandığınızı hissettiğiniz an ara vermelisiniz. Hızlı vücut geliştirmek için kendinizi çok zorlar ve yıpratırsanız işin sonu sakatlanmaya kadar varabilir. O yüzden size tavsiyem harekete küçük tekrarlar ile başlamak olacaktır. Zamanla tekrar sayısını ve set sayısını arttırabilirsiniz. Eğer bir sağlık sorununuz varsa doktorunuza danışınız.

Squat Nasıl yapılır ?

1. Squat hareketine başlamak için ayaklar vücut genişliğinde açılır . Ayaklar uygun genişlikte açılmaz ise yanlara baskı yapar ve hareketin sağlıklı yapılmasını engeller bu yüzden bacakları omuz genişliğinde açmaya özen gösterin.

2-Kollar yere paralel olacak biçimde uzatılır.

3. Doğrulup , eğilerek hareket tekrarlanır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta kafanın ve üst vücudun mutlaka öne eğik ve ayaklar hizasında olmasıdır. Dik durarak yapılan squat doğru değildir. Öne eğilerek yapılan squat egzersizi hem karın kası, hem bacak kası hemde kalça kası yapmanızı sağlar.

Son düzenleme:
Bugün itibari ile 30 günlük squat programına başlıyorum.Benimle birlikte yapmak isterseniz buyrun birlikte yapalım...Başlangıç 8 Şubat ve bitiş 8 mart

Daha kimse yazmamış. Ben katılıyorum. Geçen ay çok güzel başlamıştım 3 hafta çokta güzel devam etmiştim hem squat hem egzersiz videolarını birlikte yapıyordum. Kar yağdı uydu gitti evdekiler internete el koydu tv izleyebilmek için.Bu yüzden arra vermiştim moral bozukluğu fln.Yeniden başlamaya ihtiyacım vardı bende seninle birlikte squatıma devam edeyim bu 1 aylık program iyi gelecek eminim. :)

Merhaba çok ihtiyacım yok aslında ama
yine de katılmak isterim Zumba da da sık sık yapıyorum çünkü evde de yaparım

Böyle bişeye ihtiyacım vardı isabel ..
Bende bu aksam başlıyorum.. Yapar yapmaz bildirimimi yazacağım.
Bu arada Topiğin hayırlı olsun

Evet anlıyorum seni moral bozuk olunca insan spor yapmak istemiyor.Oysa o gücü bulup yapabilsek moralde düzelecek ya ama işte o gücü bulamıyoruz..1 ay deneyelim bakalım
Merhaba çok ihtiyacım yok aslında ama
yine de katılmak isterim Zumba da da sık sık yapıyorum çünkü evde de yaparım

Olsun hareketten kimseye zarar gelmez .Nerde hareket orda bereket miydi neydi öyle birşey..Toplasan 5 dakika falan sürer.Hem sıkı bir kalça,karın ve bacak hiçte fena değil..

Böyle bişeye ihtiyacım vardı isabel ..
Bende bu aksam başlıyorum.. Yapar yapmaz bildirimimi yazacağım.
Bu arada Topiğin hayırlı olsun

Haah işte doğru yerdesin.Birlikte yapınca motıvasyon anlamında iyi oluyor..Ben yapmaya yapacağım yanıma arkadaş olsun istedim..

bende geldiiim akşama başlıyoruuum :)

Bekliyorum

@gulverenp , @speedy-gonzales , H E , btlbetul ben dün başlamıştım ama bugünü başlangıç kabul edip sizinle başlıyor olacağım.1 aylık bir program olacak.Her gün akşam en geç saat 22,00 ye kadar yapmış olalım..Günlük yapacağımız sayı tabloda yazıyor..Yapmış olanlarınız bilir yapmayanlara ise şunu söyleyeyim ilk başlangıçta kolay gibi gelsede zorlayabiliyor tamamlanması gereken sayının sonuna yaklaştıkça.Böyle bir durumda durup biraz nefeslenip sonra devam ediniz..

Squat ile birlikte başka yaptığınız şeyler varsa onuda burda paylaşabilirsiniz bizlerle.Ama önceliğimiz 1 aylık squat programı..

Peşinizi bırakmam ona göre.Hergün yapmış olarak bildirimlerinizi bekliyorum..

Saat 10 'a kadar inşallah yapmış olucam :))
2 ay öncesıne kadar yoğun bir şekilde hem squat hep plates yapıyordum ama ara verdım squatla tekrar baslıcam bakalım ...
Beklesın benı bacaklardaki yanmalar Paytak paytak yürüyüşler

Aynen yaa ara verdikten sonra yada yeni başlayınca ilk birkaç gün inanılmaz oluyor.Ama geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…