- 7 Ocak 2016
- 81
- 63
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bilgiler süper.Videolar için de ayrıca teşekkürler.Ben bu üçgen hareketini de bilmiyorum.Bulmaya çalıştımfakat bulamadım.O konuda da yardım ederseniz çok sevinirim.İyi geceler
Hadi şimdi motive olalım ..70 squat yapıyoruz bugün
Eki Görüntüle 1772138 Eki Görüntüle 1772139 Eki Görüntüle 1772140 Eki Görüntüle 1772141
Çok teşekkür ederimmm Keyifli görünüyor.Yaparım onu da.Bu arada bacaklarım artık normale dönüyor fotoğraflar efsane.Ama ben 3.5 ay oldum doğum yapalı.Karnım bu gerçeği sürekli hatırlatıyorCanım üçgen dedikleri bu hareket.Köprü kurma hareketi olarak bakabilirsin Kolay, keyifli bir hareket
Duvara ayakları koyupta yapabilirsiniz binbir çeşidi var. Bir harekete alışmak yaklaşık 6 hafta sürmektedir. 2 değil bildiğiniz 6 hafta bir hareketi 2 3 gün yapıp bırakmak olmaz programda bulundurup 6 hafta alıştırmak lazım o hareketi. Hocaların verdiği programlarda hep 6 haftalık oluyor.Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.
Deadlift e henüz girmemiş olsam da diğerleri de programımda ve favorim hareketler. yalnız glute bridge i barbellsiz yapıyorum duvara ayaklarımı dayayıp kaldırabildiğim kadar kaldırıyorum kendimi.
Ben şunu sorayım, spor öncesi ve spor sonrası neler yiyorsunuz hangi besinleri alıyorsunuz?
yalnız sorum detaylı olarak şöyle. spordan kaç saat önce yemek yiyor ve neler yiyorsunuz?
bunun yanında spordan hemen öncesi ve hemen sonrası yediğiniz şeyler neler.. bir de anladığım kadarıyla definasyonla da uğraşıyorsunuz bu süreçte beslenmeniz sağlıklı da olsa gittikçe değişim göstermiştir.Beslenmeniz hakkında detaylı bilgi alabilir miyim
bir de protein tozu kullanıyor musunuz? ben aldım mesela.bir süre kullandım ama kendimi çok hantal ve ağır hissetmeme yol açtı spordan çıkar çıkmaz içiyordum.acaba ben mi yanlış yaptım.sonra bıraktım.
bir de benim istediğim incecik ama kaslı görünmek. protein tozu tartıda fark attırınca kastan oldugunu düşünsem de psikolojik olarak kilo aldıgımı düşündüm. 170 e 58,5 - 59 kg arasında dolaşıyorum. 53-55 kg olup kaslı görünmek için ne yapmam lazım
Duvara ayakları koyupta yapabilirsiniz binbir çeşidi var. Bir harekete alışmak yaklaşık 6 hafta sürmektedir. 2 değil bildiğiniz 6 hafta bir hareketi 2 3 gün yapıp bırakmak olmaz programda bulundurup 6 hafta alıştırmak lazım o hareketi. Hocaların verdiği programlarda hep 6 haftalık oluyor.
Spor öncesi BCAA (Amino asit) alıyorum, bcaa almadan önce buğdaylı ekmeğe fıstık ezmesi sürüp muz, ceviz lifalif yulaf ezmesi karışımı yiyorum. Bcaa hem spor esnasında kullanırım bazende spora başlamadan 20 dk önce. Besinlerimi ise 1 saat önce alırım. (Çünkü besinlerin mideye sindirilmesi lazım) Bunlar olmazsa bulgur veya kepekli piriç alıyorum. Kepekli makarnada olabilir. Sağlıklı karbonhidratlar yani. Karbonhidrat enerji verir spor esnasında mide rahatsızlıklarından korur. (Besinlerimi evde hazırlayıp saklama kabında okulda yiyorum)
Sporda terlemek ve yorulmak çok önemli vücuttaki kan akışı ve kaslar proteine ihtiyaç duyuyor. Hemen protein tozu içiyorum. (Whey optımum) Protein tozunu içip mideye sinirdikten 1 2 saat sonra karbonhidrat protein karışımlı yemekler yapıyorum kendime. Çoğu yemeği haşlanmış ve ızgara kullanıyorum. Özellikle sıvıyağ, doymuş katı yağ yerine köy tereyağı veya zeytinyağı kullanıyorum.
Mesela burdaki fotoğraflardaki kalçaların hepsi bcaa, protein tozundan geçiyor. Supplement şart oluyor. Normal squat ile böyle kalçalara ulaşmak mümkün değil en fazla sıkılaşır selülitleri yok eder ve şekil verir.
Fotoğraflar gibi olmasını istiyorsanız hem squat hem squat çeşitleriyle beraber yapıp beslenme, ağırlık, düzenli uyku ile ulaşmak mümkün.
Vücudumuzda en hassas yer kalçamız olduğu için en ufak şeker bile etki edebiliyor onun için disiplin şart :)
Canım demek istediğim şu şekildeydi, Deadlift hareketine daha girmediğini belirtmişsin. Eğer ki o hareketi programlarınızın içine alırsanız 6 hafta programlarının içinde bulundurman gerek. Çünkü harekete 6 haftada anca alışırsın. Bunu bütün sporcular bilgilendirir bir hareketi bacağa vücuda alıştırmak maksimum 6 haftadır.Visenyaa yukarıda daha önce yazdıklarımdan yanlış anladığınız bir kısım var sanırım. 6 hafta 2 hafta vs.bahsetmişsiniz harekete alışma süresi.benim yazdığım bununla alakalı değildi.
Benim bahsettigim örneğin 6 ay düzenli spor yapıp sonrasında 2 hafta kadar hiçbirşey yapmazsanız vücut kondüsyon ve esnekliğini kaybediyor yavaş yavaş.bu araştırmaların kanıtladığı bir bulguymuş.doğruluk payı var kesinlikle.vücudun kolaycılığa ne kadar çabuk dönebildiği ile ilgili de çarpıcı bir sonuç.
Acele etme canım ve moralini bozma doğum sonrası 6 ay zaman vermek gerekiyor vücuda toparlanması için.Sonrasında dönersin eski formuna.Çok teşekkür ederimmm Keyifli görünüyor.Yaparım onu da.Bu arada bacaklarım artık normale dönüyor fotoğraflar efsane.Ama ben 3.5 ay oldum doğum yapalı.Karnım bu gerçeği sürekli hatırlatıyor
İnşaallah canım.Alışveriş bile kabus oldu.49 kg idim şuan 60 kg.Karnım da hala inmedi.Birazdan 70 görevimi yapacağım.Acele etme canım ve moralini bozma doğum sonrası 6 ay zaman vermek gerekiyor vücuda toparlanması için.Sonrasında dönersin eski formuna.