Programa uyan bütün hanımları tebrik ederim, sizleri takip ediyorum süper gidiyorsunuz:)) Okuyanlara da motivasyon oluyor:))
Visenyaa süper bir vücudun var harikasın:)
Ben de sana bir şey soracaktım.
Özellikle kalça çalıştıktan sonra protein almak lazım demişsin, diyelim spora geç bir saatte başladık, 21.00 -22.00 gibi ve sonrasında yarım saat içinde uyuyacağız, bu durumda yine de protein ağırlıklı bir şey yemek gerekiyor mu?
Sporumu genellikle işten eve gelince yapıyorum ve ardından ızgara tavuk, salata, yoğurt yiyorum saat 19.00-19.30 gibi fakat geç yapınca canım bir şey yemek yemiyor, hem de uykudan hemen önce midem dolu yatağa girince rahatsızlık hissediyorum.
Ne önerirsin?
Bir de günde, haftada kaç saat spor yaptığını söyleyebilir misin?
Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim:)
Kalça en hassas bölgemiz olduğu için titremeler, ağrımalar meydana gelir. Spor esnasında vücudumuz terliyor, yorgunluktan bazen nefes nefese kaldığımız oluyor kollar bacaklar titriyor yani kan akışı hızlı gerçekleşiyor spor esnasında. Spor biter bitmez vucut soğumadan hemen 20 dk içinde protein içerikli besinler yemek kesinlikle lazım. Kaslar ve kan protein ile doymak istiyor. Eğer yemezseniz, aşırı yorgun düşer ve yaptığınız spor boş olur.
Hani çok acıkırsınız, mide yemek ister dayanamaz açlığa. Kaslar da o duruma geliyor. Doyurmak gerekiyor. Bende 21:00 22:00 da yapıyorum. Malum zor bölüm okuyorum. Spor öncesi karbonhidrat depoluyorum kendime. 1,5 saat bekliyorum sonra spora başlıyorum. Yemek yiyemesem de protein tozu içiyorum. Haftanın 3-4 günü spor yapıyorum.
Bazen sabah 5'te uyanıp kahvaltımı yapıp sporu yapıyorum spor biter bitmez mideyi tekrar doldurduktan sonra okula hazırlanıyorum.
Spor sonrası midenize hafif besinler alabilirsiniz. Mesela yumurta beyazı.. sarısı olmayacak sarısı kolestrol bakımından fazlası zarar sarısını atın yumurtayı haşlayın haşlanmış tavuk varsa yumurtanın üstüne ilave edin yeyin. Yada muz dilimleyin muzun üstüne ceviz kırın ve tarçın ilave edin. Ve kesinlikle çikolatalı süt... bundan içebilirsiniz. Yemek yer yemez direkt yatmayın. Midenize sindirin besinleri biraz bekleyin 20 25 dakika.
Kısaca yağsız, amino asitleri kaslara kolay ulaştıracak onları onaracak ve sakatlanma riskini azaltan protein, vücut spor esnasında vitamin kaybeder. onların onarımını hızlandıracak sebze veya meyveler olur. (Sebzeler kesinlikle haşlanmalı)
Günde 1 veya 1,5 saat spor yapıyorum. Aşırısı zarar ve kas yıkımına giriyor. O yüzden yağ oranı yüksek olanlar için 45 dakika ideal. İdeal kilosunda olanlar için 1 veya 1,5 saat yeterli olacaktır.