Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Evet kızlar 15 yeterli

Canım ben sarmısağı suyla seyreltip ,saçıma sürdüm :) önceki sayfalarda da yazmıştım ,gözünden kaçmış olmalı .

Pek yakmadı canımı :44:hissizleştim mi artık bilemiyorum :26: sirke suyula saçımı durulağımda ,koku felanda kalmıyor .

gözümden kaçmış demek ki maritsa, can yanmasını geçtim de koku olayı kafamı karıştırıyordu. cumadan cumaya yaparım, en azında iş yerinde kokmam diyordum.sirkeli suyla geçiyorsa süper

Sirkeli suyla duruladıktan sonra ,bunu da çok az saçına sıktın mı tamamdır .
Denediğinde yazarsın buraya :)çok öpüyorum

saç dökülmesi herkeste arttı tamamen mevsim değişikliği roller kullanan da kullanmayan da yaşıyor bu sorunu.sabah kuaförde herkesin tek şikayeti buydu.yani burda kimsede bi sorun olduğu düşünülmesin.

kızlar sakın uyguladığınız düzeni bozmayın uygulama sıklığını bile değiştirmeyin eşimin saçları git gide sıklaşıyor

ogltkn uygulaman bence süper çünkü sanspasa bile tam arkaya kadar uygulamadı diye biliyorum ama hemen duşa yetişememen sadece roller+şunu da yapıyorum demeni engelliyor.yani rollerın yanında bi takviye yapmamış oluyorsun.bunu da ayda 1 yada 2 kez roller yaparken fıs fıs şişeyle denemek istediğin bi karışımı kafana sıkarak telafi edebilirsin.

maritsa o yeni gördüğümüz kalem roller süper ama onu saça uygulamak için gerçekten yardım almak lazım diğeri kullanım kolaylığı için süper kayıp gidiyor.kalem olan yüzde daha iyi kullanılır saçta da örneğin ön yanlarda ki boşlukları (görüş açısından kolay yerde olduğu için)kolayca yapabiliriz.bence bu 2 rollerın ortası bi şey daha üretsinler:)) hem yürüsün hem çizmesin yarıklar oluşturmasın ama lütfen yürüsün:))bi duyan olur belki ayrıca bi çok iğne boyu bi roller da süper

yüzüm pazartesi akşam duşta yaptığım peeling sonrası tamamen geçti.ama muhteşem bi deneyim di.önümüzdeki bayramı iple çekiyorum.elle tutulur ne var derseniz hiç bi şey yok gibi:)) ama daha sıkı daha canlı hatta daha renkli ve sağlıklı gözüküyor.kısacası genç kızlar otuz olmadan 2-3 ayda bir yapsanız 30 dan sonra aniden oluşan çizgileri hiç yaşamazsınız.otuzdan sonra hızlı bi biçimde herşey değişiyor. bi de doğum:))

dün bi arkadaş başka bi tarif vermiş sarımsak koktuğu için acaba alternatif bi şey olur mu diye düşündüm sizde bi bakın sıcak z.yağ bal ve tarçın
astroset.com sayfa adresi burda ana konular başlığında ''doğal yaşamı'' tıklıyoruz , ardından holistik şifa başlığı altında bal ve tarçın üzerine tıklıyoruz burda ki arkadaş gelişime şahit olmuş:))

allaha emanet olun

yok maritsam halen başlamadım.tentür kullanıyorum malum. sık sık yöntem değiştirmek istemiyorum. biraz bekleyeceğim sanırım.

7 yıl çok uzun bi süre neden daha ilerde düşünüyorsunuz saç ektirmeyi yani topik yıkayınca çıkıyor sanırım aynayla baş başa kalınca daha zor olmuyor mu?

2 3 gün topic kafamda kalıyo yıkadıktan hemen sonra da döküyorum gayet memnunum

Canim ben baZi ozel sebeplerden dolayi girememedim simdide kaynananmlar geldi bayrama kadar bizdeler ev cok kalabalik oldugu icin internete vakit ayiramiyorum malesef:s cok sagol maritsam dikulmem hala cok az insallah hep boyle dewam etmesini diliyorum rolleride hala kullanmiyorum bana ne iyi geldi bilemiyorum dus basligimi bitkisel sampuanim mi yada artik duracagimi vardi durdu bilemiyorum cokta merak ediyorum acikcasi bu arada ben 5 mg biotin kullaniyorum iki haftadir acaba bunun etkisi oldumu diyede dusunmedim degil gerci benim bir aydan uzun suredir dokulmem azaldi ama 2 haftadir dahada aZaldi sizde 5 mg biotini bi deneyin isterseniz arkadaslar

bencede tek çare minoxil ama şuanda kullanamazsın bi de yanında biotin kullan 5 mg lık çok ii geliyo ve biotinli şampuan ben uzun zamandır kullanıyorum minoxili çok ii bi ilaç

tek çare minoxil biotin ya da bu saç dökülmesinin çaresi yok diyen arkadaşlar sayfaları okuyarak mı bu cümleleri kuruyorsunuz, ya da roller kullanıp memnun kalmadığınız için mi böyle düşünüyorsunuz?

ya da tüm sayfaları okudunuz ama bizim yalancı olduğumuzu mu düşünüyorsunuz?

eğer okumadan yazıyorsanız okuyun lütfen

eğer okuyup yazıyorsanız da 2 çocuk annesi olarak benim burda ne sebeple yalan söylediğimi bana açıklayın başka hiç kimse adına konuşmuyorum sadece kendi yazdıklarımdan dolayı benim neden burda sürekli yalan söylediğimi bana açıklayın

O kadar güzel ve gür saçlarım vardı ki,, fön çekerken kuaför bile sıkılırdı gür olmasında....fakat son 4 aydır sacının yarısını kaybettim halada dökülme devam ediyor saçalrımı kestridim care bulamadım ıısrgan otu şampuanalr kullandım teresan fayda vermedi bioxin kullandım yok bu hafta sonu doktora gideceğim bakalım ne diyecekk..

arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı

bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor

size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz

hayatta en nefret ettiğim huy hakkında yeterli bilgi sahibi olunmadan sağda solda ahkam kesmektir.bi konuda konuşabilmek için size sorulacak sorulara da cevap vermeniz gerekir eğer dersinizi iyi çalışmadıysanız afallar ve rezil olursunuz.bizde herkes her şeyi çok iyi bilir zaten.ne kolay yazıyoruz minoxil kullan yanında da şunu iç çok iyi bi ilaç.

bu bir alıntıdır:

Minoksidil
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Minoksidil (müstahzar adları Minoksil , Rogaine ve Regaine) bir vazodilatör ilaçtır .Saç büyümesi sağlaması ve kelliği önlemesiyle bilinen bir etken maddedir. Androjenik alopesi başta olmak üzere birçok kellik türünün tedavisinde kullanılmaktadır.Ama tedavinin bırakılmasıyla birkaç ay içinde etkiler kaybolmaktadır.
Konu başlıkları

1 Tarihçe
2 Mekanizma
3 Yan Etkiler
4 Hayvanlar üzerine etkiler
5 Kullanım
6 Kaynaklar

Tarihçe

Minoksidil önceleri bir oral ilaç olarak kullanılmaktaydı (müstahzar adı Loniten) ve arteryel hipertansiyon tedavisinde endikeydi. Fakat daha sonra ilgi çeken bir yan etkisi,saç büyütme ve kelliği önleme yan etkisi keşfedildi, ve 1980'lerde, Upjohn Corporation %2 minoksidil içeren topikal solüsyonunu hazırladı, ABD'de Rogaine , Avrupa'da ve Asya-Pasifikte Regaine adıyla satışa sundu. Genellikle erkekler için hazırlanan solüsyonlarda %5,bayanlar için hazırlananlarda ise %2 oranında etken madde bulunmaktadır. Patenti 13 Şubat 1996'da bitmiştir.[1]

2007'de erkek tipi kellikte yeni %5'lik köpük solüsyonun sıvı solüsyondan daha etkili olduğu gösterildi.[2]
Mekanizma

Minoksidilin nasıl saç büyüttüğünün mekanizmaları kesin olarak ortaya konamamıştır. Minoksidil bir Potasyum kanal agonistidir.Aynı zamanda yapısına bakılarak bilindik vazodilatör otakoid olan NO agonisti olduğu da düşünülmektedir.Bu, minoksidilin vazodilatör etkisini açıklar,saç büyümesi damarların genişlemesine bağlı olabilir. Minoksidil NO ile ilişkilendirilmiş bir bileşik olduğu için, tıpkı NO gibi guanilat siklaz aktivasyonu yapıp yapmadığı araştırma konusudur, fakat henüz cGMP ve PKG aktivasyonuna ilişkin net bir bulgu yoktur.[3]

Minoksidil geniş bir kellik alanına uygulandığında daha etkisizdir. Buna ek olarak,en etkili olduğu zamanın 18-41 yaşlar ve en etkili olduğu bölgenin kafanın merkez bölgesi(vortex) olduğu gösterilmiştir.[4]
Yan Etkiler

Saç kaybıyla mücadele eden bir ilaç olarak, en yaygın yan etkisi kaşıntılı kafa derisidir.Birçok olgularda minoksidil bazen önce saçlarda hafif bir dökülmeye sonra daha çok büyümeye ve güçlenmeye yol açabilir. Minoksidile ya da etken olmayan maddesi olan propilen glikole karşı alerji olguları da saptanmıştır. Yüksek dozları hipotansif etki göstermektedir, bu ilaçla birlikte petrol jeli ve tretinoinin kullanımı , ya da güneş yanığı ilacın emilimini artırabilir ve yüksek dozlara yol açabilir.

Eğer bir kişi uzunca bir süre minoksidili kullanıp birdenbire kullanmayı bırakırsa saç kaybı yeniden başlar. Diğer yan etkiler şunlardır:

Uygulandığı alanlarda sivilce
Baş ağrısı ve/veya baş dönmesi
Kan basıncında azalma
Düzensiz veya hızlı kalp atımı
Bulanık görme ve diğer görme sorunları
Azalmış cinsel istek
Kısmi ya da tam iktidarsızlık(libidoda azalma)
El,yüz ve ayaklarda karıncalanma ya da duyu kaybı
Ani ağırlık artışı
Göğüs ağrısı

Akne dışında yukarıda sayılan yan etkilerin çoğu yüksek miktarlarda ilaç kullanımını gösterir İlacın aynı zamanda anne sütüne de geçebildiği gösterilmiştir.
Hayvanlar üzerine etkiler

Minoksidil kedilerde yüksek ölçüde toksik olup derilerine uygulandığında ölümlerine yol açabilir .[5][6]
Kullanım

Minoksidil iki yolla uygulanır: köpük ya da sprey. İki yol da saç dipleriyle temas eder, ayrıca alkol içeriğinden dolayı saç stilini bozabilir. Minoksidilin saç stiline zarar vermemesi için uygulandıktan yaklaşık 40 dk sonra saçın yıkanması söylenir, ama bu saçı büyütme etkisinde azalma yapabilir. Maksimum etki için, kullanıldıktan sonraki 4 saat içinde saç yıkanmamalıdır.

alıntı bu kadar, gerisi benim yorumum

minoxil kullanan yada başlamak üzere olan, öncelikle bana bunu dr yazdı diye körü körüne kullanmayın

dr larda her insan gibi başarısız olmak istemezler!!!!!

bu bir ilaçtır ve başladıktan sonra geri dönüşü de yoktur, bıraktığınız an eskiden daha kötü bi duruma düşebilirsiniz

sabah akşam ve ömür boyu ilaç kullanmak size ne kadar doğru geliyorsa bunu gözeterek bu ilaca başlayın

çok ciddi yan etkileri vardır, internetten asla bu ilacı sipariş etmeyin

şimdi de tamamen bu sitenin dışından alıntı yapıcam kullanan insan yorumları,

itü sözlük ten alıntıdır:

benim gibi tansiyonu sürekli düşük olan birinin bile tansiyonunu fırlatan saç dökülmesi ilacı. enseden gelen hayvansı baş ağrısından tutun da ödeme kadar her türlü hipertansiyon etkilerini yaşattı bünyeme. bundan dolayı günde 5 fıs olarak kullanan ben, saç konusunda bir ilerleme gözleyemedim. denemeye devam

edit: yukarıda yazdığım etkilerden mütevellit önerilen dozun çok çok altında kullanmama rağmen artık saç derimin eskisi kadar görünmediğini farkettim. zoomlayınca daha bi şenlendim. cidden yeni saçlar çıkmış. kral bişi bu. test edildi ve onaylandı.

edit volume 2:tek kutu kullanıp bırakmayın, bırakınca çıkan saçlar dökülüyo lan, içim acıdı resmen. prospektüsünde 5 6 ay sürekli kullanın diyordu sanırım, yani yeni çıkan bu saçları kafada bi süre tutmak için 2 3 kutu kullanmak gerekiyor. zaten feci hızlı uzatıyo saçları. ama kim ne derse desin babalar gibi saç çıkartıyo. aksini söyleyeni kınarım ve laflar hazırlarım çok net.
bi de b12 vitamini kullanın

başka bi kullanıcı yorumu:

az öce beni gerçekten korkutan saç solüsyonu.

şöyle ki; nette yan etkileri ile ilgili küçük bir araştırma yapıp okuduklarıma dayanarak kullanmamaya karar verdim ve kalan yarım şişeyi klozete boşalttım. ilaç anında reaksiyon verdi suyla karışınca, bir tıslama ve hareketlenme oldu klozetimde. böyle bir şeyi kafama sürecek kadar patlak bi herif olduğumu düşünerek sifonu çektim hemen. diyeceksiniz ki ne var bunda, kola da hava ile temas edince reaksiyon veriyor.. o halde hemen bana ilacı klozete döktüren yan etkileri yazayım.

wikipedia'ya göre hafif yan etkileri şöyle: gözde yanma ve batma, kaşıntı, uygulanan bölgede kırmızılık ve iritasyon, vücudun çeşitli yerlerinde istenmeyen kıllanmalar.

doktora başvurmanız gereken durumlar ise feci: şiddetli allerjik reaksiyonlar (isilik, döküntü, batma, zor nefes alma, göğüste sıkışma, yüzde ağızda dilde ve dudaklarda şişme), göğüs ağrısı, baş dönmesi, baygınlık, hızlı kalp atışları, hızlı ve açıklanamayan kilo alma hali, ellerde ve ayaklarda şişlik.

fare ve kediler üzerinde ise ölümle sonuçlanabilecek derecede yüksek zehir etkisi yapıyormuş.

hala kullanmakta ısrar edecek olanlara dikkatli olun derim.

not: etkileri okumadan önce sıkmıştım kafama biraz.. sabaha çıkarım inşallah, yıkayamıyorumda klozetteki gibi kafamda oynaşmaya başlayacak diye. korkuyorum sözlükkk..

bu sadece 2 alıntı minoxil forum yazarsanız önünüze bi çok kullanan çıkıyor, sadece kadınlar kulubü yorumlarıyla karar vermeyin, hayat çok değerli, önce sağlık denir ya bu gerçekten doğrudur, sağlıklı olmak hayattaki bi çok şeyden çok daha üstündür. ilaç tavsiye etmek çok tehlikelidir.

mrb arkadaşlar..2 haftadır bu konuyu takip ediyorum..sayenizde yıllardır çözüm bulamadığım ve umutsuzluğa kapıldığım saç dökülmesi problemimi çözeceğime inandım..ben de roller aldım ve 1 kez kullanabildim..merak ettiğim şu, roller yaptıktan sonra saçlarımızı yıkamak şart mı?çünkü her gün roller yapmak istiyorum ama saçlarımı her gün yıkamak istemiyorum..zaten çok kuru saçlarım var..her gün yıkarsam iyice kuruyacaklar diye korkuyorum..

Minoxil kullanıyorum ve yan etkilerini yasıyorum tüm gün hiç iyi hissetmiyorum kendimi, sag sakagima sıkıyorum ve tek taraflı bas ağrısı çekiyorum bu etkilerin geçeceğini umut ederek devam ediyorum sıkmaya en azından hormonlarım duzelene kadar. Siz yazana kadar bu kadar ağır etkilerinin olduğunu bilmiyordum ben rollerin uzerine sıkıyorum sacimdaki etkisi olumlu. Cok sıkıldım.

arkdslar ben bıkacgundur gelemıyorumda daha once yazmıstım bende hormon bozukluğu var dogum kontrol hapı verdıler ama ben daha fazla sacımı doker dıye korktum kullanmadım ben daha once unlu dermatolog serkis barısa gıtmıstım endokrınolojıye gıt bana oyle gerı gel demıstı gıttım hormonlarım yuksek olmasına rağmen bıseyın yok demıslerdı arkdslar ben yarın serkıs barısa gıdıcektım ama sabahın 6sında orda olmam lazımmıs evımede uzak gıdemedım bu doktora gıden varmı memnun kalan gıdemedıgım ıcın cok uzgunum 5 ayrı hastahaneye gıttım hepsıde hormonlarım yuksek dıye dogum kontrol hapı verdı...sızce ne yapmalıyım serkıs barısa gıden varmı ıyımıdır? ya da dogum kontrol hapı sacımı dokermı kullanmalımıyım? lutfen bırısı yardımcı olsun cok kafam karısık

benim saçlar da çok dökülüyor .. bioxin bile yaramadı işe hatta saçlarım çalı süpürgesine döndü

hoşgeldiniz

roller yaptıktan sonra saçınızı yıkamak zorunda değilsiniz.orda söylenmek istenen şey roller kullandıktan sonra gözeneklerin açıldığı ve kullanılan şampuanın etkisini daha çok arttırdığı. hem roller hem şampuan daha etkili olsun diye.

zaten eğer özel bi şampuan kullanmıyorsanız sıradan bi şampuanı rollerdan sonra uygulamanız uygun olmaz.içlerinde bi çok zararlı kimyasallar var.

güle kullanın

yaaa ben bugün sabah yapayım dedim. rollera spreyini sıktım. temizlemek için. sprey tam kurumadan yaptım ilk bi yere. sora bi baktım daha ıslak sprey eneeem dedim bıraktım. saçımı yıkadım hemen. komili bebek şampuanıyla. şimdi yaptığım yer yanıyo biraz. kafamda havlu. korktum şimdi baobab sen öle yazınca. şampuandan mı yanıo spreyden mi anlamadım yaaa..

doğum kontrol haplarını bi çok kadının hayatında dönem dönem kullanmasını tavsiye ettiklerini biliyorum.bazı kanserleri önlediği ispatlanmış.her ilaçta olduğu gibi yan etkileri olabilir bu kimi insanda kilo alma olur kimi insanda saç dökme bunu zaten bizim bilmemizin olanağı yok.doktor tavsiyesi üstelik de epey bi doktor tavsiyesi olduğuna göre deneyebilirsiniz yan etkilerine göre doktorunuz ilaçta değişiklik yapar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…