• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

dgdln

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
11.740
21.548
348
Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
O uyurken parmaklarına acı oje sürün.Parmak emen bıkaç tanıdığım bu sayede bıraktı

Uyurken ellerine çorap giydirin demişti doktor bir tanıdığa.

Sonra ne yaptı bilmiyorum da aklımda kalmış.

İnşallah zorlanmadan bırakır.

Ben de ilkokulda bile emiyormuşum, bir sıkıntı yok.
Sonra baktım kızım da emiyordu ve önemsemedim.
Zaman geçti sürekli uyarıyorduk ama nafile yine bakıyorduk parmak ağızda. Anlatıyorduk.
3 yaşını geçmiş 4 yaşına gelmişti birgün hastaydı doktora gitmiştik. Doktor üst damağının öne doğru çıkma ihtimalinden bahsetti eşimde parmak emdiğini söyledi doktora. O günden bu yana gündüz parmak ağızda dolaşmıyor ve uykuya dalmadan önce parmak emerdi. Onu yapmıyor. Ama uykusunda hala ağzına sokuyor sonra çıkartıyor. Farkederse kendi parmağını emdiğine üzülüyor.
Yani zamanla söyledikçe değişecek bence. Bizim kızımıza doktorun söylemesi anlatması etki etti.

Acı ojeyi ben de almıştım ama Önce kendim sürdüm ağzıma soktum :) ben alerjik bir insanım kızımda alerjik bir çocuk diye öksürük yapar diye düşünmüştüm.
Ben internette parmağa takılan bir şey de görmüştüm. Alacaktım o ara bırakınca almadım. Ama uykudunda takmak için hala alsammı diye aklımda

Biz yeğenime acı ojeyle bıraktırmıştık ne acı ne bir şey işlememişti:)

Kına sürün parmaklarina

Bununla ilgili parmak emen birinin yorumunu yazacağım okadar güzel biseydiki parmak emmek okuldan gelince kapının arkasına geçer görmesinler kizmasinlar diye gizlice emerdim derdi

Benimde yeğenim 4.50 yaşında ve hala bataniyesi var onu emiyor annesi erken sütten kesmek zorunda kaldı. Hamile olduğu için .

Parmağını emdiginde dikkatini dağıtacak başka şeyler verebilirsiniz eline oyalanacagi

7 yaşını dolduran kizima asla biraktiramadim neler denedik neler yaptik olmadi ödül verdik olmadi aci oje parmak bantlari oyuncak cezasi...artik sadece gece uzun emip dis yapisi bozulmasin diye parmağını bantiliyoruz ama gunduz her gozden kaybolduğunda emiyor

Bırakanlar vardır elbet ama ablamın kızı 15 yaşında hâlâ emiyor geceleri

Benim arkadaşım 24 yaşında şuan dalinca hâlâ emiyor diş yapısı parmağa göre sekillenmis artık parmağı da küçülmüş. Aci ojeyi deneyebilirsiniz zihinsel olarak dalgin olmamasini sağlayın bu davranışı yaptığı zaman uyarın. Benim alanimda olduğu için size tavsiye vereyim. Buz dolabınıza veya çocuğunuzun odasına bir a4 kağıdı asin. Günlük gibi alt alta tarihler atin. Her parmak emdiğinde hoslanmayacagi bir sembol emmeyi bıraktığı gunlerde mutluluk ifade eden emoji yapıştırın 😊😖 gibi daha sonra bu kağıdı çocuğunuzla değerlendirin. Aldığı güzel emojilerle mutlu olup devamini getirecektir

Acı oje, baş parmağa poşet, çorap, eldiven gibi yöntemler var.

Yiğenim 5 yaşında bıraktı, damak ve diş yapısı deforme olmuştu.

Umarım en kısa sürede iyileşir.

Surekli eline oyuncak veriyorm dis kasiyici veya kavrayabildigi renkli ilgisini cekecek silikon veya bez oyuncaklar eli yerine onlari sokuyor agzina sesli ışıklı oyuncaklarda ilgisini cekiyo onuda tavsiye ederim

Ağzına aldığında dikkatini başka şeylere yönlendirebilirsiniz. Elini kullanacağı etkinlikler, bir şey getirmesini vs isteyebilirsiniz.
Hayır yapma demekten daha kalıcı çözüm olduğunu söylüyor uzmanlar.

Back