3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Doktor olduğunu söylediği insan kim çok merak ettim

Yok estağfurullah arkadaşım. Ben sadece mesleğin erbabı olmadan o konuda yorum yapıp eleştirmeyi yanlış buluyorum. Mesela ben bir öğretmenin yöntemlerini, bilgisini sorgulayamam. Çünkü öğretmenlik okumadım. Bilgim yok. Haddim değil. Diğer mesleklere de aynı şekilde.

Naçizane fikrimizi bildiririz ama bu kadar sert, acımasızca ve hiçbir şey bilmiyorlar tarzında eleştiri yapılmaz bence.. buna üzülüyorum.

Sevgili konu sahibi, benim alerjik astımım var. Ciddi grip ve hastalık geçirdiğim dönemlerde birebir aynı kokteyli bana da veriyorlar. Alerji için olan ilaç, akciğerin içindeki kanallarda ki şişmeyi engellemek için. Bronşlar şişip daralmasın diye . Havalar o kanallarda biriken iltihapı geçip hava keseciklerine aktif ulaşabilmek için. 2 antibiyotiğin biri geniş spektrumlu diğeri sef tarzı muhtemelen. Bölgedeki iltahabı kesin kurutmak için. Calpol yada aferin varsa o da çocuk sakinleşsin, rahatlasın diyedir. Yani şu kokteylden bir ürünü çıkarın ,iyileşme süreci baltalanır. Elbette küçük olunca insan üzülüyor çok ilaç veriyorum diye ama malasef kısa zamanda güçlü toparlaması için bu yöntem şart.

Kızım 3 yaşında hepsini biz de kullandık geçen haftalarda. Tanı bronşit başlangıcı.

Iki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
Bu doktorlar aynı hastaya nasıl farklı teşhis koyuyorlar anlamıyorum kucuk oğlum 4 aylıkken oksuruyor diye şehir dışında götürdüm mecbur doktora.

Tahlillerine rontgenlere bakıp beni korkuttular ...bu çocuğun ağır tedavi görmesi gerekiyor astım hastası dediler ...
Hatta yatış yapacaklardi ben burda yasamiyorum dedim ...

Yatisi ,tedaviyi kabul etmeyip imza attım

Ertesi gün yaşadığım yerdeki doktora gittim ..
Antibiyotik bile vermedi ..soğuk alginligi ve ateş dusurucu kullandık

Astım dediler diyince doktor gülmüştü ...

Fizik tedavi deniyor sanirim Turkiyede
Bronsit olan bebekler icin
Ben sizin demek istediğinizi anladım.
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama bazı ülkelerde gribi ağır geçiren çocukların ciğerdeki balgamı kolay atması adına göğüs kafesine ve sırtına yapılan masajdır.
Destekleyici tedavi yani..
Yani çocuk gripse vücut bağışıklıkla yenmesi beklenir ve bir nevi balgam sökücü yöntemdir.
Ancak Türkiye de çocuklar hiç grip olmaz.
Çocuğunuz grip evde dinlendirin gerekirse ateş düşürücü verin diyen çocuk doktoruna onlarca denedim rastlamadım ben.
Çok nadirdir.
Ya astım denir ya bronşit ya ciğere inmiştir ya da alerjidir.
Konu sahibinin durumunu bilemem.
Belki çok ağır belki değil ancak burda yazması sıkıntı.
Güvendiği bir doktor bulacak burası yeri değil.

Dört yaşına kadar antibiyotik almadan büyüttüm çocuğumu, ateş düşürücü de çok nadir verdim ama asla kimseye bunu yazmam. Grip olduğunu nereden anladınız da teşhis koydunuz mesela? Belki enfeksiyon var. Griple birebir aynı belirtileri olan oğlumda orta kulak enfeksiyonu çıktı mesela. Aman sadece ateş öksürük desem duyma kaybı kalabilirdi. Önce ilaçsız tedaviyi deneyen iyi
Bir pediatri doktoru bulmak gerekiyor. Biz kendimiz teşhis koyamayız

Ateşte doktorlar da soyuyorlar. Evet soğuk duş zararlı ama terletmek daha da tehlikeli. Yapmayın Allah aşkına ya vebal alacaksınız

Dört yaşina kadar antibiyotik vermemek meziyet değil ki. Gerekliyse verilmeli. Kizim gerektiğinde aldi antibiyotiği, doktora güveniyorum çünkü. Ayni zamanda ateş düşürücü şurubu her zaman vermedik, 38.5 dereceden sonra verildi mesela, ama verildi neticede.

Sadece demek istediğim, evet antibiyotik ota moka verilmemeli, ancak gerektiğinde kesinlikle verilmeli. Antibiyotik zararli değil. Ota moka verilmeme sebebi, vücüd alişip antibiyotiğin etkisini azaltmasini önlemektir. Yoksa antibiyotik o kadaarda zararli değil.

Net söylüyorum: Buraya sormayın.

Doktor üye bile buraya yazsa hatalı bilgi verir, hastayı görmeden ilaç vermezler zaten.

Biz yetkin değiliz, yavruyu görmedik şuraya tahlil sonucu koysanız ancak uç değerleri farkederiz o da makine işaretlediği için.

Yarım yamalak bilgi çok tehlikelidir, birisi ilaca ne gerek var der, öbürü uygundur der, hangisine inanacaksınız?

10 ilaç verirsiniz tepki olmaz iki uyumsuz ilaç verirsiniz çocuk zarar görür, nasıl bilebiliriz ki?

Üçüncü bir doktora danışın, çoğunluğa göre hareket edersiniz.

Bu nasıl bir şey ya. Ne hakkında bilginiz var da doktor beğenmiyorsunuz. Neyin egitimini aldınız? Hiçbir doktor sizin kadar özgüvenli değil ben anlamadım gitti bu işi. Bir de doktorlar ozguvenli kendini beğenmiş diyorlar

İşte cahil bilgisi derken kastettiğim bu.

Altı ilacın ayrı ayrı amaçları olduğu yazılmış, hangisini hangi bilgiye dayanarak çıkarmayı öneriyorsunuz söyler misiniz?

Anne sizin lafınıza göre ilaçları kesse sorumluluk alacak mısınız? Başka doktora danış istersen demek başka, ilaç sayısını beğenmemek başka.

Ben ameliyatsız basit bir çatlak için lokal antiflammatuar jel, bir mide koruyucu bir de genel antiflammatuar aldım, ağrı kesiciye gerek bile görmedim.

Bu hesaba göre çatlak bileğe ya lokal ilaç sürmemem, ya mideyi korumayıp deldirmem ya da ilaç yutmadığım halde mide koruyucu almam gerekiyor, hangisi çıksın?

Basit diş için iki antibiyotik bir ağrı kesici bir de sprey.

Bu arada bu iki olay paralel yani toplamda yediye varıyoruz. Hangisi çıksın?

sız bellıkı buradakı sısteme hakim degılsınız
bronsıtde fızık tedavı uygulanmaz burada
bronslara nasıl fızık tedavı uygulanır onuda bılemıyorum cok ılgınc geldı
Ben Turkiyede yasamiyorum
(Beni hatirlarsin belki gecen abim konusunda konu acmistim)
Benim yasadigim ulkede bronsit olunca fizik tedavi uygulaniyor, yani daha dogrusu boylemi deniyor bilmiyorum
Kizim kucukken yapmistik

Ben Turkiyede yasamiyorum
(Beni hatirlarsin belki gecen abim konusunda konu acmistim)
Benim yasadigim ulkede bronsit olunca fizik tedavi uygulaniyor, yani daha dogrusu boylemi deniyor bilmiyorum
Kizim kucukken yapmistik
hatırladım tabıkı sızı
o fızık tedavı degıldır ya da belkı sızın orada ısmı odur bızım burada fızık tedavının ne oldugunu bılsenız ne demısım ben dersınız :) :)
bellıkı yanlıs anlasılma olmus

Dört yaşına kadar doktorları gerek duymadı Çok ilaç kullanmayan bir doktorumuz var. Genelde de viral hastalıklar yaşadı oğlum.

Biz çözumü şöyle bulduk, güvendigimiz gerekmedikçe ilaç yazmayan bir doktor bulduk birkaç doktor gezdikten sonra. Mesela ilacsız atlayır mucadele ediyor dedi bir hastaliğında. Cidden ilacsız atlattik gibi. Şimdi o ilac yazsa kullanirım mesela.

Ama başka bir ozel hastane var acilde ilk mudahaleyi güzel yapıyorlar ama herkese antibiyotik yazıyorlar. Oraya guvenip de antibiyotiği de vermem bebeğime

Ben belcikada yasiyorum
Suan 11 yasinda olan kizim icin yapmistik o fizik tedavi dedigim seyi
Sanirim ozaman 2 yasindaydi
Dogal yollarla balgam sokturmek icin uygulandi
Cunku o yil 3 kez antibiyotik kullanmisti 3un uzerine cikamazsiniz. Oyle oyle atlattik

Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin

Ciğere inmiş enfeksiyonu soğanla tedavi etmeye çalışıyorsanız bari çocuğa o soğanı yedirin.

Ayağın altına koyduğunuz sarımsağın içindeki dialil disülfitin uzun süreli temasta yetişkinlerde bile deriyi yakıp egzama yapabildiğini biliyorsunuz değil mi? Bebek cildine mi uygulayacağız?

Doğal olması zarar vermediği anlamına gelmiyor herşeyin bir ölçüsü var.

Anlatamadigimda bu iste
Siradan bi gastro anterit icin bile 2 antibiyotik ates dusurucu vitamin mide bulantisi olan ilac tedavisini yasadik bu yaz. Sizin bunyeniz alisik olabilir ilaclara
Ama inanin biz Turkiyede yasamadigimiz icin bize cok abes geliyor ilac konusu. 11 yasindaki kizima Karin agrisinda bile buscopan veren teyzem (kendisi bashemsire) burada doktorumuz kesinlikle birdaha vermemem gerektigini belirtti
Cahil bilgisiyle alakasi yok bunun
Avrupadaki ilac tedavilerini arastirin lutfen. Bize sadece tuhaf geliyor 2 antibiyotik birden.
ben dogumdan ciktim gunde 1gr agri kesiciden baska bise kullanamazdim. 7 dikisim vardi... 3 gun hastanede kaldim. Yani sadece anlamaniz icin ornek veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…