- 22 Temmuz 2016
- 276
- 721
Doktor olduğunu söylediği insan kim çok merak ettimArya hanım boş yere bu hanımefendiye cevap yazmayın. 16 aylık çocuğunu sadece anne sütü ile besleyip ek gıda vermeyip gerekli tüm vitaminleri aldığını düşünüyor tabi ki gene doktor tavsiyesi ile
Yok estağfurullah arkadaşım. Ben sadece mesleğin erbabı olmadan o konuda yorum yapıp eleştirmeyi yanlış buluyorum. Mesela ben bir öğretmenin yöntemlerini, bilgisini sorgulayamam. Çünkü öğretmenlik okumadım. Bilgim yok. Haddim değil. Diğer mesleklere de aynı şekilde.cocukken doktorculuk oynamamalıydık
oyuna fazla kapılmısız
zaten bızım mıllet bır bılmedıgı yol tarıfını vermeyı sever ne olursa olsun asla bılmıyorum demez ılla suraya buraya gıt der
bırde hastalıkla ılgılı hep soyleyecek bırseyımız vardır
masallah bıze dogustan yeteneklıyız bosuna okumussunuz yazık
Kızım 3 yaşında hepsini biz de kullandık geçen haftalarda. Tanı bronşit başlangıcı.MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem
Bu doktorlar aynı hastaya nasıl farklı teşhis koyuyorlar anlamıyorum kucuk oğlum 4 aylıkken oksuruyor diye şehir dışında götürdüm mecbur doktora.Iki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
Ben sizin demek istediğinizi anladım.Fizik tedavi deniyor sanirim Turkiyede
Bronsit olan bebekler icin
Dört yaşına kadar antibiyotik almadan büyüttüm çocuğumu, ateş düşürücü de çok nadir verdim ama asla kimseye bunu yazmam. Grip olduğunu nereden anladınız da teşhis koydunuz mesela? Belki enfeksiyon var. Griple birebir aynı belirtileri olan oğlumda orta kulak enfeksiyonu çıktı mesela. Aman sadece ateş öksürük desem duyma kaybı kalabilirdi. Önce ilaçsız tedaviyi deneyen iyiYazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.
Ateşte doktorlar da soyuyorlar. Evet soğuk duş zararlı ama terletmek daha da tehlikeli. Yapmayın Allah aşkına ya vebal alacaksınızMerak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil
Dört yaşına kadar antibiyotik almadan büyüttüm çocuğumu, ateş düşürücü de çok nadir verdim ama asla kimseye bunu yazmam. Grip olduğunu nereden anladınız da teşhis koydunuz mesela? Belki enfeksiyon var. Griple birebir aynı belirtileri olan oğlumda orta kulak enfeksiyonu çıktı mesela. Aman sadece ateş öksürük desem duyma kaybı kalabilirdi. Önce ilaçsız tedaviyi deneyen iyi
Bir pediatri doktoru bulmak gerekiyor. Biz kendimiz teşhis koyamayız
3 yasinda 6 ilac.... Bu cocuk anca buyuk bi ameliyat gecirmis olmasi gerek. Buyuk derken kulak burun bogazdan bahsetmiyorum veya hastanede 5gun yatili kalmis bobrek enfeksiyonundan bahsetmiyorum
Nasil bir buyuk ameliyatki 6 ilac olmali.
Turkiyede hic bir zaman onaylamayacagim sey ilac kullanim, seker gibi ilac kullanimi
Halkimiz bu ilac kullaniminda okadar bilincsizki, sinirlense basi agridi sanip ilac alanida duydum asi olmaya giden bebege agri kesici verenide...
Ben Turkiyede yasamiyorumsız bellıkı buradakı sısteme hakim degılsınız
bronsıtde fızık tedavı uygulanmaz burada
bronslara nasıl fızık tedavı uygulanır onuda bılemıyorum cok ılgınc geldı
hatırladım tabıkı sızıBen Turkiyede yasamiyorum
(Beni hatirlarsin belki gecen abim konusunda konu acmistim)
Benim yasadigim ulkede bronsit olunca fizik tedavi uygulaniyor, yani daha dogrusu boylemi deniyor bilmiyorum
Kizim kucukken yapmistik
Dört yaşina kadar antibiyotik vermemek meziyet değil ki. Gerekliyse verilmeli. Kizim gerektiğinde aldi antibiyotiği, doktora güveniyorum çünkü. Ayni zamanda ateş düşürücü şurubu her zaman vermedik, 38.5 dereceden sonra verildi mesela, ama verildi neticede.
Sadece demek istediğim, evet antibiyotik ota moka verilmemeli, ancak gerektiğinde kesinlikle verilmeli. Antibiyotik zararli değil. Ota moka verilmeme sebebi, vücüd alişip antibiyotiğin etkisini azaltmasini önlemektir. Yoksa antibiyotik o kadaarda zararli değil.
Ben belcikada yasiyorumBen sizin demek istediğinizi anladım.
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama bazı ülkelerde gribi ağır geçiren çocukların ciğerdeki balgamı kolay atması adına göğüs kafesine ve sırtına yapılan masajdır.
Destekleyici tedavi yani..
Yani çocuk gripse vücut bağışıklıkla yenmesi beklenir ve bir nevi balgam sökücü yöntemdir.
Ancak Türkiye de çocuklar hiç grip olmaz.
Çocuğunuz grip evde dinlendirin gerekirse ateş düşürücü verin diyen çocuk doktoruna onlarca denedim rastlamadım ben.
Çok nadirdir.
Ya astım denir ya bronşit ya ciğere inmiştir ya da alerjidir.
Konu sahibinin durumunu bilemem.
Belki çok ağır belki değil ancak burda yazması sıkıntı.
Güvendiği bir doktor bulacak burası yeri değil.
Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin
Anlatamadigimda bu isteİşte cahil bilgisi derken kastettiğim bu.
Altı ilacın ayrı ayrı amaçları olduğu yazılmış, hangisini hangi bilgiye dayanarak çıkarmayı öneriyorsunuz söyler misiniz?
Anne sizin lafınıza göre ilaçları kesse sorumluluk alacak mısınız? Başka doktora danış istersen demek başka, ilaç sayısını beğenmemek başka.
Ben ameliyatsız basit bir çatlak için lokal antiflammatuar jel, bir mide koruyucu bir de genel antiflammatuar aldım, ağrı kesiciye gerek bile görmedim.
Bu hesaba göre çatlak bileğe ya lokal ilaç sürmemem, ya mideyi korumayıp deldirmem ya da ilaç yutmadığım halde mide koruyucu almam gerekiyor, hangisi çıksın?
Basit diş için iki antibiyotik bir ağrı kesici bir de sprey.
Bu arada bu iki olay paralel yani toplamda yediye varıyoruz. Hangisi çıksın?