3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Iki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
Enfeksiyon iltihap varsa antibiyotiksiz gecmez zaten
Antibiyotikler ne
Biraz daha komplike hastaliklarda farkli teshis ya da tedavi yolu izlenmesini anlarimda
Zatürrey vs soguk alginligini anlayamdim

Bizimkine benziyor durumunuz gecmis olsun size de ..acikcasi cok doktorluk durumumuz olmadi uzun zamandir o yuzden guvendigim doktorum var diyemiyorum simdi bir anda boyle olduk acile gittik zaten doktor secme sansim da olmadi ins hepsi de toparlar biran once

Antibiyotikler ne
Biraz daha komplike hastaliklarda farkli teshis ya da tedavi yolu izlenmesini anlarimda

Antibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins gereksiz korkudur

benım kızım 6 yasına gırmek uzere 9 tane ılac kullanıyor 2 ay olacak

doktor ne verdıyse dogrudur genelde de bırbırıyle bırlıkte calısan ılaclar vardır ıcınde

zaten en az 1 antıbıyotık surup kesın verılıyor yasadıgınız hastalıkta ...
2 cesıt buhar makınasıyla verılmesı ıcın vantolın tarzı ılac verılıyor
oksuruk ıcın ılac verılıyor
burnu acılsın şişen genız yolu bıraz rahatlasın dıye ılac verılıyor
bu ılaclar mıdesıne dokunmasın dıye bırde mıde ılacı vermıstır yuksek ıhtımal

nerden bılıyorum hepsını yasadık once agır grıp gıbı basladı sonra bronsıt sonra astıma dondu derken zature oldu ana kız bırlıkte tedavı gorduk kızım hala tedavı oluyor
cunku reflusu de var alerjısı de onlarda ustune eklenınce ıyılesmesı uzun surdu ... bırı bıtse dıgerı baslıyor
hep bu yoldan gectık ılk etapda bende korktum 1 poset ılac dıye ama mecbur... cıgere ınınce ıs zaten zorlasıyor

sıfa dılıyorum sız doktor ne dedıyse ona uyun lutfen

Antibiyotikler ne

Antibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins
Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin

Basit bi oksuruk degil ama.. oyle olsa dogal yollarla hallederdim ama cigerlerine inmis bronsit var zaten oksurugu duysaniz anlarsiniz

Hayir, hayir hayir!! Hele ateşli çocuğu giyindirmek kadar tehlikeli bişey yok! O cocuk havale geçirebilir. Ateşte en önemlisi vücüd isisini azaltmaktir!

Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin
aslında bu onerınız cok yanlıs
kızım ıcın uyguladım acaba ne ıyı gelır daha cabuk gecer dıye kendımce sacmaladım
daha da fenalastı meger rinit alerjısı de varmıs
bunu okuyan kısı uygulamaya kalkarsa daha kotulesebılır . bırıne ıyı gelen dıgerıne ıyı gelmeyebılır

Antibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins gereksiz korkudur
Bide ornek vermek istiyorum
11 yasinda kizim var biz yurt disinda yasiyoruz. Bir cok kes gastro anterit olmus bir cocuk. Doktorumuz bize kola ic gecer der, ayriyetten probiyotik verir bukadar.
Bu yaz Turkiyede tam 3 gun hastanede yatili kaldi, siradan bir gastro anteritten, ates yok.. Eve donduk elimizde 2 canta ilac
Cocuk 3gun daha ilac almaya devam etti hic bir iyilesme gostermedi baktim olacagi yok biraktik butun ilaclari.. Aksamina kendine geldi
Tabikide bizim bunyemiz ilaca alisik olmadigindan kaldirmadi. Cunku antibiyotik bakkaldan ekmek alir gibi alinmiyor burada
Yilda 3 kez aldiysan analiz yapilir gerekirse ameliyata gidilir.

Ozaman kineye gitmesi gerek, sanirim fizik tedavi deniliyor

arkadaslar konu sahıbının cocugu basıt grıp degıl ! cıgerıne ınmıs bronsıt
kesınlıkle ılac tedavısı gerekıyor kı tedavıye baslanmıs
doktor ılac vermıs . bı zahmet gıdıp tıp okuyun ondan sonra konusun

Hayir, hayir hayir!! Hele ateşli çocuğu giyindirmek kadar tehlikeli bişey yok! O cocuk havale geçirebilir. Ateşte en önemlisi vücüd isisini azaltmaktir!
Merak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil

Bebeğim 8 aylıkken 3 tane ilaç kullanıyorduk antibiyotik - alerji damlası- ateş düşürücü.
Yani gerekliyse yapacak birşey yok neden durduk yere birsuru ilaç versin ki

Simdi soyle, tecrubeli anne cocugunun ne denli haqta oldugunu anlar
Benim 16aylik bebegim gecen hafta persembe oksuruge basladi
Bol bol serum fizyolojik kullandim sogan kuru sarimsak kuru yaptim. Tabikide hemen doktordan rdvu aldim e oda 10gun sonraya verdi o surec icerisinde dogal yollarla gitmeyi denedim 10gun sonra iyilesmemisse doktora gidecektim.suan cok sukur iyi.
Ilk basta kontrol altina alinabilirse bu yontemlerle olur
Ama hanimefendi doktora gitmis bi ton ilac verilmis oyuzden sikayetci oldugu icin dogal yontemi tavsiye ettim.

Sizde haklisiniz her yontem herkese gelmeyebiliyor. Bunuda ancak deneyince anliyoruz.

Bronsit oldugunu simdi okudum

Gecmis olsun insallah bir an once iyilesir
Bol bol sivi tuketmeye calissin yavrumuz

Iki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim
bazı doktorlar semptomları hafıflesın dıye agrı kesıcı gıbı surup yazıp gonderıyor kendı kendıne gecmezse yıne gorunursunuz doktora dıye
normalde kesınlıkle fılm cekılmelı fılm cekılmıs ve cıgere ındıgı gorulmus fılm yalan soylemez
doktorların futursuzca antıbıyotık yazması da mumkun degıl sureklı herkese antıbıyotık yazıp gonderemez malum sısteme ıslıyor hersey...

Bronşit tedavi edilmez ve ilerlerse bronsiolit olabilir.Bronsiolit tedavi edilmezse zatürreye çevirebilir.

Her çocuğun bünyesi bir değil.

Alerjik bünyeli ise 8 saat içinde durum değişebilir.

Ateş düşürücü ihtiyaç olursa kullanırsınız.

Havalar öksürük , alerji ve ciğerleri için gerekli zaten.

Bugüne kadar ki hastalıklarından çocuğun bünyesini az çok bilirsiniz.

Oğlum Ocakta 3 yaşında olacak. Kreşe başladığından beri hasta. Bir türlü duzelemedi. Dr muz onceleri iki tane hava ilacı verdi o fayda etmedi. Bronslarda daralma olunca antibiyotik surup yaZdi 10 gün kullanacak. Bu arada kendim evde doğal yöntemler de denedim ama öksürük kesilmedi . Mecbur antibiyotik başladık. Antibiyotik ocu değil. Ilerlemis, cigerlere inmiş oksurukten bahsediyorsunuz. Dr un bir bildigi var gerek görmus ki o ilaçları yazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…