3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Merak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil

Ben soguk yada ilik duştan bahsetmedim. Onlar duruma göre iyi değil, halen fark etmeden ateşi devam edebilir. Cocuk hafif giydirilmeli. Sadece atlet külot ilede yatabilir yada kolsuz pijama ile.

Kesinlikle ekstra kiyafet, çocuğun terlemesini sağlamamak lazim. Hem cocuk icin eziyet, hem çok tehlikeli. Bunu söyleyen doktorda derhal diplomasi elinden alinmali!

Bisey tecrübe ettiğin yok. Daha havale olmadi diye, olmayacaği anlamina gelmiyor. Bilimsem tip nedir biliyormusun? Bunun araştirmasi yapiliyor, bunun için yillarca okumuş insanlar tarafindan
Ama yook, onlar bilmez, senin bir kaç yillik tecrüben, bilimsel araştirmadan daha önemli!

Lütfen cocuğunuz için bir daha yapmayin bunu. O cocuk havale yada felc gecirirse pisman olunur ama ne fayda.

Hic alternatif tipa bakma demiyorum, yemek takviyesi, burun acmak icin tuzlu su neysede. Modern tipi bu kadar küçumseme ne olur. Modern tip sayesinde çocuk ölümleri azaldi.

Ben soguk yada ilik duştan bahsetmedim. Onlar duruma göre iyi değil, halen fark etmeden ateşi devam edebilir. Cocuk hafif giydirilmeli. Sadece atlet külot ilede yatabilir yada kolsuz pijama ile.

Kesinlikle ekstra kiyafet, çocuğun terlemesini sağlamamak lazim. Hem cocuk icin eziyet, hem çok tehlikeli. Bunu söyleyen doktorda derhal diplomasi elinden alinmali!

Bisey tecrübe ettiğin yok. Daha havale olmadi diye, olmayacaği anlamina gelmiyor. Bilimsem tip nedir biliyormusun? Bunun araştirmasi yapiliyor, bunun için yillarca okumuş insanlar tarafindan
Ama yook, onlar bilmez, senin bir kaç yillik tecrüben, bilimsel araştirmadan daha önemli!

Lütfen cocuğunuz için bir daha yapmayin bunu. O cocuk havale yada felc gecirirse pisman olunur ama ne fayda.

Hic alternatif tipa bakma demiyorum, yemek takviyesi, burun acmak icin tuzlu su neysede. Modern tipi bu kadar küçumseme ne olur. Modern tip sayesinde çocuk ölümleri azaldi.
Teşekkürler. Üzülmeyin
Doktorumizun tecrubesi bizim yaşımızdan da fazla. Tercih meselesi. Diyorum, endiselenmeyin.

Bronşit tedavi edilmez ve ilerlerse bronsiolit olabilir.Bronsiolit tedavi edilmezse zatürreye çevirebilir.

Her çocuğun bünyesi bir değil.

Alerjik bünyeli ise 8 saat içinde durum değişebilir.

Ateş düşürücü ihtiyaç olursa kullanırsınız.

Havalar öksürük , alerji ve ciğerleri için gerekli zaten.

Bugüne kadar ki hastalıklarından çocuğun bünyesini az çok bilirsiniz.
Cok hasta olan bi cocuk degildi hic bu kadar agir seyretmedi hastaligimiz ama alerjik bunyeli onu biliyorum doktor da dikkat etmemi soyledi Allah korusun dusunmek istemiyorum ilerleyisini

Teşekkürler. Üzülmeyin
Doktorumizun tecrubesi bizim yaşımızdan da fazla. Tercih meselesi. Diyorum, endiselenmeyin.

Bu tercih meselesi değil, cocugunu tehlikeye atmaktir. Bunu öneren kişi kesinlikle doktor olamaz ve şikayet edilmeli. Bir anne olarak çocuğun iyiliğini gözetlemek zorundasiniz, ve bu iyilik değil! Cocuğu tehlikeye atmaktir! Hadi ateş düşürücü şuruba karşisin, cocugunu hafif giydirmeye niye karşisin?

Evet bu yöntem 50 yil öncede kullaniliyordu, ancak 50 yil önce cocuk ölümleri ne haldeydi biliyormusun? Çoğu 3 yaşini bile görmüyordu.

Bu en hafif tabiri ile sorumsuzluktur! Ufak bir google araştirmasini yapin hic değilse, her doktorun aynisini dediğini göreceksin.

bazı doktorlar semptomları hafıflesın dıye agrı kesıcı gıbı surup yazıp gonderıyor kendı kendıne gecmezse yıne gorunursunuz doktora dıye
normalde kesınlıkle fılm cekılmelı fılm cekılmıs ve cıgere ındıgı gorulmus fılm yalan soylemez
doktorların futursuzca antıbıyotık yazması da mumkun degıl sureklı herkese antıbıyotık yazıp gonderemez malum sısteme ıslıyor hersey...
Iki doktorda film cekildi devlette acilde biliyorsunuz doktorlar degisebiliyor kandi idrardi sonuclar gec cikiyor ilk ciger filmi cikti bayan doktor kotu dedi kan tahlilini de bekleyelm ilac tedavisine baslariz dedi 2 saat sonra geldigimizde kadin yoktu efkek bir doktor vardi ve sonuclarimiza bakti temiz dedi basit soguk alginligiymis kendisine soyledim ilk geldigimdeki hanim cigerleri kotu demisti diye bana cevabi yznlis gormustur oldu

Arya hanım boş yere bu hanımefendiye cevap yazmayın. 16 aylık çocuğunu sadece anne sütü ile besleyip ek gıda vermeyip gerekli tüm vitaminleri aldığını düşünüyor tabi ki gene doktor tavsiyesi ile

MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem
Benim oğlum 3 yaşında,bu saydıklarıniz çok sık oluyor bronşit vs her seferinde augmentin veriyorlar

Arya hanım boş yere bu hanımefendiye cevap yazmayın. 16 aylık çocuğunu sadece anne sütü ile besleyip ek gıda vermeyip gerekli tüm vitaminleri aldığını düşünüyor tabi ki gene doktor tavsiyesi ile

Bu artik ihmal, kötü muamele. O cocuk bu şekilde gelişim engelli olur ve daha fazlasi. Cok endişe edici :KK43:

Antibiyotik veriesi degil de 2 antibiotik verilmesi korkuttu antibiotiksiz gecmeyecegini biliyorum zaten 1. Doktora da guvenmedim bu nedenle ama simdi de ilaca bogulduk ins
Hanımefendi konuyu ta en başından takip ediyorum. Yazmayayım dedim ama dayanamadım şu mesajınızdan sonra. Israrla aynısını söylüyorsunuz.

Bir antibiyotik her bakteriye etki etmez. Etki spektrumu denen bir şey vardır. Kimi ilaç gram pozitif bakteriyi öldürür kimisi gram negatif. Misal olarak söylüyorum.

Doktorun verdiği tedaviyi burada doktor olmayan insanlara sorup sorgulamanız gerçekten çok tuhaf.

Boşuna okuyoruz biz senelerce.

Deseniz ki evladım hasta ilaçları şu, daha da rahatlaması için evde ne yapabilirim? Tamam amenna. Ama burada doktorun tedavisini eleştirip bir de doktoru şikayet ettim diyorsunuz.

Biz bir avukata , öğretmene , başka kimseye işini öğretmeye kalkışmazken herkes bize işimizi öğretmeye çalışıyor.

Muhtemelen kızacaklar ama napayım dayanamadım. En sevmediğim olayı bu bence mesleğin.

** burada hiçbir mesleğe laf atmadım lütfen yanlış anlaşılmasın. Bizim insanımız herkese işini öğretmeye çalışıyor. Bunu demek istiyorum

3 yaşında çocuğa doktorun verdiği ilaçlara güvenmeyip forumdaki yorumları mı uygulayacaksınız?
Bana tarif verin kendim bir seyler uygulayacagim yazmadim buraya. size iki cesit doktor gosterdim yazimda 1. Doktoru sorgulamasam cocugum belki suan hastanedeydi simdi 6 taNe verilen ilacin da normal mi diye sorgulamak hakkim. Doktor hatalarini da goruyoruz. Bu zamana kadar bu kadar ilac kullanmadim ki bileyim ?

ay ustume ıyılık saglık
işte bu yuzden buraya saglıkla ılgılı soru sormamak lazım ya

:KK57:

Fizik tedavi deniyor sanirim Turkiyede
Bronsit olan bebekler icin
sız bellıkı buradakı sısteme hakim degılsınız
bronsıtde fızık tedavı uygulanmaz burada
bronslara nasıl fızık tedavı uygulanır onuda bılemıyorum cok ılgınc geldı

Hanımefendi konuyu ta en başından takip ediyorum. Yazmayayım dedim ama dayanamadım şu mesajınızdan sonra. Israrla aynısını söylüyorsunuz.

Bir antibiyotik her bakteriye etki etmez. Etki spektrumu denen bir şey vardır. Kimi ilaç gram pozitif bakteriyi öldürür kimisi gram negatif. Misal olarak söylüyorum.

Doktorun verdiği tedaviyi burada doktor olmayan insanlara sorup sorgulamanız gerçekten çok tuhaf.

Deseniz ki evladım hasta ilaçları şu, daha da rahatlaması için evde ne yapabilirim? Tamam amenna. Ama burada doktorun tedavisini eleştirip bir de doktoru şikayet ettim diyorsunuz.

Biz bir avukata , öğretmene , başka kimseye işini öğretmeye kalkışmazken herkes bize işimizi öğretmeye çalışıyor.

Muhtemelen kızacaklar ama napayım dayanamadım. En sevmediğim olayı bu bence mesleğin.

** burada hiçbir mesleğe laf atmadım lütfen yanlış anlaşılmasın. Bizim insanımız herkese işini öğretmeye çalışıyor. Bunu demek istiyorum

Yazmaniz iyi oldu ben hic bir doktorun egitimini tedavisini elestirmiyorum. Ama kimse mukemmel degildir iyi doktorlar oldugu kadar berbat doktorlar da var bu ulkede ve cok da az degil. Yazimi da okumadiniz galiba sikayet ettigim doktor ilk gittigim hastanedeki doktorlar biri cigerleri kotu digeri temiz diyip yolladi bi ates dusurucuyle. Bunun uzerine baska doktora gittim ve o da cok ilac verdi ama guvendim ve tabiki de kullaniyorum ilaclari.. ben yanlis demiyorum korkuyorum cocugum daha 3 yasinda bile degil. Tecrubeli olan anneler sizin gibi doktorlar belki bir sey yazar da bi nebze rahatlarim diye. Gordugum tum aksakliklari da sikayet ederim etmeye de devam edicem kusura bakmayin egitim aldi diye sacma sapan insanlara guvenip teslim edemem cocugumu da iyi ki de etmeyip 2. Doktora hastaneye gitmisim

cocukken doktorculuk oynamamalıydık
oyuna fazla kapılmısız
zaten bızım mıllet bır bılmedıgı yol tarıfını vermeyı sever ne olursa olsun asla bılmıyorum demez ılla suraya buraya gıt der
bırde hastalıkla ılgılı hep soyleyecek bırseyımız vardır

masallah bıze dogustan yeteneklıyız bosuna okumussunuz yazık :KK53:

Yazmaniz iyi oldu ben hic bir doktorun egitimini tedavisini elestirmiyorum. Ama kimse mukemmel degildir iyi doktorlar oldugu kadar berbat doktorlar da var bu ulkede ve cok da az degil. Yazimi da okumadiniz galiba sikayet ettigim doktor ilk gittigim hastanedeki doktorlar biri cigerleri kotu digeri temiz diyip yolladi bi ates dusurucuyle. Bunun uzerine baska doktora gittim ve o da cok ilac verdi ama guvendim ve tabiki de kullaniyorum ilaclari.. ben yanlis demiyorum korkuyorum cocugum daha 3 yasinda bile degil. Tecrubeli olan anneler sizin gibi doktorlar belki bir sey yazar da bi nebze rahatlarim diye. Gordugum tum aksakliklari da sikayet ederim etmeye de devam edicem kusura bakmayin egitim aldi diye sacma sapan insanlara guvenip teslim edemem cocugumu da iyi ki de etmeyip 2. Doktora hastaneye gitmisim
Hanımefendi polemik yaratmayalım. Son kez mesajınıza cevap yazıp konunuzu terk edeceğim.

Bir doktorun mesleki yeterliliğini aynı meslekten olan kişiler değerlendirebilir. Bu tarzda bir forumda değerlendiremezsiniz.

Yazınızı dürüst olayım detaylıca okumadım, genel hatlarıyla baktım ve asıl meseleniz 6 ilacın verilmesi. İlaçlar çok fazla diye şikayetlenmişsiniz asıl olarak. Hatta 1 antibiyotik neyse de 2 nedir diye karalar bağlamışsınız. Daha sonradan verdiğiniz detaylar yardımcı oyuncu gibi bir şey oluyor.

Doktor lüzumlu görmese yazmaz. Merak etmeyin. Farmakoloji görüyoruz hepimiz, hangi ilaç kime verilir, neyle etkileşir biliriz. Siz merak etmeyin ilaç sayısı fazla diye. İlaçların bir kısmı etkeni ortadan kaldırırken diğerleri de semptomları giderir. Örneğin antibiyotik ve ateş düşürücüler gibi.

Hepsinin farklı işlevi var. Geçmiş olsun.

Hanımefendi polemik yaratmayalım. Son kez mesajınıza cevap yazıp konunuzu terk edeceğim.

Bir doktorun mesleki yeterliliğini aynı meslekten olan kişiler değerlendirebilir. Bu tarzda bir forumda değerlendiremezsiniz.

Yazınızı dürüst olayım detaylıca okumadım, genel hatlarıyla baktım ve asıl meseleniz 6 ilacın verilmesi. İlaçlar çok fazla diye şikayetlenmişsiniz asıl olarak. Daha sonradan verdiğiniz detaylar yardımcı oyuncu gibi bir şey oluyor.

Doktor lüzumlu görmese yazmaz. Merak etmeyin. Farmakoloji görüyoruz hepimiz, hangi ilaç kime verilir, neyle etkileşir biliriz. Siz merak etmeyin ilaç sayısı fazla diye. İlaçların bir kısmı etkeni ortadan kaldırırken diğerleri de semptomları giderir. Örneğin antibiyotik ve ateş düşürücüler gibi.

Hepsinin farklı işlevi var. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

X