3 yaş kreşe başlamak icin erken mi yiğenim icin soruyorum

Bahsedilen Çocuk bezli değil

Benim Oğlum da 3.5 yaşında 4 gündür başladık Allaha sukur oylr aşırı kaygı , annenin sürekli okula girmesi gerekiyor gibi durumlar yasamadik, inşallah da yaşamayız
Oyle bir sey yazmadigi icin ben de bezli sandim, cocuktan cocuga fark var. Her cocuk farklidir. Ne guzel hep oyle devam eder umarim...

annesi çocuk yüzünden çalışamıyor çok çalışmak istiyor ama kreşe başlamak icin yaş kaç olmalı fikir için açtım konuyu gene hakimler yargıladı burda bni halasıyım tabiki ilgilendirir bni çocuğum o ayrı konu
Ben 3.5 yaşında gönderdim kreşe ilk bir iki hafta zorlandık ama sonra alıştı çok sevdi güzel vakit geçirdi bence evde bakıcı ile durmasından çok daha iyi kreş. Amaa şöyle de bir durum var eğer maddi olarak zorluk cekmeyeceklerse en azından bir yıl daha beklemesini tavsiye ederim anneye. Zaten sonraları kreş okul falan derken çocuğun evle olan bağı azalıyor ne kadar uzun vakit geçirilirse anne ile o kadar iyi.

Hala olduğunuz belli diyenlere teessüf ediyorum bir hala olarak 🥴

Niyetinizi bilemem ama üslubunuz feci kötü.
Sanki anne istemiyor da sizle zorluyorsunuz çalışmaya gibi bir havada yazmışsınız. Çocuk yüzünden, çocuk yüzünden diye vurgulamaniz da rahatsız edici fazlasıyla.

Annesi neyi uygun görüyorsa onu yapsın. Hala olmak yeğeninin kreşinde, gelinin çalışmasında söz hakkıniz yok.

yiğenim 3 yaşında kız çocuğu annesinin mesleği olmasına rağmen çocuk yüzünden çalışamıyor annesine çok düşkün bu hepimizi çok rahatsız ediyor annesi erken diyor sütten memeden kesilmesine rağmen hala düşkünlüğü devam ediyor nasıl bir formül uygulamak lazim tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmisiniz
birincisi- cocuk hakkında kararı anne baba vermeli, siz konuşabilirsiniz belki ama müdahele etmeyin.

annenin ve çocuğun durumuna bağlı. eğer anne calisamadigi icin isi etkilenecekse, anne stresli olacaksa, kreşe başlaması daha makul bence.

Hala olduğunuz belli diyenlere teessüf ediyorum bir hala olarak 🥴

Niyetinizi bilemem ama üslubunuz feci kötü.
Sanki anne istemiyor da sizle zorluyorsunuz çalışmaya gibi bir havada yazmışsınız. Çocuk yüzünden, çocuk yüzünden diye vurgulamaniz da rahatsız edici fazlasıyla.

Annesi neyi uygun görüyorsa onu yapsın. Hala olmak yeğeninin kreşinde, gelinin çalışmasınsöz hakkıniz yok.
anne çok istiyor çakışıyorlar kardeşimle buda bize yansıyor bizde diyoruzki çalışmaya başlamadan yazdır kreşe alıştır öyle başla diyoruz zaten başlatacaklar karar verildi

yiğenim 3 yaşında kız çocuğu annesinin mesleği olmasına rağmen çocuk yüzünden çalışamıyor annesine çok düşkün bu hepimizi çok rahatsız ediyor annesi erken diyor sütten memeden kesilmesine rağmen hala düşkünlüğü devam ediyor nasıl bir formül uygulamak lazim tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmisiniz
Çocuk sütten kesilmis sadece. Anneye bagimliligi nasıl kesilsin. Bazı çocuklar çok düşkün olur anneye. Bazıları daha rahattır. Ama bu çok normal... İsterse annesi oyun gruplarına gotursun çocuğu. Orda gözlem şansı olur. Arkadaş edinmeye hazır mı . Öğretmen ablalarla iletisim kurmaya hazır mı. Acele etmeyin

2.5 yaşındaki oğlum yarım gün olarak başladı. İlk haftamız bitti. Şu ana kadar bir sorun yok. Zaten oğlumdan ziyade ben alışamadım. Anne baba kararlı olmalı önce.

bez yok yemeğini kendi yiyor sütte yok zaten zamanla alışır inşallah
Çocuk sütten kesilmis sadece. Anneye bagimliligi nasıl kesilsin. Bazı çocuklar çok düşkün olur anneye. Bazıları daha rahattır. Ama bu çok normal... İsterse annesi oyun gruplarına gotursun çocuğu. Orda gözlem şansı olur. Arkadaş edinmeye hazır mı . Öğretmen ablalarla iletisim kurmaya hazır mı. Acele etmeyin bezde yok altında yemeğini de kendi yiyor tskler cvp için

Çocuk bezi çıkardı mı. Ve derdini anlatabiliyor mu. Acıktım ya da korktum falan gibi. Ablam oğlunu o yaşlarda kreşe vermişti. Çok sevdi çocuk. Oyun arkadaşları falan var orda. İlk biriki gün zorlandı. Sonra sevdi. Tabi ablamla biz hep çocukla konuştuk. İyi misin. Neler yaptın falan. o da anlatırdı. Yani çok küçük tabi . İnsan korkuyor . İyi bir yer var mı yeğeninizin evinin çevresinde .

Benim oğlum 33 aylık ve bana aşırı bağımlı bir çocuk. Pandeminin verdiği etkiyle de sosyalleşmedi dil gelişimi de geri kaldı. Bu sebeple geçen hafta kreşe başlattım, ilk başlarda çok iyi yaptım falan filan diyordum ama şu anlık erkenmiş gibi geliyor, 4. Günden hasta oldu ve kesinlikle bir anne bakımını krestekiler sağlayamıyor. Üç günlük oryantasyon sürecinde oğlumu gözlemlediğim kadarıyla normalde çok açık gülen koşan bir çocuk iken sınıfta hep geri planda sessizce oturduğunu fark ettim. Bazı çocuklarda kreş ters etki yapabiliyormuş, şu anlık bir ay kadar daha gözlemleyip ona göre karar vereceğim ben de. Yengeniz iyice ölçüp tartsın, erken olduğunu düşünüyorsa bence bir süre daha rafa kalkabilir kreş fikri. Bağımlılık için de parka kalabalık ortamlara götürsün. Çocuklar kendi yaşıtlarını görünce anneyi yavaş yavaş arka plana alıyorlar. Zamanla belki biraz daha nefes aldırabilir annesine.

çok acımasızca yorumlar yapılıyor anlamış değilim sadece yazmanız gereken şu yaştan sonra kreşe gitmesi daha uygun yazacaksınız konuyu actigimdan annesinin haberi var size derdi niye düştü anlamadım bnde halası olarak çok seviyorum ve iyiligini düşünüyoruz ailecek
Konuyu açtığın ilk yere güncelleme yap bence

Nefret ediyorum şu görümcelerden ya. Size ne kardeşim ? Yok çocuk çok düşkünmüş de çalışamıyormuş da . Küçücük çocuğu var çalışmasın ya da eşiyle karar versinler . Çocuğun annesine düşkün olması sizi neden rahatsız ediyor acaba merak ettim

Ben kızımı 2 yaşında vermiştim krese. Kreş öğretmeni çok iyiydi ikinci anne gibi oldu kızıma. Gönderilebilir ama kreş ve öğretmen araştırması çok iyi yapilmali

Çocuk bezi çıkardı mı. Ve derdini anlatabiliyor mu. Acıktım ya da korktum falan gibi. Ablam oğlunu o yaşlarda kreşe vermişti. Çok sevdi çocuk. Oyun arkadaşları falan var orda. İlk biriki gün zorlandı. Sonra sevdi. Tabi ablamla biz hep çocukla konuştuk. İyi misin. Neler yaptın falan. o da anlatırdı. Yani çok küçük tabi . İnsan korkuyor . İyi bir yer var mı yeğeninizin evinin çevresinde .
bezi çıkardı derdini anlatabiliyor şükür anne baba öğretmen zaten bulurlar yer o konu da sıkıntımiz yok şükür.

3 yas pandemi riskinde erken gibi ya da ennazindan yarim gün başlayabilir oğlum 4 yaşında 8.30. 12.30 kres ve 12.30dan sonra da bakicida yani 3 yas tüm gün zorlanabilir bence

Kime bağımlı olsun,tabi ki annesine bagimli olacak. Oğlum 3 yaşında,sabah eşimle evde bırakıp kızımı okula götürdüm,geldiğimde anne seni çok özledim diyip boynuma sarıldı. Şimdi ben annesi olarak bu sene göndermeyi düsünmüyorum asla. Seneye alıstıra alistıra başlatırım.
Ha bu arada kızımda 2.5 yaşında sokaktan çocuk çeviriyordu kardeş gel oynayalım diye,yarım gün göndermiştim okula o zaman. Sonra devam etti 9 yaşında şu an. Kızımda oğlum gibi olsaydı acele etmezdim.
Kısacası çocuğa göre değişir bu. Annesinden ayrılmak istemeyen bir cocuksa ertelenebilir,ha cocuk sosyalleşmek istiyordur ki bunu belli eder o zaman yine oryantasyon süresine uyarak gönderirsiniz.
Tamamen cocuğa bağlı yani.

3 yaş diyor uzmanlar.
Bezi de birakmis bıdık alıstira alistira baslatirsiniz.

Back