3 yaş kreşe başlamak icin erken mi yiğenim icin soruyorum

Yorumlarda annesi soruyor,o istiyor dediğibiz için yazıyorum yoksa tamamen anne baba ve çocuğun hayat dinamiğine göre verilebilecek bir karar.
Psikologların genel görüşü 36 aydan sonra verilebilirdir ama çocuğa göre bu yaş bazen erken bazen geç olabilir.Ayrıca anne vermeye gönüllü değilse kendini suçlu hissedecekse bu çocuğa zarar verir, siz kreşe bırakırken aklınızda acaba küçük mü olursa bunu hisseder çocuk.
Öncelikle ebeveynlerin hazır olması, okula gitmesini gerekli görmesi gerekiyor. Yani bizim dediklerimizden çok anne ve baba kendini hazır hissettiğinde versin derim.
Ayrıca kreş araştırıp güvenilir kreşi bulduktan sonra en az 2 hafta oryantasyon süreci oluyor.önce bir saat alıyorlar okula sonraki gün 1.5 saat gibi yavaş yavaş alıştırılıyor çocuk.

Yazdıgınızdan böyle anlaşılmıyor çünkü.
Geçen gün bir uzman yazısına denk gelmiştim 4 yaş öncesi çocuklar için kreş değil bakıcı tercih edin diyordu. Kreşte güvenli bağlanma sağlayamıyormuş çocuk.

Evet bütün doktorlar karşı çıktı bu görüşe herkes eleştiriyor o bahsedilen uzman kişiyi. Bilimsel dayanağı olmayan bir şey attı ortaya 😀

Geçen gün bir uzman yazısına denk gelmiştim 4 yaş öncesi çocuklar için kreş değil bakıcı tercih edin diyordu. Kreşte güvenli bağlanma sağlayamıyormuş çocuk.
O psikoloğun dediği baya tartışıldı, psikologların çoğunluğu onunla aynı fikirde değil çünkü.

Oglumdan örnek veriyim: 2.5 yasinda verecektik ilk, ama baktik dil sorunu var ve bana cok bagli bir sene erteledik. 3.5 yasindan sonra basladi, hem simdi söylenenleri daha iyi anliyor, hem kendini daha iyi ifade ediyor. Tuvalet egitimi de önemli bez var mi yok mu diye. Yegeninizin annesi cocugunu en iyi tanir. Erken diye hissediyorsa yanilmiyor. Maddi zorunlulugu yoksa beklesin. Zaman zaten jet hiziyla geciyor.

arkadaşlar annesi yanım da fikir almak için yazdık kafası karışık bi konuda annesi çok çalışmak istiyor ama önce çocuğun okula başlaması gerekiyor düşüncelerinizi yazarmisiniz eleştirmeden halasıyım bn tabi ki bnde ilgilendirir yeğenim o ayrı konu
Benim şahsi görüşüm, 3 yaş kreş için erken. Benim de 2.5 yaşında oğlum var. Zorunlu olmadıkça gerek yok bence. Maddi durumunuz iyiyse, anne en azından bir 6 ay daha bekleyebilir. Birde her çocuğun gelişimi ve durumu farklı. "Yeğeniniz kendini ifade edebiliyor mu, yaşıtlarıyla uyumu nasıl, bezi bıraktı mı,vs" bunlarda göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca anne ve babanın da psikolojik olarak hazır olması gerekiyor.

yiğenim 3 yaşında kız çocuğu annesinin mesleği olmasına rağmen çocuk yüzünden çalışamıyor annesine çok düşkün bu hepimizi çok rahatsız ediyor annesi erken diyor sütten memeden kesilmesine rağmen hala düşkünlüğü devam ediyor nasıl bir formül uygulamak lazim tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmisiniz
Oglum icin pedagoga danismistim. 3 yaş oncesi krese verme demisti. Kreş icin uygun yaş bence

yiğenim 3 yaşında kız çocuğu annesinin mesleği olmasına rağmen çocuk yüzünden çalışamıyor annesine çok düşkün bu hepimizi çok rahatsız ediyor annesi erken diyor sütten memeden kesilmesine rağmen hala düşkünlüğü devam ediyor nasıl bir formül uygulamak lazim tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmisiniz
Ayy of sanane ya annesi ne diyorsa odur sanamı kaldı

Benim şahsi görüşüm, 3 yaş kreş için erken. Benim de 2.5 yaşında oğlum var. Zorunlu olmadıkça gerek yok bence. Maddi durumunuz iyiyse, anne en azından bir 6 ay daha bekleyebilir. Birde her çocuğun gelişimi ve durumu farklı. "Yeğeniniz kendini ifade edebiliyor mu, yaşıtlarıyla uyumu nasıl, bezi bıraktı mı,vs" bunlarda göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca anne ve babanın da psikolojik olarak hazır olması gerekiyor.
bezi bıraktı meme yok zaten yemeğini kendi yiyebiliyor tsk ederim cvpiniz icin

tsk ederim cvpiniz için

Yorumlarda annesi soruyor,o istiyor dediğibiz için yazıyorum yoksa tamamen anne baba ve çocuğun hayat dinamiğine göre verilebilecek bir karar.
Psikologların genel görüşü 36 aydan sonra verilebilirdir ama çocuğa göre bu yaş bazen erken bazen geç olabilir.Ayrıca anne vermeye gönüllü değilse kendini suçlu hissedecekse bu çocuğa zarar verir, siz kreşe bırakırken aklınızda acaba küçük mü olursa bunu hisseder çocuk.
Öncelikle ebeveynlerin hazır olması, okula gitmesini gerekli görmesi gerekiyor. Yani bizim dediklerimizden çok anne ve baba kendini hazır hissettiğinde versin derim.
Ayrıca kreş araştırıp güvenilir kreşi bulduktan sonra en az 2 hafta oryantasyon süreci oluyor.önce bir saat alıyorlar okula sonraki gün 1.5 saat gibi yavaş yavaş alıştırılıyor çocuk.
tsk cvpiniz için

bezi bıraktı meme yok zaten yemeğini kendi yiyebiliyor tsk ederim cvpiniz icin
Annenin çalışma zorunluluğu varsa kreşe vermeyi düşünebilirsiniz o zaman. Zaten hemen her kreş kabul etmiyor, belli bir uyum süreleri oluyor. Yarım gün olarak başlayabilir. Anne çalışmaya başlamadan kreşe verirse daha iyi olur, en azından daha rahat gözlemler, uyum sağlayamazsa ya da çocuk olumsuz etkilenirse ona göre işe başlayıp başlamayacağına karar verir.

3 yas erken degil. Benim oglum 18 aylik, kizim 2 yasinda basladi.

Durum cocuktan cocuga fark gosterir. Kimisi kolay adapte olur, kimisi zor. Genelde annenin kararliligi ve okul ile is birligi bunda buyuk etkendir ama aslolan cocugun karakteridir.

Linc yemekten rahatsiz olmussunuz ama " cocugun annine duskun olmasindan hepimiz rahatsiziz" nasil bi cumle allah askina ya.. tabi ki herkes size ne der.

Back