3 yaş kreşe başlamak icin erken mi yiğenim icin soruyorum

annesi de daralmış ondan oyle yazdim

mantıklı tsk ederim

Daha cok kucuk anaokuluna bile verseniz annesini ariyacak, sık sık anaokuluna gitmesi gerekecek. Bezli sonucta bu surec cocuk icin asiri kaygi demek. Yavas yavas alistirabilirse ve cocuk durabilirse olur ama tamamen cocuga bagli ve ogretmene tabi ki. Anne alisma surecinde yaninda olmak zorunda.

Bahsedilen Çocuk bezli değil

Benim Oğlum da 3.5 yaşında 4 gündür başladık Allaha sukur oylr aşırı kaygı , annenin sürekli okula girmesi gerekiyor gibi durumlar yasamadik, inşallah da yaşamayız

bezi yok şükür söylüyor o konuda sıkıntımiz yok cvp için tskler

Benim kız tam 40 aylık, 3 yaş 4 aylık yani. Ben de aynı durumdayım. Aldım kızımı bildiğim bir kreşe gittim. Öğretmenle oynadı , ortamı gördü, müdür değerlendirdi falan çocuğun tam gün gitmeye uygun olduğuna karar verdiler. Benim kızda yapışık bana doğduğundan beri, 2 hafta alışma süresi olacak dediler o kadar. En mantıklısı bunu yapmanız. Uzmanlar değerlendirsin. Her çocuğun gelişimi farklı sonuçta.

"Çocuk yüzünden çalışamıyor", " bu hepimizi rahatsız ediyor"

Hiç kimse ama hiç kimse kendine ait olmayan çocuktan rahatsızlık duyup bir de zahmet edip buralara yazıp çare bulacak kadar
bir başka insanın ( yeğen,kuzen,teyze vb.hatta annesinin bile)
hayatını sahiplenemez....!!!! Çalışacak kadar sağlığı yerindeyse buraya yazacak akıl sağlığıda var demek ki annenin size düşmez ve bu tabirler çok kötü...

Ay ben de tam bunun doğru olmadığını açıklayan bir post okudum önceki gün kimdi hatırlamıyorum

Benim tanıdığım hem çalışan hem çalışmayan anneler 2,5-3 yaş civarı verdiler çocuklarını kreşe. Çünkü çocuklar istediler, evde sıkılıyorlar bir noktadan sonra. Sosyalleşmek istiyorlar, heves ediyorlar. Çok mutlu oldular kreşe başlayınca. Çocuğun gelişimi ve sosyalliğiyle alakalı bu durum. Anne çocuğunu gözlemlesin. Hazır olduğunu düşünüyorsa verebilir bence 3 yaş erken değil.

tsk ederim verdiğiniz bilgiler için

Bebekleri babası uyutmamalı diyen kişi miydi o?

Onu bilmiyorum ama şey duymuştum bebeğin tüm sorumluluğunu anne almalı diyordu onu da demiştir
Bakıcı meselesini derken de muhtemelen anne çalışmasın evde çocuğuna baksın diyecekti. Diyemedi korktu böyle dedi. İnsanlar kaç lira maaş alıyor ki evde bakıcı tutacak. Bakıcı tutulmalı demek çalışma otur evinde demek.

Annesi çocuğunu en iyi bilendir size nd ister çalışır ister evde çocuğuna bakar başka kimseyi ilgilendirmez illa ki başlayacak düşkünlüğü yok olacak isterse bırakır mesleğini ister geç başlar oyuncular bile çocukları için mesleğini bırakabiliyor 4 yaşta da yazdıran var çocuğun hazır olmasıyla alakalı karar ebeveynlerine ait siz neden rahatsızsınız? Kimse ömür boyu annesine düşkün kalmıyor merak etmeyin

Aha o kadar belli ki teyze olmadığın

hala olduğun asagaggajaja

görümce hanım karışma geline

emekli olma yaşı ileri alınmış bırak çocuğuyla olsun ilk 6 yaşında çocuğun karekteri oluşuyor

Evet bütün doktorlar karşı çıktı bu görüşe herkes eleştiriyor o bahsedilen uzman kişiyi. Bilimsel dayanağı olmayan bir şey attı ortaya
Yaa doğrudur o kısmını bilemiyorum. Neyse iyi ki söylediniz yanlış yönlendirme olmasın, ben okudugumu söyledim sadece:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…