annesi de daralmış ondan oyle yazdim3 yas erken degil. Benim oglum 18 aylik, kizim 2 yasinda basladi.
Durum cocuktan cocuga fark gosterir. Kimisi kolay adapte olur, kimisi zor. Genelde annenin kararliligi ve okul ile is birligi bunda buyuk etkendir ama aslolan cocugun karakteridir.
Linc yemekten rahatsiz olmussunuz ama " cocugun annine duskun olmasindan hepimiz rahatsiziz" nasil bi cumle allah askina ya.. tabi ki herkes size ne der.
mantıklı tsk ederimAnnenin çalışma zorunluluğu varsa kreşe vermeyi düşünebilirsiniz o zaman. Zaten hemen her kreş kabul etmiyor, belli bir uyum süreleri oluyor. Yarım gün olarak başlayabilir. Anne çalışmaya başlamadan kreşe verirse daha iyi olur, en azından daha rahat gözlemler, uyum sağlayamazsa ya da çocuk olumsuz etkilenirse ona göre işe başlayıp başlamayacağına karar verir.
Daha cok kucuk anaokuluna bile verseniz annesini ariyacak, sık sık anaokuluna gitmesi gerekecek. Bezli sonucta bu surec cocuk icin asiri kaygi demek. Yavas yavas alistirabilirse ve cocuk durabilirse olur ama tamamen cocuga bagli ve ogretmene tabi ki.
bezi yok şükür söylüyor o konuda sıkıntımiz yok cvp için tsklerDaha cok kucuk anaokuluna bile verseniz annesini ariyacak, sık sık anaokuluna gitmesi gerekecek. Bezli sonucta bu surec cocuk icin asiri kaygi demek. Yavas yavas alistirabilirse ve cocuk durabilirse olur ama tamamen cocuga bagli ve ogretmene tabi ki. Anne alisma surecinde yaninda olmak zorunda.
"Çocuk yüzünden çalışamıyor", " bu hepimizi rahatsız ediyor"yiğenim 3 yaşında kız çocuğu annesinin mesleği olmasına rağmen çocuk yüzünden çalışamıyor annesine çok düşkün bu hepimizi çok rahatsız ediyor annesi erken diyor sütten memeden kesilmesine rağmen hala düşkünlüğü devam ediyor nasıl bir formül uygulamak lazim tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmisiniz
Ay ben de tam bunun doğru olmadığını açıklayan bir post okudum önceki gün kimdi hatırlamıyorumYazdıgınızdan böyle anlaşılmıyor çünkü.
Geçen gün bir uzman yazısına denk gelmiştim 4 yaş öncesi çocuklar için kreş değil bakıcı tercih edin diyordu. Kreşte güvenli bağlanma sağlayamıyormuş çocuk.
Bebekleri babası uyutmamalı diyen kişi miydi o?Evet bütün doktorlar karşı çıktı bu görüşe herkes eleştiriyor o bahsedilen uzman kişiyi. Bilimsel dayanağı olmayan bir şey attı ortaya
Adem GüneşKimdi ki o?
SagolAdem Güneş
Adem GüneşKimdi ki o?
tsk ederim verdiğiniz bilgiler içinBenim kız tam 40 aylık, 3 yaş 4 aylık yani. Ben de aynı durumdayım. Aldım kızımı bildiğim bir kreşe gittim. Öğretmenle oynadı , ortamı gördü, müdür değerlendirdi falan çocuğun tam gün gitmeye uygun olduğuna karar verdiler. Benim kızda yapışık bana doğduğundan beri, 2 hafta alışma süresi olacak dediler o kadar. En mantıklısı bunu yapmanız. Uzmanlar değerlendirsin. Her çocuğun gelişimi farklı sonuçta.
Bebekleri babası uyutmamalı diyen kişi miydi o?
Aha o kadar belli ki teyze olmadığınarkadaşlar annesi yanım da fikir almak için yazdık kafası karışık bi konuda annesi çok çalışmak istiyor ama önce çocuğun okula başlaması gerekiyor düşüncelerinizi yazarmisiniz eleştirmeden halasıyım bn tabi ki bnde ilgilendirir yeğenim o ayrı konu
Yaa doğrudur o kısmını bilemiyorum. Neyse iyi ki söylediniz yanlış yönlendirme olmasın, ben okudugumu söyledim sadece:)Evet bütün doktorlar karşı çıktı bu görüşe herkes eleştiriyor o bahsedilen uzman kişiyi. Bilimsel dayanağı olmayan bir şey attı ortaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?