• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

:53::53::53: inanamıyorum hemen kefir mayalamayı öğrenmem lazım, kursta bi abla yapıyormus öğlenlerı yıyor ona bi sorayım öğreneyim:34::34:

canım benimmmmmmmmmmmmmm:29:

canım kefir mayalamak çok kolay, yoğurt mayalamak zor mesela..ısı ayarlamak vs..
bunda tutturmak diye bişi yok..
ihtiyacın olan şey kefir mayası, süt, ve metal olmayan plastik veya tahta malzemeler..

kefiri alıyorsun, avuç içi kadar maya yarım litre sütü mayalar.. kefiri cam kavanoza koyduğun süte (süt dolaptan çıkmış olabilir, soğuk olabilir yani ısısı sorun değil) koyuyorsun, etrafını bir bezle kapatıp yine oda ısısında kapalı bir dolapta 24 saat bekletiyorsun.. 24 saat sonra kefir olmuş oluyor, süre 36 saate kadar da uzayabilir sorun değil, ama 48 saati geçmemeli... alıp bunu yine metal olmayan plastik bir süzgeçten süzüyorsun mayaları ayırabilmek için.. ayırdığın mayaların üzerinde hafif tortular olacak haliyle, ayrana batırmışsın gibi oluyor görüntüsü, bunu temiz bir sudan geçiriyorsun ellemeden, zarar vermeden, sonra suyu süzülünce tekrar cam kavanozdaki süte koyuyorsun... o yine ertesi gün hazır oluyor.. sen de süzdüğün kısmı ( koyu bir ayran kıvamında oluyor) içiyorsun:) istersen sulandırabilirsin zevkine göre.. 12 saat içerisinde tüketilirse en iyisi..
sen böyle hergün mayaladıkça kefir mayası büyüyor, ve büyüdükçe kefir daha yoğun oluyor..büyüyen kısmı ayırıp başkalarına verebilirsin, işte böyle...

menüm

sabah
5 zeytın
beyaz peynır
domates
salatalık
cay
2 dılım ekmek

ara
2 hurma
2 tam ceviz

öğle
1 kepçe domates corba
6yk karnıbahar yemegı
1 dılım ekmeek

ara
1 kutu sut

aksam
1 kepçe corba mercımek corba
karnıbahar saltaası yogurtlu
3 kucuk lahana sarması bulgurlu

ara
1 elma
4yk yogurt

2,5 lt su

Sporu diyetisyenim vermedi henüz.Şuan versede vaktim yok maalesef. Ama sarkma vs yok şükürler olsun. :32::32: Su hayattır hayat güzel :60: Bence yaşlanmanın düşmanı su olsa gerek

evet bencede su çok önemli..demekki hedefe iyice yaklaşınca spor yapacaksın.. zaten verdiğimizi spor yapmazsak koruyamayız sonrasında.. bir de sağlık için de gerekli.. su ve spor olmazsa olmaz..

Ksptancim iki yumurta yerine bi yumurta bir muz yapabilirsin ama galiba bendeki kabizligin sebebide muz sanirim iki gundur kayisi cayina yuklendim inşallah ise yarar.

Kaptancim tarti sana hangi sarkiyi soyluyor

Bugun bana vazgecmek icin cok erkeni soyledi mesela ...

Kayısı çayı kabızlık için birebir diğer form çayları pek işe yaramıyorr. Yarına kadar inşallah işe yarar da tartıda eksileri görürsün erigimm yoksa erik donu delik diyicez sana :9::9:

geç oldu bluecum kusura bakma.demek su kisti dediler.enfeksiyon olmaması güzel.birden mi oldu.kistler öyle aniden olmaz aslında.

evet canım o da dedi daha öncesinde vardır siz görmemişsinizdir diye..ama mümkün değil o şişliği görmemem..ben görmesem oğluma bakan komşum görürdü.. o da diyor yoktu önceden diye..bugün baya azalmış şişlik.. su kisti böyle hemen küçülür mü?
hastalıkla görüp hastalık sonrası geçmesi hastalıktan kaynaklı gibi geliyor bana..doktor onunla bir ilgisi yok dedi..
bunların doktorlarına da güvenmiyorum ben..ama bugün bir başka doktora daha götüreceğim. bakalım o ne diyecek..

Kayısı çayı kabızlık için birebir diğer form çayları pek işe yaramıyorr. Yarına kadar inşallah işe yarar da tartıda eksileri görürsün erigimm yoksa erik donu delik diyicez sana :9::9:

İnşallah etki eder yoksa kaptan sopasoyla bekliyor saka bbi yana sabitlikten sıkıldım. Bugun spor yapip yatmafan bir kayisi cayi daha icecegim tartidan once wc ye cikmaliyim yoksa hakkaten donu delik olcam :9:
Kv kardesine gitti cumartesi pazar bende bugun yarin dikkat edip spor yapmaliyim ki kendi evimdede kacamak yapmıyorum aslinda

işyerimde son günüm, yarın tatil, sonraki gün türkiyeye gidiyorum. vizemi alırsam kalan işler çabucak hallolur ve hemen memleket gidebilirim...
dönüşte de yatılı bakıcı başlıcak bakalım nasıl olacak..

İnşallah hersey guzel olur canim srnin icin :16: git gez islerini hlet ve kurkcu dukkanina don :16:

evet canım o da dedi daha öncesinde vardır siz görmemişsinizdir diye..ama mümkün değil o şişliği görmemem..ben görmesem oğluma bakan komşum görürdü.. o da diyor yoktu önceden diye..bugün baya azalmış şişlik.. su kisti böyle hemen küçülür mü?
hastalıkla görüp hastalık sonrası geçmesi hastalıktan kaynaklı gibi geliyor bana..doktor onunla bir ilgisi yok dedi..
bunların doktorlarına da güvenmiyorum ben..ama bugün bir başka doktora daha götüreceğim. bakalım o ne diyecek..
bence kist değil kusmasıda onu gösteriyor ama görmedende konusmak zor oluyor.

İnşallah etki eder yoksa kaptan sopasoyla bekliyor saka bbi yana sabitlikten sıkıldım. Bugun spor yapip yatmafan bir kayisi cayi daha icecegim tartidan once wc ye cikmaliyim yoksa hakkaten donu delik olcam :9:
Kv kardesine gitti cumartesi pazar bende bugun yarin dikkat edip spor yapmaliyim ki kendi evimdede kacamak yapmıyorum aslinda
güya sana koçluk yapacaktım ama kendime hayrım olmadı bu hafta yine.

Günaydın kızlar :16:

Ksptancim iki yumurta yerine bi yumurta bir muz yapabilirsin ama galiba bendeki kabizligin sebebide muz sanirim iki gundur kayisi cayina yuklendim inşallah ise yarar.

Kaptancim tarti sana hangi sarkiyi soyluyor

Bugun bana vazgecmek icin cok erkeni soyledi mesela ...
canim benim tarti biraz arabesk takildi bu gün..:5:
[video=youtube;hj2ETSWIWc8]http://www.youtube.com/watch?v=hj2ETSWIWc8[/video]
canimsin insallah eder..etmesede pes etme mutlaka alisacak vücudumuz bu düzene:34:
işyerimde son günüm, yarın tatil, sonraki gün türkiyeye gidiyorum. vizemi alırsam kalan işler çabucak hallolur ve hemen memleket gidebilirim...
dönüşte de yatılı bakıcı başlıcak bakalım nasıl olacak..
ay canim ne güzel:16:

bol bol gez canimsin..benim icinde gez ama olurmu:17:
Bu hafta yakana yapisirim haa :9:

Bu arada kaptannn 60 olmuş msj sayim :8:
sen aksama kadar daha yazarsinda:18:
Tunaydin beyim evde anca kalkabildim
tünaydin canim:16:
Anam sabah sabah ne kaynatmussiniz bi bakiyim dedim gecmise ucunu bulamadim:o
sabah düsüyor ceneleri,ögleden sonraya enerjileri kalmiyor..hadi bakaalim dökülüm:30::1:

Su an cok acıktım kızm cok hasta canm tedavisi sürüyo ama işte igneverdiler en sonunda surup falanfayda etmedi
Bugun ku gundur istifar ediyo inanmıcaksın atletlerini pijamalarını kıyafetlerini kısacası 2 defa bazılarını 3 defa makınaya attım petekte kurutup giydirdim
Ki koltukları halıları yatakyorgan bewresimlrri saymıyorumbile
Anca yiyebildim bu kadar
ayy canım benim ben farketmemişim :14: daha doğrusu pek geçmiş yapamadım birkaç gözüme çarpan son mesajlara cvp yazdım. Kıyamam kücücük bedenleriyle birde hasta olunca anne yüreği hiç kaldırmıyor bilrim. Allah şifa versin inşallah. Sana da güç kuvvet
Sulem kaptanim alin benden de o kadar nasil bir yumurta tavuk tuketimindeyiz valla biri arastirsa bizim takim cikar tuketim birincisi :9:
yaaa birde o tavukların nasıl yetiştirlidiğini bildiğimhalde yiyorum yaa :53: deli oluyorum. artık tavukların tamamlayamadığı gelişimleri bizim vücudumuzda gelişirse hiç şaşırmam kafamda bir ibik kanatlarım falan çıkar :52:
tatlım dun aksam emın olmak ıcın kan testı yaptırdım bısey cıkmadı havalardan buyuk ıhtımalle sokulemıyorum ama gece bıras gelmış ıyıce gerıldım gelsede bıtse bır an once

bak işte başağrısı gibi bu damı acaba havalardan oluyor kii. en az tanıdığım 5 bayan bu şkeilde hastalandı bu ay.. bende dahil. artık hamileyim herhalde diye düşünmeye başlamışdım hatta :)

Ee kizlar hic tartiya cikan var mi eksilmeler ne durumda
tartılıyorum meraktan tabiii :23: ama hep aynı çıkıyor bu hafta arka arkaya aldığım ağrı kesicile rşişlik falan mı yaptı acaba? ama süper bir haberim var kolo bacak bel vs ölçümü yapmıştık işyerinden kızlarla bacaklarım 4 cm diğerleride 2 şer cm incelmiş :32:

Diyette olsa kek kektir. Sen çok yapma ondan :27::27:

haklısın kuzum aslında çocuklara yaptım keki kahvaltı yapamadım süt içmiştim yanına tutsun öğlene kadar diye ince birdilim yedim.Senin dediğin gibi diyetisyende çok sık olmamak kaydıyla arada yenebilri demişti o yüzden yedim yoksa ağzımı sürmem . ama yapğtığım tarifi denemeni tavsiye ederim :34:

Back